Κύθηρα Οικογενειακές διακοπές Κυθηρα

Arntin

Member
Μηνύματα
15
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Ορεινή Αρκαδιά ερχόμαστε.
Ονειρεμένο Ταξίδι
Σκωτία
Σκοπεύουμε να κάνουμε οικογενειακές διακοπές στα Κυθηρα για μια εβδομάδα.
Εχω διαβάσει με πολύ προσοχή όοοολα τα σχετικά θεματα και τις απαντησεις για το νησί.

Το θέμα μου είναι με τη διαμονή..
Βλέπω να προτείνεται η Χωρα και το Καψάλι ως πιο κεντρικά..

Αυτό που σκεφτόμουν αρχικά είναι ενα όμορφο μέρος ,που να μπορούμε να παρκαρουμε άνετα το αυτοκίνητο μας (τζιπ) , και αν γίνεται να έχει όμορφη παραλία που να πηγαίνεις αν είναι δυνατόν και με πόδια.

ιδανικότερο θα ήταν να υπάρχει και κατιτις εκει γυρω ώστε αν βγεις απο το ξενοδοχείο να μπορεις να πας με τα ποδια...Τουριστικά μαγαζια, καφετεριες και τετοια..

Ομως επειδή θα λείπουμε πολλές ωρες απο το ξενοδοχείο ,έτσι δεν τρελαινομαι πολύ για την παραλία αλλά ελεγα πως θα ταν καλά να μπορουσαμε ας πούμε αν κοιμουνται οι μισοί να μπορούν οι υπόλοιποι να κάνουν μια βουτια μέχρι να ξυπνήσουν οι πρώτοι!!

ΟΠΩς καταλαβαίνεται δεν ξερω τι θέλω. (κοινό χαρακτηριστικό των γυναικών)

Η μάλλον ξερω πως δε θέλω πολύ πολύ κοσμό αλλά δε θέλω και ερημιά.
Θελω να εχει ανετους χωρους για παρκινγκ.
Ευκολη πρόσβαση στο ξενοδόχειο.(θα εχουμε πολλές αποσκευες μιας και ειμαστε 5!!!)

Για πείτε ....

Για φαγητό και τα σχετικά ας μην επαναλαμβανόμαστε τα εχω σημειώσει όλα (εχω γεμίσει την τσαντα μου σκονάκια)
 

kourkoumbini

Member
Μηνύματα
140
Likes
35
Επόμενο Ταξίδι
Lisboa :)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γύρος Λατινικής Αμερικής
Χώρα και να παρκάρεις εύκολα το αμάξι, εξαιρετικά δύσκολο. Εκτός αν το παρκάρετε στο δημοτικό πάρκινγκ, οπότε κομπλέ. Απλά δίπλα σε δωμάτια ή ξενοδοχείο δεν παίζει. Στο Καψάλι ναι, αλλά στη Χώρα δεν το βλέπω εύκολο -και δη τζιπ.

Για να είστε δίπλα στη θάλασσα, τόσο κοντά δηλαδή, μόνο στο Καψάλι βολέυει. Βεβαια, δεν μας λες πότε θες να πας. Η διαθεσιμότητα τον Αύγουστο είναι μηδαμινή ως ανύπαρκτη μιας και το Καψάλι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. Αλλες επιλογές είναι η Αγία Πελαγία και το Διακόφτι (για τόσο κοντά στη θάλασσα δηλαδή). Αυτές οι περιοχές έχουν κάποιες ταβέρνες και ελάχιστα μαγαζιά, αλλά μην περιμένεις πολλά. Με τη σειρά πάνε Καψάλι-> Αγ. Πελαγία-> Διακόφτι.

Οσο για το πιο κεντρικά... Η Χώρα και το Καψάλι, δεν είναι κεντρικά. Απλά είναι οι δημοφιλέστερες περιοχές, που ίσως έχουν και τον περισσότερο κόσμο. Θέλω να πω, πως επειδή το νησί είναι μεγάλο -εφόσον θέλετε να το δείτε, απαιτείται ώρα για να γίνουν οι απαραίτητες διαδρομές. Δηλαδή για να πας στον Ποταμό είναι καμια 30αριά χιλιόμετρα. Αλλά όπου και να μείνετε αυτό να έχετε υπόψιν σας είναι δεδομένο.
 

Arntin

Member
Μηνύματα
15
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Ορεινή Αρκαδιά ερχόμαστε.
Ονειρεμένο Ταξίδι
Σκωτία
Μετα την επίσκεψη στα Ζαγοροχώρια και τις τεράστιες αποστάσεις που διανύαμε κάθε μέρα το 30αριά χλμ. μου φαίνεται μισό τσιγάρο δρόμος (κι ας μην καπνίζω).
Θα πάμε την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.
Για Καψαλι δεν εχω κοιτάξει διαθεσιμότητες αλλά βρίσκω αξιοπρεπεστατα ξενοδοχεία στην Αγία Πελαγία στο Διακοφτί στο Λιβάδι και στον Κάλαμο.

οι δυο τελευταιες περιοχές τι λένε??Αξίζουν?? Παρόλο που όπως είπα έχουμε σκοπό να γυρίζουμε όλη την ημέρα ,θα ήθελα το ξενοδοχείο να είναι κάπως καλό, και τα μόνα που βρίσκω την περίοδο εαυτή να με εντυπωσιάζουν είναι σε αυτες τις περιοχες.
 

kourkoumbini

Member
Μηνύματα
140
Likes
35
Επόμενο Ταξίδι
Lisboa :)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γύρος Λατινικής Αμερικής
To Λιβάδι είναι μεγάλο χωριό, έχει αρκετά μαγαζιά -και για φαγοπότι, αλλά και κάποια άλλα. Το θεωρώ καλή επιλογή. Είναι στα 4 χιλιόμετρα από τη Χώρα αν δεν κάνω λάθος.

Ο Κάλαμος είναι μικρότερο χωριό που έχει 1-2 ταβέρνες και βρίσκεται κοντά στις νοτιοανατολικές παραλίες (Χαλκός, Φυρή Αμμος κλπ)

Θεωρώ πως το Λιβάδι είναι μια καλή επιλογή, είναι κεντρικά σχετικά, έχει αρκετά μαγαζιά και, επίσης, θα είναι αρκετά φθηνότερα τα καταλύματα από Χώρα και Καψάλι.
 

zampeiros22

Member
Μηνύματα
80
Likes
1
Έκλεισα καψαλι Τέλος Αυγούστου σε καλή τιμή.από ότι διάβασα στο Φόρουμ μαζί με την χώρα είναι αυτά που έχουν και τον πιο πολύ κόσμο αλλά στο Google maps που το βλέπω είναι πολύ μικρό χωριουδάκι.είναι όντως μικρο??πλακόστρωτα παραδοσιακά με μαγαζιά δεν εχει??ψάχνω Φωτογραφίες να βρω από κέντρο ή στο YouTube κάποιο βίντεο και δεν βρίσκω τίποτα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom