Συζήτηση για το νέο κοροναϊο

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.675
Likes
16.397
Δεν θεωρουν οτι πανε ασχημα οι ιδιοι. Εδω εμεις θριαμβολογουμε οτι "αυτοι πανε χαλια κι εμεις τους βαλαμε τα γυαλια" αυτοι δεν θεωρουν ουτε οτι εχουνε αποτυχει, ουτε οτι τους εχει βρει καποια συμφορα. Μπορουν πιο ανετα να βαλουν εναν πηχη νεκρων απ οτι στην Ελλαδα. Ξερω, ξερω, ειμαι κυνικος κλπ., ρωτηστε νεαρους Ολλανδους και Βελγους (ή και ατομα απ αυτες τις χωρες με επαφες στον πολιτικο κοσμο) αν ξερετε και θα σας πουνε. Κρινουμε εξ ιδιων τα αλλοτρια.
Κανείς δεν θριαμβολογεί αλλά για πες ποιος είναι ο αριθμός πάνω απο τον οποίο μπορεί κάποιος να πει ότι πάει καλά ή οχι.. το νουμερο ανα εκατομύριο δηλαδή ποιο θα έπρεπε να είναι για να νοιώθει κάποιος καλά;;

Η λογική της ανοσίας της αγέλης που ακολουθούν εσκεμμένα η άθελά τους κάποιοι είναι ένας σύγχρονος Καιάδας αλλά αφού αφορά μεγάλες ηλικίες κατα κανόνα δε βαριέσαι και τι έγινε αν πεθάνουν και 1 ή 2 εκ παπουδες στον κόσμο;; Να χάσω εγω το καφέ και την μπύρα με το φίλο ή τη γκόμενα;;
 

drDorothy

Member
Μηνύματα
120
Likes
1.027
Προφανώς και η Γερμανία ή η Ολλανδία έχουν περισσότερους νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων γιατί έχουν μεγαλύτερο συνολικό αριθμό κρουσμάτων, γιατί έχουν πιο γηρασμένο πληθυσμό, γιατί τα νοσοκομειακά τους συστήματα έχουν δεχτεί μεγαλύτερη πίεση απ' της Ελλάδας με τα πολύ λιγότερα σοβαρά κρούσματα για πολλούς λόγους. Τα ίδια κρούσματα θα έχει μια απομονωμένη χώρα στην άκρη των Βαλκανίων και τα ίδια θα έχει μια πυκνοκατοικημένη ευρωπαϊκή χώρα με πολλαπλάσια κίνηση ξένων, μεγαλύτερες οικονομίες, καθημερινή κίνηση πληθυσμού μεταξύ πόλεων για εργασία, τουρισμό από γειτονικές χώρες λόγω ανοικτών συνόρων, αεροδρόμια με πολλαπλάσια κίνηση και μεγάλους πληθυσμούς μεταναστών που πηγαινοέρχονται στις χώρες τους;

Το λάθος όμως που κάνεις είναι ότι διαιρείς τον αριθμό θυμάτων με τα εκατομμύρια πληθυσμού για να βγάλεις το νούμερο που λες. Τον αριθμό θυμάτων θα πρέπει να τον διαιρέσεις με το τμήμα του γενικού πληθυσμού που είναι φορέας και όχι να συμπεριλαμβάνεις τους μη φορείς για να βγάζεις βολικά νούμερα για τους Τσιόδρα, Χαρδαλιά και Σία.

Η Ελλάδα μπορεί να έχει μόνο 6 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων, αλλά επειδή είναι μια χώρα απομονωμένη μπορεί το 10% του πληθυσμού να μην είχε καμία επαφή με τον ιό άρα το σωστό νούμερο ανεβαίνει στους 60 νεκρούς ανά εκατομμύριο μολυσμένων κατοίκων.
H πρώτη παράγραφός σου αναιρεί αυτα που λές τοσες μέρες.

1. Είμαστε απομονωμένοι (νέο επιχειρημα, σε ταξιδιωτικό φορουμ!).
Ως τώρα άκουγα για τους βόρειους λαούς που έχουν έμφυτο social distansing, ειναι πιο υγιείς, έχουν καλό συστημα υγείας κλπ. Δεν είναι όλα τα κρούσματα εισαγόμενα, το αντίθετο, αποτελούν μειοψηφία. Δεν ξέρω αν έχεις τις προσλαμβάνουσες να συγκρίνεις την κοινωνική ζωή σε μια επαρχιακή γερμανική πόλη 200.000 κατοίκων με την Πάτρα ή το Ηράκλειο πχ. (θεωρώ πολύ πιθανό να έχεις)

2. "γιατί τα νοσοκομειακά τους συστήματα έχουν δεχτεί μεγαλύτερη πίεση απ' της Ελλάδας με τα πολύ λιγότερα σοβαρά κρούσματα για πολλούς λόγους." Αφού μιλάμε για γρίπη (το γράφεις κάθε μέρα), γιατι δεχτηκαν πίεση τα συστήματα υγείας τους;;; Και πιέστηκε η Γερμανία με τα 28.000 κρεβάτια εντατικής με τη γριπούλα; Δεν μπορεί να στεκουν και τα δύο, το καταλαβαίνεις.

Το τελευταίο που γράφεις για τα νούμερα δεν έχει κανέναν ειρμό, συγνώμη. Αμα βρηκες εσύ τρόπο να υπολογίσουμε τον αριθμό των φορέων πες το και παραέξω να παρεις Νομπελ.
 

drDorothy

Member
Μηνύματα
120
Likes
1.027
Διοτι η κυβερνηση εχει στηριξει ολη την τακτικη της σε αυτο που στην Εκθεση της Γ Λυκειου ονομαζουμε "Επικληση στο Συναισθημα". Ξερουν οτι ο ελληνικος λαος δε θα πειθαρχησει απλα επειδη του το λεει το κρατος, πρεπει να τον "σπρωξουν" να νιωθει ο ιδιος οτι πρεπει να πειθαρχησει. Θελει να κανει τον κοσμο να συγκινηθει, να φοβηθει, να νιωσει οτι ζει μια βιβλικη καταστροφη. Δεν ειναι τυχαιες οι αναφορες σε πολεμο, εχθρο, τελικη νικη κλπ. Το "καλος μπατσος-κακος μπατσος" με τον Τσιοδρα να εξαιρει τις προσπαθειες του ταλαιπωρημενου λαου, να κανει λογο για αορατους εχθρους, να αναφερει κρουσματα παγκοσμια και ΗΠΑ (για να μοιαζουν μεγαλοι απολυτοι αριθμοι) και τον Nick Hard (ουτε πορνοσταρ...) να απειλει τους ανυπακουους. Ολα αυτα ειναι τακτικη συσπειρωσης ενος φοβισμενου λαου γυρω απ την ηγεσια.
Με τι σκοπό;
 

Sevro

Member
Μηνύματα
130
Likes
824
Με σκοπο ο κοσμος να συμφωνει με τα μετρα της κυβερνησης, να μπει σε ενα τριπακι οτι οποιος τα παραβιαζει ειναι "ο εχθρος", να υπαρχει κοινωνικη πιεση να συμφωνεις με τα ακραια μετρα εγκλεισμου. Αν ο κοσμος δεν συμφωνει και τον κρατας με το ζορι, στην Ελλαδα και παθαινεις μεγαλη πολιτικη ζημια (πληθαινουν οι φωνες περι χουντας και αστυνομοκρατιας), και δεν πειθαρχει τοσο και δεν εχεις αρκετη αστυνομια αν οι παραβατες ηταν πχ τριπλασιοι.
 

Nikos86

Member
Μηνύματα
547
Likes
4.011
Ταξίδι-Όνειρο
Στον χρονο!
Που βαζουμε το οριο αυτης της μικρης πιθανοτητας ; Κατω απο ποια πιθανοτητα ειναι αποδεκτο το ρισκο ; Μην ακουσω 0 παρακαλω, μιλαμε με πολιτικους ορους.
την πιθανοτητα δεν ξερω να στην υπολογισω οπως ουτε και συ αλλα αφου θες να σου μιλησω με πολιτικους ορους εγω προτιμω να ζω σε εναν κοσμο που ο ΠΟΥ κανει υπερεκτιμηση για λογουσ προστασιας της δημοσιας υγειας και ας ειχε η Παγκοσμια Τραπεζα μεγαλυτερο αποθεματικο για μια ωρα εκτακτης αναγκης παρα το αναποδο. Οι ευθυνες του ΠΟΥ θα ηταν πολυ μεγαλυτερες αν σφυριζε αδιαφορα. Ας αποφασισουν τα κρατη ενα ποσοστο απο αυτα που ξοδευουν για Εθνικη Αμυνα να πηγαινει για ερευνα ή για αποθεματικο στην Παγκοσμια Τραπεζα για μια στιγμη σαν και αυτη. Το αλλο που προτεινεις εσυ ειναι ακρως νεοφιλελευθερο , δεν με βρισκει καθολου συμφωνο.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.016
Likes
40.986
Με σκοπο ο κοσμος να συμφωνει με τα μετρα της κυβερνησης, να μπει σε ενα τριπακι οτι οποιος τα παραβιαζει ειναι "ο εχθρος", να υπαρχει κοινωνικη πιεση να συμφωνεις με τα ακραια μετρα εγκλεισμου. Αν ο κοσμος δεν συμφωνει και τον κρατας με το ζορι, στην Ελλαδα και παθαινεις μεγαλη πολιτικη ζημια (πληθαινουν οι φωνες περι χουντας και αστυνομοκρατιας), και δεν πειθαρχει τοσο και δεν εχεις αρκετη αστυνομια αν οι παραβατες ηταν πχ τριπλασιοι.
Μεγαλο προβλημα να εχεις κανει κοπανα στα μαθηματα οταν διδασκαν τον αντιδικτατορικο αγωνα, οχι μονο Ελλαδα. Βγαζεις συμπερασματα της πλακας για "τον πληθυσμο".
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.879
Likes
26.744
Εσυ δεν ηπιες το δικο σου. Φαινεται. Μοκα δεν εχετε εκει? Αν οχι να σου στειλω, αν εχετε κουριερ που δουλευουν βεβαια.
Οσο ειναι ανοικτα θα υπαρχουν αυτοι που πανε να παρουν καφε, πιανουν την κουβεντα, πηγαδακια κλπ.
Το να προσπαθείς να δικαιολογησεις την στάση σου λέγοντας ότι δεν ήπια την μοκα μου με αφήνει άφωνο.Λες ότι αφού είναι ανοιχτά μπορώ να πάρω.Έχεις ακούσει ότι δεν επιτρέπεται;Η είσαι από αυτούς που γράφουν τους άλλους γιατί μπορείς.
 

Ntt

Member
Μηνύματα
432
Likes
989
αφου θες να σου μιλησω με πολιτικους ορους εγω προτιμω να ζω σε εναν κοσμο που ο ΠΟΥ κανει υπερεκτιμηση για λογουσ προστασιας της δημοσιας υγειας και ας ειχε η Παγκοσμια Τραπεζα μεγαλυτερο αποθεματικο για μια ωρα εκτακτης αναγκης παρα το αναποδο.
Διαφωνώ απόλυτα.

Ιδού η απόδειξη

https://www.iatropedia.gr/eidiseis/skandala-stin-ygeia-kai-exetastiki-epitropi-se-proto-plano/78071/
"Από 2000 ως 2010 είχαμε 3 επιδημίες που αποδείχτηκαν μάλλον ψευδείς ή τουλάχιστον αποτέλεσμα ατυχών εκτιμήσεων με κορυφαία αυτή της "πανδημίας γρίπης" τον χειμώνα 2009-2010. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζήτησε επίσημα συγγνώμη για το γεγονός ότι οι αντιεπιστημονικές προβλέψεις που διαψεύστηκαν παταγωδώς."

Από ότι κατάλαβα είσαι του στυλ

"Αν ο ΠΟΥ αποδειχθεί σωστός μπράβο του"
"Αν ο ΠΟΥ αποδειχθεί λάθος , έλα μωρέ δεν τρέχει τίποτα next time"

Κανονικά πρέπει να υπάρχουν συνέπειες αν αποδειχθεί λάθος. Καθώς οι συνέπειες (όχι μόνο οι οικονομικές) είναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ (ψυχολογικά προβλήματα, βία κτλ κτλ)

Όπως όλοι μας έχουμε συνέπειες στις δουλειές μας αν κάνουμε μεγάλα λάθη, έτσι πρέπει να έχουν και οι υπέυθυνοι.
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.185
Μηνύματα
883.269
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom