Νεπάλ Νεπάλ με την μικρή

Giwrgos10

Member
Μηνύματα
219
Likes
926
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κάτι ΜΗ τουριστικό
Καλησπέρα. Χθες κλείσαμε εισιτήρια για Νεπάλ και γιατί να μη το δηλώσω δημόσια...πλέω σε πελάγη ευτυχίας.
Την Τρίτη ανέβασε στο φβ η διευθύντρια του σχολείου της μικρής, τα εισιτήρια για Νεπάλ. Θα πάει λέει με μια εθελοντική ομάδα 35 ατόμων, αρχηγός της οποίας είναι κάποιος " Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης), σ ενα χωριό το Tacure, σε μια χώρα πληγμένη από το μεγάλο σεισμό του 2015, για να χτίσουν ένα σχολείο(πιο πολλές ινφο εδώ http://www.wheeling2help.com/my-quest-taksidia-allilodrasis/). Με τη μια το ταξιδιωτικό μου μικρόβιο άκουσα να μου λέει " Είναι δυνατόν να χάσεις τέτοια εκδρομή και με τέτοιο ευλογημένο σκοπό"; Η Γιώτα δεν ήθελε και πολύ για να πειστεί. Το θέμα ήταν η Αναστασία. Που θα πάς με το μωρό σε τέτοια μέρη. Τι θα τρώει. 10 βράδια στη φύση?μπλα μπλα μπλα....Από την άλλη αν και μόνο 3.5 χρονών πιστεύουμε ότι αυτά που θα κερδίσει από αυτή την εμπειρία ζωής, θα είναι πολύ περισσότερα απ αυτά που θα χάσει αν δε τη πέρναμε μαζί μας. Ναι θα την πάρουμε. Θα παίξει με Νεπαλάκια, θα δεί πως είναι τα παιδιά να ζουν σε πρωτόγονες συνθήκες και να είναι ευτυχισμένα, με τα λίγα να μη τους λείπει τίποτα και άλλα πολλά.

12 μέρες, 10 βράδια, σε σκηνή, χτίσιμο σχολείου, φύση....τι άλλο να ζητήσω?
Θα ήθελα πολύ κι αυτός είναι ο λόγος που άνοιξα το τόπικ παρά τον μεγάλο μου πρόλογο, όποιος θέλει να τονίσει κάτι, παρακαλώ πολύ να μη διστάσει. Η οποιαδήποτε πληροφορία(βίζα-νερά-φαγητά) θα ήταν χρησιμότατη.
 

AntRo

Member
Μηνύματα
1.298
Likes
2.040
Ονειρεμένο Ταξίδι
All over the world
Και για μενα μια θεση παρακαλωωω!!! :bleh:
 
Last edited:

LULLU

Member
Μηνύματα
3.500
Likes
7.691
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νιγηρας-Μαλι
μπραβο σας ..
 

Menia21

Member
Μηνύματα
781
Likes
2.020
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Photography trip
Μπορεί ένα ταξίδι με παιδί να είναι κούραση και να μην μπορείς να κάνεις αυτά που θα έκανες εάν ήσουν μόνος, όμως είναι οπωσδήποτε μια διαφορετική εμπειρία για όλη την οικογένεια! Μπράβο κι από εμάς!
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Μπράβο παιδιά,εξαιρετική ιδέα και τρομερή εμπειρία για το παιδί!
Βίζα θα βγάλετε επιτόπου μη σε απασχολεί.Καλό θα ηταν να βάλετε 2-3 μπουκαλάκια νερό στην καθε βαλίτσα για τις πρώτες 2 μέρες ώσπου να οργανωθείτε.Το κάνω πάντα ειτε ταξιδεύω με τα παιδιά είτε οχι.Επίσης για τα παιδιά κουβαλάω παντα σνακ για ανάμεσα στα γεύματα,μπισκότα,κρακερακια και γενικά οτι της αρέσει γιατί αν είναι μικρό το χωριό δε θα έχετε πρόσβαση σε τετοια είδη.Το σημαντικότερο όλων είναι τα εμβόλια που ενδεχομένως ήδη να έχετε φροντίσει τοσο για σας οσο και για το παιδί.Ο παιδίατρος θα σας κατευθύνει φυσικά αλλά της ηπατίτιδας και του τετάνου θεωρούνται επιβεβλημένα ιδίως σε χώρες με χαμηλό επίπεδο υγιεινής.
Να μας γράψετε οπωσδήποτε την εμπειρία σας και εννοείται θέλουμε πλουσιο φωτογραφικό υλικό!
 

Fenaki1981

Member
Μηνύματα
77
Likes
243
Επόμενο Ταξίδι
ΙΟΡΔΑΝΙΑ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ!!!!
Kανήμερα κ μπράβο σας για την επιλογή σας να ταξιδέψετε με την μικρή....
Περιμένουμε εμπειρίες κ φωτό!!!!
 

Giwrgos10

Member
Μηνύματα
219
Likes
926
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κάτι ΜΗ τουριστικό
Eυχαριστούμε για τις ευχές και για τα βοηθητικά σχόλια. Μπορειτε να γίνεται πιο αναλυτικοί στο θέμα της υγειηνης, των εμβολίων και του φαγητού όσοι έχετε γνώσεις από παρόμοια ταξίδια?
 

mariath

Member
Μηνύματα
2.210
Likes
5.678
Ονειρεμένο Ταξίδι
Όλη η Νότια Αμερική
Μπράβο παιδιά! Σίγουρα θα είναι μια καταπληκτική εμπειρία για την μικρή και ένα μάθημα ζωής.
 

Giwrgos10

Member
Μηνύματα
219
Likes
926
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κάτι ΜΗ τουριστικό
Tελικά κάναμε πίσω.:( Να πάμε με τη μικρή χωρίς εμβόλια είναι μεγάλο ρίσκο. Να τη φορτώσουμε με 2 και 3 εμβόλια, είναι μόλις 3.5 χρονών. Τύφος και Ηπατήτιδα Α' είναι απαραίτητα.....λένε. Οπότε σήμερα κλείσαμε εισιτήρια για τους δυο μας. Ελπίζω να μη το μετανιώσουμε που δε θα την πάρουμε. Αν θέλει κάποιος αντμιν ας κλείσει το θέμα και ανοίγω νέο με το ταξίδι όταν γυρίσουμε
 

tselin

New Member
Μηνύματα
1
Likes
1
Περισσότερο κινδυνεύεις από τα ίδια τα εμβόλια παρά με το να ταξιδεύεις ανεμβολίαστος. Κρατάμε βασικούς ταξιδιωτικούς κανόνες υγιεινής και επιστρέφουμε πάντα πίσω υγιέστατοι. Φτάνοντας στο Νεπάλ θα το διαπιστώσετε. Εμείς δεν έχουμε κάνει ποτέ εμβόλια και έχουμε ταξιδέψει πολλές "επικίνδυνες" χώρες. Απολεύστε το! Εϊναι πανέμορφη χώρα!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.767
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom