Οδικό ταξίδι στην Ευρώπη, Βαλκάνια.

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Ας υποθέσουμε ότι έχετε 8 μέρες αδεια τον αύγουστο και ξεκινάτε από Αθήνα αεροπορικώς μέχρι όπου βρεθούν φτηνά εισητήρια (π.χ. Σερβία, Κροατία, Ρουμανία).. Που θα πηγαίνατε; Μπορείτε να προτείνετε μερικές όμορφες (και εύκολες) διαδρομες για να ακολουθήσει κανείς με αυτοκίνητο; Δεν είναι ανάγκη να καλύπτουν πάνω απο μία χώρα αλλά αν προλαβαίνουμε why not... Και καλύτερα να μη θέλει αμέτρητες ώρες στο αμάξι, για να έχουμε χρόνο στα μέρη που θα δούμε. Που είναι πιο όμορφα και έχει ενδιαφέροντα πράγματα να δούμε; Περιμένω προτάσεις! :)
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.880
Likes
14.416
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Δε σου λέμε αν δε μας γράψεις ιστορία από Νορβηγια πρώτα. Ασύδοτη !
:)
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Δε σου λέμε αν δε μας γράψεις ιστορία από Νορβηγια πρώτα. Ασύδοτη !
:)
χαχαχα οκ οκ! Έχω ξεκινήσει να ανεβάζω φωτος στο flickr οπότε θα την αρχίσω σύντομα! Αλλά εντωμεταξύ να παίρνω και καμιά ιδέα για Βαλκάνια και γύρω, που δε το'χω ψάξει ποτέ και δε ξέρω καν που αξίζει περισσότερο να πάω! :)
 

Aleja

Member
Μηνύματα
13
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
Δεν έχω ιδέα
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος των ΗΠΑ οδικώς
Εμείς κάναμε με αφετηρία τα Τίρανα, οδικώς το γύρο του Μαυροβουνίου ( πολύ ευχάριστη έκπληξη ως χώρα) και ανεβήμε μέχρι λίγο πιο πάνω από το Σπλιτ της Κροατίας,με μια παράκαμψη στο Μόσταρ της Βοσνίας κατά το γυρισμό. Η παραθαλάσσια διαδρομή μεταξύ Ντουμπρόβνικ και Σπλιτ απλό τα πιο ωραία κομμάτια του ταξιδιού.
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.605
Likes
12.424
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Δεν έχω κάνει διαδρομές με αυτοκίνητο σε αυτές τις χώρες, αλλά έχω επισκεφθεί τα παράλια της Κροατίας καλοκαίρι και την προτείνω σίγουρα.
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Αλλά τελικά τα σχέδια άλλαξαν και έκλεισα ένα 4ήμερο στη Σμύρνη, (συν μια βδομαδούλα Μαδρίτη και Λισαβόνα που είχα κλεισμένα από πριν) οπότε θα ψάξω στα σχετικά θέματα! Πάντως από τα λεγόμενα σας καταλαβαίνω πως όταν θα έρθει η σειρά αυτού του ταξιδιού θα πρέπει να ψαχτώ πιο πολύ για Κροατία!
 

dorini

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Καλησπέρα σε όλους!
Αυτή είναι η πρώτη μου δημοσίευση. Η ερώτησή μου είναι η εξής: Έχει κάνει κανείς ταξιδι στα Βαλκάνια με μικρό παιδί;
Ο μικρός μας είναι 3 ετών και θέλαμε να κάνουμε ένα ταξίδι σε Αλβανία, Μαυροβούνιο και Κροατία με το αυτοκίνητό μας. Ξέρουμε ότι θα είμαστε κάπως περιορισμένοι και δεν θα δούμε όσα θέλουμε αλλά λόγω περιστάσεων, δεν μπορούμε να τον αφήσουμε κάπου. Έχει ταξιδέψει κανείς σε αυτές τις χώρες με μικρό παιδί;

Ευχαριστώ!
 

spanakopita

New Member
Μηνύματα
2
Likes
1
καλησπερα σε ολους κ συγχαρητηρια για το φορουμ!
εχω παρει κατα καιρους πολλες ιδεες!

ηρθε η στιγμη να ζητησω κι εγω με τη σειρα μου τα φωτα σας......την ερχομενη κυριακη 24/04/2016 ταξιδευουμε με 2 φιλες μαυροβουνιο,βοσνια,κροατια.ηδη εχω διαβασει αρκετα εδω μεσα κ θα ηθελα τη γνωμη σας για το δρομολογιο που λεμε να ακολουθησουμε.

φτανουμε αεροπορικώς podgorica κι εκει νοικιαζουμε αμαξι για να ξεκινησει το roadtrip.θα εχουμε στη διαθεση μας μια εβδομαδα. φτανουμε κυριακη,επιστρεφουμε κυριακη.

παρακατω το πλανο μας:

podgorica-kotor-dubrovnik-mostar-split-zadar-plitvicka-zagreb-(serajevo..αν προλαβουμε)-zabljak-podgorica

1)θεωρείτε ότι ειναι εφικτο να δουμε ολα αυτα τα μερη?ειναι καλες επιλογες?δεν εχουμε αποφασισει κ δεν ξερουμε ακριβως ποσο χρονο θα χρειαστει να διαθεσουμε στο καθενα, γι'αυτο κ δεν εχουμε κλεισει ξενοδοχειο πουθενα (παρα μονο το πρωτο βραδυ που φτανουμε) ωστε να ειμαστε ελευθερες να κοιμομαστε κ να καθομαστε σε καθε μερος αναλογα με το ποσο μας αρεσει.αν εχετε να προτεινετε καποιο αλλο μερος,πολυ ευχαριστως.podgorica διαβαζω οτι δεν αξιζει κ τοσο?

2)απο την εμπειρια σας συμφερει περισσοτερο το ανταλλακτηριο (εκτος αεροδρομιου φυσικα) ή να τραβηξουμε λεφτα απο την κάρτα μας?απλα επειδη κ οι τραπεζες εχουν προμηθειες κλπ, γι'αυτο ρωταω.

3)σε τι τιμες κυμαινεται περιπου η ζωη? για παραδειγμα σε μια μερα αν συνυπολογισουμε βενζινη,hostel,φαγητο σε εστιατοριο,νερο,καφε,κατι να τσιμπησουμε απο κανενα σουπερμαρκετ ποσο πανω κατω ερχεται στο ατομο?για να δουμε κ ποσα λεφτα θα βγαλουμε.

αυτα προς το παρον.....:)
 

Ivana

Member
Μηνύματα
899
Likes
1.434
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
Λοιπόν,

  1. Podgorica δεν αξίζει. Kotor ένα βράδυ (όχι πως φτάνει, αλλά δεν έχετε και πολύ χρόνο). (24/4)
  2. Δεν θα φύγεις και πολύ πρωί επειδή θα είναι σαν να μην έχεις πάει καν, άρα φαντάζομαι αναχώρηση κατά τις 3 είναι καλά.
    Μην παίρνετε ferry να περάσετε απέναντι, θα χάσετε όμορφη διαδρομή γύρω απ'το κόλπο (με το πιο ωραίο μέρος το Perast και νησάκια Gospa od Skrpjela). Πηγαίνετε Dubrovnik μέσω του Herceg Novi προς Trebinje (αξίζει μικρή στάση). Δηλαδή --> https://goo.gl/maps/tCeLDiizeBH2 . Φτάνετε Dubrovnik το βραδάκι (25/4)
  3. Δεν θα μείνετε και ένα άλλο βράδυ εδώ; Μια μέρα είναι ουσιαστικά. (26/4)
  4. Νωρίς το πρωί δρόμος για Mostar και μετά Split προς το απόγευμα/βράδυ. (27/4)
  5. Φεύγεις για τις λίμνες, 2,5 ώρες είναι περίπου, μέχρι ένα σημείο πολύ ωραίος δρόμος (ακολουθεί τη θάλασσα, μετά απλά καλός). Απ' οτι κατάλαβες λέω να παραλείψεις το Zadar, περιττό είναι. 28/4
  6. Εδώ ερχόμαστε στο κρίσιμο σημείο - που πας Ζagreb ή Sarajevo; . Εγώ θα σου πρότεινα το δεύτερο επειδή είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα πόλη και αν θα πούμε και αλήθεια, αφού το ονομάζεις Balkan tour δεν τίθεται ζήτημα που θα πας να το ζήσεις αυτό. Είναι και πιο κοντά στον προορισμό σου αναχώρησης. Άρα πηγαίνεις πολύ νωρίς το πρωί και διανυκτέρευση εκεί 29/4
  7. Τέλος --> από δω προτείνω 3 επιλογές (αναλόγως πως το φαντάζεσαι εσύ το ταξίδι σου)
  • Μένεις Sarajevo μία άλλη μέρα και φεύγεις χαράματα γι αεροδρόμιο
  • Φεύγεις χαράματα 30/4 και πας στο Visegrad να δεις το παλιό ιστορικό γεφύρι που γράφτηκε και το βιβλίο "Γεφύρι του Δρύνου" που πήρε βραβείο Νόμπελ το 1961 και από κει κατεβαίνεις μέχρι τα σύνορα όπως εδώ https://goo.gl/maps/qwVoCTCX7Y92 όπου μπορείς να διανυκτερεύσεις σε ένα από τα campings (με bungalows) και να κάνετε rafting στην πιο βαθιά χαράδρα/φαράγγι του κόσμου μετά το Γ.Κάνιον (Τάρα)
    http://www.raftingtara.com/ (απ την πλευρά Βοσνίας)
    http://www.tara-grab.com/?lang=me (απ την πλευρά Μαυροβουνιου)
    Το μέρος είναι μαγικό με απίστευτη φύση και 3 ποταμούς κοντά και τα φαράγγια τους. Από εκει φεύγεις την άλλη μέρα για την Podgorica. Zabljak παραλήπτεις επειδή ο χρόνος δεν σου φτάνει και για τα προηγούμενα καλά καλά. Εκείνο είναι (το βουνό )από μόνο του προορισμός.
    Θα περάσεις όμως "από κάτω"
  • Κάνεις ακριβώς το ίδιο απλά αφήνεις το Visegrad https://goo.gl/maps/kPbcCex92CJ2
Φιλόδοξο σχέδιο, όχι και αδύνατο να γίνει (όλα εξαρτώνται από το τι θέλεις εσύ από το ταξίδι σου). Βασικά το καλύτερο που μάλλον μπορείς να κάνεις για μένα είναι να μειν χάνεις χρόνο πηγαίνοντας στο Πλιτβιτσε και να περάσεις ποιοτικά το χρόνο σου στα άλλα μέρη. Άφησε τις λίμνες σε συνδυασμό με το Ζάγκρεμπ για άλλη φορά.
Καλά να περάσετε, και εγώ θα κάνω παρόμοιο πράγμα με 2-3 μέρες καθυστέρηση.
 

spanakopita

New Member
Μηνύματα
2
Likes
1
χίλια ευχαριστώ για το χρόνο και την περιεκτικότατη απάντηση σου. με βοήθησες πολύ. τώρα μένει να το συννενοηθώ κ με τις άλλες κ να καταλήξουμε.εύχομαι να περάσεις κ εσυ τέλεια!
 

Split

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Καλησπέρα,

Εγώ και 3 φίλοι μου κανονίζουμε roadtripδιαρκείας 10 ημερών αρχές Αυγούστου με σίγουρους προορισμούς Σκόπια (2 διανυκτερεύσεις στο πήγαινε), Σαράγεβο (3 διανυκτερεύσεις) και Κροατία (2 διανυκτερεύσεις στο έλα-διαμονή σε κάποια παραθαλάσσια πόλη). Όσοι από εσάς έχετε ταξιδέψει έτσι, ποίες διαδρομές προτείνετε να ακολουθήσουμε και ποίες πόλεις επίσης να δούμε, αλλά και ποίες διαδρομές να αποφύγουμε; Η διαδρομή Ποντγκόριτσα(Μαυροβούνιο)-Ελλάδα μέσω Αλβανίας ενδείκνυται ή θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα;

Οποιαδήποτε γνώμη-εμπειρία σας και θα μας φανεί χρήσιμη!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.094
Likes
23.895
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Υπάρχουν πολλές ιστορίες με οδικές εκδρομές στις περιοχές που σ' ενδιαφέρουν και έχουν πάρα πολλές πληροφορίες. Ψάξε στην "αναζήτηση" επάνω δεξιά.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.218
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom