Ηνωμένο Βασίλειο Πάσχα στην Αγγλική επαρχία

Kanel28

Moderator
Μηνύματα
1.431
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Τις πόλεις των East Midlands οι Άγγλοι πρωτευουσιάνοι τις χαρακτηρίζουν ως επαρχιακές, μια από αυτές είναι και το Λέστερ [αγγ. Leicester]. Το ταξίδι αυτό αποφασίστηκε κάπως βεβιασμένα. Από τότε που δέχθηκαν το σύντροφο μου στο Πανεπιστήμιο του Leicester για διδακτορικό (τέλη Μαρτίου) έπρεπε να γίνει το συντομότερο. Βάλαμε κάτω τις ημερομηνίες, δεδομένου ότι είμαι από τους τυχερούς που έχουν δουλειά και αποφασίσαμε να φύγουμε Μεγάλο Σάββατο, για να έχουμε δύο μερούλες για βολτίτσες [Κυριακή του Πάσχα και Δευτέρα του Πάσχα (Bank holiday για τους Άγγλους)] και να γυρίσουμε Παρασκευή ώστε να έχουμε και τρεις μέρες να κανονίσουμε δουλειές, ραντεβού και να ξεκινήσουμε μια πρώτη αναζήτηση σπιτιού.

Από τη στιγμή που αν όχι από φέτος (εξαρτάται από την εδώ δουλειά μου και τις επαφές μου εκεί) σίγουρα του χρόνου θα μετοικήσω εκεί, θα ήθελα να γνωρίσω καλύτερα αυτήν την πόλη, δεδομένου ότι από την περσινή σύντομη επίσκεψη μου δεν πετούσα και τη σκούφια μου και δεν είχα ακούσει και τα πιο ενθαρρυντικά λόγια: πρώτον, από τον ξενοδόχο μας στο Λονδίνο, πέρυσι, που όταν του αναφέραμε ότι πηγαίνουμε μονοήμερη στο Λέστερ μας είπε "τι πάτε να κάνετε, εκεί δεν έχει τίποτα", και δεύτερον, από την αγαπητή μας Ευαγγελία σε μια σύντομη συνομιλία που είχαμε.
Τα αεροπορικά κλείστηκαν 250 ευρώ το άτομο πήγαινε-έλα με Alitalia μέσω Ρώμης −πολύ λογική τιμή για ενάμιση μήνα πριν− και το ξενοδοχείο, πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης και δίπλα στο σταθμό του τρένου (240 ευρώ το δίκλινο για 6 βράδια). Το μεγάλο βάσανο είναι τα εισιτήρια του τρένου από τον St. Pancras προς το Λέστερ και τούμπαλιν, γιατί είναι πανάκριβα για 1 ώρα διαδρομή ειδικά αν τα αφήσεις τελευταία στιγμή. Πέρυσι, άπειροι ακόμη τα είχαμε κλείσει μια μέρα πριν, off peak ώρες 70 ευρώ το άτομο πήγαινε-έλα. Φέτος προνοήσαμε και ένα μήνα πριν τα βρήκαμε 46 ευρώ το άτομο μέσω ίντερνετ, με πιστωτική και παραλαβή από τα αυτόματα μηχανήματα στο St. Pancras λίγο πριν ταξιδέψουμε, αποφεύγοντας ουρές και ταλαιπωρία.
Μεγάλο Σάββατο ξημερώματα φτάνουμε στο Ελ. Βενιζέλος. Μπορεί αυτό το ταξίδι να ήταν διαφορετικό από τα άλλα, όμως εγώ ένιωθα το ίδιο υπέροχο συναίσθημα. Άλλωστε είχα μεγάλη όρεξη να γνωρίσω και να αγαπήσω το μέρος στο οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα κατοικήσω. 11:10 ώρα Αγγλίας προσγειωνόμαστε στο αεροδρόμιο City του οποίου ο διάδρομος προσγείωσης είναι κυριολεκτικά μέσα στον Τάμεση. To Λονδίνο όπως πάντα πανέμορφο και ονειρεμένο. Πήραμε το DLR με προορισμό τη στάση Bank ώστε να πάρουμε το μετρό για Kings Cross/St. Pancras. Πρώτη φορά έμπαινα στο DLR και η διαδρομή πλάι στον Τάμεση ήταν υπέροχη. Είχε και αυτόν το μουντό ψιλοβροχερό καιρό που την έκανε ακόμη πιο ωραία.

Η διαδρομή προς το Λέστερ διαρκεί μια ώρα. Γύρω στις 4 το απόγευμα φτάνουμε στο σταθμό· το ξενοδοχείο απείχε 5 λεπτά με τα πόδια. Αφού τακτοποιηθήκαμε αποφασίζουμε να κάνουμε την πρώτη βραδινή εξόρμηση στην πόλη. Σάββατο βράδυ και το Λέστερ έσφυζε από ζωή. Οι πάμπ και οι πλατείες ήταν γεμάτες καθώς ο καιρός είχε βελτιωθεί σε σχέση με το πρωί. Φυσικά τη δροσούλα του την είχε, παρόλα αυτά οι Αγγλίδες ήταν ντυμένες όπως ντυνόμαστε εμείς τον Αύγουστο, στα νησιά. Μετά από ένα όμορφο δείπνο σε ιταλικό εστιατόριο, κάναμε μια σύντομη αναζήτηση για ορθόδοξη εκκλησία μπας και δούμε πως γιορτάζουν την Ανάσταση στο εξωτερικό αλλά γρήγορα εγκαταλείψαμε την ιδέα καθώς η κούραση είχε κάνει την παρουσία της παραπάνω από αισθητή.
Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα δυο πολύ όμορφες μέρες, με πολύ καλό καιρό για τα δεδομένα της Αγγλίας και εξορμήσεις από άκρη σε άκρη. Τελικά, αυτή η πόλη είχε αρκετά να δεις και να ανακαλύψεις. Κατά κύριο λόγο φοιτητούπολη με δύο μεγάλα πανεπιστήμια το University of Leicester και το De Monfort University, με πολλές φοιτητικές εστίες, ένα όμορφο ποταμάκι (Soar), ωραίες γειτονιές, πλακόστρωτο κέντρο, πάρκα και το New Walk: ένας πανέμορφος πλακόστρωτος δρόμος που συνδέει την πόλη με το Victoria park και υπάρχει από το 1785. Για την Ιστορία, το Λέστερ είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις τις Αγγλίας, ιδρύθηκε το 50 μ.Χ. ως Ρωμαϊκός στρατιωτικός οικισμός και στη συνέχεια μετά τη βιομηχανική επανάσταση αποτέλεσε σπουδαίο βιομηχανικό κέντρο με αποκορύφωμα το 1936 όποτε το Λέστερ ήταν η δεύτερη πλουσιότερη πόλη στην Ευρώπη. Κατεξοχήν τουριστική πόλη δεν υπήρξε ποτέ δεδομένου ότι απουσίαζε κάποιο σημαντικό τουριστικό έκθεμα, το οποίο όμως ανακαλύφθηκε το περασμένο Φθινόπωρο. Ομάδα αρχαιολόγων του Πανεπιστημίου του Λέστερ ανακάλυψε σε ένα parking κοντά στο Δημαρχείο, τον τάφο και τα λείψανα του Ριχάρδου Γ΄ (Βασιλιάς της Αγγλίας, 1452-1485). Η αρχαιολογική ανακάλυψη αυτή αποτέλεσε μια από τις σπουδαιότερες στην ιστορία της χώρας και έστρεψε τα βλέμματα όλων προς την πόλη αυτή. Σε χρόνο ρεκόρ δημιουργήθηκε μουσείο στο κέντρο της πόλης στο οποίο εκτίθενται τα λείψανα, παρουσιάζεται με διαδραστικούς πίνακες όλη η ιστορία της Αγγλίας της περιόδου εκείνης και εξιστορείται η μάχη (Μάχη του Μπόσγουορθ, 1485) κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο Βασιλιάς Ριχάρδος Γ΄.

Μετά από αυτή την ανακάλυψη το Λέστερ άρχισε να δέχεται τουρισμό από όλη τη Μεγάλη Βρετανία, καθώς και γκρουπ από σχολεία − αριθμό τουριστών τον οποίο δεν είχε ξαναδεί. Επίσης, υπάρχει ένα ενδιαφέρον μουσείο πάνω στο New Walk με εκθέσεις ζωγραφικής και παραμυθιών (New Walk Museum) καθώς και το Newarke Houses Museum & Gardens, που δείχνει την ιστορία του Λέστερ ανά τους αιώνες. Το τελευταίο αυτό μουσείο περιέχει μια αναπαράσταση δρόμου του Λέστερ των αρχών του 20ού αιώνα με τα μαγαζάκια του και τα σπιτάκια του. Η Κυριακή και η Δευτέρα λοιπόν, πέρασαν πολύ όμορφα ανακαλύπτοντας αρκετές από τις πτυχές της πόλης. Το Πασχαλινό αρνάκι το τιμήσαμε δεόντως σε μια Ιρλανδική παμπ, όχι βέβαια όπως το έχουμε συνηθίσει εδώ, παραταύτα ήταν αρκετά απολαυστικό.

Οι επόμενες μέρες ήταν πιο πιεστικές αφού και εγώ και ο σύντροφος μου είχαμε διάφορες δουλειές. Πάντα όμως, το απόγευμα και το βραδάκι ήταν δικά μας για να ζήσουμε και εμείς σαν πολίτες του Λέστερ. Σε πρώτη φάση η αναζήτηση σπιτιού πήγε καλά. Ευτυχώς, σε σχέση με το Λονδίνο το κόστος ζωής είναι υποδιπλάσιο. Βρίσκεις δυάρι μερικώς επιπλωμένο με 350 λίρες σε ικανοποιητική περιοχή. Επίσης, η εστίαση είναι εξωφρενικά φθηνή (σε σχέση πάντα με το Λονδίνο, ίσως και πάνω-κάτω στα επίπεδα της Αθήνας). Συνήθως τρώγαμε σε παμπ ένα κυρίως πιάτο και αναψυκτικό/μπύρα με 9 λίρες και οι δυο (τιμήσαμε φυσικά και τα Fish & Chips). Ακόμη, στο κέντρο του Λέστερ υπάρχει μια τεράστια υπαίθρια αγορά με φρούτα, λαχανικά, ρούχα, παπούτσια και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς σε πολύ χαμηλές τιμές (παρεμπιπτόντως, βρήκα κασέτες συλλεκτικές του GameBoy καθώς και το πρώτο GameBoy, εκείνο το κλασσικό γκρι σε τιμές από 3 λίρες). Δίπλα της στεγάζεται και η Ψαραγορά/Κρεαταγορά (αλλαντικά, τυριά κ.ά).

Στα πλαίσια του ταξιδιού, προγραμματίζαμε και μια απογευματινή εκδρομή την Τετάρτη στο κοντινό Loughborough, η οποία όμως ματαιώθηκε καθώς από την Τρίτη είχα καταληφθεί από Αγγλικά μικρόβια − τα άτιμα ήταν αρκετά ισχυρά και με έκαναν να νιώθω λίγο σαν zombie, παρά το γεγονός ότι χρύσωσα και ντοπαρίστηκα στην κυριολεξία από τα πολυαγαπημένα Boots.
Κάποιες ακόμη πληροφορίες για το Λέστερ: Κάθε γωνία και παμπ με καθημερινές προσφορές για φαγητό και Happy Hour 1.5-2 Λίρες το Pint της μπύρας. Αρκετά Ιταλικά εστιατόρια και 5-6 πολύ μεγάλα εμπορικά κέντρα. Πολύ όμορφες γειτονιές χαρακτηριστικές των Αγγλικών πόλεων και το κλασσικό περίεργο κομμάτι της πόλης που σου λένε να αποφεύγεις και τελικά δεν είναι τίποτα. Εκτός από το Σάββατο, μετά τις 7 δεν κυκλοφορεί ψυχή στο κέντρο. Ναοί και εκκλησίες όλων των θρησκειών και έντονη πολυπολιτισμικότητα. Οι κλασσικοί μονίμως μεθυσμένοι έξω από τις παμπ και οι αντίστοιχοι περίεργοι που περπατούν κράζοντας ακαταλαβίστικα. Αγαπούν πολύ τα αθλήματα. Έχουν την ομώνυμη ποδοσφαιρική ομάδα που στο δεύτερο αγώνα των μπαράζ έχασε την άνοδο στην Premier League (πετύχαμε την πρώτη νίκη στον αγώνα των μπαράζ), την πολύ πετυχημένη ομάδα μπάσκετ (Leicester Riders, η αρχαιότερη στην Αγγλία) και τους Leicester Tigers, την ομάδα του Rugby την οποία και λατρεύουν.

Ένα ακόμη ταξίδι θα πραγματοποιηθεί γύρω στο Φθινόπωρο ανάλογα με το πότε θα οριστεί η μετοίκηση. Σημειωτέον, 6 η ώρα το πρωί της Παρασκευής που πηγαίναμε στο σταθμό του Λέστερ για να πάρουμε το τρένο για Λονδίνο, λυσσομανούσε ο αέρας, είχε πέντε βαθμούς και κάποιοι χλωροί πήγαιναν χαρούμενοι στη δουλίτσα τους με κοντομάνικο.

Άποψη των δρόμων προς το κέντρο.
ai.imgur.com_FrDbOfO.jpg

ai.imgur.com_wEu4GQk.jpg

ai.imgur.com_x72BMHw.jpg

ai.imgur.com_lAvTl2w.jpg

ai.imgur.com_zIYcN43.jpg


Το κέντρο της πόλης και το Clock Tower
ai.imgur.com_gpHgLWV.jpg_c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b.jpg

ai.imgur.com_vhzYhFV.jpg_c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b.jpg

ai.imgur.com_opqrSNL.jpg_c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b.jpg


Το ποταμάκι (Soar)
ai.imgur.com_gToDwBb.jpg

ai.imgur.com_8b6KUQk.jpg

ai.imgur.com_gZsBAsh.jpg

ai.imgur.com_70EJiYM.jpg


Το New Walk
ai.imgur.com_yWfblcY.jpg

ai.imgur.com_HYOMDVd.jpg_c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b.jpg

ai.imgur.com_2kBFUJY.jpg_c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b.jpg


Η θέα από το ξενοδοχείο στο υποτιθέμενα κακό κομμάτι της πόλης
ai.imgur.com_VfVtg2N.jpg


Διάφορες γειτονιές και πάρκα
ai.imgur.com_B4QLIEh.jpg

ai.imgur.com_WY9Ur4f.jpg

ai.imgur.com_ONYqlCC.jpg

ai.imgur.com_kcJTJBg.jpg

ai.imgur.com_H9QppxT.jpg

ai.imgur.com_Yu7Uuw9.jpg


Η πλατεία με το Δημαρχείο
ai.imgur.com_85dWbOL.jpg

ai.imgur.com_SJDhldm.jpg


ΤοUniversity of Leicester
ai.imgur.com_lhf3oOL.jpg


To De Monfort University
ai.imgur.com_VGJ3MfQ.jpg


To ιρλανδικό αρνάκι και η επιδρομή μας στα Nando's.
ai.imgur.com_UYaNfK9.jpg

ai.imgur.com_ZUP90tB.jpg


ΤοNewarke Houses Museum & Gardens.
ai.imgur.com_udnQBfY.jpg_c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b.jpg

ai.imgur.com_NBbRADc.jpg


Νέκρα μετά τις 7!
ai.imgur.com_pacpiuC.jpg_c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b.jpg

ai.imgur.com_T9itBqs.jpg

ai.imgur.com_4XucA5s.jpg

ai.imgur.com_nJMtABW.jpg

ai.imgur.com_zgpHzBu.jpg_c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b.jpg


Οι Άγγλοι υποδέχονται το Μάη...
ai.imgur.com_jd2Rnr0.jpg

ai.imgur.com_ffFpyyx.jpg



Το κλασσικό, cult ελληνικό εστιατόριο.
ai.imgur.com_Wsublpx.jpg


Η αγορά του Λέστερ.
ai.imgur.com_hZqdjdE.jpg

View attachment 39779
 

Attachments

Last edited:

chris7

Member
Μηνύματα
3.094
Likes
23.910
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Πολύ ωραίες φωτογραφίες !!!!!!!!!!!!!!!!
 

deka

Member
Μηνύματα
471
Likes
347
Επόμενο Ταξίδι
Mama Africa
Ταξίδι-Όνειρο
Περού/Γουατεμάλα/Ν.Πάσχα
Πολύ ωραία η αφήγησή σου. Εύχομαι όλα να σας πάνε κατ' ευχήν :)
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.712
Likes
11.262
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Πολύ ενδιαφέρουσα διήγηση και ωραίες φωτός από το αγαπημένο UK! Καλή τύχη σας εύχομαι! :)
 

Kanel28

Moderator
Μηνύματα
1.431
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Με γυρισες πολλα χρόνια πίσω ! Αναγνώρισα το πανεπιστήμιο μου το De Montfort , το the Walk φυσικά την αγορά .....
Για σπίτι κοιταξετε και λίγο πιο έξω από το κέντρο πχ πέριξ της Glenfield road κοντά στο μοναστήρι ! Εκεί εμενα και γω και μου άρεσε πολύ ως περιοχή , γιατί τα σπίτια ήταν μεγαλύτερα , είχα κήπο και άπλετο χώρο για πάρκινγκ
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.723
Likes
14.824
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
υπέροχη αφήγηση με καταπληκτικές φωτογραφίες.
σου εύχομαι ολόψυχα τα καλύτερα.
 

Kanel28

Moderator
Μηνύματα
1.431
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Με γυρισες πολλα χρόνια πίσω ! Αναγνώρισα το πανεπιστήμιο μου το De Montfort , το the Walk φυσικά την αγορά .....
Για σπίτι κοιταξετε και λίγο πιο έξω από το κέντρο πχ πέριξ της Glenfield road κοντά στο μοναστήρι ! Εκεί εμενα και γω και μου άρεσε πολύ ως περιοχή , γιατί τα σπίτια ήταν μεγαλύτερα , είχα κήπο και άπλετο χώρο για πάρκινγκ
Χαίρομαι που σε γύρισα πίσω. :) Σε ευχαριστούμε για την πληροφορία. Φαίνεται ωραία περιοχή, θα την κοιτάξουμε.
 

Kanel28

Moderator
Μηνύματα
1.431
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.186
Μηνύματα
883.351
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom