Ο νομός Μεσσηνίας σε 7 ημέρες!

Soctama

Member
Μηνύματα
142
Likes
51
Ταξίδι-Όνειρο
Τζαμάικα

Καλησπέρα και από εμένα…!! Σκεφτόμαστε που θα πάμε διακοπές ένα ωραίο απόγευμα του Μαΐου. Τα βάζουμε κάτω και βλέπουμε ότι φέτος τα ταξίδια που πραγματοποιήσαμε ήταν πολλά, άρα το budget μικρό, ο πρόεδρος θα κάνει μόνο τις αναγκαστικές μεταγραφές :bleh::bleh:και έτσι αποφασίζετε από κοινού η λύση χωριό.. Και ποιο χωριό??? Ανεβαίνουμε τον Ταΰγετο από Καλαμάτα προς Σπάρτη και στο 23ο χιλιόμετρο συναντάμε την Αλαγονία, ένα ορεινό χωριό του Ταϋγέτου με υψόμετρο 750 μέτρα.. Περισσότερα εδώ Αλαγονία

Το χωριό βέβαια δεν έχει καμία σχέση με το πώς ήτανε πριν από 3 χρόνια και πόσο μάλλον πριν 10..Και σε αυτό συνέβαλαν κάποιοι ανεγκέφαλοι οι οποίοι σκορπάνε φωτιές.. Έχει σίγουρα χάσει την αίγλη που είχε παλιότερα. Μιλάμε ένα καταπράσινο μέρος με πολλά δάση, τεράστια δέντρα, πολλές ελιές και φυσικά άφθονα τρεχούμενα νερά!! Τώρα δυστυχώς το καμένο κυριαρχεί. Βέβαια έχουν γίνει αναδασώσεις όπως και γενικά το μέρος έχει ξαναπρασινήσει αλλά με χαμηλή βλάστηση αυτή την φορά! Έχει πολλά όμορφα μέρη να δεις εκεί τριγύρω και σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη.. Είτε χειμώνα είτε καλοκαίρι.. Τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε αποκτήσει και ξενώνα..Οπότε όσοι πιστοί προσέλθετε..Θα αποζημιωθείτε σίγουρα αν είστε και λίγο φυσιοδίφες θα περάσετε τέλεια..

Έχουμε λοιπόν το μέρος, βρίσκουμε και τις ημερομηνίες 2-8 Αυγούστου και όλα έτοιμα για αναχώρηση..!!Εδώ να πω ότι έχουμε αποφασίσει να γυρίσουμε όλο το νομό Μεσσηνίας και να δούμε τα σημαντικότερα μέρη του..Φυσικά και το έχω ξανακάνει, αλλά η κοπέλα μου δεν έχει πάει ποτέ προς νομό Μεσσηνίας οπότε τέλεια ευκαιρία να τον εξερευνήσουμε..


ΜΕΡΑ 1η

Μετά από 3 ώρες και κάτι, διάθεση στο full και στο αμάξι να παίζει μονίμως Groundation(reggae) φτάνουμε στην ορεινή Αλαγονία. Αφού κάνουμε ένα καθάρισμα στο σπίτι τακτοποιούμε τα πράγματά μας και ξεκινάμε τις δουλίτσες.. Ε σπίτι στο χωριό είναι, θέλει τα μερεμετάκια του…!!

Το απόγευμα λέμε να κατέβουμε για μια γνωριμία με την πόλη και φυσικά για φαγητό καθώς έχουμε εξουθενωθεί στην διάρκεια της ημέρας. Κάνουμε βόλτες στην παραλία και αποφασίζουμε να κάτσουμε στην ταβέρνα Αλκυονίδες που είναι πάνω στην παραλία..



Μια ωραία ταβέρνα με τέλειο αεράκι και πολύ πολύ καλή σκιά. Στο παρασύνθημα τώρα, το φαγητό πολύ καλό και οι τιμές λογικότατες..! 35 ευρώ τα δύο άτομα και πάνω στο τραπέζι να γίνονται όργια από την πείνα που είχαμε.. Όπως είναι φυσικό μετά από αυτό το γεύμα έχει επιστροφή στην βάση για ξεκούραση.. Αύριο το πρόγραμμα είναι βαρύ και έχει αρκετά χιλιόμετρα..


Μέρα 2η
Ξημερώνει η δεύτερη μέρα και αφού τρώμε πρωινό ξεκινάμε για το σπήλαιο του Δυρού.. Σήμερα έχει το πρόγραμμα Ανατολική Μεσσηνία- Μάνη – και λίγο από νομό Λακωνίας..

Εδώ η διαδρομή μας..Εννοείτε πως πήγαμε και γυρίσαμε όλο παραλιακά και όχι μέσω Σπάρτης..
Φτάνουμε Καλαμάτα και παίρνουμε τον δρόμο για Αρεόπολη.. Μια υπέροχη διαδρομή μας περνάει μέσα από όλα σχεδόν τα Μανιάτικα χωριά του νομού Μεσσηνίας.. Μια άγρια ομορφιά, διαφορετική από τις άλλες αλλά παρόλα αυτά ομορφιά μας περιμένει σε αυτά τα χωριά.. Όποιος έχει πάει μπορεί να με καταλάβει.. Πάρα μα πάρα πολύ πέτρα παντού.. Όλα τα σπίτια χτισμένα με πέτρα και κάτι που δεν περίμενα, είδα πολλά χτισμένα καινούρια σπίτια όπως και ξενοδοχεία..Φυσικά όλα με πέτρα..Α και να μην ξεχάσω εκτός από πέτρα είδαμε και άπειρες μα άπειρες ελιές..!! Φτάνουμε στο χωρίο Δυρός και κατεβαίνουμε προς το σπήλαιο..Εδώ τι να πω???? :shock::shock::shock:Όποιος δεν έχει πάει απλά δεν μπορεί να καταλάβει ότι και να γράψω εδώ..Δεν μπορεί να το φανταστεί αυτό που θα δει.. Όποιος πάλι έχει πάει θα συμφωνήσει μαζί μου ότι δεν γίνεται να περιγράψεις αυτό το θέαμα..



Το σπήλαιο είναι το μεγαλύτερο λιμναίο σπήλαιο στον κόσμο και για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ. Η είσοδος είναι 12 ευρώ. Σπήλαια Διρού Η παραλία του Δυρού πραγματικά σε προκαλεί.. Τα νερά της απίστευτα γαλάζια και καθώς ποτέ δεν γίνετε χαμός στην παραλία βγαίνοντας από το αριστούργημα της φύσης ρίξαμε και την βουτιά μας..



Φεύγοντας από τον Δυρό κατηφορίζουμε κι άλλος προς τον Γερολιμένα τέρμα τέρμα κάτω στο χάρτη..

Ένα τέλειο χωριουδάκι με απίστευτη παραλία και ωραίες ταβέρνες!



Καθόμαστε στη ταβέρνα το πέτρινο όπου τρώμε λίγο ποιο τσιμπημένα από την προηγούμενη μέρα,42 ευρώ.. Το ποιο ακριβό φαγητό που φάγαμε σε όλες τις ημέρες και το όχι τόσο τέλειο.. Σίγουρα όμως αξίζει το χωριό μια επίσκεψη..


Μετά από όλα αυτά παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής και πέφτουμε ξεροί για ύπνο..!

Συνεχίζεται..!
 

Attachments

Soctama

Member
Μηνύματα
142
Likes
51
Ταξίδι-Όνειρο
Τζαμάικα

Ορίστε ακούστε και λίγο Groundation..!:bleh::bleh::bleh::D:D:D:clap::clap::clap:
 
Last edited by a moderator:
Μηνύματα
2.487
Likes
3.194
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Ωραίο το οδοιπορικό σας!κρίμα που αυτά τα μέρη μας πέφτουν κάπως μακρυά εμάς τους βορειολλαδίτες,έχω πολλάααααααααα χρόνια που βρέθηκα για λίγο σ ένα μικρό κομμάτι της περιοχής που περιγράφεις...να δούμε πότε θα ξαναπάω.
Περιμένω τη συνέχεια.
 

Soctama

Member
Μηνύματα
142
Likes
51
Ταξίδι-Όνειρο
Τζαμάικα
Μέρα 3η
Η μέρα μας ξεκινάει όπως πάντα με ένα πολύ δυνατό πρωινό..Σήμερα έχει κάποιες δουλίτσες το πρωί και μετά ξενάγηση στο χωρίο και επίσκεψη εκεί κοντά σε ένα δασάκι το οποίο ευτυχώς ακόμα δεν έχει καεί!!


Φανταστείτε κάπως έτσι ήταν όλα τα βουνά εκεί τριγύρω… Τέσπα τώρα δεν έχει νόημα να τα συζητάμε..Αλλά πως γίνετε άνθρωποι να θέλουν να καίνε δάση?????????

Έχει μεσημεριάσει όμως και πεινάμε και η λύση είναι να μείνουμε στο χωριό και να φάμε στην ταβέρνα του ξενώνα.. Είναι μια κλασσική ταβέρνα χωριού, εκεί δηλαδή που τρως τα καλύτερα φαγητά.. Πάρτε οπωσδήποτε ταλαγάνι Μεσσηνίας ψητό στα κάρβουνα και χωριάτικη..! Άλλο άρωμα..!
Το μεσημεράκι επιστρέφουμε λίγο στο σπίτι και το απόγευμα κατεβαίνουμε για ένα μπανάκι στην Καλαμάτα στην Μικρή Μαντίνεια..Πολύ όμορφη θάλασσα με μεγάλο βότσαλο.. Το βραδάκι επιστρέφουμε σπίτι..Αύριο πάλι το πρόγραμμα είναι φορτωμένο..!

Μέρα 4η
Σήμερα η μέρα μας έχει όλη την δυτική Μεσσηνία καθώς θα περάσουμε από αρκετά μέρη..

[gmap]<iframe width="425" height="350" frameborder="0" scrolling="no" marginheight="0" marginwidth="0" src="http://maps.google.com/maps?f=d&amp;source=s_d&amp;saddr=Alagonia,+Kalamai,+Greece&amp;daddr=Petrochori,+Nestor,+Greece+to:pylos,+Pilos,+Greece+to:Finikounta,+Methoni,+Greece+to:Koroni,+Greece+to:Alagonia,+Kalamai,+Greece&amp;hl=en&amp;geocode=FWI5NgIdsGtTASnd9ASoZ8phEzFwHrriLL0ABQ%3BFYJINAIdHIpKASmtF6dXnBJhEzEgE8R0L70ACg%3B%3B%3B%3B&amp;mra=ls&amp;sll=36.909823,21.95549&amp;sspn=0.419458,1.056747&amp;ie=UTF8&amp;ll=36.914215,21.95549&amp;spn=0.32104,0.58583&amp;output=embed"></iframe><br /><small><a href="http://maps.google.com/maps?f=d&amp;source=embed&amp;saddr=Alagonia,+Kalamai,+Greece&amp;daddr=Petrochori,+Nestor,+Greece+to:pylos,+Pilos,+Greece+to:Finikounta,+Methoni,+Greece+to:Koroni,+Greece+to:Alagonia,+Kalamai,+Greece&amp;hl=en&amp;geocode=FWI5NgIdsGtTASnd9ASoZ8phEzFwHrriLL0ABQ%3BFYJINAIdHIpKASmtF6dXnBJhEzEgE8R0L70ACg%3B%3B%3B%3B&amp;mra=ls&amp;sll=36.909823,21.95549&amp;sspn=0.419458,1.056747&amp;ie=UTF8&amp;ll=36.914215,21.95549&amp;spn=0.32104,0.58583" style="color:#0000FF;text-align:left">View Larger Map</a></small>[/gmap]
Ξεκινάμε από το χωριό αρκετά νωρίς και κατευθυνόμαστε προς την Βοϊδοκοιλιά.. Το μέρος μαγευτικό θα το βρείτε εύκολα έχει ταμπέλες.. Πολύ πολύ ψιλή αμμουδιά και τα νερά απίστευτα.. Άμα έχει κέφια η φύση..!


Φεύγουμε από Βοϊδοκοιλιά το μεσημεράκι περνάμε από Πύλο παίρνουμε ένα καφεδάκι και συνεχίζουμε για Φοινικούντα..Η Πύλος πολύ όμορφο μέρος παραδοσιακό και με ωραία μαγαζάκια.. Δυστυχώς δεν κάτσαμε καθώς θέλαμε να πάμε για δεύτερο μπανάκι Φοινικούντα..

Και να ‘μαστε Φοινικούντα με τα άπειρα camping στη σειρά..!:shock: Η παραλία μαγευτική, κρύα, βαθιά και πεντακάθαρη..Είχε λίγο κόσμο λόγο μεσημεριού και ήταν η τέλεια βουτιά για να δροσιστούμε..!


Στην παραλία της Φοινικούντας είδα κάτι που το είχα ξαναδεί μόνο στο camping στην Χαλκιδική όταν είχα πάει.. Στην παραλία όλοι σχεδόν είχαν αφημένα τα πράγματα τους εκεί.. Πήγαιναν λίγο για ξεκούραση σπίτι και για φαγητό και όταν ερχόντουσαν ήταν εκεί η ομπρελίτσα τους και τα καρεκλάκια..Κορυφή!!!:D:D
Μετά την βουτιά μας όμως το στομάχι έχει αρχίσει να διαμαρτύρεται επικίνδυνα και έτσι πάμε στην ταβέρνα η ΕΛΕΝΑ που την βλέπαμε από κάτω από την παραλία. Ήταν ψηλά στο βουναλάκι και είχε θέα όλη την παραλία και το χωρίο..


Τώρα που είπα χωριό να πω και λίγα λόγια για την Φοινικούντα.. Πλήρης εκμετάλλευση των τουριστών. Σαν να πήγαινα στις Κυκλάδες ήταν.. Πλακόστρωτο παντού μαγαζάκια μέσα σε στενάκια και γενικά η όλη φάση ήταν σαν σε νησί..! Πάρα πολλά ενοικιαζόμενα όσο και camping όπως σας είπα..! Όσο τώρα για το φαγητό ήταν απίστευτο και εκεί που λέμε εδώ θα πλένουμε πιάτα για να πληρώσουμε με 40 ευρώ δεν μπορούσαμε να κουνηθούμε μετά!


Αφού συνήρθαμε λίγο από το φαγητό ξεκινάμε για καφεδάκι στην Κορώνη. Η Κορώνη είναι μια πόλη που σου θυμίζει ένα τεράστιο χωριό.. Σίγουρα θα ευχόσουν να έχεις μηχανάκι καθώς με το αμάξι παρακαλάς να κάνεις 10 μέτρα χωρίς να χρειαστεί να κάνεις όπισθεν..Δεν χωράς…:bleh::bleh: Πάντως η πόλη γραφικότατη και με πολύ ωραίες καφετέριες και γενικά μαγαζάκια..
Αφού ήπιαμε το καφεδάκι μας είχε έρθει η ώρα του γυρισμού. Φτάσαμε στο χωριό εξουθενωμένοι αλλά και κατά ευχαριστημένοι με τα όσα κάναμε και είδαμε..
 

Soctama

Member
Μηνύματα
142
Likes
51
Ταξίδι-Όνειρο
Τζαμάικα
Ωραίο το οδοιπορικό σας!κρίμα που αυτά τα μέρη μας πέφτουν κάπως μακρυά εμάς τους βορειολλαδίτες,έχω πολλάααααααααα χρόνια που βρέθηκα για λίγο σ ένα μικρό κομμάτι της περιοχής που περιγράφεις...να δούμε πότε θα ξαναπάω.
Περιμένω τη συνέχεια.

Φαντάζομαι και οι Καλαματιανοί το ίδιο θα λένε..Γιατί έχετε και εσείς κάτι απίστευτα μέρη.. Πάντως αν κάποτε μπορέσεις κανονίστε το.. Θα σε ικανοποιήσει η Μεσσηνία σίγουρα..!
 

Soctama

Member
Μηνύματα
142
Likes
51
Ταξίδι-Όνειρο
Τζαμάικα
Μέρα 5η

Σήμερα η μέρα μας έχει πάλι ανατολική Μεσσηνία αλλά αυτή την φορά θα σταματήσουμε στην Στούπα..
[gmap]<iframe width="425" height="350" frameborder="0" scrolling="no" marginheight="0" marginwidth="0" src="http://maps.google.com/maps?f=d&amp;source=s_d&amp;saddr=Alagonia,+Kalamai,+Greece&amp;daddr=36.868027,22.249796+to:Stoupa,+Lefktro,+Greece&amp;hl=en&amp;geocode=FWI5NgIdsGtTASnd9ASoZ8phEzFwHrriLL0ABQ%3B%3BFaYyMgIdR6hTASn35NM2GMBhEzEADsR0L70ACg&amp;mra=mi&amp;mrcr=0,1&amp;mrsp=1&amp;sz=15&amp;sll=36.867193,22.256498&amp;sspn=0.026231,0.066047&amp;ie=UTF8&amp;ll=36.867193,22.256498&amp;spn=0.026231,0.066047&amp;output=embed"></iframe><br /><small><a href="http://maps.google.com/maps?f=d&amp;source=embed&amp;saddr=Alagonia,+Kalamai,+Greece&amp;daddr=36.868027,22.249796+to:Stoupa,+Lefktro,+Greece&amp;hl=en&amp;geocode=FWI5NgIdsGtTASnd9ASoZ8phEzFwHrriLL0ABQ%3B%3BFaYyMgIdR6hTASn35NM2GMBhEzEADsR0L70ACg&amp;mra=mi&amp;mrcr=0,1&amp;mrsp=1&amp;sz=15&amp;sll=36.867193,22.256498&amp;sspn=0.026231,0.066047&amp;ie=UTF8&amp;ll=36.867193,22.256498&amp;spn=0.026231,0.066047" style="color:#0000FF;text-align:left">View Larger Map</a></small>[/gmap]
Στο σημείο B που δείχνει ο χάρτης είναι η παραλία noname που σας λέω ποιο κάτω!!

Ο κόσμος πάρα πολύς αλλά με τέτοιες παραλίες πώς να μην είναι?? Φτάνουμε στην Στούπα και πάμε στην παραλία Καλόγριες με τα μαγευτικά νερά της και τον άπειρο κόσμο της..


Ο ένας πάνω στον άλλο στην κυριολεξία..Το μόνο αρνητικό της παραλίας ήταν αυτό.. Απολαμβάνουμε εκεί το μπανάκι μας και μετά πάμε μια βόλτα μέσα από το χωριό για να διαπιστώσουμε και εδώ την πλήρη εκμετάλλευση και την τουριστική ανάπτυξη..Δεν είδαμε καν σπίτι ντόπιων ανθρώπων..:shock::shock: Μόνο ενοικιαζόμενα και ξενοδοχεία.. Αργότερα μας είπαν ότι οι περισσότεροι ντόπιοι έχουν τα σπίτια τους πάνω στο βουνό και όχι κοντά στην θάλασσα εξ’ αιτίας του τουρισμού το καλοκαίρι..


Φεύγοντας από Στούπα και γυρνώντας προς Καλαμάτα μετά από δύο χιλιόμετρα θα δείτε πάνω στην εθνική παρκαρισμένα αυτοκίνητα οπότε θα το καταλάβετε αμέσως, είναι μια παραλία από αυτές τις μοναδικές παραλίες που είναι noname αλλά είναι πραγματικά αριστουργήματα…! Παρκάρουμε πάνω στην εθνική και κατεβαίνουμε ένα μονοπάτι με τα πόδια και ξαφνικά βλέπουμε τον παράδεισο..




Μια υπέροχη παραλία που την χωρίζει ένας μεγάλος βράχος στην μέση, με φανταστικά νερά, και μεγάλο χοντρό βότσαλο.. Στήνουμε ομπρέλες και τα σχετικά και ορμάμε για βουτιά.. Δεν μας έκανε πραγματικά η καρδιά να φύγουμε αλλά μετά από δυο ώρες μας έκανε το στομάχι… :haha::haha::haha:

Φαγητό έχει σήμερα πάλι στον ξενώνα στο χωριό, καθώς δεν γίνεται να αντισταθείς σε αυτή την μπριζόλα που μοσχοβολάει φρέσκια ρίγανη, ούτε στην σαλάτα με προϊόντα φυσικά από το χωριό..

Το βραδάκι λέμε να ξανακατέβουμε Καλαμάτα και να πάμε για ένα ποτάκι πάνω στο βουνό που έχει απίστευτη θέα προς όλη την πόλη.. Και πάμε στο μαγαζί Ενοδία όπου ήπιαμε το ποτάκι μας και γυρίσαμε να πέσουμε ξεροί στο χωριό.. Αύριο έχει Πολυλίμνιο..
 

Soctama

Member
Μηνύματα
142
Likes
51
Ταξίδι-Όνειρο
Τζαμάικα
Μέρα 6η

Σήμερα ήμαστε ποιο χαλαροί μιας και είναι η τελευταία μας μέρα.. Κατεβαίνουμε στο κέντρο της Καλαμάτας για μερικά ψώνια και βόλτες στο κέντρο καθώς και στην παλιά πόλη με το περίφημο κάστρο.. Βγαίνουμε στην οδό Αριστομένους την ποιο κεντρική οδό της Καλαμάτας την οποία έχουν κάνει πεζόδρομο και έχει ένα τέλειο ποδηλατοδρόμο ο οποίος φτάνει μέχρι την παραλία της Καλαμάτας. Τέτοια παραδείγματα να βλέπουν και άλλοι δήμαρχοι..!


Και ξεκινάμε για Πολυλίμνιο.. Το πολυλίμνιο δεν το γνωρίζουν ακόμα και οι ίδιοι οι Καλαματιανοί.. Είναι 32 χιλιόμετρα μετά την Καλαμάτα στο δρόμο προς Πύλο..

Πολυλίμνιο - Messinia - Μεσσηνία

[gmap]<iframe width="425" height="350" frameborder="0" scrolling="no" marginheight="0" marginwidth="0" src="http://maps.google.com/maps?f=d&amp;source=s_d&amp;saddr=Alagonia,+Kalamai,+Greece&amp;daddr=Charavgi,+Voufrades,+Greece&amp;hl=en&amp;geocode=&amp;mra=ls&amp;sll=37.007214,21.923904&amp;sspn=0.102537,0.26144&amp;ie=UTF8&amp;ll=37.05393,22.047845&amp;spn=0.12518,0.40089&amp;output=embed"></iframe><br /><small><a href="http://maps.google.com/maps?f=d&amp;source=embed&amp;saddr=Alagonia,+Kalamai,+Greece&amp;daddr=Charavgi,+Voufrades,+Greece&amp;hl=en&amp;geocode=&amp;mra=ls&amp;sll=37.007214,21.923904&amp;sspn=0.102537,0.26144&amp;ie=UTF8&amp;ll=37.05393,22.047845&amp;spn=0.12518,0.40089" style="color:#0000FF;text-align:left">View Larger Map</a></small>[/gmap]

Μέσα στο χωριό Καζάρμα έχει μια ταμπέλα που λέει προς Πολυλίμνιο και από εκεί και μετά η σήμανση είναι άριστη.. Απλά μέσα στο χωριό Καζάρμα η πρώτη ταμπέλα δεν φαίνεται πολύ καλά για αυτό λίγο προσοχή…! Από εκεί και μετά η σήμανση είναι άριστη.. Με άσφαλτο μέχρι το χωριό Χαραυγή και από εκεί και μετά με πολύ ομαλό χωματόδρομο.. Φτάνετε σε ένα μέρος κατάλληλα διαμορφωμένο για parking. Αφού παρκάρετε κατηφορίζετε ένα πλακόστρωτο μονοπάτι για κανένα 5λεπτο και μετά η ανάβαση ξεκινάει.. Με μονοπάτι που φτάνει μέχρι την λίμνη Κάδη μπορεί να φτάσει μέχρι και ο ποιο αρχάριος πεζοπόρος, καθώς είναι βατό το μονοπάτι..Βέβαια μην πάτε με παντοφλιτσα θα σας κουράσει πολύ.. Με ένα αθλητικό παπούτσι θα είστε πολύ άνετοι και θα το κάνετε ποιο εύκολα το μονοπάτι..
Από την λίμνη Κάδη και μετά η οποία είναι και η λίμνη στην οποία όλοι κολυμπάνε με ένα απίστευτο καταρράχτη γύρω στα 30 μέτρα η διαδρομή γίνετε ποιο δύσκολη και θέλει μια κάποια εμπειρία ή έστω την αμέριστη προσοχή σας καθώς και σίγουρα αθλητικό παπούτσι.. Οι φυσιοδίφες θα λατρέψουν το μονοπάτι από εκεί και πάνω γιατί δεν έχει σχεδόν ποτέ κόσμο και μπορεί να τους προσφέρει και μια κάποια περιπέτεια..! Για βοήθεια του κοινού έχουν τοποθετηθεί παντού σίδερα σαν χερούλια ώστε να βοηθηθούμε όλοι..


Όσο για το μπάνιο στην λίμνη είναι απίστευτα τα νερά..Φυσικά καθώς είναι τρεχούμενα για την θερμοκρασία δεν χρειάζεται να πω παραπάνω.. Κολυμπώντας στην Κάδη μπορείτε να πάτε πίσω από τον καταρράχτη όπου πραγματικά είναι μαγικά να είστε μέσα στον βράχο και μπροστά σας να πέφτει ο καταρράχτης..
Για την ομορφιά του τοπίου νομίζω πως τα λόγια είναι περιττά.. Όσοι έχετε πάει καταλαβαίνετε τι λέω.. Οι υπόλοιποι απλά προγραμματίστε το..Θα πρότεινα να πάτε όσο ποιο γρήγορα μπορείτε καθώς ήδη ο τουρισμός έχει αυξηθεί.. Φαντάζομαι σε λίγα χρόνια που θα διαφημιστεί ποιο πολύ θα χάσει λίγο από την μαγεία του..!!

Φεύγοντας από το πολυλίμνιο πάμε στο χωριό Πεταλίδι για φαγητό. Δυστυχώς δεν θυμάμαι το όνομα της ταβέρνας καθώς μετά το πολυλίμνιο είχα πάθει black out..Ήμουν μαγεμένος.. Φαγητό ικανοποιητικό και φτηνό..!γύρω στα 35!


Παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής.. Κάπου εδώ τελειώνουν και οι διακοπές μας..! Η επόμενη μέρα είναι αυτή του γυρισμού..:(:(Δύσκολη μέρα αλλά δεν μας πτοεί..!

Συμπεράσματα : Περάσαμε απίστευτα.. Είδαμε πολύ όμορφα μέρη.. Χαλάσαμε 520 ευρώ το ζευγάρι, δηλαδή 260 το άτομο, όλα υπολογισμένα μέσα και φαγητά και βενζίνες και όλα..! Άμα έχεις το κατάλυμα τελικά το κοστολόγιο των διακοπών πέφτει πολύ.. Ο πρόεδρος λοιπόν δεν δαπάνησε πολλά για μεταγραφές και έμεινε και πολύ ευχαριστημένος από τους παίχτες του..!!:clap::clap:
 

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Εύγε φιλε Soctama, ωραίο ταξίδι έκαμες!!!

Δυο τρια σχόλια μόνο, καθώς κατεβαίνω σε αυτά τα μέρη τουλάχιστον μια φορά το χρόνο εδώ και πάαααρα πολλά χρόνια.

-Στούπα που πήγατε είναι χάλια, το είδες και μόνος. Καρδαμύλη, που είναι υπέροχα και πάνω στο δρόμο σου, πήγες? Διότι αν δεν πήγες, θα πρεπε να σου επιβληθεί τιμωρία βαριά να κατέβεις ξανά και να καλύψεις τα κενά!:lol:

-Η παραλία που αναφέρεις δεν είναι καθόλου no name, έχει όνομα και λέγεται Φαράγγι του Φονέα (έχει κάποιο αιματηρό παρελθόν το οποίο αυτή τη στιγμή μου διαφεύγει και από το οποίο πήρε και την ωραία αυτή ονομασία). Κάποτε ναι, ήταν hidden gem, τώρα όμως που πλατύνανε το χωματόδρομο και μπορεί να κατέβει αμάξι, πολλές φορές γίνεται το έλα να δεις. Περιττό να σου πω, ότι είναι από τις αγαπημένες μου παραλίες!

-Παρότι το υπέροχο Πολυλίμνιο δεν είναι και η βασική τουριστική ατραξιόν της περιοχής, θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι οι Καλαματιανοί δεν το ξέρουν... Όχι πως βάζω και το χέρι στη φωτιά για τους συγκεκριμένους, απλώς στην περιοχή το ξέρουμε, και μάλιστα καλά, και το αγαπάμε όπως πρέπει... :cool:

Εύγε και πάλι!:clap:
 

Soctama

Member
Μηνύματα
142
Likes
51
Ταξίδι-Όνειρο
Τζαμάικα
Εύγε φιλε Soctama, ωραίο ταξίδι έκαμες!!!

Δυο τρια σχόλια μόνο, καθώς κατεβαίνω σε αυτά τα μέρη τουλάχιστον μια φορά το χρόνο εδώ και πάαααρα πολλά χρόνια.

-Στούπα που πήγατε είναι χάλια, το είδες και μόνος. Καρδαμύλη, που είναι υπέροχα και πάνω στο δρόμο σου, πήγες? Διότι αν δεν πήγες, θα πρεπε να σου επιβληθεί τιμωρία βαριά να κατέβεις ξανά και να καλύψεις τα κενά!:lol:

-Η παραλία που αναφέρεις δεν είναι καθόλου no name, έχει όνομα και λέγεται Φαράγγι του Φονέα (έχει κάποιο αιματηρό παρελθόν το οποίο αυτή τη στιγμή μου διαφεύγει και από το οποίο πήρε και την ωραία αυτή ονομασία). Κάποτε ναι, ήταν hidden gem, τώρα όμως που πλατύνανε το χωματόδρομο και μπορεί να κατέβει αμάξι, πολλές φορές γίνεται το έλα να δεις. Περιττό να σου πω, ότι είναι από τις αγαπημένες μου παραλίες!

-Παρότι το υπέροχο Πολυλίμνιο δεν είναι και η βασική τουριστική ατραξιόν της περιοχής, θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι οι Καλαματιανοί δεν το ξέρουν... Όχι πως βάζω και το χέρι στη φωτιά για τους συγκεκριμένους, απλώς στην περιοχή το ξέρουμε, και μάλιστα καλά, και το αγαπάμε όπως πρέπει... :cool:

Εύγε και πάλι!:clap:
Θέλω τιμωρία,θέλω τιμωρία...:clap::clap::clap: ΤΟ ξέρω πως είναι τέλεια, έχω πάει πολλές φορές.. Αλλά δυστυχώς σε αυτό το ταξίδι δεν το έπραξα..!!

Φαράγγι του Φονέα ???? Πσσσσσσσ αυτό είναι όνομα..Ευχαριστώ για την ενημέρωση..Δεν το ήξερα..

Λέγοντας ότι δεν το ξέρω σίγουρα υπερέβαλα αλλά ήθελα να δείξω ότι αυτός ο παράδεισος δεν είναι και τόσο γνωστός!! Το μέρος είναι μαγευτικό!! Να το αγαπάτε και να το φροντίζετε όσο μπορείτε...!
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Που σαι βρε Δωροθουλα ..πηγα στο χωριο σου φετος και ειδα το φαραγγι του Βιρου απο ψηλα.Κατεβηκες φετος?
Αυτη τη στιγμη σας γραφω απο Αρεοπολη ..οι διακοπες μου δεν εχουν τελειωσει ακομα.
Φιλε Soctama χαιρομαι πολυ που σου αρεσαν τα μερη μας.Μια μικρη επισημανση μονο:
Η παραλια δεν λεγεται Καλογριες αλλα Καλογρια.
Η παραλια του Φονεα οντως τραβαει πολυ κοσμο καθε καλοκαιρι.
Φετος πηγαμε και μεις στο Πολυλιμνιο και καναμε μπανιο και στις λιμνουλες.Ειναι πραγματικα πολυ ομορφα.
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Soctama μόλις διάβασα την όμορφη ιστορία σου! Πώς μου είχε ξεφύγει;:p Το ταξίδι σας είχε πολλά κοινά στοιχεία με ένα αντίστοιχο που πραγματοποιήσαμε τέλη Ιουλίου. Η Μεσσηνία είναι πραγματικά πολύ όμορφος νομός και οι φωτογραφίες σου αναδεικνύουν τις γοητευτικές γωνιές της!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.785
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom