Οι 9 "αλμυροτερες" λιχουδιες στον κοσμο.

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Καφές Kopi Luwak
Τιμή ανά κιλό: 210 – 1.060 ευρώ
O καφές Kopi Luwak ή καφές μοσχογαλής είναι ο ακριβότερος καφές στον κόσμο. Παράγεται κυρίως στην Ινδονησία, ενώ η βασική διαφορά του με τον κλασικό καφέ είναι η… φυσική επεξεργασία του. Ειδικότερα, οι κόκκοι του εν λόγω καφέ καταναλώνονται από την άγρια ασιατική μοσχογαλή, δεν χωνεύονται από το πεπτικό της σύστημα και οι ινδονήσιοι τους συλλέγουν από τα περιττώματά της. Προφανώς, τα στομαχικά υγρά του θηλαστικού προκαλούν μια ενζυματική διαδικασία που προσδίδει μοναδικό και πολύπλοκο άρωμα στον καφέ, τουλάχιστον σύμφωνα με όσους έχουν δοκιμάσει. Μάλιστα, οι Αμερικάνοι, αστειευόμενοι, παραγγέλνουν το εν λόγω ρόφημα ως «crappucino».


... Τίποτα το ιδιαίτερο... Σαν καλός ελληνικός καφές - τίποτα περισσότερο...

Σαφράν, ελληνικός κρόκος
Τιμή ανά κιλό: 880 - 8.800 ευρώ

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για το πιο ακριβό καρύκευμα στον κόσμο. Προέρχεται από τον κρόκο του σαφράν, το οποίο θεωρείται ότι προέρχεται από τη χώρα μας, ενώ καλλιεργείται τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διάφορα μέρη του κόσμου. Το χαρακτηριστικό πορτοκαλί χρώμα και το έντονο άρωμα του σαφράν θεωρείται απαραίτητο για μια ευρεία γκάμα συνταγών, από την ισπανική παέγια και τη γαλλική μπουγιαμπέσα μέχρι το ινδικό μπιργιάνι. Η υψηλή τιμή του οφείλεται στην εξειδικευμένη και «αντι-οικονομική» διαδικασία παραγωγής του, καθώς για την παραγωγή ενός κιλού από το καρύκευμα, απαιτούνται περίπου 150.000 ανθοί από το φυτό σαφράν.

Σαφράν υπάρχουν πολλών και διαφόρων ειδών και ποιοτήτων. Το ελληνικό ναι, είναι το ακριβώτερο. Αλλά υπάρχουν και από την Ινδία ή την ΝΑ Ασία που είναι πάμφθηνα.

Τέλος, ελλιπής η λίστα... αφού δεν υπάρχουν τα ... μυαλά πιθήκου! :bleh:
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Ειναι νοστιμα?Μπλιαχ !
Αναφορικα με τον καφε για πες ..που τον ηπιες ...σε καφε της Ινδονησιας? ...ποσο τιμαται ?
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Ειναι νοστιμα?Μπλιαχ !
FIGHT BACK: Ευ Ζειν για παράφρονες – 2.Γαστρονομία: "Μυαλά πιθήκου ή Αρνάκι στη γάστρα"

Αναφορικα με τον καφε για πες ..που τον ηπιες ...σε καφε της Ινδονησιας? ...ποσο τιμαται ?
Τον καφέ τον ήπια σε μια "βιολογική" φυτεία καφέ στο Μπαλί. Αν θυμάμαι καλά, πλήρωσα 2,50 ευρώ το φλυτζανάκι μεγέθους ελληνικού καφέ. Η τιμή του ήταν πενταπλάσια (πάλι, αν θυμάμαι καλά) της τιμής του (αλεσμένου) ελληνικού καφέ στην Ελλάδα, δηλαδή κάπου 50 ευρώ το κιλό. Δεν αγόρασα, προτίμησα τον καφέ από το Sulawesi που είχε ίδια τιμή με τον ελληνικό και η γεύση του ήταν παραπλήσια.
 
Μηνύματα
1.620
Likes
782
Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Ο κοσμοπολίτης των ‘00 πρέπει να προλάβει να γνωρίσει τον πλανήτη κι αυτό δε μπορεί να ισχυριστεί κανεις πως το έκανε αν δεν ακούσει τον ήχο μιας μπουλντόζας στον αμαζόνιο, αν δε πυροβολήσει μωρό κοάλα, αν δε γευτεί μυαλό πιθήκου.

To κοάλα που μας χρειάζεται; Τρώγονται και αυτά τα μυαλά;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.723
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom