Αμοργός Πάσχα στην Αμοργό;

Μηνύματα
6
Likes
0
Γεια σας!
Ποια είναι η άποψή σας για Πάσχα στην Αμοργό; Θα το προτείνατε; Από τη μικρή έρευνα που έκανα στο ίντερνετ διαπίστωσα ότι η πιο όμορφη περιοχή για διαμονή (μάλλον δε θα πάρουμε αυτοκίνητο) είναι η Χώρα. Μήπως μπορείτε να προτείνετε (οικονομικούς) παραδοσιακούς ξενώνες ή όμορφα δωμάτια;
Ευχαριστώ!!!!
Νατάσα
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Μέχρι να σου απαντήσει κάποιος ειδικά για την περίοδο του Πάσχα, ξεκίνα να διαβάζεις θέματα από την παρακάτω ενότητα, που σίγουρα θα σε βοηθήσουν:
Νησιά Αιγαίου - Το Ελληνικό Forum για Ταξίδια

Και φυσικά διάβασε και τις ταξιδιωτικές ιστορίες των μελών για το νησί :D:
http://www.travelstories.gr/%F4%E1%...F1%DF%E1-%F3%F4%E7%ED-%E1%EC%EF%F1%E3%FC.html
http://www.travelstories.gr/%F4%E1%...%E9%EA%FC-%E7%F1%E5%EC%E9%F3%F4%E9%EA%FC.html
 
Μηνύματα
6
Likes
0
Υπάρχει στο booking αρκετά καλό ξενοδοχείο στα Κατάπολα με 116 ευρώ για 4 βράδια με πρωινό. Πιστεύετε ότι αξίζει να νοικιάσουμε στη Χώρα στον ξενώνα Εμπροστιάδα (απ' ότι είδα είναι ο πιο ωραίος) με 200; Ουφ, έχω μπερδευτεί.
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.151
Likes
14.441
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
H απόσταση Χώρας Καταπόλων είναι μόλις 10 λεπτά με το αυτοκίνητο (αρκετές φουρκέτες βέβαια). Εξαρτάται αν θα νοικιάσετε αμάξι ή θα κινηθείτε με τα ΚΤΕΛ. Αν όχι καλύτερα στη Χώρα τότε. Η Χωρα είναι μακράν η γραφικότερη αλλά αν φυσάει σε παίρνει και σε σηκώνει.
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Από ολόκληρο το νησί το οποίο και λάτρεψα μόνο τα Κατάπολά δεν μου άρεσαν οποτε κι εγώ χώρα θα σου έλεγα ή εναλλακτικά Αιγιάλη,πιο όμορφη από τα Καταπολα σαφώς.Το θέμα κόστος είναι σημαντικό βέβαια οπότε εσύ αποφασίζεις!
 

coco_

Member
Μηνύματα
1.320
Likes
1.793
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
O ξενώνας Εμπροστιάδα στην Χώρα. Δεν έχω μείνει άλλα όταν τον είδα είπα ότι θα ξαναπάω Αμοργό μόνο και μόνο για να μείνω εκεί.Τα Κατάπολα ούτε εμένα μου άρεσαν, έκατσα μία ώρα και έφυγα.
 
Μηνύματα
6
Likes
0
Μάλλον καταλήξαμε στη Χώρα σε ένα απλό δωμάτιο. Καμιά ιδέα για Πάσχα στην Αμοργό; πχ που να πάμε για Επιτάφιο; για Ανάσταση; Για φαγητό;
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Δεν ξέρω για Πάσχα αλλά ξέρω για Δεκαπεντάυγουστο που είχα πάει,θρησκευτική εορτή είναι κι αυτή.Είχαμε πάει σε ένα χωριό πάνω από την Αιγιάλη στα Θολάρια σε μια όμορφη εκκλησίτσα κι αυτό που θυμάμαι χαρακτηριστικα γιατί δεν το εχω ξανασυναντήσει εκ τοτε είναι η ζεστασιά του κόσμου!Μας γέμισαν γλυκά,πρόσφορα,αρτοκλασίες κι οτι άλλο μπορεις να φανταστείς χωρίς να μας έχουν ξαναδεί!Όλοι μας συμπεριφέρονταν λες και βλεπόμασταν κάθε μέρα,τεράστιο χαμόγελο,γνήσια γλυκύτητα και αυθεντική φιλοξενεία στον τόπο τους!Τα θυμάμαι και συγκινούμαι ακόμη και τώρα τόση εντύπωση μου είχε κάνει.Στα Θολάρια θα βρεις μια καταπληκτική ταβέρνα,την τιμήσαμε τρις,στην οποία το βράδυ κάνει ή τουλαχιστον έκανε τότε ''σόου'' με ανέκδοτα,μαντινάδες και ζωντανή ορχήστρα ο παππούς ιδιοκτήτης!Και το φαγητό λουκούμι!!!Αλλά και στη χώρα πιστέυω ότι θα είναι όμορφα,ρώτα και κανένα ντόπιο που ξέρουν τα καθεκαστα κάθε εορτής στο νησί τους.Εμας μας ειχαν προτείνει οι ίδιοι τα Θολάρια και αποζημειωθήκαμε!!!
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Γενικά όλο το νησί δίνει την εντύπωση του έρημου.Σκέψου ότι εμεις είχαμε πάει στην καρδιά του καλοκαιριού και η ηρεμία ήταν εντυπωσιακή.Τουλάχιστον έτσι ήταν πριν 5 χρόνια κι ελπιζω να μην έχουν αλλάξει πολλά.Τότε δεν υπήρχε ούτε καν σουβλατζίδικο που σήμερα υπάρχει σε κάθε βουνοκορφή αλλά το φαγητό στα παραδοσιακα ταβερνάκια άπαιχτο κι αυθεντικό!Και να σου πω την αλήθεια τον περισσότερο κόσμο τότε στα Θολάρια τον είχαμε συναντήσει γιατί γινόταν τζερτζελές σ'αυτήν την ταβέρνα,δε θυμάμαι όνομα δυστυχώς,κι όλη η νεολαία μαζευοταν εκεί τα βράδια.
Ξέχασα να σου αναφέρω ότι στην Αμοργό βρίσκεται ένα από τα ωραιότερα μοναστήρια της χώρας μας για μένα το ωραιότερο που έχω δει,οι Αμοργιανοί το αποκαλουν παράθυρο στο Αιγαίο κι όχι άδικα αφού η θεα του πελάγους είναι απλά μαγευτική.Σου βρήκα ένα βίντεο από εκπομπή του MEGA για το μοναστήρι να πάρεις μια ιδέα!


Κι ένα αφιέρωμα της καθημερινής για το Πάσχα στην Αμοργό.

kathimerini.gr | Αμοργός: Το δικό της Πάσχα
 
Last edited by a moderator:

thimios8663

Member
Μηνύματα
434
Likes
127
Επόμενο Ταξίδι
Ρουμανία-Σερβία
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδία
Η Χωρα είναι μακράν η γραφικότερη αλλά αν φυσάει σε παίρνει και σε σηκώνει.
Ti μου θύμισες τώρα..Ενας απο τους 3 στη φώτο ηταν ναυτικός και ειχα ακούσει ιστορίες για τον άνεμο στην Αμοργό...Σίγουρα η ποιο όμορφη Χώρα που εχω επισκεφτεί...Ένα γλυκάκι στο Λόζα τωρα..

 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.700
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom