Ρωσία Ο Υπερσιβηρικός μου

danai.kou

Member
Μηνύματα
9
Likes
52
Επόμενο Ταξίδι
Κίνα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παπούα Νέα Γουινέα


Ο Υπερσιβηρικός… Ένα ταξίδι όνειρο από την παιδική μου ηλικία. Βλέπεις μου αρέσουν πολύ τα τρενά. Πριν από 8 περίπου χρόνια είχα υποσχεθεί ότι θα μαζέψω σύντομα λεφτά και θα το κάνω. Όμως ξέρεις πως είναι η ζωή... Οι προτεραιότητες άλλαζαν συνεχώς. Μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2015 που το πήραμε με τον άντρα μου οριστικά απόφαση και αρχίσαμε να μαζεύουμε χρήματα. Για την ακρίβεια αποφασίσαμε να φύγουμε από την Ελλάδα και να ταξιδέψουμε την Ασία για 1 χρόνο, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία!

Έτσι, όλο χαρά που ένα όνειρο θα γινόταν πραγματικότητα, πέσαμε με τα μούτρα στην οργάνωση του πολυπόθητου ταξιδιού. Μιας και το budget μας ήταν πολύ συγκεκριμένο, όλα τα διαδικαστικά έγιναν από εμάς και χρειαστήκαμε περίπου 10 μήνες για να το οργανώσουμε έτσι όπως το είχαμε φανταστεί. Ξεκινήσαμε από τη Μόσχα και φτάσαμε ως το Ουλάν Μπατόρ σε 25 μέρες σταματώντας σε διάφορες πόλεις.


Βήμα 1ο: Βίζες
Για του κατόχους με ελληνικό διαβατήριο χρειάζεται βίζα και για τις τρεις χώρες (Ρωσία, Μογγολία, Κίνα). Για τη ρώσικη βίζα τα πράματα έχουν γίνει εύκολα. Μπαίνεις στο website του ρωσικού συμβουλίου στην Ελλάδα, συγκεντρώνεις αυτά που ζητούν, τους τα πας κ τα κανονίζουν όλα εκείνοι (μέχρι κ την πρόσκληση!).
Για τη Μογγόλικη βίζα είναι λίγο πιο περίπλοκο, αλλά όχι δύσκολο. Δυστυχώς, στην Ελλάδα δεν υπάρχει πρεσβεία ή προξενείο της Μογγολίας και η κοντινότερη πρεσβεία είναι στη γειτονική Βουλγαρία. Συμπληρώσαμε λοιπόν την αίτηση που χρειαζόταν, βγάλαμε απο μια φωτογραφία, εκτυπώσαμε το εισιτήριο εισόδου στη χώρα, την κράτηση ξενοδοχείου και τα στείλαμε με κούριερ στη διεύθυνση της πρεσβείας. Ευτυχώς απαντούν στα ημεηλ τους και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με την επικοινωνία. Περάσαμε με έμβασμα τα χρήματα και σε 1 εβδομάδα είχαμε τα διαβατήρια στα χέρια μας.
Η κινέζικη βίζα είναι αρκετά μπελαλίδικη... Όχι γιατί ζητούν περίεργα πράματα, απλά κολλάνε στις λεπτομέρειες. Επίσης στη δική μας περίπτωση ήταν πολύ ακανόνιστα τα σχέδια μας για την Κίνα και λίγο δυσκολευτήκαμε να αποδείξουμε το πρόγραμμά μας εκεί. Όμως πήραμε στα χέρια μας κ την πολυπόθητη τελευταία βίζα για το ταξίδι!


Βήμα 2ο: Οι πόλεις που θα σταματήσουμε
Μιας και δε θέλαμε να περάσουμε μια εβδομάδα χωρίς σταματημό στο τρένο αλλά θέλαμε να γνωρίσουμε τη Ρωσική κουλτούρα και να δοκιμάσουμε τις νοστιμιές της χώρας και είχα όσο χρόνο θέλαμε αποφασίσαμε να κάνουμε αρκετές στάσεις.

Μόσχα


· Κόκκινη πλατεία, Μόσχα ·

Η Μόσχα ήταν από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του ταξιδιού. Κοσμοπολίτικη, διαφορετική από γωνιά σε γωνιά, ζωντανή, γεμάτη, ζεστή, πολύχρωμη, μοσχομυριστή, η μεγαλύτερη πόλη της Ευρώπης.

Τι να πρωτοπείς για την πρωτεύουσα, το Κρεμλίνο, το πάρκο Γκόρκι, οι εκκλησίες, η Κόκκινη πλατεία, όπου και να σταθείς στην πολή νιώθεις ότι είσαι κάπου αλλού. Οι γειτονιές της είναι τόσο διαφορετικές, ακόμα και ο κόσμος είναι διαφορετικός.
Στη Μόσχα μείναμε 3 μέρες και ήμασταν τυχεροί και γιατί όσο ήμασταν εκεί δεν είχε πάρα πολύ κόσμο και τεράστιες ουρές όπως περιμέναμε. Το κακό ήταν οτί επειδή ήμασταν εκεί Αύγουστο, πολλά μουσεία ήταν κλειστά όπως και πολλές πλατείες ήταν κλειστές λόγω έργων.

Καζάν


· Τζαμί Κολ Σαρίφ, Καζάν ·

Ω το Καζάν! Πρωτεύουσα του Ταταρστάν, η πόλη είναι περίπου 1.000 ετών και είναι τόσο όμορφη! Το Κρεμλίνο του Καζάν είναι Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO και είναι πραγματικά υπέροχο. Το Καζάν είναι το μεγαλύτερο κέντρο Μουσουλμανισμού στη Ρωσία.Τις εντυπώσεις κλέβει το μεγάλο γαλαζωπό τζαμί που βρίσκεται μέσα στο Κρεμλίνο το οποίο σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό μέχρι να μπεις μέσα, γιατί μέσα είναι ακόμα πιο όμορφο. Στο Καζάν μείναμε 3 μέρες αλλά 2 είναι αρκετές.


Εκατερινούπολη


· Σύνορα Ασίας- Ευρώπης, Αικατερινούπολη ·

Η Αικατερινούπολη ιδρύθηκε το 1723, είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας και είναι γνωστή ως το μέρος όπου δολοφονήθηκε ο τελευταίος τσάρος, Νικόλαος ΙΙ και η οικογένειά του το 1918. Επίσης, λίγο έξω από την πόλη βρίσκονται τα σύνορα Ευρώπης-Ασίας όπου μπορείς κυριολεκτικά να σταθείς με το ένα πόδι σε Ευραπαϊκό έδαφος και με το άλλο σε Ασιατικό! Στην Αικατερινούπολη είναι σίγουρο ότι θα ερωτευτείς τα μικρά καφενεδάκια και θα φας νόστιμα με χαμηλό κόστος. Στην Αικατερινούπολη μείναμε 4 μέρες αλλά νομίζω ότι κι εκεί 2 είναι αρκετές.


Νέα Σιβηρία


· Πλατεία Λένιν, Νέα Σιβηρία ·

Η Νέα Σιβηρία ή Νοβοσιμπίρσκ, ιδρύθηκε το 1893 με σκοπό να δημιουρηθεί εκεί η μεγάλη γέφυρα του ποταμού Ομπ για τις ανάγκες του Υπερσιβηρικού σιδηροδρόμου. Είναι η πρωτεύουσα της Σιβηρίας και η μεγαλύτερη πόλη της Ασιατικής Ρωσίας. Η πόλη φημίζεται για το φαγητό της, τη νυχτερινή και πολιτιστική ζωή που περιλαμβάνει όπερα, μπαλέτο, θέατρα, μουσεία και διάφορες στοές τέχνης. Από εκεί
ταξιδέψαμε ως την πόλη του Μπαρναούλ. Στο Νοβοσιμπιρίσκ μείναμε 2 μέρες και άλλες 2 στο Μπαρναούλ όμως αν το κάναμε ξανά το ταξίδι θα κρατούσαμε μια εβδομάδα για να επισκεφτούμε τα βουνά Αλτάι.


Ιρκούτσκ


· Νησί Ολκχόν ·

Το Ιρκούτσκ αποτελεί πόλη-σταθμό για τη Λίμνη Βαϊκάλη, τη βαθύτερη λίμνη στον κόσμο. Από εκεί πήραμε το λεωφορείο και
επισκεφτήκαμε το νησί Ολκχόν. Η χώρα του νησιού, το Κουζίρ, μας ταξίδεψε σε μια άλλη εποχή με χωμάτινους δρόμους, αμμόλοφους και αγελάδες να περπατούν αμέριμνες στους δρόμους. Το νησί είναι επίσης γνωστό για την ενέργεια του και τις πανέμορφες παραλίες του. Στο Ιρκούτσκ μείναμε 1 μέρα και στο νησί Ολκχόν 3 μέρες και από το νησί πήγαμε στην πόλη Σλιουντιάνκα όπου περάσαμε το βράδυ.


Ουλάν Ουντέ


· Κεντρική αγορά, Ουλάν Ουντέ ·

Το Ουλάν Ουντέ λοιπόν ήταν η ευχάριστη έκπληξη του ταξιδιού μας! Είναι η πρωτεύουσα της περιοχής Μπουργιατία, κατοικείται από τη γνωστή φυλή των Μπουτιάτ και είναι το μεγαλύτερο κέντρο Βουδισμού στη Ρωσία. Η πόλη είναι γνωστή για το μεγαλύτερο γλυπτό κεφάλι του Λένιν στον κόσμο. Λ
ίγο έξω από την πόλη υπάρχει το χωριό των Παλαιοπιστών, ένα χωριό διάσημο για τα χρώματά του που επισκεφτήκαμε με το λεωφορείο. Στο Ουλάν Ουντέ μείναμε 2 μέρες όμως καθόμασταν άνετα περισσότερο.


Ουλάν Μπατόρ


· Ουλάν Μπατόρ ·

Το Ουλάν Μπατόρ, πρωτεύουσα της Μογγολίας, μόλις 13 ώρες από το Ουλάν Ουντέ μας μάγεψε. Γνωστή ως η πιο κρύα πρωτεύουσα του κόσμου, με σύντομα θερμά καλοκαίρια και μακρείς πολύ ψυχρούς και ξηρούς χειμώνες. Σπίτια σοβιετιοκού στυλ διπλά στις παραδοσιακές Μογγόλικες σκηνές, γκερ ή γιούρτες.
Στην πρωτεύουσα μένει το 1/3 του πληθυσμού της χώρας και είναι αρκετά πολύβουη και ζωντανή με επιλογές για όλα τα γούστα. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες έχουν την πόλη ως κέντρο για τις αποδράσεις τους στην έρημο Γκόμπι, στις φυλές των Καζάκων στη δυτικά της χώρας και στις φυλές των νομάδων στην κεντρική Μογγολία. Εμείς θα μείνουμε στη Μογγολία για 6 εβδομάδες, μέχρι τις 10/10/2017 δουλεύοντας σε ένα από τα πανεπιστήμια της πόλης.



Βήμα 3ο: Τα εισιτήρια


Όπως με όλα τα εισιτήρια, έτσι και με του Υπερσιβηρικού, τα κλείσαμε αρκετά νωρίτερα. Τα εισιτήρια είναι συνήθως διαθέσιμα 2 μήνες πριν την ημερομηνία αναχώρησης. Εμείς χρησιμοποιήσαμε το www.rzd.ru το οποίο είναι πολύ εύχρηστο και έχει κάποια Αγγλικά. Επίσης, είχαμε σκεφτεί να αγοράσουμε κάποια εισιτήρια κατευθείαν από τον κισέ εισιτηρίων στον εκάστοτε σταθμό, αλλά πληροφορηθήκαμε και η συνεννόηση θα ήταν μια πρόκληση καθώς δύσκολα στη Ρωσία δε μιλούν Αγγλικά.

Τα περισσότερα τρένα έχουν 3 κατηγορίες θέσεων για να επιλέξεις: spalny vagon (πρώτη θέση), kupe (δεύτερη θέση) και platskartny (τρίτη θέση). Η Α’ θέση είναι μια καμπίνα με δυο μόνο κρεβάτια τα οποία βρίσκοντα στο ίδιο επίπεδο. Η Β’ θέση είναι μια καμπίνα με 2 κουκέτες, δηλαδή 4 κρεβάτια. Και στις δυο αυτές κατηγορίες υπάρχουν πόρτες που κλειδώνουν για περισσότερη ασφάλεια. Στη Γ’ θέση υπάρχουν ανοιχτού τύπου καμπίνες με 3 κουκέτες χωρίς πόρτες. Εμείς ταξιδέψαμε σε κουπέ με 2 κουκέτες και επιλέγαμε τη μια κουκέτα (ο ένας πάνω και ο άλλος κάτω).




Το τρένο


Όταν επιβιβαστήκαμε στο πρώτο μας τρένο από τη Μόσχα για Καζάν ενθουσιαστήκαμε! Μέχρι και κουτάκι πρωινού είχαν για τον κάθε επιβάτη. Σύντομα συνειδητοποιήσαμε ότι όσο πιο βαθειά ταξιδεύεις στη Ρωσία, τόσο αλλάζουν τα τρένα. Σκέψου το όπως τα πλοία που πηγαίνουν στα γνωστά νησία κι αυτά της άγονης γραμμής.
Η μικρότερη διαδρομή μας διήρκησε 9 ώρες και η μεγαλύτερη 32. Στο ταξίδι μας μοιραστήκαμε τη καμπίνα με διάφορους ανθρώπους, από ένα νιόπαντρο ζευγάρι στην ηλικία μας μέχρι με ένα κύριο που για 12 ώρες δεν έβγαλε μιλιά.
Ω! Και πολύ, πολύ μα πολύ σημαντικό: οι ώρες στα εισιτηρία, τα ρολόγια στους σταθμούς και όλα τα δρομολόγια είναι σε ώρα Μόσχας. Στην Αικατερινούπολη αλλάξαμε για πρωτή φορά ζώνη ώρας και την πατήσαμε περιμένοντας 5 ώρες στον σταθμό του τρένου...



Τουαλέτες: Σε κάθε βαγόνι υπάρχουν δυο τουαλέτες, μια στην αρχή και μια στο τέλος του βαγονιού, τις οποίες κλειδώνουν πριν από κάθε στάση και για όσο παραμένει το τρένο στον σταθμό. Παρόλες τις ανυσηχίες μου, ήταν σχετικά καθαρές και πάντα εξοπλισμένες με χαρτί και κρεμοσάπουνο χεριών. Ως Έλληνες, είμαστε εκπαιδευμένοι από τις τουαλέτες των πλοίων μας.

Κρεβάτι: Εντάξει δεν είναι και το πιο βολικό κρέβατι, αλλά κοιμάσαι άνετα. Σε όλες τις θέσεις δίνουν καθαρά σεντόνια, μαξιλάρι, κουβέρτα καθώς και πετσέτα προσώπου.




Φαγητό, νερό και ηλεκτρονικά: Στα βαγόνια υπάρχει ένας βραστήρας με ζεστό νερό για το τσάι ή τον καφέ. Ο βραστήρας ήταν μια έκπληξη καθώς είναι παλιάς «τεχνολογίας» και δουλεύει με κάρβουνα! Αλήθεια! Στο τρένο υπάρχουν διάφορα τσιμπολογήματα όμως είναι λίγο τσιμπημένη η τιμή τους και πολύ περιορισμένη η ποικιλία τους. Εμείς πριν από κάθε ταξίδι πηγαίναμε στο κοντινότερο σούπερ μάρκετ στο σταθμό και προμηθευόμασταν νερό, τσιμπολογήματα και έτοιμα νουντλς που χρειάζονται μόνο ζεστό νερό. Στους διαδρόμους του βαγονιού είχε πρίζες για να φορτίσουμε τις συσκευές μας και σε κάποια τρένα είχαν πρίζα και στις καμπίνες.
 
Last edited:

vickokka

Member
Μηνύματα
1.235
Likes
1.931
Ονειρεμένο Ταξίδι
παντου
Γεια σας "whereonearth",σας ακολουθω και το instagram, ωραία η ιστορία, καλή συνέχεια σας εύχομαι!
 

danai.kou

Member
Μηνύματα
9
Likes
52
Επόμενο Ταξίδι
Κίνα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παπούα Νέα Γουινέα
Έξοχα! :)

υ.γ. Κρίμα που δεν πήγατε στα Αλτάι. Μακράν το χρυσό μετάλλιο της δικής μου σιβηρικής εμπειρίας.
θα επιστρέψουμε σίγουρα για τα Αλτάι! Τώρα βρισκόμαστε Μογγολία και προσπαθούμε να κανονίσουμε να πάμε αλλά έχουν πιάσει τα κρύα...
 

isabelle

Member
Μηνύματα
902
Likes
4.163
θα επιστρέψουμε σίγουρα για τα Αλτάι! Τώρα βρισκόμαστε Μογγολία και προσπαθούμε να κανονίσουμε να πάμε αλλά έχουν πιάσει τα κρύα...
Αφού βρίσκεσαι ήδη στη Μογγολία σου έχω καλύτερη πρόταση. Πάρε μια πτήση για Olgii στα τέλη Σεπτέμβρη, πήγαινε στο ετήσιο φεστιβάλ των αετών και στη συνέχεια επισκέψου τα Αλτάι από την μογγολική πλευρά. Η αίσθηση δεν νομίζω να διαφέρει πολύ, μη σου πω ότι ενδέχεται να είναι ακόμα καλύτερη.
https://discover-bayanolgii.com/golden-eagle-festival/
 
Last edited:

danai.kou

Member
Μηνύματα
9
Likes
52
Επόμενο Ταξίδι
Κίνα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παπούα Νέα Γουινέα
Αφού βρίσκεσαι ήδη στη Μογγολία σου έχω καλύτερη πρόταση. Πάρε μια πτήση για Olgii στα τέλη Σεπτέμβρη, πήγαινε στο ετήσιο φεστιβάλ των αετών και στη συνέχεια επισκέψου τα Αλτάι από την μογγολική πλευρά. Η αίσθηση δεν νομίζω να διαφέρει πολύ, μη σου πω ότι ενδέχεται να είναι ακόμα καλύτερη.
https://discover-bayanolgii.com/golden-eagle-festival/
Ναι αυτό ήταν το πλάνο, δυστυχώς όμως δε βρίσκουμε εισιτήρια για να πάμε στο Ολγκί. Περιμένουμε τιμή από έναν οδηγό. Ελπίζω να τα καταφέρουμε...
 

isabelle

Member
Μηνύματα
902
Likes
4.163
Ναι αυτό ήταν το πλάνο, δυστυχώς όμως δε βρίσκουμε εισιτήρια για να πάμε στο Ολγκί. Περιμένουμε τιμή από έναν οδηγό. Ελπίζω να τα καταφέρουμε...
Ευχομαι να τα καταφέρετε και να έχουμε ανταπόκριση κι από εκεί! Με αυτοκίνητο θα είναι μακρύ το ταξίδι αλλά κάθε λεπτό στην στέπα είναι μια απογείωση. Όσο για την εποχή είναι μια χαρά. Τόσο δυτικά δεν έφτασα, αλλά έχω πάει βόρεια στην Κοβσκολ γύρω στις 20 Οκτώβρη και το κρύο ήταν απολύτως ανεκτό.
 

danai.kou

Member
Μηνύματα
9
Likes
52
Επόμενο Ταξίδι
Κίνα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παπούα Νέα Γουινέα
Ευχομαι να τα καταφέρετε και να έχουμε ανταπόκριση κι από εκεί! Με αυτοκίνητο θα είναι μακρύ το ταξίδι αλλά κάθε λεπτό στην στέπα είναι μια απογείωση. Όσο για την εποχή είναι μια χαρά. Τόσο δυτικά δεν έφτασα, αλλά έχω πάει βόρεια στην Κοβσκολ γύρω στις 20 Οκτώβρη και το κρύο ήταν απολύτως ανεκτό.
Είχες πάει με ταξιδιωτικό από Ελλάδα ή τα κανόνισες στη Μογγολία? Έχεις κάποια επαφή οδηγού που μπορώ να έρθω σε επαφή?
 

isabelle

Member
Μηνύματα
902
Likes
4.163
Είχες πάει με ταξιδιωτικό από Ελλάδα ή τα κανόνισες στη Μογγολία? Έχεις κάποια επαφή οδηγού που μπορώ να έρθω σε επαφή?
Είχαμε πάει μόνοι μας για τρεις βδομάδες Οκτώβρη-Νοέμβρη του 2011 (πάντα μόνοι μας οργανώνουμε τα ταξίδια, δεν ταξιδεύουμε ποτέ με γκρουπ).

Είχαμε κλείσει διαμονή στο Khongor Guest House στην Ουλάν Μπατόρ (http://www.khongor-expedition.com/) κι από εκεί κανονίσαμε ένα ρώσικο τζιπάκι με οδηγό για μια γύρα 18 ημερών (βόρεια/κεντρική Μογγολία και Γκόμπι).

Το ημερίσιο κόστος ενοικίασης (μαζί με την αμοιβή και τα έξοδα του οδηγού) ήταν 58 $/ημέρα (που αντιστοιχούσε τότε σε λιγότερο από 45 ευρώ/μέρα με βάση την σχέση δολαρίου προς ευρώ εκείνη την εποχή). Η βενζίνη ήταν έξτρα, με μέση κατανάλωση 18 λίτρα/100 χλμ (τα ρώσικα τζιπάκια είναι "σκυλιά" αλλά τρώνε δυστυχώς πολύ για να διασχίσουν την στέπα από ανύπαρκτους δρόμους). Διανυκτέρευση σε γκερ (11-12 ευρώ με όλο το χώρο δικό μας), μαγείρεμα μόνοι μας (κάναμε μπόλικες προμήθειες πριν αναχωρήσουμε από την Ουλάν Μπατόρ).

Αν κάνεις κέφι, μπορείς να διαβάσεις περισσότερες λεπτομέρειες εδώ

Μογγολία | Κώστας Ζυρίνης & Ισαβέλλα Μπερτράν

Χρωστάμε βέβαια να γράψουμε ακόμα πολλά, αλλά μια καλή γεύση παρ' όλα αυτά θα την πάρεις.
 

danai.kou

Member
Μηνύματα
9
Likes
52
Επόμενο Ταξίδι
Κίνα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παπούα Νέα Γουινέα
Είχαμε πάει μόνοι μας για τρεις βδομάδες Οκτώβρη-Νοέμβρη του 2011 (πάντα μόνοι μας οργανώνουμε τα ταξίδια, δεν ταξιδεύουμε ποτέ με γκρουπ).

Είχαμε κλείσει διαμονή στο Khongor Guest House στην Ουλάν Μπατόρ (http://www.khongor-expedition.com/) κι από εκεί κανονίσαμε ένα ρώσικο τζιπάκι με οδηγό για μια γύρα 18 ημερών (βόρεια/κεντρική Μογγολία και Γκόμπι).

Το ημερίσιο κόστος ενοικίασης (μαζί με την αμοιβή και τα έξοδα του οδηγού) ήταν 58 $/ημέρα (που αντιστοιχούσε τότε σε λιγότερο από 45 ευρώ/μέρα με βάση την σχέση δολαρίου προς ευρώ εκείνη την εποχή). Η βενζίνη ήταν έξτρα, με μέση κατανάλωση 18 λίτρα/100 χλμ (τα ρώσικα τζιπάκια είναι "σκυλιά" αλλά τρώνε δυστυχώς πολύ για να διασχίσουν την στέπα από ανύπαρκτους δρόμους). Διανυκτέρευση σε γκερ (11-12 ευρώ με όλο το χώρο δικό μας), μαγείρεμα μόνοι μας (κάναμε μπόλικες προμήθειες πριν αναχωρήσουμε από την Ουλάν Μπατόρ).

Αν κάνεις κέφι, μπορείς να διαβάσεις περισσότερες λεπτομέρειες εδώ

Μογγολία | Κώστας Ζυρίνης & Ισαβέλλα Μπερτράν

Χρωστάμε βέβαια να γράψουμε ακόμα πολλά, αλλά μια καλή γεύση παρ' όλα αυτά θα την πάρεις.
Διάβασα όλες τις αναρτήσεις σας, τρομερή εμπειρία! Δυστυχώς δε μπορούμε να βρούμε αεροπορικά για Δυτικά της χώρας οπότε αποφασίσαμε να επισκεφτούμε τη λίμνη Khövsgöl. Θα ανεβάσω τις εντυπώσεις μας όταν επιστρέψουμε!

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!
 

georgeant

Member
Μηνύματα
603
Likes
2.518
Ονειρεμένο Ταξίδι
Road trip B. Αμερική
Εξαιρετική ιστορία ως τώρα με λιτές, κατανοητές και πολύ χρήσιμες περιγραφές. Κάθε σας σταθμό τον έψαχνα και στο χάρτη κι έτσι είδα όλη τη διαδρομή σας. Απίστευτη εμπειρία, ταξίδι ζωής. Ανυπομονώ για τη συνέχεια!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.597
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom