Πάμε κάπου, πάμε κάπου...

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Η απόφαση πάρθηκε στο πόδι μια μέρα πριν, και για όλα ευθύνεται ένα pm. "Έχω κενό, έχεις ρεπό, έχει λιακάδα, δεν έρχεσαι?" Στην άλλη άκρη της... γραμμής ο alexstef (ναι, ο δικός μας..) αναλαμβάνει να ταράξει την ησυχία του ρεπό μου. Σκέφτομαι την απεργία του tube, που θα μετατρέψει ένα ταξίδι ως την αφετηρία των υπεραστικών πραγματική οδύσσεια, την ατελείωτη λίστα με δουλειές, τράπεζες, σουπερμάρκετ κλπ που έχω να διεκπεραιώσω σε αυτό το έρμο ρεπό, την απλώστρα γεμάτη ρούχα που θέλουνε σιδέρωμα, το πορτοφόλι, απελπιστικά άδειο μετά την κατάθεση του σεπτεμβριάτικου ενοικίου. Decisions, decisions.. Τελικά φυσικά πρυτάνευσε η λογική: παρέπεμψα όλες τις δουλειές στις ελληνικές καλένδες και μπήκα να κλείσω τα εισιτήρια έναντι 10£ (+0,50£ service fee) απο το site της Megabus http://uk.megabus.com/default.aspx . Σε πέντε λεπτά έχω ολοκληρώσει την κράτηση και σημειώνω τον κωδικό της χουχουλιάζοντας στο κρεβάτι μου, ρουφώντας το τσάι μου και νοσταλγικά αναπολώντας τις ουρές στα εκδοτήρια του ΚΤΕΛ στην Μενάνδρου... Θα έφευγα το επόμενο πρωί.

Όταν απεργεί το tube, συνειδητοποιούμε ξανά πόσο τεράστια είναι αυτή η πόλη. Το λεωφορείο υπ αριθμόν 11 που δωρεάν (λόγω της απεργίας) αναλαμβάνει να μας μεταφέρει από το Liverpool Street στο Victoria, πηγαίνει πηγαίνει, και φτασμό δεν έχει. Όλο το αγαπημένο Λονδίνο περνάει ποζάροντας πίσω από το τζάμι μου: η γοητευτική ξόφλα του East End, η αστραφτερή, κοστουμαρισμένη κίνηση του City, η βελούδινη παρακμή του Strand, το κυκλοφοριακό χάος του West End και τέλος τα μεγαλοπρεπή κτήρια του Chelsea. Επιτέλους φτάνω στο Victoria.

Κάτι δεν εξηγώ καλά στον λεωφορειατζή, κάτι δεν μου λέει σωστά, κάτι δεν πιάνω από τη χαρακτηριστική βόρεια προφορά του, περιμένω σε λάθος στάση, το μυρίζομαι στο παραπέντε, τρέχω στη σωστή παρασέρνοντας στο δρόμο μου βαλίτσες και παιδιά, χάνω το λεωφορείο για ένα λεπτό (και γ@@@ τη βρετανική ακρίβεια!), δεν πειράζει με ενημερώνουν, φεύγει ένα ακριβώς σε μισή ώρα, προλαβαίνετε, τι ? το εισιτήριο σας? Όχι δεν μετράει, πρέπει να βγάλετε καινούριο (run forest!) ξανα-τρέχω να βγάλω νέο εισιτήριο για το επόμενο δρομολόγιο (γιατί οι μαλακίες πληρώνονται σε λίρες) η ουρά είναι τεράστια –τι είπατε για τα ΚΤΕΛ?- λειτουργούν μόνο τα 3 γκισέ κι από αυτά το ένα είναι κατειλημμένο από μια Ινδή που δεν μιλά ντιπ αγγλικά και η υπάλληλος αγωνίζεται να συνεννοηθεί. Χάνω και το επόμενο λεωφορείο….

Αναλογίζομαι τι θα γινόταν αν υπήρχε η αντίστοιχη ουρά στην Αθήνα και μόνο 3/12 γκισέ να λειτουργούν. Έχω βρεθεί σε τέτοιες καταστάσεις, όλη η ουρά ομοθυμαδόν θα έβριζε θεούς, δαίμονες και κυρίως τους υπαλλήλους: Δημόσιοι υπάλληλοι, τεμπέληδες, χαραμοφάηδες. Εδώ βέβαια δεν μιλάει κανείς. Αναρωτιέμαι αν πρέπει να γελάσω η να κλάψω. Αποφασίζω να αποφύγω τέτοιου είδους συγκρίσεις μέχρι να φτάσει η σειρά μου, και ω ναι, φτάνει!! Εισιτήριο στο χέρι, επιβίβαση, παράθυρο και ξεκινάμε. Έπειτα από 2:20 λεπτά γεμάτα λιβάδια και γελάδια, φτάνω στο Bristol...
 

efi.hania

Member
Μηνύματα
624
Likes
938
Ταξίδι-Όνειρο
papua
μα ακριβως...ακριβως ιδια φαση με λεοφωρειο που χανω για ενα λεπτο,εισητηρια πληρωμενα δυο φορες, ουρες κτλ αλλα αντιστροφα η διαδρομη bristol-victoria!!!!
τυχαιο.....?:haha:
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
περιμενω να δω και καμια φωτο με τα λιβαδια και τα γελαδια εεε???
φιλακια στο Glorious...
 

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
μα ακριβως...ακριβως ιδια φαση με λεοφωρειο που χανω για ενα λεπτο,εισητηρια πληρωμενα δυο φορες, ουρες κτλ αλλα αντιστροφα η διαδρομη bristol-victoria!!!!
τυχαιο.....?:haha:
Καλό!!! :clap:

Αλλά άμα δεν έχεις και την απεργία του tube, πρώτο ταξίδι έτυχε ναύλος για το βικτόρια, να διασχίσεις ολο το κυκλοφοριακό του Λονδίνου σε λεωφορείο τουριστικό, να κολλας στην κινηση και να λες τωρα θα το χασω δεν θα το χασω...

αλλα αποκορύφωμα οι σκηνές απείρου κάλλους με τους υπαλληλους του tube να προσπαθουν να καθοδηγησουν νεοαφιχθέντες πελαγωμένους τουρίστες με σακίδια και χάρτες και σε ημι-υστερική κατάσταση!!! Μιλάμε για μεγάλο φολκλορ! :haha::haha::haha:

@ευαγγελία: Γελάδια δεν έχει- ακόμα. Σύντομα μαζί με προβατάκια...
 

NTINA

Member
Μηνύματα
820
Likes
146
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
Αυτά τα ξαφνικά είναι τα καλύτερα.
Μπράβο ρε Dorotija για τις αστραπιαίες αποφάσεις σου:clap:
 

Marizaki

Member
Μηνύματα
154
Likes
23
Επόμενο Ταξίδι
UK again..
Ταξίδι-Όνειρο
Ιταλια ;!
Ετοιμαζομαι για 3μηνη διαμονη στο Bristol...περιμενω με αγωνίιιιιιιια και λαχτάαααααρα..τη συνεχεια τησ εκδρομής σου!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.181
Μηνύματα
883.251
Μέλη
38.892
Νεότερο μέλος
Petr23

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom