Γερμανία Οδικως στο Μόναχο

Doug

Member
Μηνύματα
518
Likes
2
Κατα 90% Απρίλιο ή Μαιο θα παω μια βολτίτσα στο Μόναχο!
Σκέφτομαι πολυ σοβαρα (σχεδον το χω αποφασισει) να το κάνω οδικώς με το φορτηγακι του πατέρα μου ωστε να φέρω ενα 'καθαρο' CRF 250 για τα 'οργώνω' τα βουνα της Δ.Μακεδονιας το καλοκαιρι! Δυσκολευομαι να αποφασίσω ομως ποια διαδρομή να ακολουθήσω, να παω απο Ιταλία ή μεσω Fyrom κτλ.? Αν πάω απο Ιταλια να παω απο Mπρίντιζι, Μπάρι, Ανκόνα ή Βενετία? Eπισης στο γυρισμό που θα εχω μαζί μου το CRF θα αντιμετωπίσω κανένα πρόβλημα σε σύνορα? Ρωταω επειδη στα συγκεκριμενα εργαλεια δεν βγαινει αδεια κυκλοφορίας.(οποτε δεν θα χω να πληρωνω τελωνειο):cool:
Ακουω αποψεις...

Υ.Γ Δημήτρη νομιζω εισαι το καταλληλότερο μέλος για πληροφορίες! Ο λόγος...
Βγηκα με το καραβι Βενετια και επισκεφτηκα ΙΝΣΜΠΟΥΡΓΚ-ΜΟΝΑΧΟ-ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ(ΒΑΝΤΟΥΖ)-ΖΥΡΙΧΗ- ΚΑΤΑΡΑΚΤΕΣΡΗΝΟΥ-ΜΕΛΑΝΑ ΔΡΥΜΟ(ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ)-ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ-ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ- ΒΑΤΕΡΛΩ-ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΓΑΝΔΗ-ΜΠΡΥΖ-ΑΜΒΕΡΣΑ-ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ-ΧΑΓΗ- ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ-ΧΑΡΛΕΜ-ΒΟΛΕΝΤΑΜ-ΜΑΡΚΕΝ-ΒΕΡΟΛΙΝΟ-ΔΡΕΣΔΗ-ΠΡΑΓΑ-ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ-ΒΙΕΝΝΗ- ΓΚΡΑΤΣ-ΜΑΡΙΜΠΟΡ-ΖΑΓΚΡΕΜΠ-ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ-ΤΕΡΓΕΣΤΗ-ΒΕΝΕΤΙΑ.
(χωρις βέβαια να εννοω πως δεν μπορουν να βοηθήσουν οι υπολοιποι!)
 

dk

Banned
Μηνύματα
1.397
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Φευγοντας απο Κοζανη (μεσω Εγναντιας) θα βρεθεις Ηγουμενιτσα.Θα παρεις το καραβι της ΑΝΕΚ που θα ερχεται απο Πατρα-Κερκυρα.Φτανει γυρω στις 8 το πρωι και θα εισαι Βενετια την επομενη μερα το πρωι γυρω στις 7.30.Σου προτεινω ΑΝΕΚ γιατι ειναι πιο φτηνη σε σχεση με τις Μινωικες.Απο εκει εχεις να διανυσεις 548 χιλιομετρα μεχρι το Μοναχο.Φτανοντας στα συνορα Ιταλιας-Αυστριας θα σταματησεις δεξια για να αγορασεις vignetta(βινιετα)ειναι προπληρωμενο διοδιο αυτοκινητοδρομων.Κοστιζει 7.50 ευρω για 10 μερες.Αν καθισεις περισσοτερες απο 10 μερες ισως σε συμφερει να αγορασεις μηνιαια.Αν δεν παρεις και σε σταματησουνε το προστιμο ειναι 150 ευρω επιτοπου.Ο αυτοκινητοδρομος περναει εξω απο το Ινσμπρουκ,μην κανεις καμμια βλακεια και φυγεις,αξιζει να το επισκεφτεις εστω και για μερικες ωρες(ειναι πανεμορφο).
Δες εδω την διαδρομη που θα ακολουθησεις: http://www.viamichelin.com
Αν μου πεις ημερομηνιες μπορω να σου πω ποσο θα σου στοιχισει το καραβι.Για οτι αλλο θες,εγω ειμαι εδω.

ΥΓ.Μην κανεις το λαθος και πας απο Σκοπια γιατι η ατμοσφαιρα ειναι πολυ τεταμενη λογω ''ονοματος'' ασε που φορτηγα δικα μας τα κρατανε παρα πολλες ωρες για ελεγχο.Εχουν αγριεψει παρα πολυ τα πραγματα εκει και νομιζω οτι δεν σου παρεχει καμμια ασφαλεια ο εθνικος τους δρομος.
 

Doug

Member
Μηνύματα
518
Likes
2
Hμουνα σίγουρος πως γνωρίζεις καθε λεπτομέρεια!Θένκς!:clap:
Προς το παρον δεν ξερω στανταρ ημερομηνιες, οταν αποφασισω θα σου πω! Λες απο Βενετία? Εγω ειχα την εντυπωση πως θα μου βγει πιο ακριβά απο τα άλλα λιμάνια επειδη ειναι πιο μακριά!Για 2 άτομα & αυτοκίνητο (Ford Transit,φορτηγάκι) ποσο περίπου λές θα κοστισει το καράβι(πηγαινε-έλα)? Στο γυρισμό λες να μου την πει κανεις για το CRF?
 

dk

Banned
Μηνύματα
1.397
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Η σελιδα αυτη θα σε βοηθησει πολυ: http://www.ferries.gr/greek/ (εγω πηγα με το Σοφοκλης Βενιζελος,αρκετα καλο).
Ακολουθα τη κατα γραμμα και θα βρεις τα παντα.Το μονο που θελω να λαβεις υπ'οψιν σου ειναι οτι αν φυγεις μεσα στον Αυγουστο εισαι σε υψηλη χρεωστικη περιοδο ενω αντιθετα οταν γυρισεις απο Βενετια υψηλη περιοδος θεωρειται ο Ιουλιος και οι 5-6 πρωτες μερες του Αυγουστου.Επισης καλο θα ηταν να κανεις κρατηση απο τωρα για να βρεις χαμηλη περιοδο.
Η ΑΝΕΚ οσο χρεωνει για Ανκονα το ιδιο χρεωνει και για Βενετια οποτε σε συμφερει να βγεις οσο ψηλοτερα γινεται για να γλυτωσεις βενζινες.
Οι Μινωικες εχουν διαφορετικες τιμες για Ανκονα και Βενετια και πιστεψε με οι διαφορες ειναι μεγαλες.
Τωρα για το CRF δεν γνωριζω τα διαδικαστικα,αλλα σιγουρα θα πρεπει να δηλωθει στο τελωνειο για να πληρωθουν οι φοροι και να μπορεσεις να παρεις πινακιδες(θα πρεπει να μιλησεις με τους μαντραδες δηλ.απο εκει που θα το αγορασεις).Δεν νομιζω ομως να ειναι τοσο ευκολο οσο νομιζεις!!
 

spor_os

Administrator
Μηνύματα
1.951
Likes
617
Διαδρομή μπορεί να σου βγάλει και το google maps.
Κανονικά, όπως σε ένα GPS.
Έλεγξε το και από εκεί.
 

Doug

Member
Μηνύματα
518
Likes
2
Oχι οχι καλοκαιρι, άμμεσα, Απριλιο ή Μαιο! Αρα με συμφερει με ΑΝΕΚ και Βενετία!
Οσο για το CRF δεν βγαινουν πινακίδες γι΄αυτα,ειναι καθαρα για αγωνες, αρα δεν θα χω πρόβλημα! Εγω αυτό που φοβάμαι ειναι μηπως το δουν και με πρηξουν στις ερωτησεις & στους ελέγχους!
 

dk

Banned
Μηνύματα
1.397
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Δοκιμασες τα λινκ που σου προτεινα?Αν ναι τι τιμη σου εβγαλε?
 

Doug

Member
Μηνύματα
518
Likes
2
Επειδη ειμαι ασχετος απο πλοια, ποια η διαφορα εξωτερικής-εσωτερικής καμπίνας?
Εννοει αν ειναι πανω ή κατω απο την επιφάνεια της θάλασσας ή κάτι άλλο?
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.181
Μηνύματα
883.242
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom