Ταϊλάνδη Πάμε Koh Lipe-Ξαναπάμε Ταυλάνδη

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.964
Likes
9.359
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική

Τι πιο φυσικο απο το να βρισκεσαι σε μια πολη και κουρασμενος απο τους γρηγορους ρυθμους να θελεις να δραπετευσεις σε ενα ομορφο εξωτικο νησι. Εγω ομως βρισκομουν ηδη σε ενα εξωτικο νησι και εψαχνα τροπο να δραπετευσω! Θα εφευγα απο το Λανγκαουι ακομα και αν μου ελεγαν οτι το μονο μερος που θα εβρισκα λευκη παραλια και διαυγη νερα για σνορκελ θα ηταν πανω σε ενα κομματι χαρτι στη μεση του ωκεανου..Και το βρηκα το χαρτι! Ενα πανεμορφο νησι Χαρτι (Koh Lipe) , ενα απο τα καλυτερα χαρτια της Ταυλανδης , μολις μια ωρα μακρια απο το Λανγκαουι , αλλα μιλια μακρια οσον αφορα θαλασσα και παραλιες!

Μακρινη αναμνηση η χθεσινη μερα στο Λανγκαουι με το μαγιο που δε βραχηκε ποτε..Χαλαλι και το εγκεφαλικο που περασα οταν η υπαλληλος στο Telaga harbour μου ανακοινωνε οτι δεν επιτρεποταν να περασουμε στην Ταυλανδη απο εδω , γιατι ειμαστε λεει Ελληνες και σε καποιες εθνικοτητες απαγορευεται. Μου αφηγηθηκε και μια ιστορια με 4 Ελληνες που πριν λιγο καιρο εφτασαν απεναντι , ισα που ειδαν την παραλια και χωρις να αποβιβαστουν τους γυρισαν πισω στο Λανγκαουι – εδω εγινε θριλερ η ιστορια..Θυμηθηκα τον xeno που σε καποιο θεμα εδω μεσα , αστειευομενος (ή μηπως οχι?) με ειχε προειδοποιησει οτι οτι ο Βουδας θα με τιμωρησει που δειχνω σαφη προτιμηση στην καραιβικη εναντι της Ταυλανδης. Λοιπον ο Βουδας με κοψοχολιασε προς στιγμην , αλλα τελικα με αποζημιωσε με το παραπανω. Ευτυχως η δευτερη υπαλληλος που επεστρεψε πανω στην ωρα , με γλιτωσε απο το εγκεφαλικο και ενημερωσε τη συναδελφο της οτι οι 4 που εζησαν το φιασκο ηταν μαλλον Τουρκοι..ή μηπως Τσεχοι? Αποφαση για την εθνικοτητα των 4 δεν εβγαλαν , αλλα τωρα που εβλεπα το μισοφεγγαρο της Παταγια αναμεσα σε τυρκουαζ νερα και πρασινη βλαστηση , θα ηταν πολυ σκληρο να πεις σε καποιον δες την παραλια και φυγε!

Το ταχυπλοο αραξε στα ανοιχτα της Pattaya beach (καμια σχεση με τη γνωστη Pattaya NA της Μπανγκοκ) και περιμεναμε τις longtail boats να ερθουν να μας παραλαβουν για αποβιβαση στον παραδεισο.Δεν πιστευα οτι εβλεπα απο εδω τον πυθμενα της θαλασσας και καποια ψαρακια που ηρθαν να μας καλοσωρισουν στο πολυχρωμο σπιτι τους.

Ανυπομονω να φορεσω μασκα , αλλα πρεπει πρωτα να περασουμε απο το immigration office το οποιο βρισκεται διπλα απο το Bundhaya resort στα δεξια της παραλιας.


Περναμε ελεγχο και στην ερωτηση ποτε θα φυγουμε και αν θελουμε να κλεισουμε θεση απο τωρα δεν εχω απαντηση. Βρισκω δωματιο στο Bundhaya αφου δεν ειναι ωρα να χανουμε χρονο ψαχνοντας , η παραλια δε μπορει να περιμενει! Πεταω τα παπουτσια (τα οποια δε χρειαζονται στο νησι πλην ελαχιστων εξαιρεσεων) , πιανω ξαπλωστρα , παραγγελνω το γνωστο μπανανα-ανανα σεικ και παιρνω την αποφαση: Η πτηση για Σιγκαπουρη ειναι Σαββατο? Ε , θα φυγουμε απο εδω Παρασκευη με το τελευταιο!
Αυτη η θεα δε μου αφησε περιθωρια να το πολυσκεφτω:

 

Attachments

Last edited:

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ωπα! Η γνωστη go2beach σε νεες συναρπαστικες εξιστορησεις!
Δε μας κατατοπιζεις και λιγο γεωγραφικά για το οου βρίσκεται αυτός ο παραδεισος γιατί δεν κατάλαβα και πολλά; Δεν ειμαι και γεωγραφικό αστέρι!
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Υπέροχη παραλία! Πολύ ωραίες φωτογραφίες!
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.964
Likes
9.359
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Το νησακι ειναι μερος του θαλασσιου παρκου Tarutao και ειναι το τελευταιο κατω αριστερα στο χαρτη που παραθετω , στα συνορα με Μαλαισια.
 

Attachments

Last edited by a moderator:

GTS

Member
Μηνύματα
6.783
Likes
18.174
Έξοχη αρχή με την αγαπημένη Ταϋλάνδη!

Η φύση τι έλεγε στο Κο Λίπε? Καθαριότητα?
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Ευτυχως go2dbeach που ο Βουδας ηταν επιεικης μαζι σου και τωρα διαβαζω ταξιδιωτικη ιστορια απο την :thailand01:AMAZING THAILAND :thailand01:
και μαλιστα απο ενα νησι αγνωστο παραδεισο!!!!!

Μπορει το Λανγκαουι να βγηκε μαπα απο παραλιες αλλα....οπως εχω ξαναγραψει η Ταιλανδη ειναι για διακοπες ΧΩΡΙΣ ΡΙΣΚΟ και ελπιζω το Κο Λιπε να σε αποζημειωσε.

Περιμενω τη συνεχεια...και οποια αλλη πληροφορια εχεις για το θαλασσιο παρκο Κο Τaroutao.

To μπλουζακι το πηρες πισω η κυματιζει ακομα σε καμμια παραλια??:haha:
Μεχρι να γραψεις τη συνεχεια...... βλεπω τις φωτο σου γιατι μ`εχει πιασει στερητικη ταιλανδικη ανεπαρκεια.
Εχω ελπιδες γιατρε μου???:D:haha::D
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.480
Likes
7.959
Που το ξετρύπωσες πάλι αυτό το νησί?
Αν και διέπραξες απιστία στην Καραϊβική τέλος πάντων συγχωρείσαι....για να το επέλεξες το νησάκι θα είναι παραδεισένιο, οπότε περιμένω τη συνέχεια της ιστορίας σου με πολύ ανυπομονησία!

Υ.Γ. Και μη χάνεσαι από το φόρουμ!!! Είσαι εμβληματικό μέλος για το Travelstories! :)
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Μα καλα ως και σε διπλανα ξενοδοχεια μεναμε!!!!:shock:
Κι εγω δραπετευσα απο Λανγακουι....:D
Υ.Γ Θα συμφωνησω με την varioathens!!:clap:
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.696
Likes
6.674
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Ζωη που είσαι ;
το πιστο κοινο σου περιμενει !!!
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.964
Likes
9.359
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Gts η καθαριοτητα στο νησι εχει high και low season απ'οτι καταλαβα και ειναι αντιθετη απο τη high και low τουριστικη σεζον..οι τουριστες ερχονται , τα σκουπιδια φευγουν :D

Xene το μπλουζακι επεστρεψε γιατι εχει φωτογραφιση και σε αλλα μερη (ελπιζω!)

Meli να υποθεσω οτι εμενες στο Blue Tribes? Πηγες λιγο πιο μετα απο μενα και πιστευω το πετυχες σε καλυτερη φαση το νησι. Περιμενω αναμεσα στα μαθηματα μερενγκε
να συμπληρωνεις οτι ξεχναω για το Κο Λιπε.

Ευχαριστω ολους :D
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.964
Likes
9.359
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Το Bundhaya resort που εμεινα , δεν εχει δωματια πανω στην παραλια ακριβως. Τα bungalows ειναι απλωμενα σε σειρες εκατερωθεν πλακοστρωτων μονοπατιων και αναμεσα σε τροπικα φυτα.

Εσωτερικα δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο , ξυλινο πατωμα , τοιχοι τσιγαροχαρτα , μικρο μπανιο και ac. Καθε bungalow ειχε βρυση στη βαση της σκαλας για να ξεπλενεις την αμμο απο τα ποδια σου. Τα μπαλκονακια ειχαν ξυλινες αναπαυτικες πολυθρονες αν και η θεα σου ειναι το απεναντι bungalow. Αφου θα ερχομουν για εναν υπνο και μονο , ηταν παραπανω απο καλο για μενα.Το υπαιθριο εστιατοριο πανω στην παραλια ηταν ολα τα λεφτα , με υπεροχη θεα , πλουσιο πρωινο και καλη κουζινα.

Απο το μπαρακι εφταναν στην ξαπλωστρα φρεσκα φρουτα και χυμοι. Αν και τους καλυτερους χυμους εφιαχνε το διπλανο μπαρακι του Blue Tribes. Την πρωτη φορα καθισαμε εδω κατα τυχη ή μαλλον κατ΄αναγκη , αφου ξεκινωντας για μια βολτα στην παραλια μας επιασε εντελως ξαφνικα δυνατη βροχη. Μεχρι να βγαλουμε παπουτσια , να ξεβγαλουμε τα ποδια στη λεκανη της εισοδου και να σκεφτουμε που θα καθισουμε , η βροχη ειχε σταματησει. Ξαναηρθα βραδυ στο Blue Tribes το οποιο ηταν παντα γεματο. Και ειναι φυσικο αφου η ατμοσφαιρα , η μουσικη , τα ποτα και κυριως μια ποικιλια απο διαφορετικους τροπους για ρηλαξ το κανουν ιδιαιτερα δημοφιλες. Ξυλινα παγκακια με μαξιλαρες , κορμοι-καθισματα , αιωρες , στρωματακια με τριγωνα ταυλανδεζικα μαξιλαρακια κανουν δυσκολη την αποφαση που να απλωθεις.

Αν και τα τριγωνα μαξιλαρια που κρατουσαν τον κορμο ορθιο ηταν οτι πρεπει για να διαβασεις το βιβλιο σου ξεκουραστα , δεν εφερα μαζι μου το best seller “Αν κολυμπησεις γραψε μου” αφου με τετοια παραλια ειναι αχρειαστο.
Η λευκη απαλη σαν μεταξι αμμουδια αγκαλιαζει μια ηρεμη σα λιμνη τυρκουαζ θαλασσα που σε ξεγελαει με την ακυμαντη επιφανεια της , προσποιουμενη οτι δε συμβαινει τιποτα σπουδαιο , μεχρι να βαλεις μασκα και να βουτηξεις. Η αμμος ειναι το ιδιο εκτυφλωτικη με τον ηλιο και οταν εκεινος προβαλλει ξαφνικα ειναι αδυνατο να την κοιταξεις χωρις γυαλια , οπως ειναι πανευκολο να αρπαξεις το εγκαυματακι σου. Το καταλαβαμε απο πρωτο χερι τις λιγες φορες που μας εκανε την τιμη να βγει απο τα συννεφα.

Η παραλια Παταγια ειναι η πιο ανεπτυγμενη του νησιου , με καποια μπαρακια να στρωνουν στρωματα με μαξιλαρια στην παραλια το βραδακι , οπως το αγαπημενο μου Reggae ,
εστιατορια και ξενοδοχεια κατα μηκος της. Θυμιζε καπως τη Λευκη παραλια του Μπορακαι , με μεγαλο μειον ομως την ελειψη φοινικοδεντρων (καποιοι γιουχαρουν συνοδεια τοματων , αλλα συνεχιζω ακαθεκτη) και επισης μειον ο μεγαλος αριθμος longtail boats που αραζουν κατα μηκος της. Επισης τα ταχυπλοα που καποια πρωινα σχεδον δεν αφηναν χωρο για κολυμπι μπροστα στο Bundhaya. Βεβαια οταν τα ταχυπλοα συνεχιζαν το δρομολογιο και οι longtails εφευγαν φορτωμενες κοσμο για τις αλλες παραλιες του νησιου , η παραλια ηταν πανεμορφη και παλι. Απ΄οτι εμαθα , αυτο που ειδα εγω δεν ηταν τιποτα , αφου ηταν ακομα low season και δεν ειχε πολυ κοσμο.

Φανταζομαι οτι αφου οι longtails ειναι ο μονος τροπος για να μετακινηθεις στο νησι αν δε θελεις να περπατησεις απο παραλια σε παραλια , τοτε στην high season θα προκαλειται μικρη ολοημερη ηχορρυπανση. Παρολα αυτα οι μηχανοκινητες αυτες πιρογες ειναι το σημα κατατεθεν της Ταυλανδης με τα πολυχρωμα φουλαρια τους να χαριζουν καλη τυχη αλλα και φωτογενεια στα παραδοσιακα σκαρια.
 

Soctama

Member
Μηνύματα
142
Likes
51
Ταξίδι-Όνειρο
Τζαμάικα
Ax ειναι απίστευτα...Τελεια θα είχες περάσει!!Οι Φωτογραφίες τέλειες!!!Περιμένουμε την συνέχεια..!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.180
Μηνύματα
883.094
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom