Παξοί-Αντίπαξοι...τα ελληνικά νησιά στα καλύτερα τους!

anfot

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Εν μέσω κρίσης...και ίσως της μεγαλύτερης των τελευταίων δεκαετιών, και ενώ η μουρμούρα για τουρισμό σακιδίου, all inclusive, άδεια μαγαζιά, μικρή και μαζεμένη αγοραστική δύναμη ..δίνει και παίρνει στους περισσότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας...μια επίσκεψη στους Παξούς & Αντίπαξους θα σας θυμίσει μεγαλεία μια άλλης εποχής!
Το ένα σκάφος μεγαλύτερο και πιο πολυτελή από το άλλο, τα μαγαζιά φίσκα...από το γωνιακό σουβλατζίδικο μέχρι το gourmet μπαλκόνι. Το νησί να σφύζει από ζωή, όλοι ευγενικοί...και απόδειξη για τα πάντα!
Πρώτη φορά στη ζωή μου είδα μποτιλιάρισμα σκαφών, κορναρίσματα για το ποιος θα μπει και θα βγει πρώτος στα λιμάνια και τουρίστες απλοί, ευγενικοί και πάμπλουτοι χωρίς να γίνονται προκλητικοί. Να συμπληρώσω εδώ βέβαια ότι περισσότερο από το 80% των τουριστών ήταν ξένοι, κυρίως Ιταλοί...αλλά καλός, ποιοτικός τουρισμός που αφήνει χρήματα στην Ελλάδα. Τέτοιον θέλουμε...όχι τα σακίδια του Λαγανά, Φαληράκι και Μάλια.
ΠΑΡΑΛΙΕΣ
Οι φωτογραφίες που βλέπετε όσοι δεν έχετε πάει στο νησί είναι πάρα πολύ κοντά στην πραγματικότητα, το χρώμα των νερών απίθανο, ωστόσο η μεγάλη έκπληξη είναι οι Αντίπαξοι και οι κατάλευκες αμμώδης παραλίες Βουτούμι & Βρίκα. Καραϊβική με τα όλα της! Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας! Κατα τα άλλη προσοχή...στους Παξούς οι παραλίες έχουν βότσαλα (δεν είναι αμμώδης)..τα παπουτσάκια θαλάσσης σε μικρούς και μεγάλους απαραίτητα!
ΣΚΑΦΟΣ ή ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ?
Σκάφος μικρό, μεγάλο, μεσαίο, δικό σας, του φίλου σας ή νοικιάστε εκεί με περίπου 100-120 ευρώ/ μέρα με τα καύσιμα (δίπλωμα δεν χρειάζεται για τα μικρά σκαφάκια αλλά καλό είναι να έχετε μια ιδέα). Τα αυτοκίνητα φτάνουν σε λίγες παραλίες και οι δρόμοι στενοί, δεν συνίσταται...αλλά αν είναι αναπόφευκτο πάρτε μαζί σας ένα μικρό αμάξι να είστε ευέλικτοι.
ΔΙΑΜΟΝΗ
Στα νησιά δεν υπάρχουν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες - και καλά κάνουν - υπάρχουν όμως πολλά ωραία διαμερίσματα και βιλίτσες που αν μαζευτείτε παρέα σας βγαίνει πολύ οικονομικά. Μείναμε οικογενειακά σε κάτι φανταστικά studio και διαμερίσματα του γιατρού του νησιού που μας σκλάβωσαν με την ευγένεια και το ήθος τους (http://www.kiparissivillas.gr). Γενικά όπου κι αν πάτε φροντίστε να ξεφύγετε από το άχρωμο δωμάτιο ξενοδοχείου, ψαχτείτε για διαμερισματάκια, βιλίτσες με πισίνα αν μαζεύεστε πάνω από 4...το κόστος βγαίνει πολύ πιο οικονομικό και έχετε super ανέσεις σας να είστε στο εξοχικό σας!
ΦΑΓΗΤΟ
Εδώ υπάρχουν τα κλασικά τουριστικά, με άθλιο φαγητό, ειδικά αυτά μπροστά στο λιμάνι του Γάιου...αλλά υπάρχει και το Biros Tavern στα Μπογδανίτικα και το Mediteraneo στο τέλος τους λιμανιού αριστερά. Θα με θυμηθείτε...
ΜΕΤΑΦΟΡΑ
Οδικώς μέχρι Ηγουμενίτσα (αν έρχεστε από Αθήνα, κάντε μια στάση στα Σύβοτα, στη Μεγάλη Άμμο, στα Rozalias Studio για 1 νύχτα και συνεχίστε). Παρτε το πρωινό ferry και σε 2 ώρες είστε Παξούς...μια τηλεφωνική κράτηση 1 εβδομάδα πριν (ειδικά τον Αύγουστο) θα ήταν χρήσιμη.
ΤΙΜΕΣ
Μεταφορικά: Βενζίνα+ 120€ για το πλοίο παν-έλα ..με αυτοκίνητο
Διαμονή: Από 70-80€ έως 180-220€ για βιλίτσες 4 ατόμων (Κλείστε από Μάιο - Ιούνιο)
Φαγητό: Κάτω από 50-60€ δεν θα πέσετε για τα βασικά οικογενειακά (Συμβουλή: πάρτε ψυγειάκι full εξοπλισμένο με φρούτα και σάντουιτς και περάστε όλη τη μέρα στη παραλία...και αφήστε ένα βραδινό γεύμα κατά τις 9.00...έτσι χορταίνετε και την υπέροχη θάλασσα περισσότερο)

Μπορεί να δώσετε κάτι παραπάνω σε σχέση με άλλους προορισμούς της Ελλάδας...αλλά το νησί έχει μια απίστευτη μαγεία...ένα πολύ καλό επίπεδο κόσμου...απίθανες παραλίες...θα σας αρέσει...Αλήθεια!
 

Attachments

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.552
Likes
12.363
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
Ευχαριστούσε για τις πληροφορίες.
Τώρα γιατί αυτά τα "μεγαλεία" με αποτρέπουν από το να επισκεφθώ τα νησιά, είναι άλλο θέμα. Μάλλον θα πρέπει να το προγραμματήσω για Ιούνιο, αρχές Ιουλίου, μήπως τότε γλιτώσω λίγο από τους αδειούχους πλούσιους.
 

anfot

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Ιούνιος, Ιούλιος ακόμη καλύτερα...αλλά αν δεν υπάρχει η δυνατότητα αποφυγής τους Αυγουστιάτικου συνωστισμού, τουλάχιστον να περιβαλλόμαστε από αξιοπρεπής τουρίστες!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.612
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom