Συζήτηση για το νέο κοροναϊο

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
Τα στοιχεία που παραθέτεις (αν είναι σωστά) είναι χθεσινά, ενώ η συνέντευξη Ιωαννίδη είναι απ' τις 8 Απριλίου. Επίσης στην ίδια συνέντευξη συγκρίνει την Ελλάδα και με χώρες των Βαλκανίων, με αυτές δηλαδή τις χώρες που η κυβέρνηση δεν τολμά να κονταροχτυπηθεί μήπως και χάσει το μετάλλιο της καλύτερης καραντίνας.
Τα ψάχνεις εύκολα τα στοιχεία το ξαναείπα. Αν η συνέντευξη είναι στις 8 Απριλίου, τότε δεν έλεγε ψέμματα απλώς δεν είχε ιδέα πως θα εξελιχθεί ο ιός, περισσότερο επικίνδυνος μου φαίνεται.
Είναι γνωστό ότι η Αλβανία, τα Σκόπια, και η Βουλγαρία έκλεισαν τα μεγάλα αεροδρόμιά τους που διακινούν από 20-25 εκατομμύρια επιβάτες το καθένα όπως της Αθήνας π.χ., έκλεισαν και τα μικρότερα που διακινούν 6-7 εκ.επιβάτες όπως της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου δηλαδή. Επίσης έδιωξαν νωρίς εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες πράγμα που δεν έκαναν η Αθήνα και η Κρήτη άμεσα δηλαδή. Τέλος γύρισαν νωρίς κατά δεκάδες χιλιάδες οι Αλβανοί, Σκοπιανοί, Βούλγαροι φοιτητές από όλες τις χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής, πράγμα που η χώρα μας το έκανε αργά δηλαδή. Είναι φανερό ότι διαχειρίστηκαν σωστότερα την κατάσταση και είναι έτοιμοι να δεχθούν από 30 εκατομμύρια τουρίστες ή κάθε μία αυτό το καλοκαίρι. Κρίμα σε μας
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.721
Likes
14.823
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Εγώ αυτό που κατάλαβα όλες αυτές τις μέρες της εξάπλωσης της επιδημίας είναι ότι, δεν πάει να έχεις 250 iq, άν είσαι κομπλεξικός για λίγη δημοσιότητα θα πεις τις @α@αριές σου.
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία

Sevro

Member
Μηνύματα
130
Likes
824
Διαβαζω για εργασια 15 απ τις 30 μερες του μηνα ωστε να λειτουργουν με τη μιση πελατεια τα μαγαζια, τα εστιατορια κλπ.

Εξελισσεται απροσκοπτα το πλανο να καταστρεψουμε το μελλον μεγαλου ποσοστου της ελληνικης κοινωνιας για πολλα χρονια στο ονομα της προστασιας απ τον κορονοϊο. Και χωρις αντιπολιτευση κιολας.
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Μα ο Τσιόδρας σήμερα συνέστησε το νέο διαιτολόγιο της καραντίνας, σπιτικά και υγιεινά γεύματα που θα περιλαμβάνουν πολύ νερό, ποικιλία λαχανικών και φρούτων, δημητριακά ολικής άλεσης, όσπρια, μικρά ψάρια, περιορισμό της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και συγκέντρωση της οικογένειας γύρω απ' το καθημερινό τραπέζι αφού είτε μιλάμε για εργαζόμενους που έμειναν επιδοματούχοι άνεργοι λόγω του ιού είτε για δ/υ που κάνουν ότι δουλεύουν απ' το σπίτι . Ετοιμαστείτε για υποχρεωτική λιτότητα αλά Τσιόδρα, λοιπόν.
 

orck

Member
Μηνύματα
662
Likes
1.011
Η Χαβαη ομως; Ποσο μπροστα η Αλκηστις!

Για την ακριβεια η dogmother, η αυθεντικη ελληνοφωνη εκτελεση. Κατα την γνωμη μου πολυ καλυτερη απο την Πρωτοψαλτη.



Ας είμαστε πιο συγκρατημένοι αισιόδοξοι,γιατί εδώ μιλάνε για σταδιακή απελευθέρωση
από Αύγουστο-Σεπτέμβριο και αυτό με εσωτερικό τουρισμό.
Ποιος μιλησε για Αυγουστο Σεπτεμβριο; Ειπωθηκε κατι τετοιο η ειναι δικια σου αποψη αυτο;
 

Sevro

Member
Μηνύματα
130
Likes
824
https://markets.jpmorgan.com/research/email/-9ovokf4/6P7NFgmiolotx-biD-kR1g/GPS-3334428-0
Και η JP Morgan τασσεται υπερ της επιστροφης στην κανονικοτητα για τους μη ηλικιωμενους μη ευπαθεις και περιορισμο επαφων μεταξυ των ομαδων που ειναι σε κινδυνο και των ομαδων που δεν ειναι σε κινδυνο.
 

Sevro

Member
Μηνύματα
130
Likes
824
https://docs.google.com/document/d/1hbnDIwW8MPE5X5bMwEMGD-DiR-HLEGpqzZKiNi2dkc8/edit
Και εδω στατιστικα απο πολλες χωρες (ειναι περιπου 1 βδομαδα πισω) απο τον Elad Gill, που δραστηριοποιειται στον χωρο της τεχνολογιας ως advisor, απο το San Fransisco.

Στο ιδιο μοτιβο σκεψης και ο Gill, θετει ερωτηματα που πρεπει να τεθει το ηλικιακο οριο (η JP Morgan λεει 60, το Ισραηλ λεει 67 για οποιον δεν εχει ηδη υποκειμενο νοσημα).

Κερδιζει ολο και περισσοτερο εδαφος στους επιχειρηματικους κυκλους η ιδεα περι διαχωρισμου ευπαθων/μη ευπαθων.
 

Sevro

Member
Μηνύματα
130
Likes
824
Meanwhile in USA, οι πολιτειες Φλοριντα, Τζορτζια, Αλαμπαμα, Τεξας (εν μερει), Τενεσι και καποιες αλλες μικροτερες, οι οποιες εχουν ρεπουμπλικανους κυβερνητες η μια μετα την αλλη αιρουνε το lockdown. Ακουγεται ολο και πιο εντονα οτι ο Τραμπ εχει δωσει τελεσιγραφο οτι δεν προκειται να δωσει βοηθεια η ομοσπονδιακη κυβερνηση σε πολεις και πολιτειες που δεν κανουν re-opening στο χρονικο διαστημα που ανακοινωσε ο ιδιος λιγες μερες πριν (νομιζω αρχες Μαιου). Και οι πολιτειες που θα εχουν μεγαλο lockdown θα χρειαστουν ομοσπονδιακη βοηθεια γιατι θα φανε μεγαλο οικονομικο χτυπημα. Ειναι win win για τον Τραμπ, ειτε θα αναγκαστουν οι κυβερνητες να παιξουν το παιχνιδι του, ειτε θα λεει μετα στους ψηφοφορους "κοιταχτε, οι μπλε κυβερνητες σας σας χρεωκοπησανε, ενω η ταδε πολιτεια που ηρε το lockdown νωρις σωθηκε". Μονο πιθανο μειονεκτημα αυτης της τακτικης ειναι να του σκασει καμια πολιτεια με τεραστιο αριθμο νεκρων αλλα νομιζω οτι στις πολιτειες που εχει δικους του κυβερνητες μπορει να ελεγχει τα νουμερα που βγαινουνε (στη Φλοριντα ηδη γινεται).

Επισης οι ΗΠΑ δεν ειναι Ελλαδα, δε θα παθουν υστερια ως κοινωνια με διψηφιους και τριψηφιους αριθμους νεκρων σε μια πολιτεια. Οπως γραφηκε σε ρεπορταζ (site φιλικου προς τους δημοκρατικους κιολας που εχει καταλαβει που παει το πραμα και τι ζημια μπορουν να παθουν εν οψει εκλογων) :

When red states start opening up, and people realize that bodies aren't piling up in the streets, there'll be a major backlash against Democrat governors that keep their states closed.
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.181
Μηνύματα
883.120
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom