Κίνα Πεκίνο - Σανγκάη δαγκωτό !!

vrea

Member
Μηνύματα
233
Likes
209

Παρακολουθώ τα ταξίδια της κοινότητας καιρό τώρα και αποφάσισα ότι ήρθε ο καιρός να επισημοποιήσω την σχέση μαζί της, καταθέτοντας την δική μου εμπειρία για μια χώρα που δεν έχει περιγραφεί στον συγκεκριμένο site στον βαθμό που της πρέπει. Θα μιλήσω λοιπόν για την Κίνα και συγκεκριμένα για το ταξίδι που έκανα εκεί πέρυσι το Πάσχα.

Κεφάλαιο 1- Το ταξίδι
Το ταξίδι αυτό ξεκίνησε σε ένα αεροδρόμιο, όπως και κάθε μακρινό ταξίδι που σέβεται τον εαυτό του!!! Η πτήση μας είναι με την Emirates. Ευχάριστη εταιρεία ομολογουμένως. Οι αεροσυνοδοί λες και βγήκαν από περιοδικό - με το συνολάκι τους κάτι ανάμεσα σε χανούμισσα και Τσεκλένη- προσφέρουν καραμέλες σαν να μην υπάρχει αύριο. Σιχαίνομαι όλες αυτές τις ατελείωτες καραμέλες στα αεροπλάνα αλλά έχω μια αρχή… παίρνω ότι μου προσφέρουν. Μετά το πετάω αλλά δεν έχει να κάνει. Η πτήση περνάει με ατελείωτη ενασχόληση με τα κουμπάκια μπροστά μου - είναι στα πλαίσια της αρχής που έχω -ότι μου δίνουν πρέπει και να το αξιοποιήσω. Πίσω από αυτήν την χαζοχαρούμενη ενασχόληση βέβαια κρύβεται μια ιστορία γεμάτη πόνο και δάκρυ. Γενικά αν και ταξιδεύω συχνά, αν και τρελαίνομαι για ταξίδια και ειδικά με αεροπλάνα, τα αεροπλάνα μου φέρνουν έναν εκνευρισμό για να μην πω πανικό και ξευτιλιστώ εντελώς στο τίμιο αυτό site. Ευτυχώς η πτήση είναι μικρή σχετικά μέχρι το Ντουμπάι. Το αεροδρόμιο του Ντουμπάι το περίμενα άκρως εντυπωσιακό από περιγραφές που είχα αλλά τελικά είναι μια απογοήτευση. Δεν έχει ενδιαφέροντα μαγαζιά, δεν έχει καλές τιμές, δεν είναι καν σε ευρώ οι τιμές οπότε σου δίνουν ρέστα σε τοπικό νόμισμα που δεν το δέχομαι με τίποτα ως πολιτική.

Την αράζω με το ταίρι μου σε μια από τις χιλιάδες καφετέριες που έχει, και ξεκινώ με μανία την ανάγνωση του ‘Αγριόκυκνοι: Τρείς κόρες της Κίνας’ της Γιούγκ Τσάνγκ ώστε να μπω στο πνεύμα της Κίνας και του ταξιδιού που μόλις έχει ξεκινήσει. Το βιβλίο είναι καταπληκτικό και το συστήνω ανεπιφύλακτα για όσους επιθυμούν να πάρουν μια γεύση για τα γεγονότα και την ζωή στην Κίνα τριών γυναικών, της γιαγιάς της συγγραφέως, της μητέρας της και της ίδιας τον αιώνα που μας πέρασε.

Οι ώρες περνάνε και επιτέλους φτάνει η ώρα της επιβίβασης για το Πεκίνο. Το ταξίδι είναι μεγάλο, με πολλές αναταράξεις αλλά πάντα ασχολούμαι με εποικοδομητικά θέματα όπως φαγητά, μουρμούρα για την θέση του μπροστινού, κλπ και ξεπερνάω ευχάριστα τις όποιες φοβίες μου. Περνώντας την Ινδία και όντας πάνω από το Νεπάλ, ξεκινάνε κάτι τρελές αναταράξεις και αρχίζει να τρέχει νερό από το αεροπλάνο στο κεφάλι μου. Είναι η ευκαιρία που έψαχνα για να αποδείξω στον καλό μου ότι όλο μούρη είναι η εταιρεία αλλά από ουσία μηδέν. Βέβαια το νερό που πέφτει αργά και βασανιστικά στο κεφάλι μου, με κάνει πλέον να αμφιβάλω εντελώς για την ασφάλεια του αεροσκάφους. Η λογική ‘στα έλεγα εγώ’ επί του παρόντος δεν με παρηγορεί. Φωνάζω μία αεροσυνοδό χανούμισσα να δούμε τι θα κάνουμε. Έρχεται με τρελό κέφι και μου λέει όλο νάζι ότι τώρα θα σερβίρουν καταπληκτικό, πεντανόστιμο φαγητό και όταν τελειώσουν θα φωνάξουν και τον μηχανικό. Έχω βεβαιωθεί πλέον εντελώς ότι θα ζήσω την νέα αεροπορική τραγωδία αλλά η χανούμισσα δεν συγκινείται με το δράμα μου και φεύγει! Ο μόνος τρόπος για να ασχοληθεί κάποιος με το θέμα ‘’τρελή πτήση Νο2’ είναι να πανικοβάλω το έξαλλο πλήθος και αυτό ακριβώς κάνω. Βάζω φωνή ‘νερό, νερό στο αεροπλάνο’. Αμέσως έρχεται η χανούμισσα, με τρελό χαμόγελο πάντα, αλλά βλαστημώντας πλέον από μέσα της και όλιγον τι και απ’ έξω της και μου λέει ότι τα είπε τα χαΐρια μας σε έναν μηχανικό και αυτός της είπε ότι ΜΠΟΡΕΙ να φταίει η διαφορά θερμοκρασίας και αν συνεχιστεί για κανένα δεκάλεπτο ακόμη τότε θα ανησυχήσει!!! Μιλάμε για ασφάλεια τώρα, όχι αστεία! Ευτυχώς ο καλός θεός μας λυπήθηκε και σταμάτησε το νερό μετά από τις σεμνές προσευχές μου οπότε δεν χρειάστηκε ξανά η παρέμβαση της χανούμισσας και του διασώστη μηχανικού (για να μη σου πω των σωστικών συνεργείων γενικότερα).

Κεφάλαιο 2- Φτάσαμε στο Πεκίνο

Τελικά σωθήκαμε και προσγειωθήκαμε κάποτε στο Πεκίνο. Μόλις φτάνουμε στο αεροδρόμιο και αφού έχουμε συμπληρώσει τα κλασικά χαρτάκια για το ποιοι είμαστε και τι σκοπεύουμε να κάνουμε εκεί που θα πάμε, μας παίρνουν και μας πάνε και μας εγκαταλείπουν σε μια σειρά με δισεκατομμύρια Κινέζους να περιμένουμε. Εκεί συνειδητοποιείς για πρώτη φορά τα μεγέθη και τους αριθμούς. Είναι πάρα πολλοί! Επιπλέον καθώς τους περιεργαζόμαστε συνειδητοποιήσαμε και μερικές τρελές συνήθειες που έχουν και οι οποίες θα μας συντροφεύουν για όλη την διαμονή μας εκεί. Φτύνουν ασυστόλως και παντού!!!! Κάτω!!! Στην ψύχρα!!! Όχι στην τρελή ύπαιθρο αλλά στο πλακάκι του αεροδρομίου λίγα εκατοστά μακριά από το πόδι σου (λίγο να μην σημαδέψει με ακρίβεια...την πάτησες!). Μάλιστα υπάρχουν και πτυελοδοχεία για τον σκοπό αυτό!!!

Με τα πολλά ξεμπερδέψαμε και παίρνουμε το απαραίτητο ταξί για να μας πάει στο κέντρο του Πεκίνου. Το ξενοδοχείο μας είναι το Beijing hotel και είναι στο τετράγωνο δίπλα από την απαγορευμένη πόλη και την πλατεία Τιεν Αν Μεν. Το ταξί στο Πεκίνο είναι εξαιρετικά φτηνό. Αξίζει με χίλια. Δεν πήρα ποτέ συγκοινωνία για να έχω άποψη - μόνο μια φορά πήρα μετρό για να δω πως είναι αλλά δεν θα το ξαναέκανα γιατί σαρδελοποιήθηκα. Με τόσο οικονομικό ταξί προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός φίλοι μου αγαπημένοι!!! Ένα είναι το πρόβλημα με τα ταξί. Οι ταξιτζήδες δεν μιλούν γρι αγγλικά. Θα πρέπει όλα να τα έχεις γραμμένα στα κινέζικα. Του το δείχνεις και έφυγε. Αν δεν έχεις το μαγικό χαρτάκι, ξεκινάς παντομίμα και είναι να γελάει κάθε πικραμένη ψυχή γιατί στο τέλος το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν θα βγάλεις άκρη.

Παρόλη την κούραση του ταξιδιού, φτάνουμε στο ξενοδοχείο το απόγευμα, πετάμε τα πράγματα, κάνουμε ένα γρήγορο ντουζ και φεύγουμε γραμμή για την πρώτη περιήγηση στην πόλη. Το ξενοδοχείο είναι στο κέντρο, δίπλα από την Τιεν Αν Μεν (Tiananmen Square) όποτε τι καλύτερο να ξεκινήσουμε από εκεί. Γενικά θα πρέπει να κατανοήσουμε κάτι. Οι αποστάσεις στο Πεκίνο είναι τεράστιες. Το να πας στο τετράγωνο δίπλα θέλει πολύ περπάτημα. Στον δρόμο έχει πολλά αυτοκίνητα – όλα τα γνωστά δυτικά- καθώς πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν την παραγωγή τους στην Κίνα (γερμανική τεχνολογία σου λέει μετά η Μέρκελ!). Παράλληλα περνάνε πολλά ποδήλατα που παραμένει πάντα το αγαπημένο αλλά και οικονομικό μεταφορικό των Κινέζων. Πηγαίνουμε στην πύλη της απαγορευμένης πόλης με το πορτρέτο του Μάο και περνάμε απέναντι στην Τιεν Αν Μεν για μια πρώτη περιήγηση. Είναι η διασημότερη πλατεία του κόσμου στην οποία λέγεται ότι μπορούν να σταθούν ε εκκατομύρια άνθρωποι.Η πλατεία αυτή πρωταγωνίστησε σε πολλά γεγονότα του περασμένου αιώνα (συγκεντρώσεις Μάο, παρελάσεις) αλλά και στα πιο πρόσφατα του 1989 με την αιματηρή καταστολή της εξέγερσης των φοιτητών. Η Τιεν Αν Μεν αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών αλλά και ντόπιων που έρχονται με σκοπό να επισκεφτούν την απαγορευμένη πόλη (εδώ είναι η νότια είσοδος), να δουν το μαυσωλείο του Μάο, το μνημείο των ηρώων (Monument to the People's Heroes), το σπίτι του λαού (Great Hall of the People) κλπ. Η πρώτη μας βόλτα έκλεισε με την επίσκεψη στο Lao She Teahouse. Απολαύσαμε το τσάι μας ένα από τα σεπαρε δωμάτια που βλέπουν σε έναν εσωτερικό κήπο παρακολουθώντας την ιεροτελεστία σερβιρίσματος από μια παραδοσιακή κινεζούλα. Θα μου πεις τουρισταριο? Ναι, αλλά άξιζε. Οι τιμές εννοείται ότι δεν είναι Κίνας αφού το μαγαζί είναι η χαρά του τουρίστα. Στο υπόγειο του δίνονται και παραστάσεις που έχουν ένα ποτ πουρί από όσα ένας τουρίστας που σέβεται τον εαυτό του θα έπρεπε να δει- κινέζικη όπερα σε σωστές δόσεις, ακροβατικά, παντομίμα , κλπ, κλπ. Το κάναμε την τελευταία μας μέρα στο Πεκίνο αλλά και αυτό δεν ντρέπομαι να το πω ότι το απόλαυσα πραγματικά.

Η μέρα τελείωσε και ενθουσιασμένοι επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο να παραδώσουμε πνεύμα. Αύριο έχουμε κανονίσει με Κινέζικο ταρίφα που κλείσαμε από το internet παρακαλώ, ημερήσια εκδρομή στο Σινικό τείχος και τα θερινά Ανάκτορα.

Συνεχίζεται....
 

North66

Member
Μηνύματα
4.297
Likes
5.032
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γροιλανδία
Δεν έχει ενδιαφέροντα μαγαζιά, δεν έχει καλές τιμές, δεν είναι καν σε ευρώ οι τιμές οπότε σου δίνουν ρέστα σε τοπικό νόμισμα που δεν το δέχομαι με τίποτα ως πολιτική.
Πού ακούστηκε σε αραβική χώρα του Περσικού Κόλπου να μην υπάρχουν τιμές σε ευρώ και να θέλουν σώνει και καλά να χρησιμοποιούμε τα παλιονομίσματά τους! Απαράδεκτο και ταυτόχρονα συμπάσχω με το δράμα σου!
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
νότια αφρική
Περιγράφεις πολύ ευχάριστα και παραστατικά το ταξίδι σας! Ανυπομονώ για τη συνέχεια!
 

vrea

Member
Μηνύματα
233
Likes
209
Η συνέχεια της ιστορίας μου...

Κεφάλαιο 3 – Επίσκεψη στο Σινικό Τείχος και το Summer Palace.

Η επόμενη μέρα είναι Κυριακή και έχουμε κανονίσει ημερήσια εκδρομή στο Σινικό Τείχος και στο Θερινό Παλάτι. Έχουμε κλείσει λοιπόν τον σχετικό Κινέζο ταρίφα via internet, ο οποίος ακούει στο όνομα Johnny (if you believe this, you can believe everything) να έρθει να μας παραλάβει από το ξενοδοχείο. Αν και ο καλός μου πίστευε ότι αυτό το διαδικτυακό ραντεβουδάκι με ιδιώτη ταρίφα δεν θα είχε μέλλον και ετοιμαζόταν να την πέσει στην ρεσεψιονιστ μήπως μας λυπηθεί και μας κανονίσει κάτι της τελευταίας στιγμής, εντούτοις διαψεύστηκε παταγωδώς. Μάλιστα ο τύπος ήταν πραγματικό bargain (που λέει και μια πικραμένη ψυχή). Θα τον είχαμε για μια μέρα, ψυχή και σώμα, να μας περιφέρει δεξιά – αριστερά, στα πέριξ του Πεκίνου (αποστάσεις τρελές) με λιγότερο από 60€. Όταν τον είδα, δεν κρύβω ότι ανακουφίστηκα και εγώ γιατί που να το κόβεις με το πόδι τώρα. Το ταίρι μου όμως εξακολουθούσε να έχει τις ενστάσεις του και ισχυριζόταν ότι το αυτοκίνητο θα ήταν στην καλύτερη τρελό κάρο. Ο Johnny όμως, αυτό το άτιμο σκυλί, του έκλεισε το στόμα μια για πάντα, ανοίγοντας την πόρτα τρελής λίμο. Η διαδρομή ήταν ευχάριστη με ιστορίες του Johnny για την κινέζικη πραγματικότητα. Όλες οι ιστορίες του ήταν φιλτραρισμένες με τον τρόπο που πρέπει να ακουστούν οι ιστορίες ενός κινέζου σε έναν δυτικό, και όλες καταλήγανε με ένα ψεύτικο γελάκι Johnny του τύπου ΧΑΧΑΧΑ. Περισσότερο γέλασα με το γέλιο του Johnny παρά με τις ιστορίες του.

Πρώτη στάση μας το Σινικό Τείχος ή αλλιώς το Μεγάλο Τείχος όπως το λένε οι κινέζοι. Ένα γιγαντιαίο οχυρωματικό έργο που αξίζει να το θαυμάσετε, να το περπατήσετε και να απολαύσετε τη θέα που προσφέρει καθώς χάνεται στον ορίζοντα. Χτίστηκε από το τέλος του 14ου αιώνα μέχρι την αρχή του 17ου αιώνα ( ξεκίνησε με Τσιν και ολοκληρώθηκε με την δυναστεία των Μινγκ), προκειμένου να προστατευθεί η Κίνα από τις επιδρομές από τις μογγολικές και τουρκικές φυλές.
Μπορείς να πας από διάφορα σημεία. Το καλύτερο σημείο να το δει κάποιος είναι από το Badalin – μια περιοχή 1 ώρα περίπου εκτός Πεκίνου. Όταν φτάσεις εκεί, μπορείς να ανέβεις με το τελεφερικ ή να το κόψεις με το πόδι. Εμείς αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία για να ανέβουμε και να κατέβουμε. Έτσι μας είπε ο Johnny, έτσι και κάναμε. Προσωπικότητα μηδέν!
Πραγματικά το τείχος είναι φανταστικό και δεν διέψευσε τις προσδοκίες μας. Η θέα είναι καταπληκτική και ο δρόμος που κάνεις είναι ένα ατελείωτο φίδι πάνω στο βουνό. Έχει κατά καιρούς αμυντικούς πύργους-παρατηρητήρια, στους οποίους οι υπερασπιστές των τοίχων μπορούσαν να υποχωρήσουν, σε περίπτωση που βρισκόταν σε δυσχερή θέση. Κάθε πύργος διαθέτει σκάλες και εισόδους ειδικά σχεδιασμένες, έτσι ώστε να προκαλείται σύγχυση στους επιτιθέμενους. Η μεταφορά σε μια άλλη εποχή είναι σχεδόν μοιραία. Θα πρέπει να υπολογίζετε περίπου 1-2 ώρες πάνω στο τοίχος (περπάτημα, φωτογραφίες κλπ). Από το σημείο εισόδου στο τοίχος υπάρχουν 2 διαδρομές. Επιλέξτε τη δεξιά καθώς είναι πιο όμορφη!
Αφού τελειώσαμε την περιήγηση μας στο τείχος κατεβήκαμε στην είσοδο που μας περίμενε υπομονετικά το καταπληκτικό αυτό εύρημα μου, που ακούει στο άσχετο όνομα Johnny.

Ξεκινήσαμε λοιπόν για τον επόμενο σταθμό της εκδρομής μας, το θερινό παλάτι της Σι Ξι. Η διαβόητη αυτοκράτειρα Σι Ξι είναι ένα καταπληκτικό κομμάτι της Κινέζικης ιστορίας!!! Αξίζει να διαβάσει κανείς τις ιστορίες της άπληστης, δολοπλόκας αυτοκράτειρας και να πάει να δει το παλάτι της, τα ιδιαίτερα διαμερίσματά της, τους ατελείωτους διαδρόμους και τους κήπους καθώς και το μοναδικό μαρμάρινο πλοίο. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε και βαρκάδα στην λίμνη. Εμείς δεν είχαμε τον χρόνο.

Ήταν πια απόγευμα και ζητήσαμε από τον οδηγό μας, να μας γυρίσει στο Πεκίνο για μια βόλτα στα παλιατζίδικα σε μία από τις παραδοσιακές συνοικίες του. Πάντα αυτό είναι ένα κομμάτι που απολαμβάνω στα ταξίδια μου. Τριγυρνάς ανάμεσα σε παλιά αντικείμενα (τις πιο πολλές φορές σε ‘τύπου’ παλιά αντικείμενα) και βλέπεις μπροστά σου ολοζώντανα την ζωή αυτών των τόσο διαφορετικών ανθρώπων. Τις συνήθειες τους, τα σπίτια τους, τις παραδόσεις τους. Περιπλανώμενοι στην παλιά συνοικία χανόμαστε στα δαιδαλώδη Χουτόνγκ όπου βλέπουμε μία διαφορετική ζωή χωρίς πολυτέλεια και λούσα έξω από τα σύγχρονα κτίρια των εταιριών και των ξενοδοχείων.
Η μέρα πλησιάζει προς το τέλος της και νοιώθουμε την πείνα να κυριεύει και να νικάει κάθε άλλο συναίσθημα. Ξανά στον Johnny για να μας μεταφέρει στο πλέον γνωστό εστιατόριο για την περίφημη πάπια. Οι τοίχοι του εστιατορίου γεμάτο είναι φωτογραφίες με διάσημους πελάτες που γευμάτισαν στο εστιατόριο (Μπαϊρακτάρης κανονικός ο τύπος)- η αλήθεια είναι ότι δεν έλειπε κανείς (από πολιτικούς Κλίντον, Θάτσερ, Μιτεράν, Μέρκελ, κλπ, μέχρι ηθοποιούς και τραγουδιστές πχ Τζάγκερ και δεν συμμαζεύεται κλπ). Έψαξα και για κανέναν δικό μας. Υπήρχε μόνο ο Σαρτζετάκης του οποίου την φωτογραφία την είχαν ακριβώς έξω από τις τουαλέτες- τυχαίο φαντάζομαι- δεν είχαν που να τον βάλουν, δεν μπορούσαν να θυμηθούν και από πού τον ξέρουν (εδώ εμείς και δεν τον θυμόμαστε) και τον κρεμάσανε εκεί τον άνθρωπο. Στο εστιατόριο θα σας δώσουν σε φάκελο τον αριθμό της πάπιας που φάγατε απ’όταν πρωτοάνοιξε το εστιατόριο το 1930 περίπου και το σχετικό certification.
Τελείωσε η μέρα και πλέον ημιλυπόθυμοι από την κούραση επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. Αύριο έχουμε νέους αγώνες….

Συνεχίζεται...
 
Last edited by a moderator:

Eftichia

Member
Μηνύματα
858
Likes
1.285
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ονειρεμένο Ταξίδι
καραιβικη
μου αρεσει πολυ η ιστορια σου!!!
περιμένω την συνεχεια.
αν μπορεις βαλε και μερικες φωτογραφιες....
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Αυτο με τα παλιατζίδικα τις σκοτεινές τις αφρόντιστες και παράξενες συνοικίες ..κάτι μου θυμίζει!!!:D
 

vrea

Member
Μηνύματα
233
Likes
209
Αυτο με τα παλιατζίδικα τις σκοτεινές τις αφρόντιστες και παράξενες συνοικίες ..κάτι μου θυμίζει!!!:D
Ρενάτα μου το πόσο έχω ζηλέψει στις ιστορίες σου - ειδικα για Συρία και Βιετνάμ-τις περιηγήσεις σου σε σοκάκια και παλιατζίδικα, δεν περιγράφεται. Σε θεωρώ ειδική στο θέμα και όταν με το καλό καταφέρω να επισκευτώ χώρες αυτές θα σου ζητήσω οπωσδήποτε οδηγίες προς ναυτιλομένους! :)
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Οι θησαυροί για το μάτι και την ψυχή κρύβονται!!
αυτά που βλέπουν όλοι δεν με γεμίζουν.
θέλω να βλέπω και κείνα που οι άλλοι αδιαφορούν υποτιμούν ή δεν φανταζονται..
αυτο αποτελει για μένα το "κυρίως ταξίδι μου"
συνέχισε παρακαλώ..
 

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.100
Καλώς την! Διαβάζω την ιστορία σου και μου αρέσει πολύ! Αυτές τις μέρες γράφω και εγώ για το Πεκίνο οπότε μου τα φρεσκάρεις μια χαρά!!!!
Συνέχισε γιατί μου αρέσει πολύ να βλέπω πως "είδαν" άλλοι τα ίδια πράγματα και να πως τους συγκίνησαν/ επηρέασαν!!!!
* Κυριακή στο Σινικό δεν γινόταν τρελός χαμός;;;;;;;;;;
 

zou

New Member
Μηνύματα
4
Likes
1
:pΠολύ ωραία ιστορία με πολύ χιούμορ ειπωμένη. Αναμένω την συνέχεια...
 

vrea

Member
Μηνύματα
233
Likes
209
Skoumpi μου, διαβάζω και εγώ την ιστορία σου και μου αρέσει πάρα πολύ. Μου δίνεις ιδέες για την επόμενη φορά που θα ξαναβρεθώ στην περιοχή.:rolleyes:
Οι μέρες ήταν μετρημένες και δεν τόλμησα πολλές πόλεις. Την επόμενη φορά θα επεκταθώ περισσότερο- θα συμπεριλάβω Λάσα και πήλινο στρατό οπωσδήποτε.
Η Κυριακή στο Σινικό δεν είχε τόσο τρελό λαό τουλάχιστον την εποχή που πήγα εγώ, παρότι είχε ωραία ηλιόλουστη μέρα αν και κρύα.
Καλώς την! Διαβάζω την ιστορία σου και μου αρέσει πολύ! Αυτές τις μέρες γράφω και εγώ για το Πεκίνο οπότε μου τα φρεσκάρεις μια χαρά!!!!
Συνέχισε γιατί μου αρέσει πολύ να βλέπω πως "είδαν" άλλοι τα ίδια πράγματα και να πως τους συγκίνησαν/ επηρέασαν!!!!
* Κυριακή στο Σινικό δεν γινόταν τρελός χαμός;;;;;;;;;;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.798
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom