Εσθονία Νορβηγία Νορβηγικά φιόρδ και Βαλτική

Evapar

Member
Μηνύματα
87
Likes
103
Επόμενο Ταξίδι
Αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Ζηλανδία/Πολυνησία
Το οικογενειακό συμβούλιο συνεδρίασε και η πλειοψηφία ψήφισε 'κρουαζιέρα στα Νορβηγικά φιόρδ και τις πρωτεύουσες της Βαλτικής'. Δυστυχώς μειοψήφισα -συνηθισμένη πια να υπερτερούν οι 3 άντρες της οικογένειας-. Δεν ξέρω γιατί, αλλά έχω συνδέσει τις κρουαζιέρες με τη σύνταξη...νομίζω ότι θα συνταξιδεύουμε μόνο με ηλικιωμένους αλλοδαπούς συνταξιούχους (λέω αλλοδαπούς γιατί στην Ελλάδα πολλοί συνταξιούχοι είναι δεν είναι 50ρηδες...εγώ δυστυχώς θα είμαι από τους άλλους...στα 67 και αν).

Αν λοιπόν κάποιος από σας έκανε αντίστοιχη κρουαζιέρα (ειδικά με παιδιά), θα ήθελα πολύ να ακούσω τις εμπειρίες του.

Ευχαριστώ προκαταβολικά...
 

Evapar

Member
Μηνύματα
87
Likes
103
Επόμενο Ταξίδι
Αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Ζηλανδία/Πολυνησία
Τι έγινε βρε παιδιά; :shock: Κανείς δεν έχει πάει προς τα κει; Να αρχίσω να ανησυχώ για τον προορισμό ή για την κρουαζιέρα;
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
για την κρουαζιέρα δυστηχώς δε μπορώ να σε βοήθησω μιας κι δε εχω πάει ποτε

αλλά για την Βαλτική Θάλασσα μπορώ να σε βοήθησω σε πόλεις όπως το Οσλο, Γκντανσκ (κι όλες τις δίπλα πόλεις του), Λιθουανία κι Ρίγα.

ότι θες , ρώτα με :)
 

Evapar

Member
Μηνύματα
87
Likes
103
Επόμενο Ταξίδι
Αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Ζηλανδία/Πολυνησία
Το Οσλο είναι στο πρόγραμμά μας, αλλά θα έχουμε περίπου 6 ώρες για ξενάγηση (τις περισσότερες μέρες θα είμαστε στα φιόρδ). Ποια είναι τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της πόλης; Δε θέλω να πάρω οργανωμένη εκδρομή από το κρουαζιερόπλοιο αλλά να οργανώσω δικό μου πρόγραμμα. Παρότι είναι λίγος ο χρόνος νομίζω προλαβαίνουμε να πάρουμε μια γεύση της πόλης. Στο άλλο λιμάνι που θα έχουμε μια ολόκληρη ημέρα είναι το Ταλλίν. Ξέρεις τίποτα για εκεί;
Ευχαριστώ πολύ
 

sfakhania

Member
Μηνύματα
142
Likes
40
Ταξίδι-Όνειρο
ινδια , ρωσσια
oslo tallinn

στο οσλο προτεινω μια καλη βολτα στο κεντρο της πολης .ο κεντρικος δρομος ξεκινα απο τη θαλασσα και τελειωνει στο παλατι . εκει ειναι και η βουλη και αλλα σημαντικα κτιρια . απο μνημεια αξιζει μια βολτα στο καστρο κοντα στο λιμανι και το εθνικο μουσειο τεχνης . υπαρχουν και μερικα αλλα αξιοθεατα οπως το ανοιχτο μουσειο με σπιτια απο ολες τις επαρχιες της νορβηγιας και καποια μουσεια για τις πολικες εξερευνησεις αλλα ειναι σε προαστια και πας μς ταξι η λεωφορειο .
στο ταλλινν αξιζει η παλια πολη να την περπατησεις οσο μπορεις περισσοτερο. δεν εχει και εκει το σουπερ αξιοθεατο , περα απο τη ρωσικη εκκλησια και καποια μικρα τοπικα μουσεια .το παλατι kadriorg ειναι 15 λεπτα απο την πολη με τραμ . αν εχεισ χρονο αξιζει. εχει ομως πολυ ωραια ατμοσφαιρα και αξιζει πολυ η απλη βολτα στην πολη .
 

malysa

Member
Μηνύματα
1.047
Likes
1.827
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
Εύα,

το 2006 είχα κάνει 12 μερες τις σκανδιναβικές πρωτεύουσες, αλλά με διαμονή στις πόλεις και με οδικές διαδρομές- εκδρομές (Ελσίνκι, Στοκχόλμη, Οσλο, Μπέργκεν και Κοπεγχαγη).

Οι ναυσιπλοΪκές διαδρομές, με πλοία της γραμμής, ήταν :
-Eλσίνκι- Στοκχόλμη με Viking Line ( 14 ώρες)
- Μπέργκεν - Δανία (με ενδιάμεσο λιμάνι το Stavanger (16 ώρες, αν θυμάμαι καλά)

Η περιοχή εκεί πάνω, είναι μια σκέτη κούκλα με τα χιλιάδες νησάκια και το πλοίο να αργοκυλάει ενδιάμεσά τους.
Εγώ να φανταστείς, και για τις 2 διαδρομές, ελάχιστες ώρες σπατάλησα στη καμπίνα (μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού)... κόλλημα μην χάσω ομορφιές και την αίσθηση της "ψευτονύχτας".

Αν βάλεις μόνο κρουαζιέρα, νομίζω ότι θα δεις ακόμα πιο λίγα από τους σταθμούς που θα έχετε και λάβε υπόψην ότι είναι "ολίγον" ακριβά τα βόρεια.
Χωρίς να γνωρίζω τα προσωπικά-οικογενειακά σας κριτήρια, θα έλεγα να ξαναεξετάσεις και τα πακέτα του στυλ που προανέφερα .
 

helstar

Member
Μηνύματα
73
Likes
12
Εχεις παρει μια ιδεα απο τιμες γ'αυτο που ετοιμαζεσαι να κανεις?Απορια το εχω!Θυμαμαι οτι κοιταζα για κρουαζιερα ΜΟΝΟ στα νορβηγικα φιορδ και ειχα φρικαρει...
 

travel_mind

Member
Μηνύματα
52
Likes
32
Ταξίδι-Όνειρο
Νότιος Αφρική
Στο Όσλο αξίζει να δείτε το πάρκο Φρόγκνερ με τα 200 περίπου γύμνα αγάλματα του Γουστάβου Βίγκελαντ. Να ξέρετε ότι η Νορβηγία δεν φημίζεται για τα αξιοθέατα της αλλά για την ανεπανάληπτη φύση της.
Μπορείτε ακόμη να πάτε εκεί που βρίσκεται η εξέδρα Χόλμενκολεν και να απολαύσετε την θέα του φιόρδ του Όσλο.
Η Νορβηγία είναι η πιο όμορφη από τις σκανδιναβικές χώρες όσον αφορά το φυσικό τοπίο και η κρουαζιέρα στα φιόρδ υπέροχη και αξέχαστη εμπειρία, που δυστυχως λόγω κόστους είναι λίγοι οι τυχεροί που την απολαμβάνουν.
 

Evapar

Member
Μηνύματα
87
Likes
103
Επόμενο Ταξίδι
Αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Ζηλανδία/Πολυνησία
Κατανοώ την απορία ή τα σχόλια σχετικά με το κόστος της κρουαζιέρας. Είναι πράγματι υψηλό, και ίσως για πολλούς φαντάζει προκλητικό (ειδικά αυτήν την εποχή). Αλλά όλα είναι σχετικά όχι μόνο με την οικονομική κατάσταση του καθενός αλλά και τις επιλογές του. Επιτρέψτε μου να σας πω πως δεν είμαι πλούσια με την κλασσική έννοια του όρου στην Ελλάδα (δεν έχω δικό μου σπίτι ή εξοχικό, δεν έχω ακριβό αυτοκίνητο, δεν έχω σκάφος). Ισως και να μπορούσα να αποκτήσω κάτι από αυτά, αλλά εδώ μπαίνει το θέμα της επιλογής. Εγώ (ευτυχώς κι ο άνδρας μου) δεν έχουμε καμμία έλξη προς τα υλικά αγαθά, τα άψυχα, τα ακίνητα....Αυτή η φιλοσοφία σε συνδυασμό με τη σκληρή δουλειά όλου του χρόνου, μας δίνει τη δυνατότητα να ταξιδεύουμε, να μοιραζόμαστε πολύ όμορφες στιγμές με τα παιδιά μας και να συλλέγουμε εμπειρίες.
 

travel_mind

Member
Μηνύματα
52
Likes
32
Ταξίδι-Όνειρο
Νότιος Αφρική
Έχεις απόλυτο δίκαιο και μπράβο σου που σκέφτεσαι έτσι!
Τα σχόλια από μέρους μου δεν ήταν κακοπροαίρετα και δεν έχει κανείς το δικαίωμα να κρίνει κάποιο για τις επιλογές του μα ούτε και για την οικονομική του κατάσταση.
Άλλωστε κι εγώ όταν έκανα αυτό το ταξίδι δεν είχα ταξιδέψει στο εξωτερικό τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια, γιατί ήθελα πολύ να μαζέψω λεφτά για να καταφέρω να δω αυτά τα μέρη.
Όταν αγαπάς το ταξίδι και εκτιμάς αυτά που παίρνεις απ αυτό τότε κάνεις και τις απαιτούμενες θυσίες για να το πραγματοποιήσεις, άσχετα με την οικονομική σου κατάσταση. Και ναι πιστέυω ότι είναι τυχερός κάθε ένας από εμάς που μπορεί να ταξιδεύει και να αποκομίζει γνώσεις και εμπειρίες από κάθε ταξίδι.
 

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Κατανοώ την απορία ή τα σχόλια σχετικά με το κόστος της κρουαζιέρας. Είναι πράγματι υψηλό, και ίσως για πολλούς φαντάζει προκλητικό (ειδικά αυτήν την εποχή).
Μη χειρότερα, γιατί απολογείσαι? Σε ποιον θα δώσεις λογαριασμό?
Όποιος μπορεί, μπορεί. Όποιος δεν μπορεί, δεν μπορεί.
Και η εποχή δεν έχει να κάνει. Όσοι δεν μπορούν να δώσουν τόσα λεφτά για τέτοια κρουαζιέρα, δεν μπορούσαν και πρόπερσι.
 

Evapar

Member
Μηνύματα
87
Likes
103
Επόμενο Ταξίδι
Αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Ζηλανδία/Πολυνησία
Καμμιά διάθεση απολογίας, απλά διάθεση ανταλλαγής απόψεων...
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.164
Μηνύματα
882.622
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
Τonia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom