Ιαπωνία Πάω Ιαπωνία-προτάσεις;

liz

Member
Μηνύματα
159
Likes
343
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γύρος του κόσμου
Γεια σε όλους! Είμαι νέο μέλος κ χάρη στο ποστ του trapper στις προσφορές (να 'ναι καλά) έκλεισα ειισιτήριο για Ιαπωνία (550ευρώ:D με lufthansa, ΑΤΗ-ΟSΑ, μέσω Φρανκφούρτης, 31/3-13/4). Θέλω να πάρω μια γεύση από τις μεγαλουπόλεις, αλλά και από επαρχία. Τόκυο κ Κυότο θα πάω σίγουρα-Οσάκα αξίζει να μείνω ή να το αφήσω γι' άλλη φορά και ν'αφιερώσω τον περιορισμένο χρόνο μου αλλού; Σε ποια περιοχή του Τόκυο μου προτείνετε να μείνω κ ποια σημεία του πρέπει να επισκεφτω (μουσεία, πάρκα,κτλ); Ακόμη, υπάρχουν περιοχές που θα έπρεπε ν' αποφύγω λόγω εγκληματικότητας μιας κ θα πάω μόνη; Τέλος, ποιες είναι οι καλύτερες περιοχές για να δω τις ανθισμένες κερασιές:D; Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.622
Likes
50.277
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Εξαιρετικός ο ναύλος που βρήκες, επιμένω πως τη σήμερον ημέρα βρίσκει κανείς τρομερές ευκαιρίες στα αεροπορικά,χρωστάς έναν καφέ στον trapper.

Έχοντας δύο εβδομάδες μπορείς να κάνεις αρκετά πραγματάκια αλλά θα πρέπει να κάνεις επιλογές. Θεωρώ ότι 2 μεγαλουπόλεις είναι αρκετές, το Τόκυο θέλει 2-3 μέρες. Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ το Hokkaido κι έχει εκπληκτικά πράγματα να δει κανείς, μου άρεσε πολύ το Sapporo ως πόλη, γνωρίσαμε αποόνους ιθαγενών σε κάποια χωριά γύρω από το Oturu (μετρημένοι στα δάχτυλα, αλλα συγκινητικό ότι μερικοί το παλεύουν ακόμη να διασώσουν κάποια στοιχεία της κουλτούρας τους) και φυσικά το κλου ήταν τα φυσικά πάρκα... Οι φωτογραφίες ήταν τόσο απίστευτες (ελαφάκι που πίνει νερό σε λίμνη όπου αντανακλάται χιονισμένη βουνοκορφή) που πολλοί φίλοι νόμιζαν ότι επρόκειτο για καρτ-ποστάλ, ειδικά στο Shiretoko. Τα onsen του βορρά (π.χ Noboribetsu) τα βρήκα πολύ καλύτερα από κιτσαρίες τύπου Beppu (με τόσο λίγες μέρες εγώ στη θέση σου το τελευταίο θα το απέρριπτα).

Για μένα που μου αρέσει η πολιτική ιστορία είναι must η Χιρόσιμα (αν έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε αυτή και το Ναγκασάκι...Χιρόσιμα και πάλι Χιρόσιμα), ανατριχίλα σκέτη το μουσείο και η πόλη έχει πολλές ιδιαιτερότητες, χωρίς να μπορεί να την πει κανείς όμορφη. Όμορφες πόλεις με παραδοσιακή αρχιτεκτονική υπάρχουν μπόλικες, αν θες ευχαρίστως να σου προτείνω μερικές αύριο, που θα έχω και πρόσβαση στο ημερολόγιό μου από την Ιαπωνία (αν το βρω...), θύμάμαι εικόνες, αλλά όχι ονόματα...
Πολύς λόγος γίνεται για τα κάστρα, αλλά κατά τη γνώμη μου άνθρακας ο θησαυρός, διάλεξε ένα-δύο και φτάνει (ένα είναι υπέρ-αρκετό αν με ρωτάς). Το Kyoto έχει πραγματάκια να δεις, αλλά νομίζω πως 2-3 μέρες φτάνουν, έχει τόσό όμορφες μικρές πόλεις εκεί τριγύρω που είναι κρίμα να κλειστείς στο Kyoto παραπάνω.

Το Νίκκο με τους ναούς μου άρεσε πολύ, πολύ διαφορεικό πράγμα όλη η Οκινάουα (με απίστευτο το νησάκι Tοketomi όπου δεν υπάρχουν αυτοκίνητα, τα σπίτια είναι όλα παραδοσιακά και ταξί είναι με... βούβαλους), το Ιriomote Jima έχει τροπική βλάστηση, μπορείς να κάνεις καγιάκ, trekking κλπ, αλλά αν έχεις ξαναδεί τροπική βλάστηση μπορεί και να απογοητευτείς.

Το Shikoku ήταν από τα πιο αυθεντικά μέρη που είδα, ελάχιστος τουρισμός, ακόμη κι ο εσωτερικός και πολύ όμορφος τρόπος ζωής, χωρίς να μπορώ να σου υποδείξω ένα συγκεκριμένο highlight...απλά ήταν πολύ αυθεντικά κι όμορφα.

Πέρα από το πού θα πας, έχει ενδιαφέρον και το τι θα φας... Φα'τα όλα και μετά ρώτα τι ήταν. Η Ιαπωνία ήταν η καλύτερη γαστρονομική εμπειρία που είχα ποτέ, αλλά ταξίδευα και με δυο φίλες Γιαπωνέζες που ήξεραν τις τοπικές σπεσιαλιτέ και κάθε φορά τρώγαμε και κάτι πιο περίεργο (από σπέρμα σολωμού με μάτια σουπιάς μέχρι ωμή γλώσσα φάλαινας). Επίσης, η Ιαπωνία είναι τρομερά παραδοσιακή κι αξίζει τον κόπο να ψάξεις τι φεστιβάλ έχει την εποχή που θα πας και να κατευθυνθείς με βάση αυτά. Τα φεστιβάλ τους είναι απίστευτα...σε άλλα βλέπεις χιλιάδες κόσμου ημίγυμνους να κουβαλάνε τεράστια άρματα στους ώμους του, αλλού ντύνονται σαμουράι για καμιά εβδομάδα (ντύθηκα κι εγώ για δυο μέρες.. σου δίνουν τσάμπα είσοδο σε όλα τα μουσεία συν φαγητό, άσε που οι Γιαπωνέζοι τρελάθηκαν να με παίρνουν φωτό κάθε 10 δεύτερα), αλλού έχει αρχαίου ψαλμούς και γενικά υπάρχει παροξυσμός στις παραδοσιακές γιορτές της κάθε πόλης. Είναι τόσες, που σίγουρα θα πέσεις σε κάποια.

Στο Τόκυο έμεινα στην Asakusa και μετά σε κάτι φίλους στο κέντρο. Στην Asakusa είχει ομώνυμο hostel, πολύ φτηνό για τα δεδομένα της χώρας και πολύ κεντρικό, με πολλά αξιοθέατα πολύ κοντά, ενώ και το μετρό ήταν 3 λεπτάκια. Φαντάζομαι ότι θα πάρεις και JapanRail αν σκοπεύειε να κάνεις πολλά χιλιόμετρα, καραξίζει τον κόπο (οι φίλες μου είχαν λυσσάξει πως ως ντόπιες δε μπορούσαν να το πάρουν και πλήρωναν τα επιμέρους εισιτήρια). Προσπάθησε να μείνεις σε κάποια παραδοσιακή βίλα ή σπίτι. Μείναμε σε ένα χωριό (δε θυμάμαι το όνομα) όπου οι στέγες φτιάχνονται από ολο το χωριό μαζί, είναι τεράστιες από ειδικό τύπο σανού, όλα τα σπίτια ήταν σαν το στρουμφοχωριό, το βράδι τρώγαμε φύρω από τη φωτιά με τους συγχωρανούς που τραγουδούσαν...αύριο θα σου πω και τοπωνύμια, δε θυμάμαι τίποτε τώρα (είναι και αργά). Μπορείς να μείνεις σε ξενοδοχείο-κάψουλα (μερικοί το βρίσκουν ενδιαφέρον). Μείναμε και τρεις μέρες σε βουδιστικό ναό όπου κάναμε διαλογισμό...τρελή εμπειρία τρεις μέρες εκεί μέσα με τα dong να βαράνε στις 4 το πρωί για αφύπνιση. Κάπου αλλού νοικιάσαμε μια βίλα για ένα γελοίο ποσό (νομίζω 60 ευρώ)...τρομάξαμε να το βρούμε, ήταν στη μέση του δάσους...ένα τεράστιο σπίτι με συρόμενα τσιγαρόχαρτα για τοίχους...παίζαμε γιαπωνέζικο σκάκι μέχρι τις 3 το πρωί, οπότε και βγήκαμε βολτά να δούμε τα άστρα...μετά χαθήκαμε, δεν υπήρχε φως πουθενά...μας βρήκανε κάτι γριές με ένα φακό που είχαν βγει να μαζέψουν μανιτάρια μες τη νύχτα, ήταν καταπληκτικές. Το σπίτι ήταν φανταστικό, πάλι αν βρω τα χαρτιά μου (που έλεγε κι ο Τσοβόλας) ευχαρίστως να σου πω που ήταν.

Ηφαίστεια, λίμνες, παραλίες στην Οκινάουα, έχει απ' όλα ο μπαξές της φύσης, το θέμα είναι να επιλέξεις τι ακριβώς θέλεις να δεις. Εγώ ως highlights διαλέγω τους Γιαπωνέζους, την κουζίνα τους (κάθε φαγητό και άλλη εμπειρία), τα λιμάνια (πρωί-πρωί ξυπνούσαμε να δούμε τον αναβρασμό και να φάμε ωμό πρωινό, από το Τόκυο μέχρι το Hakedote) και φυσικά οι Ανουί, οι απόγονοι των ιθαγενών. Αν το προγραμματίσεις καλά, όλα δουλεύουν στην εντέλεια, από τα τραίνα, μέχρι τα homestays, αφού οι τύποι σε παίρνουν από το σταθμό του τραίνου κι είναι απίστευτα εξυπηρετικοί (σε κάποια φάση νιώθεις και άσχημα, η ευγένεια φτάνει σε όρια που νομίζεις ότι σε δουλεύουν).

Εγληματικότητα; Not in Japan... μείνε ήσυχη, η πιο επικίνδυνη θα είσαι μάλλον εσύ. Υπάρχουν υπερβολικά πολλοί κοινωνικοί κανόνες που πρέπει να τηρείς, αλλά ως λευκή έχεις γενική ασυλία κι αυτό ισχύει ακόμη και για τους νόμους. Πολλές φορές ήξερα ότι απαγορευόταν να κάνω κάποια πράγματα, αλλά τα έκανα γνωρίζοντας ότι το μη ασιατικό των ματιών μου αποτελεί δικαιολογία για τα πάντα.

Φαντάζομαι ότι ξέρεις ότι το κόστος είναι αστρονομικό, ότι πρέπει να κάνεις κρατήσεις καταλυμάτων από πριν (και μεταφορών σε ορισμένα πράγματα) κι ότι για να βρεις άνθρωπο που να μιλάει Αγγλικά πρέπει να κάνεις αίτηση, ακόμη και μέσα στα πανεπιστημια. Αυτά είναι και τα αρνητικά της χώρας κατά την άποψή μου, συν το πόσο δύσκολο είναι να βρεις internet cafe, αφού πλέον κανείς δεν τα χρειάζεται εκεί (να'ναι καλά οι gamers...).

Για τις κερασιές θα σε γελάσω...αλλά άμα το ψάξεις στο ίντερνετ όλο και κάτι θα βρεις.

Την πέφτω για ύπνο...ζζζζζζζζζζ
 

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Γιώργο, είσαι απίστευτος στις πληροφορίες σου.
Καιρό τώρα λοξοκοιτάζω προς Ιαπωνία και μου άνοιξες μια λεωφόρο.
 

mary_a

Member
Μηνύματα
1.180
Likes
110
Ονειρεμένο Ταξίδι
Route 66
έγραψε και μια ταξιδιωτική ιστορία ο Traveller για την Ιαπωνία, ρίξε μια ματιά. Αναφέρει και καταλύματα..
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.344
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Καταπληκτικος ο Γιωργος οπως παντα!Με βλεπω για Τζαπαν:lol:
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.622
Likes
50.277
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Θενκς, να σημειωθεί ότι η Ιαπωνία έγινε ακόμη ακριβότερη με το ράλι του γιεν τελευταία. Θεωρώ ότι για να μη στερηθείς αξιοθέατα και προορισμούς (αλλά όχι άνέσεις) θες ένα μίνιμουμ 90-100 ευρώ την ημέρα, στο πολύ μπατιρέξ.
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Λοιπόν Γιώργο, μπαίνω κι εγώ στην ουρά, για περισσότερες πληροφορίες...;)

Ψάξε σε παρακαλώ το παλιό σου ημερολόγιο και ξεκίνα την ενημέρωση...

Μου έχει προκύψει τέτοιος καημός, που αν δεν τα καταφέρω να πάω κάποια στιγμή,
θα....:harakiri:
 

liz

Member
Μηνύματα
159
Likes
343
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γύρος του κόσμου
mary a thanx, είχα διαβάσει την ιστορία του traveller κ πήρα κ από κει πολλές χρήσιμες πληροφορίες:D

yorgo, σ' ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να γράψεις όλο αυτό το κατεβατό - οι πληροφορίες σου ήταν καταπληκτικές κ υπεράνω κάθε προσδοκίας, έμαθα ότι ακριβώς χρειαζόμουν. Θ'ακολουθήσω τις συμβουλές σου κ θ'αφιερώσω 6 περίπου μέρες σε Τόκιο-Κιότο, θα περάσω κ μια βόλτα από Χιροσίμα κ τον υπόλοιπο χρόνο θα γυρνάω σε φυσικά πάρκα κ σε κάποια από τα μέρη που πρότεινες. Γνωρίζω πως το κόστος ενός τέτοιου ταξιδιού είναι πολύ μεγάλο, αλλά χαλάλι - με καλή οργάνωση κάτι θα γίνει - ούτως ή άλλως δεν θέλω κ πολλά πράγματα, πάντα σε youth hostels μένω, θέλω απλά ένα μέρος να ξεραίνομαι το βράδυ μετά απ'το πολύ περπάτημα.
Όσο για τη σχέση των Γιαπωνέζων με τ'αγγλικά, δεν πειράζει- ευκαιρία να μάθω λίγα γιαπωνέζικα, λατρεύω τις ξένες γλώσσες - μέσα στη βδομάδα θα ξεκινήσω μαθήματα μέσω internet. Σε 2 μήνες, όλο κ κάτι θα μάθω, με καλή διάθεση όλα γίνονται!
Αν τυχόν τις βρεις κ μπορέσεις, πες μου ονομασίες από τα μέρη με παραδοσιακή αρχιτεκτονική, το...στρουμφοχωριό κ τον βουδιστικό ναό που μείνατε - αν όχι, κανένα πρόβλημα, θα την βρω την άκρη μέσω internet:D
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.622
Likes
50.277
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Το ημερολόγιο επιτέλους έφτασε στην Αθήνα (όπου με ...κουράρουνε) από το σπίτι μου (επαρχία) μετά πολλών κόπων, βασάνων και κομιστών, οπότε βουαλά:

(γράφω μόνο τα διαδικαστικά και χρήσιμα, μην περιμένετε ιστορίες)

Φτάνοντας στο αεροδρόμιο του Τόκυο συμφέρει να πάρεις τη suica card, κάνει 3500Υ και περιλαμβάνει και το εισιτήριο από αεροδρόμιο για την πόλη, συμφέρει πολύ, αν βγάλεις άκρη πού βγαίνει για πού ισχύει και πώς χρησιμοποιείται (ξαναλέω ότι ταξίδευα για πάνω από ένα μήνα με φίλες Γιαπωνέζες οπότε τα είχα όλα έτοιμα). Τα ΑΤΜs δούλευαν άψογα και για μια ακόμη φορά έδιναν πολύ καλύτερο rate από οποιαδήποτε ανταλλακτήριο οπουδήποτε, μιλάμε για 5-6% καλύτερα από το να αλλάξεις μετρητά και 10% καλύτερα από τα traveller's checks. Και για μια χώρα όπως η Ιαπωνία, αυτό είναι ΠΟΛΛΑ λεφτά.

TOKYO
Asakusa Youth Hostel, άψογο, κεντρικό, με 2940Υ είχα μονόκλινο, γύρω-γύρω πάμφθηνα εστιατόρια με 600Υ (Katse-Don & shimashen, ό,τι καλύτερο).

Το Shen-sho ji είχε πάρα πολύ κόσμο, πιστούς και τουρίστες (κυρίως Ασιάτες, οι περισσότεροι Ιάπωνες, εννοείται), τίγκα στα μαγαζάκια για...πιστούς, δε με ενθουσίασε, αλλά για εισαγωγή καλό είναι. Meiji-jingu, ναός αυτοκράτορα στο κέντρο της πόλης σε ήσυχο πάρκο, ό,τι πρέπει για μετά το jet lag, ψιλοχαριτωμένο, οι ντόπιοι που πάνε για τελετές είναι όλα τα λεφτά.

Shinjuku, το κέντρο με τους ουρανοξύστες εντυπωσιακό (ακόμη και για μένα που δε μου αρέσουν καθόλου τα μοντέρνα), εντυπωσιακό και το ότι υπάρχουν πάρκα με άστεγους, τροφοδότησε heated debate με τις Γιαπωνέζες περί σοσιαλισμού. Στο ημερολόγιό μου λέει "νιώθω σαν να είμαι στη Νέα Υόρκη, αλλά χωρίς να βλέπω χοντρούς παντού"...περίεργο σχόλιο.

Shibuya, το πολυσύχναστο σταυροδρόμι με τα τεράστια billboards, το βράδι τίγκα στις γκομενίτσες με μίνι φούστες και ψηλές κάλτσες, Γιαπωνέζες μάυρες από το σολάριουμ με Hawaian look...είχα πολύ επιτυχία ως ξένος.

Δείπνο στο "Alcatraz ER", εστιατόριο με θέμα τις ψυχιατρικές φυλακές, οι σερβιτόρες είναι ντυμένες νοσοκόμες και κρατούν τεράστιες σύριγγες, σου βάζουν χειροπέδες, τρως μέσα σε κελί, πετάγονται αίματα, χτυπάνε συναγερμοί, σε "συλλαμβάνουν" ψυχοθεραπευτές, τρως "εγκέφαλο" και "μηρό"... ενδιαφέρουσα εμπειρία, κατί από γιαπωνέζικη κιτσαριά, μοντερνισμό και αμερικανιά με πολύ modern Japan touch. Αν το βρεις στο διαδίκτυο, κλείσε τραπέζι, έχει τόση ζήτηση που η κράτηση είναι απαραίτητη πολύ καιρό πριν.

Karaoke Bars ΠΟΛΥ γέλιο με τους φίλους και τις φίλες μου να έχουνε μεθύσει και να τραγουδάνε μπούρδες. Υπάρχει ένα district με πανέμορφα στενάκια και κρασόμπαρα με karaoke, ρώτα και θα το βρεις, στο κέντρο είναι, καλή φάση.

Θέατρο, πού καλή εμπειρία, στο τέλος οι ηθοποιοί είναι στην έξοδο κι ευχαριστούν τους θεατές έναν-έναν.

Edo Tokyo, πολύ καλό μουσείο,καταπληκτικές μακέτες.

Jidaya: ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ εστιατόριο, εννοείται πως ήταν επιλογή της Chiaki, που ως πρώην διερμηνέας του πρωθυπουργού τα παίζει στα δάχτυλα κάτι τέτοια: πολύ μικρό υπόγειο με έπιπλα αντίκες, τραπεζάκια στο πάτωμα, η είσοδος δε φαίνεται καλά-καλά απέξω, ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ φαγητό. Όταν τελειώσαμε (το μενού στα γιαπωνέζικα φυσικά... παίξε τζόκερ, ό,τι και να πάρεις εξάρι θα πιάσεις) είπα στην Chiaki να εταφράσει στην κοπελίτσα πως ήταν ό,τι καλύτερο έχω φάει σε οποιαδήποτε από τις δεκάδες χώρες που έχω πάει (αργότερα έφαγα ακόμη καλύτερα αλλού στην Ιαπωνία), μας ακολουθούσε επί 4 τετράγωνα για να μας πει "ευχαριστώ" κάνοντας υποκλίσεις. Αν το βρεις, μην το χάσεις, must.

Ψαραγορά: Πήαγαινε στις 5π.μ να δεις πώς φρτώνουν τους τεράστιους τόνους στη μεγαύτερη ψαραγορά στον κόσμο και να φας φρέσκο σούσι... ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ πρωινό, αν και περιμένεις στην ουρά για να φας σε μπαρ που χωρά έξι άτομα... Έχει και μπαράκια-πρωινάδικα που σερβίρουν μάπες...ρώτα κανένα ντόπιο. Α...ένα 20ευρο για το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ sashimi πρωινό, αλλά χαλάλι του. Αν υπήρχε σημείο G στον ουρανίσκο, είμαι πολυοργασμικός μετά από αυτό: αχινός, ομελέτα με ζωμό ψαριού, ζαχαρη και αλάτι, σάντουιτς με ωμό χέλι και σολωμό κλπ. ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΟΡΓΑΣΜΟΣ. Δεν έχω όνομα του μπαρ...

HOKKAIDO

Noboribetsu:
Διαμονή σε απίστευτο mishuku με open -air onsen, μπαίνεις γυμνός στα θερμά νερά κοιτώντας τη θάλασσα... ξανά οργασμός (είναι οργασμική χώρα, δε φταίω εγώ), μας δώσανε και ομοιόμορφα κιμονό, πολύ γέλιο. Δίπλα στο mishuku φάγαμε αβγά σολωμού, όστρακα, σούπες, σπέρμα σολωμού και φύκια. Στην τελευταία γραμμή έχω γράψει: "Δεν υπάρχει κακό φαγητό σε αυτή τη χώρα;" Ανατολή ηλίου πανέμορφη, θεϊκή φωτό από το onsen.

Shiraoi:
Πήγαμε να δούμε τη ρέπλικα οικισμού των Ainu. Καρατουριστικό, αλλά πήρα μια ιδέα της αρχιτεκτονικής τους, της μουσικής τους και του πώς ήταν και γονιδιακώς (άλλη κατάσταση από τους Γιαπωνέζους), είδαμε και κάτι δυστυχισμένες αρκούδες, μας εξήγησαν για ρατσισμό και κουλτούρα. Μέτριο, αλλά άξιζε τον κόπο, δεν ήταν και η ξορυφή.

Sapporo:
Πανέμορφη μοντέρνα πόλη, τα σπάσαμε στο Bar Havana όπου πέτυχα Κουβανό... επιχειρηματία στην Ιαπωνία, έγινε της Πόπης στο μπαράκι όπου συχνάζουν οι ντόπιοι μπεηζμπολίστες. Απίθανα noodle bars, εντυπωσιακή μοντέρνα ζωή και ταυτόχρονα παραδοσιακή, μου άρεσε το πανεπιστήμιο...η Chiakie τα κονέ στον πρώην πρωθυπουργό λέει να μου βρει υποτροφία να μάθω και γιαπωνέζικα...ρε λες; Στο Sapporo θα ζούσα άνετα, εδώ προσαρμόστηκαν οι Κουβανοί.... Πάντως τα μοχίτο τους, μηδέν εις το πηλίκον, μάλλον η ξενιτιά φταίει...

Utoro: Το κορυφαίο είναι η διαμονή μας σε ένα guesthouse που έχει κλείσει η Chiaki εδώ και μήνες (από οργανωμανία πάμε καλά...) που στα Αγλικά μεταφράζεται ως Chief's House (δεν έχω ιδέα στα γιαπωνέζικα). Το "τρέχει" η κόρη ενός εκ των τελευταίων αρχηγών των Ainu, μας μαγείρεψε την κουζίνα τους (άμα πως ότι ήταν απίστευτο το φαγητό θα πείτε ότι επαναλαμβάνομαι αλλά μιλάμε για ΚΟΡΥΦΗΗΗΗΗΗΗ), μας έδειξε φωτό από την παιδική της ηλικία με τις στολές τους. Η Chiaki είχε κλείσει τουρ με απόγονο Ainu ονόματι Αyasaka-san... μας πήγε σε ιερούς λόφους, είδαμε αρχαίους τάφους, μας είπε παραδοσιακά παραμύθια, μας έπαιξε καιτο παραδοσιακό τους όργανο με θέα τη θάλασσα, μ΄νο αρκούδες δεν πετύχαμε, τρελό trekking, πάρα πολύ όμορφα. Χάσαμε το λεωφορείο για τις λίμνες, μας πήγε ο άντρασ της οικοδεσπότριας τσαμπέ (ρε τι άνθρωποι είναι αυτοί;) ... ΚΑΙ ΓΑΜΩ τα εθνικά πάρκα, καθρεπτισμοί απίστευτοι, άλλαζε και το χρώμα το φύλλων, θεϊκά. Κυρία μας εξηγούσε σημασία χρωμάτων υφασμάτων, ότι τα κέρατα πάνω από τις πόρτες των δωματίων μας ήταν για να διώχνει τα κακά πνέυματα των Ainu, ανατριχιαστικά συγκινητική βραδιά μετά από το εκπληκτικό πάρκο Shiretoko.

Hakodate: Άλλη μεγαλούπολη του Hokkaido, πάλι μοντέρνα, πάλι πεντακάθαρη, ανεβήκαμε τελεφερίκ για θέα φωτισμένου τριγώνου, ψαραγορές, πολύ κουλτούρα κόμικς, τοπική σπεσιαλιτέ με σουπιές, ρύζι και πιανίστρια που έπαιζε τζαζ (!), κιτς εστιατόριο με θέμα τα 50s και σε σερβίρει ο... Έλβις γιαπωνέζος. Ευχάριστο μέρος, αλλά θα προτιμούσα το Sapporo αν έπρεπε να διαλέξω.

Η συνέχεια μετά τα ματς (είμαι μπασκετικός , πώς να το κάνουμε...)
 

liz

Member
Μηνύματα
159
Likes
343
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γύρος του κόσμου
Yorgo, ευχαριστώ πολύ για τις φοβερές προτάσεις σου! Είχες κι εσύ όμως απίστευτο κονέ! Φυσικά οποιαδήποτε επιπλέον πληροφόρια είναι ευπρόσδεκτη, αν και ήδη μ'έχεις υπερκαλύψει :)
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.622
Likes
50.277
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Τελείωσε το ματς και ξεχάστηκα τελείως... έχω γράψει μόνο Hokkaido και Τόκυο. Θα προσπαθήσω να καλύψω και τα υπόλοιπα οσονούπω. Πιο περιληπτικά, αλλά θα τα γράψω.
 

discolata

Member
Μηνύματα
305
Likes
61
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ονειρεμένο Ταξίδι
raja ampat
Γιωργο θες πράγματι 90 με 100 ευρώ την ημέρα?
ειχα σκεφτει να κανω το εξής..
εχω ενα φιλο ελληνα στο τοκυο και ελεγα να παω να με φιλοξενησει μια βδομάδα εκει ( μενει κεντρο οποτε γλιτωνω αρκετά λεφτά) και μετα να παω κυοτο και μετα σε δυο τρια καλοκαιρινα φεστιβάλ , πχ aomori nebuta , gifu hachiman odori , awa shikoku , koya-san o-bon
και αν μου κατσει να παραμεινω για καμια δυο βδομαδες ακομα και να κανω εθελοντικη εργασία σε κανενα φεστιβάλ ή να διδάξω αγγλικά εθελοντικά.. για να δω την ιαπωνία απο τα μέσα ( οσο γινεται σε τοσο λιγο διάστημα)
ειχα θεσει σαν μαξιμουμ μπατζετ για ολα 3000 ευρώ.. σου φαινεται θα μπορεσω να το κανω? οταν για καλοκαιρι τα εισιτηρια τωρα εχουν γυρω στα 1200 ευρώ..
επισης ποτε θα προτεινες να κλεισω το εισιτηριο? απο τώρα ή να περιμένω μηπως πεσουν λιγο οι τιμες?
εναλλακτικά ειναι να παω την ανοιξη που εχω βρει 900 ευρω με air china και θα ειναι ολα ανθισμενα και δεν θα κανει την αποπνικτική ζέστη της ασίας? αλλά θα μεινω λιγοτερες μερες.. γιατι το καλοκαιρι το εχω ολο ελεύθερο ( ακολουθω τα σχολικά προγραμματα)
ευχαριστώ πολύ πολύ !
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.624
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom