Ενδεικτικά να αναφέρω ότι τα χάπια για την ελονοσία (malarone) ενδέχεται να προκαλέσουν διάρροια και να έχετε την εντύπωση ότι είναι από το φαγητό.Κατά τα άλλα, να παίρνεις τα χαπάκια σου για την ελονοσία και να είσαι λίγο προσεχτικός που τρως.
Ενδεικτικά να αναφέρω ότι τα χάπια για την ελονοσία (malarone) ενδέχεται να προκαλέσουν διάρροια και να έχετε την εντύπωση ότι είναι από το φαγητό.Κατά τα άλλα, να παίρνεις τα χαπάκια σου για την ελονοσία και να είσαι λίγο προσεχτικός που τρως.
Κοίτα εγώ σκεφτόμουν να μοιράσω 10 μέρες σε 5-6 μέρες πεζοπορία και Ποκαρα 4 μέρες Καντμαντου και να σκιπαρω σαφάρι και ζούγκλα που κάνουν όλοι. Σίγουρα με πρακτορείο την πεζοπορία και όχι μόνος μου@travel_lover κάποιος φίλος σου μπήκε στο λογαριασμό σου και δίνει συμβουλές/πληροφορίες.
Η Ακατανόσματη η Air Arabia μου ακύρωσε ενα ταξίδι στο Κιργισταν. Και τώρα περιμένω λίγο να κάνει μια καλή προσφορά για Νεπαλ για να δω αν θα ζητήσω τα λεφτά πίσω ή θα τα χρησιμοποιήσω την ........συνεργασία μου με αυτή ωστε να αλλάξει την άκυρη πτήση για Μπισκεκ με εισιτήριο για Νεπάλ.
Όνειρο μου το Νεπαλ.
@Cyclops ΘΕΩΡΗΤΙΚΆ αν είσαι αρσενικό/άντρας δεν θα έχεις θέμα αρκεί να μην ψάχνεσαι να πειραματιστείς με ναρκωτικά.
Δεν ξέρω αν έχει θέματα με τα κουνούπια το Νεπαλ.
Με το υψόμετρο και την κατάσταση σχετικά με την καθαριότητα ειδικά στα καταφύγια/ξενώνες είναι άλλο θέμα.
Στη μεγάλη πολυήμερη πεζοπορία στο γύρω απο τα Αναπούρνα θα θέλει κανείς που καλή φυσική κατάσταση και πιθανόν εμπειρία.
Στη βάση για Αναπούρνα και επιστροφή στη Ποκάρα είναι μάλλον ασφαλής και σχετικά ομαλή η ανάβαση.8 με 12 μέρες.
Στο Poon Hill γράφεται οτι ειναι σχετικά εύκολο.
Πολύ προσοχή στο νερό. Καψουλες και φίλτρα καθαρισμού. Λέγεται το νερό πολύ προσοχή. Οχι καλή φήμη το Νεπάλ εδώ. Δεν ξέρω αν μπορείς εύκολο σόλο να βρει κάποιος καθαρό δωμάτιο στα βουνά. Ισως χρειαστεί να βρεί κάποιος γκρουπ εκεί στη Ποκάρα με την ελπίδα να σου εξασφαλίσει καταφύγιο ο ξεναγός?
Αν φοβάται κάποιος το οδικό δίκτυο μπορεί να χρησιμοποιήσει αεροπλάνο.
Επίσης σε χωριά με υψηλό υψόμετρο έχουν θέματα διάρροιας εξαιτίας του φαγητού.{κακή συντήρησης κρεάτων και κυρίως κοτόπουλο}.
Θεωρητικά όλα αυτά. Λογικά αν δεν πάει κανείς ψηλά δεν θα έχει κάποιο θέμα.
Οκτώβριο φημολογείται εξαιρετικός καθαρός ουρανός για Αναπούρνα.
Αν κάποιος έχει εμπειρία απο πεζοπορία/πρειβασία στο Νεπαλ θα θελα και εγώ να μοιραστεί τις σκέψεις του.
Είδες Φώτη; Συμβαίνουν κι αυτά!!@travel_lover κάποιος φίλος σου μπήκε στο λογαριασμό σου και δίνει συμβουλές/πληροφορίες.![]()