Οι ωραιότεροι πεζόδρομοι

Triplover

Member
Μηνύματα
1.187
Likes
4.046

Triplover

Member
Μηνύματα
1.187
Likes
4.046
Ωραιότερο πεζόδρομο θεωρώ το Θησείο με την υπέροχη θέα της Ακρόπολης και γενικά τη κλασική μυρωδιά που εκπέμπει. Όλη η βόλτα από το Γκάζι μέχρι την Ακρόπολη και από εκεί Πλάκα και κάθοδος στο Μοναστηράκι.
Επίσης, μου άρεσε η Ιστικλάλ με τα υπέροχα κάθε λογής καταστήματα και την απίστευτη κοσμοσυρροή.
Αξίζει να αναφέρω και δύο μέρη όχι ακριβώς πεζόδρομους. Τη διαδρομή κατά μήκος του Τάμεση και τις εκπληκτικές εικόνες που σχηματίζονται από τα ιστορικά κτήρια αλλά και τους ουρανοξύστες του City. Τέλος, ειδική μνεία νομίζω ότι αξίζει και η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης που έχει ανεβάσει αρκετά το κατά τα άλλα αδιάφορο τουριστικό προφίλ της πόλης μας.
 
Last edited:

marquis

Member
Μηνύματα
1.284
Likes
898
Η Rua Augusta της Λισαβόνας από εμένα, η οποία ενώνει τις δύο σημαντικότερες πλατείες της Baixa, και με την αψιδα στη μία άκρη της να παρέχει υπέροχη θέα στους επισκέπτες.
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Υπεροχος ο πεζοδρομος στο Εδιμβουργο!!!
Ο δικος μας του Θησειου ειναι επισης πολυ ομορφος ,ιδιως το βραδυ με την Ακροπολη φωτισμενη.
Επισης η Ρωμη και η Φλωρεντια εχουν εξαιρετικους πεζοδρομους .
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Προχθές περπάτησα μετά από χρόνια τον πεζόδρομο στη Ναυαρίνου βράδυ και πραγματικά μου άρεσε πάρα πολύ και η θέα προς τα κάστρα και τη ροτόντα,και ο αρχαιολογικός χώρος στο κέντρο της και ο νεαρός κόσμος που είχε κατακλύσει κάθε γωνιά της δίνοντάς την μια κεφάτη ζωντανή ατμόσφαιρα. πολλές φορές και στις πόλεις μας έχουμε ομορφιές που ή ξεχνάμε ή προσπερνάμε.

Από κει και πέρα φυσικά η διαδρομή Διονυσίου Αρεοπαγίτου ως το Θησείο είναι εξαιρετική και μου έλειψε.

Από εξωτερικό δεν μου έμεινε κάποιος συγκεκριμένος πέρα της Ιστικλαλ.Και στη Βουδαπέστη και στη Ρώμη και Βελιγράδι και στο Λονδίνο και στις υπόλοιπες περπάτησα όμορφους και με ενδιαφέρον πεζόδρομους. Και να μη ξεχάσω την Strada Nuova στη Βενετία, αν και η όλη η Βενετία μόνο πεζόδρομος είναι:D
 

taver

Member
Μηνύματα
12.477
Likes
28.937
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
"Ωραιότεροι πεζόδρομοι" στον τίτλο. "10 διάσημοι πεζόδρομοι" ο τίτλος του άρθρου. "Σας παρουσιάζουμε δέκα από τους πιο γνωστούς πεζόδρομους της Ευρώπης." το κείμενο του άρθρου. Ας αποφασίσουν κριτήριο, και μετά να μας πουν πως άφησαν έξω
- Τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου / Αποστόλου Παύλου
- Τη Hauptstrasse στη Χαϊδελβέργη
- Την Placa στο Ντουμπρόβνικ
- Τη Via Giuseppe Mazzini στη Verona
- Την Kneza Mihalia στο Βελιγράδι

κ.ο.κ.

'Ενα σωρό πεζόδρομοι που αξίζουν υπάρχουν σε ένα σωρό πόλεις στην Ευρώπη, για να μη βάλουμε καν στην κουβέντα ωραιότατες πεζοδρομημένες γειτονιές / παλιές πόλεις.
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.782
Likes
18.174
Κι ο πεζοδρομος που διασχιζει την πλατεια Ναυαρινου στη Θεσσαλονικη ειναι πολυ ομορφη κι ενδιαφερουσα βολτα: Ροτοντα, αψιδα του Γαλεριου (αμαν με τη Καμαρα πια), ανακτορα, με τις νοστιμιες του αρμενικου διπλα, τσιμισκη, Ελενιδης και τα απιστευτα τριγωνα:bleh:, μητροπολεως, καφεδακι στη παραλια. Απλα τελειο, οτι πρεπει για φθινοπωρο:)
 

Triplover

Member
Μηνύματα
1.187
Likes
4.046
ο νεαρός κόσμος που είχε κατακλύσει κάθε γωνιά της δίνοντάς την μια κεφάτη ζωντανή ατμόσφαιρα.
Σίγουρα ωραία είναι αλλά το νεαρό κόσμο με τη ζωντανή ατμόσφαιρα τι τη θέλατε;;; Φουλ στη μαστούρα και στη σαπίλα είναι. Ένα τόσο ωραίο μέρος να βρίσκουν έδρα τόσοι πολλοί χρήστες.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.784
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom