Παναμάς Ερωτήσεις - Πληροφορίες για Παναμά

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.344
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ευχαριστω για την ειδοποιηση marydim!
Ναι xene το ξερω για τα νησακια las perlas..πολλα τα μερη , λιγος ο χρονος , αλλα ας ερθει εκεινη η αγια ωρα που θα κραταω τα τικετς στο χερι και θα τα οργανωσω ολα καταλληλα οπως μονο εγω ξερω..δε θα οργανωσω τιποτα :haha:

Καλα ο Γιωργος εριξε λιγο αλατακι στην πληγη πανω που ειχα πεσει σε καταστολη :haha: .
Τι υπεροχα ειναι αυτα που διηγεισαι..γιατι ειμαι ακομα εδω?
Να εισαι καλα Γιωργο και ειδικα εσυ που ταξιδευεις εντελως ανεξαρτητα πιστευω οτι πρεπει να μας πεις και για αλλες χωρες της λατινικης αμερικης. Ξερω οτι απο την Ινδια δεν ειναι τοσο ευκολο , αλλα οποτε μπορεσεις ταξιδεψε μας και σε αλλες χωρες πληζ!
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.344
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Γιωργο , πως ηταν γενικα οι δρομοι? Εσυ πως μετακινηθηκες εκει? Με λεωφορεια να υποθεσω? Θεωρεις οτι ειναι καλη ιδεα καποιος να νοικιασει αυτοκινητο και να εξερευνησει μονος του? Αν καποιος δε θελει να πεταξει στα Σαν Μπλας ή στο Μποκας , μπορει να παει οδικως μεχρι καποιο σημειο και μετα με βαρκα?
Η πλαγια δε λος μουερτος που λες ειναι στην περιοχη του Νταριεν , μπραβο σου που πηγες!Πρεπει να ειναι μοναδικο μερος. Τωρα θελω κι εγω να παω :). Το 'Γαραχινε' το βλεπω στο χαρτη μου , αλλα δε βλεπω να πηγαινει δρομος :lol:. Αυτος ειναι ο λογος που πηγες με αεροπλανο? Επισης λιγο πριν την περιοχη του Νταριεν στο χαρτη μου ο δρομος σταματαει και δειχνει διακεκομενη γραμμη..τι να σημαινει αραγε? Πας με διακοπες? :haha: Εχει δρομο που και που?:haha:
Η περιοχη Νταριεν ειναι οντως τοσο επικινδυνη οσο λενε? Γιατι κι εγω πιστευω οτι ειναι κριμα να παει καποιος μεχρι εκει και να μην δει το καλυτερο που προσφερει η χωρα!

Γιωργο ευχαριστω για την απαντηση σου εκ των προτερων:)
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.623
Likes
50.289
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ο Γιώργος έπαθε διάστρεμμα βαριάς μορφής κι επιστρέφει κατσούφης, χωρίς καν να προλάβει να δει τα μισά από όσα ήθελε στην India, μετά από μόλις ένα μηνα. Κι επειδή το να κάνει φυσιοθεραπείες στο Sikar δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να περάσει κανεις 3 εβδομάδες, αναγκαστικά θα είμαι Ελλάδα. Απαντώ επιγραμματικά και τα αναλυτικότερα θα γραφουν εξ Ελλάδος:
- Οι δρόμοι μια χαρά, από τους ελληνικούς επαρχιακούς καλύτεροι στο μεγαλύτερο κομμάτι. Μετακινήθηκα με λεωφορεία, δε βρίσκω το λόγο να μπει κανεις στη φασαρία να νοικιάσει αμάξι, ειδικά από τι στιγμή που το δίκτυο είναι καλο, σχετικά φτηνό και όπως πάντα, στις δημόσιες συγκοινωνίες γνωρίζει κανεις πολύ περισσότερο κόσμο από ο,τι μέσα σε ένα αυτοκίνητο.
- Στο Μπόκας πήγαμε οδικώς και μετά με πλοιάριο (ούτε μιση ώρα), στο Σαν Μπλάς πάντα αεροπορικώς διότι οι πτήσεις ήταν πολύ φτηνές. Επιπλέον, στο Σαν Μπλάς, από την ώρα που θα πάρεις τh βάρκα έχεις αρκετές ώρες μέχρι να φτάσεις στα πιο ενδιαφέροντα νησιά και δε βλέπω το λόγο να προσθέσεις κι άλλες ώρες στη συγκεκριμένη ημερα μονο και μονο για να πας οδικώς, ειδικά από τη στιγμή που το όχημα θα το αφήσεις εκτος νησιών (δηλαδή θα το πληρώνεις για να κάθεται).
- H Playa de Muerto (έτσι ακριβώς λέγεται παρα την συντακτική ανωμαλία, δεν είναι ούτε Playa de los Muertos ούτε Playa del Muerto) από όσο ξέρω είναι προσβάσιμη μονο με βάρκα από το Garachine (κι αυτό έτσι λέγεται, απλά το site που κάνει τη... μετάφραση τα κάνει θάλασσα καμια φορα) η...ποδαράτο πολλές ώρες μέσω της ζούγκλας, πράγμα όμορφο φαντάζομαι, αλλα κουραστικό αν έχεις και σάκο.
- Ο δρόμος στο Darien είναι σε κατάσταση διάλυσης, ψιλοεπικινδυνος και ατελής, αν και μόλις έγινε συμφωνία με την Kολομβία να τον τελειώσουν επιτέλους για να μην κόβεται η Panamericana στη μέση. Έτσι κι αλλιώς φαντάζομαι ότι θέλεις να πας να δεις φύση εκεί κι όχι δρόμους, οποτε άσε τον στην ησυχία του. Για κοπέλα, ο πιο εύκολος τρόπος είναι να πας με trek tour, υπάρχουν πολλά adventure travel agencies στη χωρα.
- Επιμένω ότι τα Σαν μπλάς είναι το μεγαλύτερο highlight, υπό την προϋπόθεση ότι θα δοκιμάσεις 2-3 κι όχι τα πιο τουριστικά. Δε βρίσκω καμια σύγκριση με τα Los Roques, τα οποια υπερτερούν μονο στο θέμα παραλίας, αλλα αυτός δεν είναι ο λόγος να πάει κανειςστα Σαν Μπλάς, εκεί ο τουρισμός είναι καθαρά πολιτιστικού χαρακτήρα και πολύ πιο ενδιαφέρwν κατά τη γνώμη μου. Τα πολλά bikinis και σαλιαρίσματα δεν τους πολυαρέσουν, παρότι το μέρος είναi πολύ ρομαντικό, ανάλογα με το σε πιο νησάκι πας. Φυσικά και μπορείς να κανεις μπάνιο, αλλα δεν είναι αυτός ο λόγος ύπαρξης τους. Εμείς πήγαμε διότι ήταν το μονο μέρος όπου δεν αναγνώριζε κανεις την κοπέλα μου (διασημότητα χαμηλής κατηγοριας, αλλα σε μια χωρα που έχει 4 κανάλia όλα κι όλα, και τον καιρό για τους αγρότες να λες, κάθε 5 λεπτά σου την πέφτουνε) κι εγώ τελικώς έπαθα την πλακα μου με την όλη κουλτούρα των Κουνα. Αξίζει τον κόπο να επισκεφθείς νεκροταφείο, παραδοσιακό γιατρό, να δεις πως φτιάχνουν τις βάρκες τους, να σου εξηγήσουν τους ενδυματολογικούς κώδικες, τη θρησκεία, το όλο θέμα με τους αλμπίνους etc. Αν πας για παραλιες στο Σαν Μπλάς, θα απογοητευθείς, το ίδιο ισχύει και για Bocas del Τορό κaθώς και για το καρναβάλι τους (λίγα πράγματα, εκτος από εκπληκτικές κορμάρες, πράγμα που φαντάζομαι δε σε ενδιαφέρει).
-Υπάρχουν καλυτερες παραλιες αλλου (σύμφωνα με τους ντόπιους) αλλα δεν το έψαξα γιατί τις παραλιες τις βαριέμαι (δείρε με). Η χωρα έχει επίσης πετρογλυφικα, πολύ όμορφα τοπια στα ορεινά, μέτριο φαγητό, καλές τιμές και γενικά καλο service. Λίγα πράγματα από αρχαιολογία, αξιοπρεπή αποικιακή αρχιτεκτονική (όχι επιπεδου Κουβας, αλλα η παλιά πόλη του Panama για παράδειγμα θυμίζει κάτι, όπως και κάτι μικρές πόλεις με εκκλησιες που θυμίζουν έντονα Antigua στη Guatemala.

Aμα αυτό ήταν επιγραμματικό... έχε χάρη που είμαι με νάρθηκα και μέχρι να παο στο αεροδρόμιο δεν μπορώ να κάνω τίποτε.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.623
Likes
50.289
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ε, καλά μην το δένεις και κόμπο μπορεί να σου ξανασυμβεί να ταξιδέψεις με κότερο. Τίποτα δεν αποκλείεται στη ζωή. :rolleyes:
Μωρέ και με κότερο ξαναταξίδεψα και με ιδιωτικό αεροπλάνο και με ελέφαντες και αλλα πολλά. Αλλα με αμερικανικο πλοίο για Κουβα δεν το ξανακάνω, μεγάλη ιστορία για νομικούς λόγους που πολλοί ελπίζουμε πως θα "εκλειπουν" σε λίγο...
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.344
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Γιωργο λυπαμαι που χαλασαν τα σχεδια σου και γυρνας πισω νωριτερα. Ελπιζω συντομα να εισαι καλα και να συνεχισεις την περιηγηση σου στον κοσμο.
Ευχαριστω που μπηκες στον κοπο να απαντησεις εστω και επιγραμματικα (ναι επιγραμματικα ηταν :lol:). Μου ελυσες καποιες αποριες αλλα αυτο που ειπες οτι βαριεσαι τις παραλιες δεν το πιστευω!! Απαραδεκτο!!
:lol: Φυσικα αστειευομαι , εξαλλου ολη η διασκεδαση μου θα ειναι να τις ανακαλυψω μονη μου οταν με το καλο παω. Αν θυμηθεις οτιδηποτε αλλο που να αφορα τον Παναμα (ενδιαφερουσα περιοχη , τιπ , τα αναλυτικοτερα που λες οτι θα γραψεις οταν επιστρεψεις με το καλο κλπ..) καλοδεχουμενο :)

Καλη επιστροφη στην πατριδα και ευχομαι ταχεια αναρρωση :D
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.920
Όταν βρίσκεις τον Παναμά Πασχαλιάτικα στα 729? είναι τεράστιο αμάρτημα να τον αφήσεις να πάει χαμένος!! Αν μάλιστα προσθέσεις και μια πρέζα Νέα Υόρκη το κοκτέιλ είναι εκρηκτικό...
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.767
Likes
18.143
Όταν βρίσκεις τον Παναμά Πασχαλιάτικα στα 729? είναι τεράστιο αμάρτημα να τον αφήσεις να πάει χαμένος!! Αν μάλιστα προσθέσεις και μια πρέζα Νέα Υόρκη το κοκτέιλ είναι εκρηκτικό...
Αυτή είναι η υπερπαραγωγή που έκλεισες? Άντε και συ, μας καταστρέφεις Χριστουγεννιάτικα!!

Άντε να κάνουμε υπομονή 3 μήνες για το Λονδίνο τώρα.....
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ονειρεμένο Ταξίδι
Bανουατου/Tαιλανδη
Γιωργο πολυτιμες οι πληροφοριες που αναφερεις,και οχι μονο για Παναμα αλλα και γενικοτερα.
Λυπαμαι για την αναποδια σου και ευχομαι συντομα να εισαι καλα και να συνεχισεις τις περιπετειες σου ανα τον κοσμο.

Traveller η τιμη που αναφερεις ειναι σκετος πειρασμος,κολαζει μεχρι και Ασιολατρες.:xmas_mrgreen:
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
Jorge ,τωρα διαβασα για το ατυχημα σου και λυπαμαι πολυ...
Σου ευχομαι περαστικα και γρηγορα ...
Πολυτιμες οι πληροφοριες σου για τον Παναμα... Σε ευχαριστουμε
 
D

Delmem39172

Guest
Ο Παναμας εχει 2 χαρακτηριστικα που τον κανουν να ξεχωριζει απο της αλλες χωρες της κεντρικης λατινικης αμερικης .εχει ουρανοξυστες (παρα πολλους) και εχει μια καταραμενη ζεστη,τετοια ζεστη δεν εχω δει πουθενα.οσο εισαι σε κλειστο κλιματιζομενο χωρο ειναι καλα,μολις βγεις εξω σου κοβετε στην κυριολεξια η αναπνοη.

ειναι μια πολη ενος εκατομμυριου κατοικων ομως εχει τα παντα.εχει μπαρακια κλαμπ καζινο διασκεδαση με χαμηλο δεικτη εγκληματικοτητας με πολλα εμπορικα κεντρα αλλα αυτο που σε ελκυει περισσοτερο ειναι η νυχτερινη ζωη της πολης.εχει απειρα μπαρακια,τιμη εισοδου τα δεκα ευρο και μετα της 3 η εισοδος ειναι ελευθερα.αυτο ομως που πρεπει παση θυσια να δειτε ενα η διωρυγα του παναμα,συνδεει 2 ωκεανους τον ατλαντικο με τον ειρηνικο.δεν θα μπω σε τεχνικα στοιχεια γιατι αυτα μπορειτε να τα βρειτε ουποδηποτε.θα μιλησω λιγο για την ζωη στον παναμα.

Στον Παναμα ζουνε αρκετοι ελληνες ακριβως ποσοι ομως δεν ξερω.βασικα τον παναμα επισημα δεν τον επισκεφτηκα ποτε,ουτε ητανε μεσα στα σχεδια μου να τον επισκεφτω ελα ομως που οι πτησεις απο κουβα προς την υπολοιπη νοτιο λατινικη αμερικη γινονται ολες μεσω παναμα.εξαιρεση αποτελουνε οι πτησεις προς μεξικο που γινονται μεσο κανκουν.σε οποιαδηποτε αλλη χωρα ομως γινονται μεσω παναμα.πολλες απο της πτησεις αυτες εχουν ανταποκριση λιγες ωρες μερικες ομως εχουν ανταποκριση εως και μια ημερα οποτε τι ποιο καλο απο μια νυχτερινη βολτα στην πολη του παναμα.

ο παναμας δεν ειναι φτηνος και πολλες φορες οι τιμες ειναι δυσαναλογες των παροχων και των προιοντων που σου προσφερονται για διακοπες ειναι καλα αλλα και μονιμη διαμονη αν φυσικα αντεχετε την ζεστη και εννοειται οτι για να κανει ζεστη βρεχει κιολας και η υγρασια ειναι αυξημενη.στον παναμα βρεχει συχνα ολες της εποχες του χρονου.αρνητικο ειναι επισης η κινηση στους δρομους καθως η πολη ειναι χτισμενη χωρις σχεδιο και σπανια βγαζεις ακρη.το καλο ειναι οτι ο παναμας εχει αρκετα παρκα οασεις με πρασινο απαραιτητες για οποιον κινειται με τα ποδια προσπαθωντας να εξερευνηση την πολη.

γνωμη μου ειναι να αποφυγετε το κεντρο γιατι δεν εχει και πολλα να δειτε .απο φαγητο βρισκεις τα παντα και μαλιστα σε καλες τιμες,ειχα ακουσει στο αεροδρομιο οτι ο παναμας ειναι αφορολογητη ζωνη ομως οι τιμες δεν ειναι ιδιαιτερα καλες .παντως εχει παρα πολλα εμπορικα κεντρα να δεις .ο παναμας εχει παρα πολλους αλλοδαπους απο ευρωπη και αμερικη αλλα κυριως λατινοαμερικανους που ζουνε εδω λογω της μεγαλης αναπτυξης που εχει.

ο λαος μοιαζει ποιο πολυ με ευρωπαιους παρα με λατινους,το μεγαλυτερο ποσοστο λατινων που ζει στον παναμα ειναι απο κολομβια και βενεζουελα,κυριως γυναικες που εργαζονται νυχτα σε διαφορα νυκτερινα μαγαζια.Η διωρυγα το μηλον της εριδος για αμερικανους και παναμεζους διοτι τα χρηματα της εκμεταλευσης της διωρυγας ειναι παρα πολλα.η διωρυγα απεχει μολις 15 λεπτα απο την πολη του παναμα και μπορεις να την δεις κατα μηκος ολοκληρη την διαδρομη με ενα τρενακι που κανει ενα δρομολογιο την μερα και λειτουργει μονο για τουριστες.διανεμονται επισης και φυλλαδια με οδηγιες για την κατασκευη της διωρυγας.

εδω θα πω μερικα πραγματα,πρωτον η διωρυγα ενωνει τον ατλαντικο ωκεανο με τον ειρηνικο οι οποιοι ωκεανοι ειναι στο ιδιο υψος ,ομως η διωρυγα εχει μηκος 80 χιλιομετρα και το μεσο της αποτελειται απο τεχνητες λιμνες και ποταμια υψους 25 μετρων,τα πλοια για να ανεβουν σε αυτο το υψος μπαινουνε μεσα σε τεχνητες δεξαμενες 5 απο την μερια του ατλαντικου για να πιασουν τα 25 μετρα επανω και 3 απο την μερια του ειρηνικου για να κατεβουν.η κινηση γινετε αντιθετα με την κινηση των αυτοκινητων στην ελλαδα και η διωρυγα αποτελειται απο 2 τμηματα 2 δρομους δηλαδη.

εδω θα κανω μια δικη μου παρενθεση,θελω να πω για τα γνωστα σε ολους καπελα του παναμα.τα καπελα του παναμα κατασκευαζονται στο εκουαδορ και ειναι χειροποιητα,εχουν δε κατηγοριες ποιοτητας,λεγονται ομως καπελα του παναμα επειδη φορεθηκαν πολυ στην κατασκευη της διωρυγας του παναμα απο τους εργατες της τοτε εποχης,αν κατι δεν αλλαξε στον παναμα απο τοτε ειναι σιγουρα η ζεστη.τα καπελα κατασκευαζονται στο χερι απο ινες του θαμνου τορτιγια και η τιμη εκκινησης στην ελλαδα ειναι τα 50 ευρω .με τα ιδια λεφτα στο εκουαδορ παιρνεις 5 καπελα ιδιας ποιοτητος.
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.643
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom