Πάρκα στην Ελλάδα

Rosa

Member
Μηνύματα
1.635
Likes
1.964
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Ετοιμάζεται στην Αργολίδα
Μικροί -και μεγάλοι- «ημίθεοι» στο θεματικό πάρκο για τον Ηρακλή
aassets.in.gr_dGenesis_assets_Content5_Photo_1113283_b.jpg

Ο χώρος στη Λέρνα της Αργολίδας όπως είναι σήμερα (κάτω) και όπως θα διαμορφωθεί

Αθήνα
http://www.in.gr/news/mail.asp?lngEntityID=1113283&lngDtrID=253http://www.in.gr/news/print.asp?lngEntityID=1113283&lngDtrID=253Θεματικό πάρκο, με επίκεντρο τον ημίθεο Ηρακλή, ετοιμάζει το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο της Λέρνας στην Αργολίδα. Οι επισκέπτες του, μικροί και μεγάλοι, θα βρεθούν μπροστά στην πρόκληση να φέρουν εις πέρας πέντε από τους άθλους του.
Δηλαδή, να αντιμετωπίσουν τη Λερναία Ύδρα, να καθαρίσουν τους στάβλους του Αυγεία, να νικήσουν τα άγρια Άλογα του Διομήδη, να βρουν τα Χρυσά Μήλα των Εσπερίδων και να πάρουν τη Ζώνη της Ιππολύτης.
«Σκοπός μας δεν είναι να φτιάξουμε μια Ντίσνεϊλαντ, αλλά έναν χώρο φιλικό που να εξηγεί στους επισκέπτες πως ο Ηρακλής ήταν ένας άνθρωπος που κατάφερε να κάνει κυρίως σημαντικά υδραυλικά έργα» δήλωσε στα «ΝΕΑ» ο τοπογράφος μηχανικός Μπάμπης Αντωνιάδης εκ των επιβλεπόντων του έργου εκ μέρους της Δ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. «Θέλουμε έναν χώρο που να είναι κατανοητός όχι μόνο από το ελληνόφωνο κοινό».

Μέσα σε επτά σκάμματα και φυσικά υλικά, τα παιδιά κάθε ηλικίας θα καλούνται να κατευθύνουν τα νερά προς συγκεκριμένη κατεύθυνση στον άθλο της Κόπρου του Αυγείου. Στη Ζώνη της Ιππολύτης θα καλούνται να χτίσουν μια κατασκευή. Στα Χρυσά Μήλα των Εσπερίδων θα περιπλανώνται σε έναν λαβύρινθο και νικητής θα βγαίνει εκείνος που θα απαντά σωστά και πρώτος σε ερωτήσεις σχετικά με τον Ηρακλή. Τα Αλογα του Διομήδη θα υποδύονται δύο παιδιά και άλλο ένα τον Ηρακλή. Θα τραβούν ένα σκοινί και όποια πλευρά παρασύρει την άλλη θα κερδίζει.

Όσο για τον άθλο της Λερναίας Ύδρας; Οι παίκτες θα πρέπει να κατασκευάσουν το δικό τους φράγμα, ώστε να σταματήσουν το τρεχούμενο νερό, παραπέμποντας στον Ηρακλή που έπρεπε να δαμάσει τις πηγές της Αμυμώνης και της Λέρνας, που ακόμη και σήμερα υδρεύουν το Αργος και το Ναύπλιο.

Το θεματικό πάρκο, έργο προϋπολογισμού 650.000 ευρώ, θα δημιουργηθεί σε έκταση 6,5 στρεμμάτων, την οποία παραχωρεί ο τοπικός δήμος στο υπουργείο Πολιτισμού.
Εκτός από τα θεματικά σκάματα, θα δημιουργηθεί ειδικό κτίριο με χώρους προβολών, αλλά και ένα θεατράκι 200 θέσεων.

Newsroom ΔΟΛ
 

Rosa

Member
Μηνύματα
1.635
Likes
1.964
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Θεματικό Πάρκο 'Vagonetto'

Στο Θεματικό Πάρκο Vagonettο, ακολουθούμε τα χνάρια των μεταλλωρύχων μέσα στις υπόγειες στοές με τα κοιτάσματα του βωξίτη. Οπτικοακουστικά συστήματα ψηφιακής τεχνολογίας αναπαράγουν την ιστορία των μεταλλωρύχων και τις μεθόδους εξόρυξης μέσα σε ένα παλιό μεταλλείο στην καρδιά της Γκιώνας. Η ιστορία της εξόρυξης του βωξίτη, που αποτελεί την πρώτη ύλη για την παραγωγή αλουμινίου, διαδραματίζεται σε έξι διαφορετικές γλώσσες με τη βοήθεια συσκευών ατομικής ξενάγησης υψηλής τεχνολογίας.

Στο Vagonetto οι επισκέπτες ακολουθούν πλέον τέσσερεις διαδρομές:
  • Εξερευνούν την υπόγεια Στοά 850, όπου αναβιώνει η καθημερινότητα των μεταλλωρύχων και η εξέλιξη των εξορυκτικών διακδικασιών. Το Vagonetto, το τρενάκι που χρησιμοποιούσαν οι εργάτες μέσα στα ορυχεία, μεταφέρει σήμερα τους επισκέπτες στo παλιό ορυχείο, για να κάνουν ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο, στο κέντρο της γης.
  • Περιηγούνται στην Υπαίθρια Εκθεση Μηχανημάτων που έχουν χρησιμοποιηθεί διαχρονικά στα μεταλλεία βωξίτη.
  • Στην Έκθεση Μεταλλευτικής Ιστορίας επισκέπτονται την Γεωλογική Αίθουσα, το Χημείο, τον Τοπογράφο και την Αίθουσα Αποκατάστασης Περιβάλλοντος..
  • Καινοτόμες εφαρμογές στην ψηφιακή τεχνολογία, παρουσιάζονται φέτος, στην καινούργια διαδραστική Πτέρυγα Νέας Τεχνολογίας, που άνοιξε για το κοινό την 1η Οκτωβρίου 2009. H περιήγηση είναι μιά πολυδιάστατη βιωματική εμπειρία στα πλαίσια του "παίζω και μαθαίνω" που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο. Είναι η πρώτη φορά που σε ένα θεματικό Πάρκο αξιοποιείται και η εκπαιδευτική, μαζί με την ψυχαγωγική διάσταση της ψηφιακής τεχνολογίας! Ετσι, στην κόκκινη αίθουσα, παρακολουθείς σαν ταινία το ταξίδι του βωξίτη μέχρι το έσχατο σημείο της Μεταμόρφωσής του σε αλουμίνιο, και, με τη βοήθεια μίας μεγάλης οθόνης αφής, ανακαλύπτεις το μαγικό κόσμο της ηλεκτρόλυσης. Στην πράσινη αίθουσα, ψάχνουμε για βωξίτη και ακολουθούμε τα βήματα του γεωλόγου μέχρι να βρούμε τις πραγματικές ιδανικές συνθήκες για μία επιτυχημένη γεώτρηση. Και στην μπλε αίθουσα παρακολουθούμε τη μικρή Μαρία, κόρη και εγγονή μεταλλωρύχου να αφηγείται σαν παραμύθι την ιστορία των ορυχείων της Γκιώνας.
Το Μεταλλευτικό Πάρκο βρίσκεται στο διάσελο Γκιώνας και Παρνασσού. Η περιοχή λέγεται 51ο χλμ. και είναι κοντά στην ιστορική Γραβιά, μισή ώρα από την Ιτέα και τους Δελφούς. Οι εγκαταστάσεις στο Vagonetto προσφέρονται για διοργάνωση εκδηλώσεων, συνεδρίων και συναυλιών, καφέ και shopping. To Vagonetto αποτελεί σήμερα ένα ιδιαίτερο, εναλλακτικό αξιοθέατο και δέχεται επισκέπτες όλο το χρόνο (πάνω από 60.000 μέχρι σήμερα). Οι ώρες λειτουργίας είναι: 09.00-17.00.


Βίκυ Καραντζαβέλου - Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2010
Vagonettο - θεματικά πάρκα- (Travel Daily News)
 
Last edited by a moderator:

Giristroula

Member
Μηνύματα
723
Likes
348
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Επειδή μου είναι πολύ πρόσφατο στη μνήμη, αναφέρω το πάρκο του Αριστοτέλη στα Στάγειρα Χαλκιδικής, από όπου και η καταγωγή του. Το άλσος φιλοξενεί τον αδριάντα του Αριστοτέλη και διαδραστικά όργανα που εφαρμόζουν φυσικά φαινόμενα για τα οποία γίνονται αναφορές στο σύγγραμμα του μεγάλου δασκάλου "τα φυσικά" και είναι μία ταπεινή προσπάθεια απόδοσης τιμής στο Φιλόσοφο. Λειτουργεί από το 2004 και εκεί συναντά ο επισκέπτης το πρίσμα, τον υδροστρόβιλο, το εκκρεμές, το φακό, τις σφαίρες αδράνειας, το πεντάφωνο, τους οπτικούς δίκους, τα παραβολικά κάτοπτρα, το ηλιακό ρολόϊ, την πυξίδα και το τηλεσκόπιο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.166
Μηνύματα
882.687
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom