Π.Γ.Δ.Μ. ΠΓΔΜ - Σκόπια για 3ημερο

Anastasia@

Member
Μηνύματα
21
Likes
43
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Λατινικής Αμερικής
Περιεχόμενα

Ξεκινήσαμε λοιπόν τον Οκτώβριο για ένα ταξιδάκι στα Σκόπια. Δύσκολη η ανεύρεση πληροφοριών καθώς δεν πηγαίνουν πολλοί Έλληνες στην πρωτεύουσα της γειτονικής μας χώρας. Εγώ είχα ταυτότητα και ο φίλος μου διαβατήριο, βγάλαμε πράσινη κάρτα απο την ασφαλιστική για το αυτοκίνητο και είμασταν έτοιμοι. Περναμε πολύ γρήγορα τα σύνορα και συνεχίζουμε. Η πρώτη εντύπωση είναι ότι γυρίσαμε πίσω τον χρόνο, η φτώχεια είναι εμφανής. Στάση στο Negotino όπου μας περιμένει ένας Σλάβος φίλος. Αφού μας ξεναγήσει στην επιχείρηση του πηγαίνουμε σε ένα πολύ καλό εστιατόριο, το yardak. Το φαγητό ήταν πολύ ωραίο (αν και είμαι ιδιαίτερα επιλεκτική) με πολύ κοντινές γεύσεις στην Ελληνική κουζίνα καθώς έχουν τα ίδια υλικά με τις τιμές να κυμαίνονται περιπου στο μισό απ' ότι στην Ελλάδα. Επίσης η χώρα φημίζεται για το κρασί που παραγει (ξεχωρίζει το κρασί bovin). Μετα πηγαίνουμε για καφέ σε μια πλατεία εκεί κοντά και ενώ το αρχικό πλάνο ήταν μικρή στάση στο negotino και να συνεχίσουμε για τα Σκόπια, τελικά αποφασίζουμε να μείνουμε εκεί το βράδυ καθώς έχει ήδη νυχτώσει και επιπλέον όπως μας είπαν οι ντόπιοι στα Σκόπια οι τιμές είναι διπλάσιες απ' ότι εκεί. Βρίσκουμε ένα πολύ ωραίο ξενοδοχείο με δωμάτιο τεράστιο και καθαρό με 20 ευρώ τη βραδιά!!!(σύνολο). Ξεκουραζόμαστε λίγο και είμαστε έτοιμοι για την βραδυνή έξοδο. Πηγαίνουμε πάλι στην ταβέρνα που πήγαμε το μεσημερι η οποία έχει live. Πρέπει να θεωρείται καλό εστιατόριο καθώς όσοι βρίσκονται εκεί έχουν οικονομική άνεση, τραπεζίτες, επιχειρηματίες. Οι περισσότεροι έρχονται μια φορά το δίμηνο στην Ελλάδα για ψώνια (εκεί δεν έχουν τίποτα), διασκεδάζουν ιδιαίτερα, είναι όλοι όρθιοι και γενικά πολύ ευδιάθετοι. Στη συνέχεια θέλουμε να δούμε κάτι άλλο, και το ζευγάρι που μας φιλοξενεί, το οποίο λάτρεψα πραγματικά, μας συνοδεύει σε ένα κλαμπάκι όπου βγαίνουν τα παιδιά τους! Το κλαμπ είναι κατάμεστο, οι ντόπιοι βγαίνουν και διασκεδάζουν όπως και εμείς. Γυρνάμε σπίτι να ξεκουραστούμε γιατί αύριο έχουμε πρωινό ξύπνημα.

 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
Πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία, το χωριό που πήγες πρέπει να είναι το πιο ενδιαφέρον μερος του κοσμου, καθώς αν και δεν εχει τίποτα για να αγοράσουν οι ντόπιοι, έχει ωραία κλαμπ και εστιατόρια και φιλοξενει επιχειρηματίες και τραπεζίτες (sic). Περιμενω με αγωνία την συνέχεια!
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Αναστασία καλή αρχή στις ταξιδιωτικές σου ιστορίες! Περιμένω τη συνέχεια!
 

Anastasia@

Member
Μηνύματα
21
Likes
43
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Λατινικής Αμερικής
Μέρα 2η-3η
Την επόμενη μέρα αφού πάμε για ένα γρήγορο καφεδάκι στην οικογένεια, συνεχίζουμε για σκόπια. Οι τιμές εκεί πιο υψηλές (ειδικά στα ξενοδοχεία) σε σχέση με το Negotino, πάλι όμως λίγο πιο χαμηλές απο τις δικές μας. Η πόλη σε μια μέρα- δύο το πολύ γυρίζεται καθώς δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο αξιοθέατο. Έχουν ενα προτζεκτ τώρα στο οποίο κάνουν ανάπλαση όλη την πόλη. Έχτισαν εθνικό μουσείο, το οποίο έχει σχεδόν μόνο καινούργια εκθέματα και πίνακες κατα παραγγελία που απεικονίζουν σκηνές ιστορικές. Πάνω στους πινακες είναι εμφανής η ημερομηνία 2010 και η καλλιτέχνης που είναι ίδια στους περισσότερους πίνακες. Και ετοιμάζεται ένα άλλο αρχαιολογικό. Όλα αυτά είναι συγκεντρωμένα στο κέντρο γύρω απο το ποτάμι. Στην πόλη υπάρχουν πολλοί τουρκοι με τους οποίους έχουν καλές σχέσεις καθώς και Αλβανοί με τους οποίους δεν τα πάνε κ πολύ καλά. Το βράδυ συναντήσαμε ένα ζευγάρι το οποίο έρχεται συχνά στην Ελλάδα για διακοπές και αφού πήγαμε για φαγητό, πήγαμε σε ένα κλαμπ. Όσοι έχουν την δυνατότητα έρχονται κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα για διακοπές και επίσης 2-3 φορές τον χρόνο για ψώνια καθώς εκεί δεν έχουν αγορά. Οι γυναίκες με ρωτούσαν αμέσως πότε είναι οι εκπτώσεις. Γενικά οι άνθρωποι τους οποίους συναναστρεφήκαμε ήταν φιλικοί κ μας έλεγαν μην δίνετε βαρύτητα στις κυβερνήσεις και στις δηλώσεις, οι άνθρωποι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα και αρκετοί χαίρονταν που είμαστε έλληνες αποφεύγοντας το όνομα Μακεδονία.
Την επόμενη μέρα ανεβήκαμε σε ένα βουνό όπως και σχεδόν όλοι οι Σκοπιανοί απο το οποίο φάινεται η πόλη. http://wikitravel.org/en/Skopje εδλω μπορείτε να βρείτε πληροφορίες . Ακολουθούν οι φώτο.

Τελος
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.181
Μηνύματα
883.223
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom