Ξεχάστε τη σύγκριση φθηνών αεροπορικών εισιτηρίων, όπως την ξέρατε..

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.035
Το αρθρο λεει αυτα....

"Μέχρι σήμερα, η σύγκριση φθηνών αεροπορικών εισιτηρίων ήταν μια σχετικά εύκολη υπόθεση. Αρκούσε μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα ενός online ταξιδιωτικού πρακτορείου, να ρυθμίσετε αεροδρόμιο αναχώρησης και προορισμού, να δώσετε ημερομηνίες, αριθμό ατόμων και... τέλος.
Αν δεν είχατε χρόνο για πολλαπλές αναζητήσεις με διαφορετικές ημερομηνίες, επιλέγατε «+-3 ημέρες» και η μηχανή κρατήσεων σας έβρισκε τον φθηνότερο ναύλο όλης της εβδομάδας, μόλις με μια κίνηση.
Τα πράγματα έχουν ήδη αρχίσει να περιπλέκονται με την έλευση των low cost αεροπορικών εταιρειών, κάποιες εταιρείες δε διαθέτουν καθόλου τους ναύλους τους στα GDS (τα ηλεκτρονικά συστήματα κρατήσεων που χρησιμοποιούνται από τα ταξιδιωτικά πρακτορεία), ή διαθέτουν ακριβότερους ναύλους στα ταξιδιωτικά πρακτορεία, πουλώντας τα πολύ φθηνά εισιτήρια μόνο απευθείας μέσω της ιστοσελίδας τους.

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2015 αναμένεται να αλλάξει ριζικά ο τρόπος με τον οποίο ψάχνετε και συγκρίνετε τα αεροπορικά εισιτήρια. Ο όμιλος Lufthansa που περιλαμβάνει τις αεροπορικές εταιρείες Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines και Brussels Airlines αποφάσισε να χρεώνει επιπλέον 16 ευρώ για κάθε κράτηση που θα πραγματοποιείται μέσω GDS, δημιουργώντας έναν αθέμιτο ανταγωνισμό σε σχέση με τα εισιτήρια που πωλούνται μέσω των ιστοσελίδων των 4 αεροπορικών εταιρειών.

Ξεχάστε λοιπόν την απλή αναζήτηση φθηνών αεροπορικών εισιτηρίων όπως την ξέρατε, από το Σεπτέμβριο δεν θα υπάρχει καμία ιστοσελίδα που να μπορεί να συγκρίνει τις τιμές όλων των αεροπορικών εισιτηρίων, αντίθετα θα πρέπει να επισκεφτείτε πολλές ιστοσελίδες μέχρι να καταλήξετε ότι έχετε βρει τις χαμηλότερες τιμές.

Είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσουν το ίδιο παράδειγμα και άλλες αεροπορικές εταιρείες, όπως έγινε με τις χρεώσεις των αποσκευών, που ξεκίνησαν από μια αεροπορική εταιρεία και κατέληξαν να είναι το στάνταρ ολόκληρου του κλάδου.
Ξέρω τι σκέφτεστε μερικοί, να κάνετε αναζήτηση μέσω ενός online τουριστικού πρακτορείου και μετά να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας για να κλείσετε εισιτήρια σε φθηνότερη τιμή. Το πρόβλημα είναι πως δεν θα ξέρετε ότι υπάρχουν τα συγκεκριμένα φθηνά εισιτήρια, αφού το ταξιδιωτικό πρακτορείο θα τα θεωρεί ακριβότερα και θα τα σπρώχνει προς τα πίσω.

Ειδικά σε ταξίδια εσωτερικού ή προς δημοφιλείς προορισμούς εξωτερικού που υπάρχουν πολλές πτήσεις ημερησίως, μια διαφορά της τάξης των 16 ευρώ μπορεί να «θάψει» ένα ακριβότερο εισιτήριο κάτω από 20 διαφορετικές επιλογές πτήσης με τον αμέσως φθηνότερο αεροπορικό ναύλο, σε όλες τις δυνατές παραλλαγές δρομολογίων και ανταποκρίσεων."

http://www.inflight.gr/σύγκριση-φθηνών-αεροπορικών-εισιτηρ/
Γνωριζετε κατι για αυτο;το εχετε ακουσει;
 

taver

Member
Μηνύματα
12.477
Likes
28.937
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Αναρωτιέμαι αν ο συντάκτης γνωρίζει τι σημαίνει αθέμιτος ανταγωνισμός (ακόμα πονάνε τα ματάκια μου...). Το άρθρο κατά τα άλλα είναι συρραφή υποθέσεων του συγγραφέα του, γύρω από την εφαρμογή μιας χρέωσης €16 της εταιρίας για τις κρατήσεις στη Lufthansa group που πραγματοποιούνται μέσω GDS. Ήδη, καιρό τώρα, τα μεγαλύτερα online πρακτορεία έχουν συμβληθεί με τη Lufthansa και πραγματοποιούν τις κρατήσεις τους με απευθείας διασύνδεση με τα συστήματα της εταιρίας και όχι μέσω GDS. Και υπάρχει χρόνος ως το Σεπτέμβρη για να συμβληθούν και αρκετά μικρότερα, αν το επιθυμούν και τηρούν τις προϋποθέσεις της εταιρίας.
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.873
Likes
26.673
Το παρακάτω είναι το μειλ που έστειλε η Λουφτχάνσα στους πράκτορες.
Να ακούτε το Taver :)

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από 1η Σεπτεμβρίου 2015 οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου της Lufthansa (Austrian Airlines, Brussels Airlines, Lufthansa και SWISS) καθιερώνουν ένα διεθνές* τέλος για τις κρατήσεις που πραγματοποιούνται μέσω GDS (Παγκόσμια Συστήματα Κρατήσεων): το Distribution Cost Charge (DCC) ή αλλιώς "Τέλος Κόστους Διανομής". Οι κρατήσεις μέσω της νέας ιστοσελίδαςLHGroup-agent.com δεν θα επιβαρύνονται με το "Τέλος Κόστους Διανομής".
Στην ψηφιακή εποχή υπάρχουν πολλές δυνατότητες ενημέρωσης σχετικά με τ΍ μές, προϊόντα, κρατήσεις θέσεων και συμπληρωματικές υπηρεσίες των εταιρειών του Ομίλου της Lufthansa. Οι διαφορετικοί τρόποι κράτησης αεροπορικών εισιτηρίων δημιουργούν σημαντικά διαφοροποιημένες δαπάνες που επιβαρύνουν τις αεροπορικές εταιρείες.
Μέχρι σήμερα αυτές οι δαπάνες καλύπτονταν κυρίως από τις αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου της Lufthansa και στη συνέχεια ενσωματώνονταν στην τιμή του εισιτηρίου.
Στο εξής οι δαπάνες αυτές δεν θα καλύπτονται από τις αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου της Lufthansa, αλλά θα μεταφέρονται με τη μο ρφή ενός νέου τέλους στην τιμή του εισιτηρίου, ανάλογα με το μέσο διανομής που δημιουργείται η δαπάνη.
Από 1η Σεπτεμβρίου 2015 όλα τα εισιτήρια των αεροπορικών εταιρειών του Ομίλου της Lufthansa που θα εκδίδονται μέσω GDS θα επιβαρύνονται με το ενιαίο διεθνές "Τέλος Κόστους Διανομής" ή αλλιώς Distribution Cost Charge (DCC). Το τέλος αυτό θα διαμορφωθεί στα 16 Ευρώ ανά εισιτήριο και θα χρεώνεται αυτομάτως από το GDS κατά την έκδοση του εισιτηρίου.
Στα παρακάτω κανάλια διανομής οι κρατήσεις δεν επιβαρύνονται με το DCC:
- Νέα ιστοσελίδα LHGroup-agent.com (πλατύ όρμα κρατήσεων για ταξιδιωτικά γραφεία)
- Ιστοσελίδες austrian.com, brusselsairlines.com, LH.com, swiss.com
- Τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης των Austrian Airlines, Brussels Airlines, Lufthansa και SWISS
- Εκδοτήρια εισιτηρίων στα αεροδρόμια
Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες θα έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν τους ναύλους που έχουν συμφωνήσει οι εταιρικοί πελάτες με τις αεροπορικές εταιρίες του Ομίλου, χωρίς επιβάρυνση μέσω της νέας ιστοσελίδαςLHGroup-agent.com.
Όλα όσα χρειάζεστε:
Λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την καθιέρωση του DCC
Ενημερωθείτε για τη νέα δυνατότητα κράτησης - LHGroup-agent.com :
• Λεπτομέρειες σχετικά με τις κρατήσεις μέσω του
LHGroup-agent.com
Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τα γνωστά τηλέφωνα εξυπηρέτησης ή με τους υπεύθυνους πωλήσεων.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.360
Likes
9.285
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.035
Ήδη, καιρό τώρα, τα μεγαλύτερα online πρακτορεία έχουν συμβληθεί με τη Lufthansa
Για να καταλαβω...αν το αγαπημενο μου online πρακτορειο,συνδεθει με αυτην την πλατφορμα,θα μου εχει πχ ενα εισιτηριο της lufthansa 100 ευρω,ενω ενα αλλο το οποιο δεν χρησιμοποιει τη πλατφορμα,θα το εχει 116;
Στο skyscanner,θα συνεχισει να εμφανιζει τα 100 ευρω απο την ιστοσελιδα της lufthansa και οποιων πρακτορειων ακολουθουν τη πλατφορμα της;
Αυτη ειναι το προγραμμα που χρησιμοποιουν τα ταξ.γραφεια;αρα τους χαλαει τη σουπα η luft;
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.873
Likes
26.673
Για να καταλαβω...αν το αγαπημενο μου online πρακτορειο,συνδεθει με αυτην την πλατφορμα,θα μου εχει πχ ενα εισιτηριο της Lufthansa 100 ευρω,ενω ενα αλλο το οποιο δεν χρησιμοποιει τη πλατφορμα,θα το εχει 116;
Ναι.

Αυτη ειναι το προγραμμα που χρησιμοποιουν τα ταξ.γραφεια;αρα τους χαλαει τη σουπα η luft;
Ναι,όπως και άλλα πχ sabre,galileo,apollo,abacus,etc.

Στοskyscanner,θα συνεχισει να εμφανιζει τα 100 ευρω απο την ιστοσελιδα της Lufthansa και οποιων πρακτορειων ακολουθουν τη πλατφορμα της;
Θα ξέρουμε σύντομα.
 

NIKOLETA05

Member
Μηνύματα
554
Likes
426
Επόμενο Ταξίδι
Αλσατία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Ααααααααα τωρα εξηγειται γιατι ενω εβρισκα στο site της ryan η της easy ενα εισιτηριο,σε μηχανη αναζητησης δεν μου το εβγαζε......Οσο για την αναζητηση απευθειας απο τις εταιρειες οι Βορειοελλαδιτες δεν θα κουραστουμε κ πολυ αφου για απευθειας πτησεις για εξωτερικο μονο 3 εταιρειες εχουμε......
 

Hugin

Member
Μηνύματα
606
Likes
1.873
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Ααααααααα τωρα εξηγειται γιατι ενω εβρισκα στο site της ryan η της easy ενα εισιτηριο,σε μηχανη αναζητησης δεν μου το εβγαζε......Οσο για την αναζητηση απευθειας απο τις εταιρειες οι Βορειοελλαδιτες δεν θα κουραστουμε κ πολυ αφου για απευθειας πτησεις για εξωτερικο μονο 3 εταιρειες εχουμε......
Ε οχι και 3. Ειναι καμια δεκαριά που πετάνε χειμώνα καλοκαίρι και αλλες τόσες μόνο καλοκαιρι.
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.873
Likes
26.673
Καλά έχουν πλάκα οι αεροπορικές.Την ίδια ημέρα που ανακοίνωσε η Λουφτχάνσα
ότι βάζει επιβάρυνση στα GDS (έμμεσα αποχωρεί) και ενισχύει την νέα σελίδα της,
η Ράυαν ανακοίνωσε την είσοδο της στο Sabre. :)
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.873
Likes
26.673
Μέχρι πριν από λίγο καιρό για να κόψει κάποιος εισιτήριο με την Ράυαν
γινόταν μόνο από την σελίδα της.Είτε ήσουν ιδιώτης είτε πρακτορείο.
Σιγά-σιγά η Ράυαν μπαίνει στα GDS (Παγκόσμια Συστήματα Κρατήσεων) και διευκολύνει τους πράκτορες,ενώ η Λουφτχάνσα βάζοντας επιβάρυνση στην ουσία
αποχωρεί από τα GDS
Ένας μπαίνει ,ένας (έμμεσα) βγαίνει.
 

NIKOLETA05

Member
Μηνύματα
554
Likes
426
Επόμενο Ταξίδι
Αλσατία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Ε οχι και 3. Ειναι καμια δεκαριά που πετάνε χειμώνα καλοκαίρι και αλλες τόσες μόνο καλοκαιρι.
Αληθεια; Για πες ποιες ειναι να τις εχουμε υποψην στο εξης γιατι εγω εκτος απο ryanair easyjet aegean δεν βλεπω αλλες για τους δημοφιλεις τουλαχιστον προορισμους.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.166
Μηνύματα
882.740
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
Adamamdia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom