Αυστρία Γερμανία Νότια Γερμανία με μια γεύση από Αυστρία. "Ένα ταξίδι στο...... μπυρόλο"

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου

Ο χειμώνας 2008-2009 ήταν ένας από τους δυσκολότερους και το ενδεχόμενο καλοκαιρινών διακοπών για πρώτη φορά φάνταζε από γκρίζο έως μαύρο – κατάμαυρο. Η άνοιξη πέρασε, το καλοκαίρι έφθασε και τίποτα στον ορίζοντα δεν έδειχνε ότι τελικά θα μπορούσαμε να καταφέρουμε να ξεκλέψουμε λίγες μέρες και να ξεφύγουμε από τις δουλειές, τις υποχρεώσεις και τις αξεπέραστες καταστάσεις οι οποίες μας καθήλωναν στην Αθήνα.
Όμως να, που το φως στο τούνελ φάνηκε. Σχεδόν στο παρά πέντε και λίγο στο πόδι, τελικά, οργανώσαμε με το σύζυγο ένα κυρίως περιηγητικό, φωτογραφικό και γεμάτο από κατανάλωση μπύρας ενδεκαήμερο ταξίδι, το οποίο θα περιελάμβανε αρκετά μέρη της Νότιας Γερμανίας και μια μικρή γεύση από Αυστρία. Ήταν η πρώτη φορά που αποφασίσαμε να μην πάμε σε νησί και ειλικρινά δε το μετανοιώσαμε καθόλου.

Κλείσαμε σχετικά φθηνά, για τελευταία στιγμή, εισιτήρια με τη Lufthansa για Μόναχο, ανοίξαμε τους χάρτες, τους οδηγούς, μελετήσαμε όσα έχουν γραφτεί στο forum σχετικά με τις περιοχές που μας ενδιέφεραν και το πρόγραμμα διαμορφώθηκε ως εξής:

1η & 2η μέρα Μόναχο.
Την 3η μέρα νοικιαστό αυτοκινητάκι από τη Hertz και κατεύθυνση προς την κοιλάδα Ramsau και τη λίμνη Konigsee (αφορμή οι συμβουλές και η παρότρυνση του Traveller σε περσινή αντίστοιχη αναζήτηση πληροφοριών από τον Dik-7). Διανυκτέρευση κάπου στην περιοχή.
Την 4η μέρα αναχώρηση για Αυστρία επίσκεψη στο Hallstatt και κατάληξη όσο το δυνατόν νωρίτερα στο Salzburg. Διανυκτέρευση.
Την 5η μέρα Salzburg και αναχώρηση το μεσημεράκι με κατεύθυνση τα Αυστρο-γερμανικά σύνορα κοντά στο Fussen, μέσω Innsbruck. Διανυκτέρευση σε αλπικό χωριό.
Την 6η μέρα επίσκεψη στο Fussen και τα κάστρα και μέσω της ρομαντικής οδού κατάληξη στο Augsburg. Διανυκτέρευση.
Την 7η μέρα επίσκεψη σε διάφορα χωριά της ρομαντικής οδού όπως Donauworth, Nordlingen, Dinkelsbuhl και κατάληξη στο Rothenburg ob der Tauber. Διανυκτέρευση.
Την 8η μέρα βόλτα στο χωριό και μια παρέκλιση για ημερήσια εκδρομούλα στη Heidelberg (έντονη επιθυμία του καλού μου). Επιστροφή στο Rothenburg ob der Tauber και διανυκτέρευση.
Την 9η μέρα επίσκεψη στο Wurzburg, τη Bamberg και κατάληξη στη Nurnberg. Διανυκτέρευση.
10η μέρα αφιερωμένη αποκλειστικά στη Nurnberg.
11η μέρα αναχώρηση για Regensburg και κατάληξη στο αεροδρόμιο του Μονάχου για την απογευματινή πτήση της επιστροφής.
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Α! Παντα διαβαζω πολυ ευχαριστα οτι αφορα την Νοτια Γερμανια! Για παμε και παρακατω...
 

mafalda

Member
Μηνύματα
27
Likes
3
Ταξίδι-Όνειρο
λατινικη αμερικη (ολη)
πες μας,πες μας γιατι θα παω μοναχο τον μαρτιο και εχω αρχισει να μαζευω πληροφοριες :)
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Ακούγεται υπέροχο ταξίδι και γράφεις πολύ ωραία και οργανωμένα! Περιμένω με ανυπομονησία τη δεύτερη μέρα!!!
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
2η μέρα
Αφού ήπιαμε το πρωινό μας καφεδάκι ενώ κάποιοι από τους ντόπιους δίπλα μας είχαν ήδη ξεκινήσει τις μπύρες, ξεχυθήκαμε ξανά στην πόλη. Ο καιρός μουντός αλλά έμοιαζε να «ανοίγει». Κατευθυνθήκαμε προς τη Marienplatz και το Δημαρχείο (Rathaus). Ανεβήκαμε με το ασανσέρ στον τελευταίο όροφο του πύργου για να τραβήξουμε κάποιες φωτογραφίες από ψηλά. Το εισιτήριο αν θυμάμαι καλά ήταν 2 ευρώ, νωρίς το πρωί δεν είχε κόσμο και η θέα άξιζε.
Στη συνέχεια περιπλανηθήκαμε στη Viktualienmarkt (την ανοιχτή τους αγορά), πολύ κοντά στη Marienplatz όπου υπήρχαν κάθε λογής πολύχρωμοι πάγκοι με φρούτα, λαχανικά, μυρωδικά, λουλούδια κλπ, καθώς επίσης και μαγαζάκια με απίστευτη ποικιλία λουκάνικων και αλλαντικών. Ανάμεσα σε όλα αυτά, διάφορα beer gardens και μικρές καντίνες - εστιατόρια. Ο ήλιος είχε ήδη κάνει αισθητή την παρουσία του και ο κόσμος, ντόπιοι και τουρίστες, κυκλοφορούσε ασταμάτητα.
Αύγουστο μήνα, το Μόναχο είχε περισσότερους τουρίστες από την Αθήνα. Παντού γύρω μας Ισπανοί, Ιταλοί, Γάλλοι και φυσικά.....Γιαπωνέζοι.

Είχε έρθει όμως η ώρα για weisswurst. Για όσους δε γνωρίζουν, είναι η τοπική σπεσιαλιτέ για αυτό που εμείς αποκαλούμε δεκατιανό. Είναι ένα ελαφρύ άσπρο λουκάνικο με γεύση που θυμίζει περισσότερο μπιφτεκάκι, το οποίο τρώγεται χωρίς το εξωτερικό περίβλημα και συνοδεύεται με pretzel, γλυκιά μουστάρδα και φυσικά…μπύρα. Η ώρα που σερβίρεται είναι αυστηρά μεταξύ 10 και το αργότερο 12 το πρωί. Αν τολμήσετε να το ζητήσετε μετά τις 12, αφήστε που δε το σερβίρουν, θα σας κοιτάνε και με «μισό μάτι».
Μετά το απολαυστικό μας κολατσιό, πήραμε το δρόμο προς τους Αγγλικούς Κήπους (English Garden), αφού κάναμε και τις συχνές απαραίτητες στάσεις για φωτογραφίες.
Κύριος σκοπός μας ήταν να δούμε τους σέρφερς του Μονάχου. Ναι, ναι, καλά διαβάζετε. Αμέσως μετά τη λεωφόρο και εκεί που αρχίζει το πάρκο, δίπλα στο Haus der Kunst art museum, ακριβώς κάτω από τη γέφυρα, μπαίνει με ορμή μέσα στο πάρκο ο παραπόταμος του Isar, Einsbach, σχηματίζοντας κύμα ύψους περίπου ενός μέτρου. Εκεί λοιπόν οι σέρφερς αγκαλιά με τη σανίδα τους, περιμένουν ένας ένας τη σειρά του για να «ανέβουν» στο κύμα. Το θέαμα είναι εντυπωσιακό.

Προχωρώντας προς την καρδιά του πάρκου, συναντήσαμε διάφορους ντόπιους και ξένους να λιάζονται. Ντυμένοι ή και ...γυμνοί. Αφού φτάσαμε ως το μονόπτερο, ο καιρός άρχισε να κάνει πάλι νερά, αλλά δεν πτοηθήκαμε. Πήραμε το δρόμο για την Alte Pinakothek με μια μικρή στάση για καφέ στην περιοχή του Πανεπιστημίου.
Στην πινακοθήκη ευχαριστηθήκαμε πολύ αλλά και κουραστήκαμε επίσης, μιας και είμασταν όλη μέρα κυρίως στο πόδι. Και αφού είχε φθάσει σχεδόν απόγευμα, ήταν ώρα για ξεκούραση στο ξενοδοχείο.

Το βραδάκι ξαναβγήκαμε. Αυτή τη φορά η αποστολή ήταν οι μπύρες. Η επιλογή είχε γίνει από νωρίς. Μπυραρία Augistiner. Λουκάνικα, Kaesespaetzle, pretzels και διάφορα άλλα. Και φυσικά πολλά ποτήρια μπύρα. Για τα γούστα μου, η καλύτερη μπύρα που δοκίμασα στο Μόναχο.
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Αννυ λατρευω Γερμανια για πολλους λογους! Το Μοναχο ειναι μια απο τις αγαπημενες μου γερμανικες πολεις, δυστυχως τελευταια μονο το αεροδρομιο του επισκεφτομαι! Περιμενω συνεχεια απο λουκανικα και μπυρες και οχι μονο!
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Τη Γερμανία τη λάτρεψα και εγώ. Επίσης για πολλούς λόγους.

Η συνέχεια γράφεται σιγά σιγά, μιας που τώρα βρήκα τον απαραίτητο χρόνο. Οι ωραίες περιγραφές δεν είναι βέβαια το δυνατό μου σημείο, αλλά θα προσπαθήσω να θυμηθώ και να σας μεταφέρω αρκετά από αυτά που είδα, έζησα, έφαγα και ...ήπια. :xmas_cheesygrin:

Κάποια στιγμή θα καταφέρω να βάλω και κάποιες φωτογραφίες.

Μείνετε συντονισμένοι...
 

tai

Member
Μηνύματα
290
Likes
87
Ταξίδι-Όνειρο
το τελος του δρομου
απο της ιστορίες που σε κανουν να ΘΕΛΕΙΣ να πας και εσύ εκεί
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
3η μέρα
Μετά το πρωινό μας καφεδάκι κατευθυνθήκαμε στα γραφεία της Hertz στο σταθμό του Μονάχου, για την παραλαβή του αυτοκινήτου που είχαμε ήδη κρατήσει μέσω internet. Όλες οι εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων ήταν μαζεμένες στον 1ο όροφο. Γρήγορη και άμεση εξυπηρέτηση από την υπάλληλο για τα διαδικαστικά. Το αυτοκίνητο το παραλάβαμε από παρακείμενο πάρκινγκ. Βάλαμε σε λειτουργία το GPS (είχαμε μαζί το δικό μας) και ξεκινήσαμε. Προορισμός μας η κοιλάδα Ramsau και η λίμνη Konigssee. Αφήσαμε τον κεντρικό δρόμο μετά το Rosenhaim προς Marquastein, σύμφωνα με παλαιότερες οδηγίες του Traveller και μετά από μια πολύ όμορφη φιδίσια αλπική διαδρομή και πολλές στάσεις για φωτογραφίες, φθάσαμε στη λίμνη.

Εκεί, προς μεγάλη μας έκπληξη, μια τεράστια έκταση η οποία εκτελούσε χρέη πάρκινγκ επί πληρωμή, ήταν σχεδόν γεμάτη αυτοκίνητα. Αφήσαμε και το δικό μας και κατηφορήσαμε προς τη λίμνη. Γινόταν της....γέφυρας του Καρόλου. ‘Οχι από Έλληνες, αλλά από όλες τις άλλες ράτσες της Ευρώπης. Πολύς κόσμος περπατούσε πάνω κάτω, περίμενε στην ουρά για βαρκάδα ή έπινε το κάτιτίς του στα μαγαζάκια. Το τοπίο πραγματικά όμορφο, αλλά ο κόσμος άπειρος κι ας ήταν μια απλή καθημερινή Τετάρτη. Βαρκάδα δεν κάναμε γιατί δεν αντέχαμε την αναμονή. Κάναμε τη βόλτα μας στις όχθες, βγάλαμε τις φωτογραφίες μας και καταλήξαμε στον ξενώνα μεταξύ Ramsau και Berchtesgaden στον οποίο είχαμε κάνει κράτηση.

Καθήσαμε για λίγο στη βεράντα του ξενώνα πίνοντας μια μπύρα, συνοδεία μιας μικρής ποικιλίας τοπικών κρεατομεζέδων και χαζεύοντας τις απέναντι βουνοκορφές και την καταπράσινη μικρή ιδιωτική έκταση μπροστά μας, όπου έβοσκαν τα αλογάκια μιας οικογένειας. Τακτοποιηθήκαμε στο απλό αλλά όμορφο και άνετο δωμάτιο-σοφίτα και ισιώσαμε λίγο το κορμάκι μας.

Το απογευματάκι, πήγαμε για λίγες φωτογραφίες στο διπλανό χωριό Ramsau και μετά βολτίτσα στο Berchtesgaden, το οποίο ήταν πολύ συμπαθητικό. Αποφασίσαμε να μη φάμε εκεί, αλλά στο γλυκύτατο παραδοσιακό εστιατόριο του ξενώνα μας, για το οποίο είχαμε διαβάσει πολύ καλές κριτικές και η μικρή μεσημεριανή δοκιμή μας υποσχόταν αυτό ακριβώς. Η επιλογή ήταν εξαιρετική. Το φαγητό πολύ νόστιμο, οι μερίδες όπως σχεδόν παντού τεράστιες, το σέρβις γρήγορο και οι μπύρες απλά άπαιχτες.
Άλλη μια μέρα είχε φθάσει στο τέλος της. Ώρα για ύπνο, μιας και μας περίμενε πολύ πρωινό ξύπνημα.
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Πολυ καλη η συνεχεια! Περιμενουμε υπομονετικα να ξυπνησετε...
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
4η μέρα

Η μέρα ξεκίνησε πολύ πρωί, μιας και η επιθυμία μας ήταν να καταλήξουμε στο Salzburg όσο το δυνατό νωρίτερα το μεσημεράκι, αφού όμως θα είχε προηγηθεί μια επίσκεψη στο Hallstatt.
Η απόσταση που έπρεπε να διανύσουμε μέχρι αυτό το παραμυθένιο αυστριακό χωριουδάκι ήταν περίπου 85 χιλιόμετρα.

Λίγο πριν την είσοδό μας στην Αυστρία, σταματήσαμε σε βενζινάδικο για ανεφοδιασμό και φυσικά για να προμηθευτούμε τη βινιέτα. Το αυτοκίνητο που είχαμε νοικιάσει είχε ήδη επάνω κολλημένη βινιέτα, αλλά δυστυχώς έληγε την ίδια μέρα. Εμείς θα κινούμασταν στην Αυστρία και τις δύο επόμενες, οπότε η αγορά νέας ήταν επιβεβλημένη. Πήραμε αυτή με τη μικρότερη διάρκεια, δηλαδή 10 ημέρες, η οποία κόστιζε περίπου 8 ευρώ.

Η διαδρομή στην αρχή όμορφη. Καλοί δρόμοι, πολύ πράσινο, πολλά δέντρα. Στη συνέχεια και αφού βγήκαμε από το μεγάλο αυτοκινητόδρομο και μπήκαμε σε μικρότερους δρόμους, το τοπίο άρχισε να αλλάζει. Περάσαμε από αρκετά περιποιημένα και με χρώμα χωριουδάκια, πράσινα λιβάδια όπου έβοσκαν ανέμελες οι αγελάδες και κάποια ποταμάκια των οποίων τα νερά έτρεχαν για λίγο μαζί μας.

Καθώς προχωρούσαμε, το τοπίο «αγρίευε» με έναν υπέροχο τρόπο. Οι σχετικά στενοί φιδίσιοι δρόμοι άρχισαν να κατεβαίνουν, τα δέντρα δίπλα μας υψώνονταν τεράστια και ο ήλιος πια δε φαινόταν. Σχεδόν κοντεύαμε. Πρώτη στάση σε ένα πλάτωμα-πάρκινγκ του δρόμου από όπου φάνηκαν οι πρώτες εικόνες του παραλίμνιου χωριού. Απλά μαγικό. Αφού βγάλαμε τις απαραίτητες πρώτες φωτογραφίες, συνεχίσαμε και αφού περάσαμε κάποια μικρά τούνελ, βγήκαμε στη λίμνη. Ταμπέλες μας οδηγούσαν στα επί πληρωμή πάρκινγκ που βρίσκονταν ακριβώς έξω από την είσοδο του χωριού.

Σημείωση: Τα πάρκινγκ που διαθέτει το χωριό είναι 5. Τα 3 πολύ κοντά στην είσοδό του, το 4ο περίπου ενάμισυ χιλιόμετρο μακριά στην απέναντι σχεδόν πλευρά της λίμνης και υπάρχει και ένα 5ο (το μόνο δωρεάν), το οποίο βρίσκεται πάνω ακριβώς από το χωριό μεταξύ των δύο τούνελ, από όπου μπορείς να έχεις και την πρώτη πανοραμική εικόνα του χωριού.

Τα πάρκινγκ είχαν λιγοστές συνολικά θέσεις και οι φωτεινές πινακίδες μας προειδοποιούσαν ότι ήταν ήδη γεμάτα. Μοναδική επιλογή με πολλές άδειες θέσεις ήταν αυτό που βρισκόταν στο ενάμισυ χιλιόμετρο μακριά (το όνομά του P4). Κάναμε δυό – τρεις βόλτες πάνω κάτω μήπως αδειάσει κάποια θέση και αφού δε βλέπαμε φως, τελικά απόφασίσαμε να κάνουμε την καρδιά μας πέτρα και να περπατήσουμε τα 3 χιλιόμετρα πήγαινε-έλα. Μόλις τακτοποιήσαμε το αυτοκίνητο και πήραμε τα πράγματά μας και αφού θαυμάσαμε από άλλη πλευρά το τοπίο και ξαναβγάλαμε φωτογραφίες, ξεκινήσαμε με βαθύ αναστεναγμό για την αναγκαστική πεζοπορία.
Την ώρα εκείνη έμπαινε στο χώρο στάθμευσης ένα λεωφορείο, το οποίο προς μεγάλη μας έκπληξη και ανακούφιση, έκανε τη διαδρομή πάρκινγκ Νο4 – Hallstatt όλη μέρα, συνεχώς, πάνω-κάτω και μετέφερε δωρεάν αυτούς που είχαν παρκάρει το αυτοκίνητό τους εκεί. Μας έφεξε. Σε λίγα λεπτά βρεθήκαμε στο χωριό.

Ο καιρός πλέον μουντός με μόνο κάποιες δειλές αχτίδες ήλιου που και που.
Για το χωριό ό,τι και να σας πω θα είναι λίγο. Μια μαγεία, ένα ποίημα, ένα σκέτο κουκλί.
Το τοπίο μοναδικό και σχεδόν αποκομμένο. Γύρω γύρω ψηλά βουνά, μπροστά μας η ήσυχη λίμνη και το χωριό ξαπλωμένο στη μέση του πουθενά.

Αν και το μέρος ήταν πάρα πολύ μικρό, σε καμία περίπτωση δεν ένοιωθες να ενοχλείσαι από το πλήθος του κόσμου που ήταν σε ανεκτά επίπεδα. Οπότε οι βόλτες έγιναν χαλαρά, οι φωτογραφικές μηχανές πήραν φωτιά και το μάτι δε χόρταινε. Όμως ή ώρα πέρναγε και έπρεπε να συνεχίσουμε το ταξίδι. Το αριστοκρατικό Salzburg μας περίμενε.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.321
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom