Ρουμανία Οδικο ταξιδι στα καρπαθια με παλιο.. φιλες

Yiannis_84

Member
Μηνύματα
69
Likes
27
Επόμενο Ταξίδι
Χανιά!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ριο Ντε Τζανειρο
Καλημερα σας. Θελω να σας διηγηθω ενα ταξιδι που εκανα μαζι με την fenia42 και την Ninu το δεκεμβριο του 2009 στην ρουμανια κ στην βουλγαρια. :lol: Ξεκινησαμε με το λεωφορειο στις 6 το πρωι και γυρω στις 8 το απογευμα μετα απο ενα πολυ κουραστικο ταξιδι 14 ωρων φτασαμε στο βουκουρεστι. Μειναμε στο ξενοδοχειο Νοβοτελ κ μπορω να πω οτι ειναι ενα απο τα καλυτερα που εχω μεινει. Με το που φτασαμε βεβαια δε πτοηθηκαμε απο τη κουραση κ πηγαμε μια βολτα να περπατησουμε στην πολη με -7 βαθμους παρακαλω...! :). Την επομενη μερα πηγαμε ημερισια εκδρομη στα καρπαθια κ θαυμασαμε το ωραιο παλατι του καρολου κ φυσικα το καστρο του βλαντ τεπες(κομη δρακουλα) το οποιο δεν ειναι μαυρο οπως το παρουσιαζουν διαφορες ταινιες αλλα.. Ασπρο. Ενα περιεργο πραγμα παντως. Ο καιρος εκει ηταν πολυ καλυτερος απο το βουκουρεστι. Ενα αλλο που με εκανε εντυπωση ειναι το πως ζουν οι ρομα εκει. ..... Σε σπιτακια παρακαλω..:pΣτην χλιδα δηλαδη..!
Την ιδια μερα πηγαμε και στην πολη μπρασοφ που μπορω να πω οτι μου αρεσε πιο πολυ απο την πρωτευουσα. Εκει για πρωτη φορα στη ζωη μου ειδα μια μαυρη εκκλησια. Γενικα το τοπιο στη ρουμανια κ τα σπιτια ειδικα ειναι αυτα που με εκαναν πολυ εντυπωση. Ειναι οπως τα παρουσιαζουν οι ταινιες με μυτερες σκεπες κ ετσι...!
Την επομενη μερα καναμε ενα μινι τουρνε στη πρωτευουσα. Ειδαμε το παλατι του τσαουσεσκου που ειναι το δευτερο μεγαλυτερο κτιριο στον κοσμο μετα το πενταγωνο.. Οποιος παει να το δει πιστευω θα μεινει με ανοικτο το στομα λογω του μεγεθους του. :haha:Πολυ επιβλητικο.
Γενικες πληφοροριες: Η ζωη στη ρουμανια ειναι πολυ φτηνη. Το νομισμα τους ειναι το λει(4 λει = 1 ευρω)και οι τιμες ειναι περιπου στο ενα τριτο σε σχεση με τις δικες μας. Πολλοι ρουμανοι μιλανε σαν δευτερη γλωσσα τα ιταλικα επειδη κ η γλωσσα τους ειναι λατινογενης, αλλα κ καποιοι ξερανε αγγλικα κ μπορουσαμε να συνενοηθουμε. :)
-Ειναι ενας πολυ ωραιοες προορισμος για χριστουγεννα κ σας συνιστω να πατε γιατι ειναι παρα πολυ ομορφη χωρα. εγω μπορει κ να ξαναπηγαινα.
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.853
Likes
14.086
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Εντάξει,
στην αρχή τρόμαξα ότι θα δινες κι άλλες πληροφορίες στη φόρα αλλά τώρα ησύχασα.
 

mfish

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
1.279
Ονειρεμένο Ταξίδι
ολη η γη
εγω παλι θελω να μαθω γιατι εκανες το διαιτητη στα καρπαθια, κατι τετοιο ειδα σε αλλο ποστ......
 

North66

Member
Μηνύματα
4.297
Likes
5.032
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γροιλανδία
Δεν είναι καλή ιδέα γιατί θα ξαναρχίσει η γνωστή κουβέντα για το αν είναι δύο δίδυμες ή δίδυμες.
 

Yiannis_84

Member
Μηνύματα
69
Likes
27
Επόμενο Ταξίδι
Χανιά!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ριο Ντε Τζανειρο
καλη η ιδεα σας. αλλα θα το αφησω ετσι
 

Ninu

Member
Μηνύματα
80
Likes
41
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αργεντινή,Αυστραλία
Θυμάσαι να μας πεις πώς λεγόταν το παλάτι που επισκεφτήκαμε;
 

TasosT

Member
Μηνύματα
16
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Cluj Napoca, Romania
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιμπιζα, Μαγιόρκα
είναι δυνατό να αναφέρεις πως ταξιδέψατε εως το Βουκουρέστι; Είσασταν σε group πρακτορείου ή ταξιδέψατε με κάποια απο τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στις οδικές μεταφορές Έλλαδα-Ρουμανία. το ρωτώ διότι επίκειται να ταξιδέψω στην RM Valcea και για να ρίξω το κόστος σκέφτομαι να μετακινηθώ οδικώς εώς εκεί.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.694
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom