Γαλλία Παρίσι - Disneyland με παιδιά

imalan01

Member
Μηνύματα
31
Likes
35
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΛΓΙΟ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΝΔΙΑ

Μερικές μέρες μετά την επιστροφή μου από το Παρίσι και αφού είχα διαβάσει όσα περισσότερα μπορούσα για το συγκεκριμένο προορισμό από το αγαπημένο μας site, αποφάσισα ότι πρέπει να προσθέσω και εγώ λίγη από την εμπειρία μου. Ο σκοπός δεν είναι να αποκαλύψεις τις ομορφιές και αυτά που θα δώσουν την ξεχωριστή μαγεία του κάθε ταξιδιού, αλλά να βοηθήσεις αυτούς που θα επισκεφθούν αυτά τα μέρη να περάσουν καλύτερα από σένα.
Προετοιμασία ταξιδιού
Και ξεκινάμε με τα δεδομένα που δίνουν τις προθέσεις του ταξιδιώτη. Συμμετέχει τετραμελής οικογένεια με παιδιά 13 και 8 ετών. Σκοπός είναι η επίσκεψη στο Παρίσι και στη Disneyland. Επιδιώχθηκε να βρεθεί "οργανωμένη" εκδρομή καθώς ήταν η πρώτη εκτός Ελλάδας εξόρμηση για τα παιδιά. Από την αναζήτηση επιλέχθηκε το πακέτο που γενικότερα προσφέρεται από τα γραφεία και περιλαμβάνει 3 διανυκτερεύσεις στο Παρίσι και 2 διανυκτερεύσεις στη Disneyland. Μυστικά που ίσως έχουν σημασία είναι να προηγούνται οι δνσεις στο Παρίσι ώστε τα παιδιά να έχουν την αναμονή της Disneyland και οι πτήσεις να είναι τέτοιες ώστε να γίνεται πλήρης εκμετάλλευση των διαθέσιμων ημερών. Αυτό επιτυγχάνεται με πρωινή αναχώρηση (07:00) και βραδινή επιστροφή (18:25 από Παρίσι).
Επιλογή ξενοδοχείων
Πριν από αυτή τη διαδικασία προσπαθείστε να βρείτε τον οδηγό (είτε τον έντυπο στα Ελληνικά είτε τον ηλεκτρονικό στα Αγγλικά) για τη Disneyland που αναφέρει αναλυτικά τα στοιχεία για τα ξενοδοχεία του πάρκου. Για την πόλη του Παρισιού οι απόψεις διαφέρουν. Άλλοι μπορεί να θεωρούν ότι ένα κεντρικό ξενοδοχείο είναι καλύτερο από ένα λίγο πιο περιφερειακό. Πάντως η διαμονή μας ήταν σε 4* που απείχε 15 λεπτά περπάτημα από τον Πύργο του Άιφελ. Αυτό είχε ως συνέπεια να μπορούμε να τον επισκεφθούμε χωρίς να χρησιμοποιήσουμε μέσο μεταφοράς και για τα παιδιά που αντέχουν στο περπάτημα είναι καλή εμπειρία. Αξίζει να προσέξετε τις τιμές ανάλογα με τις ανάγκες σας. Στο Παρίσι μια 4μελής οικογένεια (με παιδί άνω των 12 ετών) ίσως είναι καλύτερο να ζητήσει 2 δίκλινα δωμάτια αντί ενός 4κλινου. Η διαφορά στο σύνολο μπορεί να είναι ελάχιστη (αυτό διαφέρει από γραφείο σε γραφείο) αλλά σίγουρα υπάρχει μεγαλύτερη άνεση. Στη Disneyland τα οικογενειακά δωμάτια είναι άνετα οπότε δεν υπάρχει ιδιαίτερο θέμα.
Εξοπλισμός
Ο καιρός στο Παρίσι είναι ευμετάβλητος. Άρα για μήνα Αύγουστο απαιτούνται καλοκαιρινά με ενδεχόμενο ψύχρας για το βράδυ, καπέλα - γυαλιά ηλίου για τη μέρα, αδιάβροχα για ξαφνικές βροχές, παπούτσια για πολύ περπάτημα. Και για τη Disneyland όσοι έχουν walkie talkie, μάλλον θα τους φανεί χρήσιμο.
Συνεχίζεται...:paris05:

_____________________________________________________________
photo by wikipedia.org
Αυτό το αρχείο εικόνας διανέμεται με τους όρους της άδειας Creative Commons / Αναφορά - Παρόμοια Διανομή 3.0 UnportedΤα γραφεία στην 3ημερη παραμονή στο Παρίσι έχουν στα προγράμματα τους μια βασική ξενάγηση πόλεως, επίσκεψη στις Βερσαλλίες – Λούβρο ενώ υπάρχει και μια μέρα ελεύθερη για προαιρετικές εκδρομές. Καλύτερη εκμετάλλευση του χρόνου μπορεί να γίνει όταν την ημέρα άφιξης στο Παρίσι ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης. Έτσι αποκτάς γενική εικόνα, λαμβάνεις αρχικές πληροφορίες και φτάνεις ξενοδοχείο περίπου στις 15:00 (τα δωμάτια δεν παραδίδονται νωρίτερα). Και επειδή το απόγευμα είναι ελεύθερο αξίζει μια επίσκεψη στην Παναγία των Παρισίων (κλείνει 18:45) και μια μικρή βόλτα στην Ελληνική συνοικία (είναι πολύ κοντά). Αν το πρόγραμμα δεν περιέχει υποχρεωτικά Βερσαλλίες – Λούβρο, σχεδιάστε εσείς τη 2η μέρα με πρωινή επίσκεψη στις Βερσαλλίες, διακόψτε με επίσκεψη σε ζωολογικό κήπο (θυμίζουμε ότι τα παιδιά βαριούνται μουσεία) και κλείστε με Λούβρο (Τετάρτη και Παρασκευή κλείνει 22:00). Η μέρα μπορεί να ολοκληρωθεί με επίσκεψη στην Αψίδα του Θριάμβου και αν αντέχουν τα πόδια, περπατείστε στην λεωφόρο Champs-Elysées. Η 3η ημέρα μπορεί να γεμίσει με πάρκο Asterix (αναχώρηση Ιούλιο – Αύγουστο 08:45 από Λούβρο με λεωφορεία του πάρκου) και όσοι δεν πάνε για ύπνο στις 19:30 που επιστρέφουν, μπορούν να απολαύουν για 1 ώρα κρουαζιέρα στο Σηκουάνα. Και αφού ξεκουραστούν μπορούν να επιχειρήσουν ανάβαση στον Πύργο του Άιφελ. Οι επόμενες ημέρες αφιερώνονται στη Disneyland.
Διαδικτυακή ενημέρωση
Η ηλεκτρονική δνση Paris convention and visitors office - Official website - Paris tourism δίνει όλες τις βασικές πληροφορίες για το Παρίσι και παραπέμπει σε αντίστοιχες ιστοσελίδες για πάρκα, μουσεία κ.α.
Ενημερωθείτε για ώρες λειτουργίας, εισιτήρια, πρόσβαση για:
Πύργο Άιφελ​
στη δνση Le site officiel de la Tour Eiffel ,
Μουσείο του Λούβρου​
στη δνση Site officiel du mus?e du Louvre,
Βερσαλλίες​
στη δνση www.chateauversailles.fr,
Παναγία των Παρισίων
στη δνση Tours de la cath?drale Notre-Dame de Paris - Centre des monuments nationaux,
Πάρκο του Asterix
στη δνση Page d'accueil - Ast?rix | Parc Ast?rix
Disneyland​
στη δνση Disneyland Resort? Paris, enter the magic of Disneyland? Paris in France
Όσοι δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με την αναζήτηση πληροφοριών στο Διαδίκτυο ή προτιμούν να τα έχουν γραμμένα και ανά κατηγορία υπάρχουν και οι έντυποι οδηγοί, αλλά ας προσέξουν την ημερομηνία έκδοσης – αναθεώρησης διότι ορισμένες πληροφορίες που περιέχουν μπορεί να είναι ανεπίκαιρες.
Μην ξεχάσετε τον καιρό στη δνση AccuWeather.com με πρόβλεψη 15 ημερών (έχει ελεγχθεί σε αρκετά ταξίδια και είναι αρκετά αξιόπιστη).
Μεταφορές – Μετακινήσεις
Τα "οργανωμένα" ταξίδια με γραφεία εξασφαλίζουν τις βασικές μετακινήσεις από και προς Αεροδρόμιο, μεταφορές στη Disneyland και τη βασική ξενάγηση πόλης. Αν περιέχεται στο πρόγραμμα το πακέτο Βερσαλλίες – Λούβρο τότε περιέχεται μεταφορά προς Βερσαλλίες στη συνέχεια για Λούβρο (δεν υπάρχει επιστροφή στο ξενοδοχείο). Επίσης αν βρείτε οργανωμένη μεταφορά προς το πάρκο του Asterix θα εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα. Επειδή όμως θα μετακινηθείτε μόνοι σας, ενημερωθείτε αρχικά από
http://www.paris-tourist-information.co.uk/images/maps/paris-zones-map.pdf για τις ζώνες των μέσων μεταφοράς στο Παρίσι. Μετά δείτε στο
http://www.paris-tourist-information.co.uk/images/maps/paris-metro-map.pdf τη ζώνη 1 που είναι οι 14 γραμμές του Μετρό, ενώ οι πληροφορίες για το RER (προαστιακός) αναφέρονται στο
http://www.paris-tourist-information.co.uk/images/maps/paris-rer-map.pdf. Αφού λοιπόν σχεδιάσετε το ατομικό σας πρόγραμμα κάντε μια βόλτα στο
RATP Transports en le de France : Site Touristes, Index, Itineraires Ile-de-France όπου μπορείτε να δείτε από ποιο σταθμό θα μπείτε, που θα βγείτε, σε ποιο σταθμό θα αλλάξετε γραμμή, προς ποια κατεύθυνση, πόσα χρήματα κοστίζει το εισιτήριο, πόσο χρόνο θα κάνετε, ποιοι σταθμοί δεν λειτουργούν (δεν νομίζω να θέλετε κι άλλα, είπαμε χρειάζεται και λίγη άγνοια). Αν δεν σχεδιάζετε πολλές μετακινήσεις και δεν μετακινηθείτε εκτός ζώνης 1, να ξέρετε ότι μια 10άδα εισιτηρίων (με 90 λεπτά πρόσβασης) αξίζει 12 ?, όταν το απλό εισιτήριο αξίζει 1,7 ?. Τα παιδιά μέχρι 11 ετών πληρώνουν μισό δηλ. 6? τη 10άδα. Η μετάβαση στις Βερσαλλίες (ζώνη 3) κοστίζει 3,05? (1,5? παιδικό) και γνωρίζοντας τα παραπάνω μπορεί να κρίνει κάποιος ανάλογα με τις μετακινήσεις του αν συμφέρει η ημερήσια κάρτα (πληροφορίες στο RATP Transports en le de France : Site Touristes, Index, Itineraires Ile-de-France).
Και η περιπέτεια αρχίζει…..
Οι πληροφορίες που αναφέρω στην ιστορία μου αφορούν ταξίδι με παιδιά αλλά βέβαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην περίπτωση "μόνοι μας". Κρατήστε τα μικρά μυστικά "tips" ώστε να αποφύγετε τις ουρές και τις αναμονές, που πιθανόν άλλη χρονική στιγμή (που δεν έχουν διακοπές τα σχολεία) να είναι μικρότερες.
Για τα ξενοδοχεία (είδα ότι άλλοι "συνταξιδιώτες" τα αναφέρουν) στο Παρίσι μείναμε στο NOVOTEL TOUR EIFFEL 4* και στη Disneyland στο SEQUOIA LODGE 3.
Για το NOVOTEL δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα για θέματα καθαριότητας, ησυχίας, εξυπηρέτησης. Με θέα στο Σηκουάνα, απόσταση 10 λεπτά από τον RER (προαστιακό) και μετρό και 15 λεπτά από τον Πύργο του Άιφελ. Μόνο όσοι έχετε 4μελείς οικογένειες με παιδιά μεγάλα (ανω των 12 ετών που πληρώνουν ως ενήλικες) μελετήστε μήπως είναι προτιμότερα 2 δίκλινα δωμάτια από ένα οικογενειακό (family). Ο καναπές ίσως να είναι μικρός για μεγάλα παιδιά!!! Βέβαια το βράδυ πέφτουν για ύπνο και δεν κουνιούνται από τη θέση τους μέχρι το πρωί, αλλά καλό είναι να το σκεφτείτε σε συνδυασμό πάντα με την οικονομική διαφορά.
Για τη Disneyland νομίζω είναι προτιμότερο ξενοδοχείο εντός του Πάρκου (7 είναι τα διαθέσιμα). Πιστεύω ότι το SEQUOIA LODGE 3 ανήκει στη μέση κατηγορία (ο οδηγός το δίνει με 3 κλειδιά Disney), παρέχει τα βασικά, είναι καθαρό, έχει πολύ άνετο family δωμάτιο, με 2 μεγάλα διπλά κρεβάτια. Δεν έχει χρηματοκιβώτιο στο δωμάτιο, ούτε ψυγείο (αλλά παγάκια από μηχανή στο διάδρομο). Κλιματισμός μια χαρά. Έτσι κι αλλιώς το ένα βράδυ επιστρέψαμε λίγο πριν τις 00:00 και το επόμενο στις 23:30, οπότε για θέα και επιπλέον ανέσεις δεν έχω άποψη. Πλεονέκτημα, ότι αφού είναι εντός πάρκου παρέχει τις 2 επιπλέον ώρες μαγείας (!!!) σε ορισμένα θεάματα της Disneyland, αν και είναι σχετικό πως θα μπορέσεις να το εκμεταλλευτείς αυτό. Διότι το ένα πρωινό μας προσφέρθηκε σε εστιατόριο του Πάρκου -όχι πριν τις 08:15- οπότε ακόμα και να είσαι ακριβώς στην ώρα σου μέχρι να φας, έχεις χάσει την 1η ώρα (το πάρκο ανοίγει επίσημα στις 10:00). Φυσικά υπάρχει και η λύση να μείνεις νηστικός και να πας να παίξεις ή να πας για πρωινό μετά τις 10:00 αφού έχεις διευκρινίσει μέχρι τι ώρα προσφέρεται. Το 2ο πρωινό προσφέρθηκε στο ξενοδοχείο - όχι πριν τις 07:45- οπότε με λίγο καλό συντονισμό, καταφέρνεις να είσαι εντός πάρκου περίπου 08:45. Σε κάθε περίπτωση μπορείς να εκμεταλλευτείς αυτό το χρόνο και να κάνεις παιχνίδια χωρίς ουρές και να απολαύσεις τη Disneyland χωρίς κόσμο!!! Από όλα τα ξενοδοχεία χρησιμοποιείς λεωφορεία για μετακινήσεις, συχνότητα ανά 12 λεπτά, από 06:30 το πρωι μέχρι 01:00 τη νύχτα. Και μην ξεχνάτε ότι τα δωμάτια παραδίδονται μετά τις 15:00!!!
Άφιξη Τρίτη πρωί στις 09:30 (χωρίς καθυστέρηση) ξενάγηση πόλεως, επίσκεψη Maine-Montparnasse Tower, το Παρίσι από ψηλά (56ος όροφος - 210 μέτρα) χωρίς ουρές και καθυστερήσεις, με εισιτήριο (11? ενήλικες, 4,5? παιδιά 7-15 ετών). Καλή λύση για όσους δεν θέλουν Eiffel Tower. Ξενοδοχείο μετά τις 15:00 και έξοδος στην πόλη. Αρχική επίσκεψη στο metro (λίγο πρόβλημα η συνεννόηση στα αγγλικά, δουλεύει και η νοηματική) και με Γραμμή 10 (στάση – La Sorbonne) φτάνεις Cathédrale Notre-Dame (Παναγία Παρισίων). Με ελεύθερη είσοδο, εντυπωσιακές εικόνες και το μάτι αρχίζει να εθίζεται στον κόσμο, τους τουρίστες και τις ουρές. Ακολουθεί βόλτα στην ελληνική συνοικία (ένας δρόμος πίσω από την Quai Saint Michel), εστιατόρια με ελληνικά ονόματα, ελληνικά μενού και greekgyros. Ενδιαφέρον για όσους δεν θέλουν να ξεχάσουν τις ελληνικές συνήθειες. Ακολουθεί βόλτα στο πλάι του Σηκουάνα με φόντο το Λούβρο και επιστροφή για ξεκούραση.
2η μέρα στο Παρίσι
Εκκίνηση σχετικά αργοπορημένα 10:00 για Βερσαλλίες με RER Γραμμή 3 (Προαστιακό στάση Vesailles Rive Gauche). Ψιλή βροχούλα – φθινοπωρινός καιρός. Ουρά 45 λεπτών για πληρωμή εισιτηρίου (15? ενήλικες, ελεύθερα τα παιδιά) και είσοδο στο παλάτι, περίπου 1 ώρα η διαδρομή εντός, μικρή βόλτα στους απέραντους κήπους. Εντυπώσεις: αφού φτάνεις εκεί μπαίνεις στη διαδικασία να επισκεφθείς το εσωτερικό του παλατιού, μάλλον όχι κάτι εντυπωσιακό, στους κήπους (που είναι ελεύθερη η είσοδος) βγάζεις ωραίες φωτογραφίες. Μέχρι 11:00 -12:00 έρχονται τα γκρουπ, ενώ μετά η κατάσταση είναι πιο ήρεμη. Μεσημέρι ίσως είναι καλή ώρα, χωρίς αναμονές, ενώ στην περιήγηση στο παλάτι δεν "τρέχεις" και δεν "πέφτεις" πάνω στους χιλιάδες τουρίστες.
Με RER επιστροφή, αλλαγή στο σταθμό Javel, επιβίβαση στο μετρό (Μ10 σταθμός Javel Andre Citroen) και αποβίβαση στο σταθμό Jussieu. Με λίγο περπάτημα είσαι στο Ζωολογικό κήπο Menagerie du Jardin des Plantes (εισιτήριο 8? ενήλικες, 6? τα παιδιά). Δεν έχει πάρα πολλά ζώα, σε ένα 2ωρο τα βλέπεις όλα και μέχρι τις 18:00 που κλείνει αποτελεί μια καλή διέξοδο στο κέντρο του Παρισιού για μικρούς και μεγάλους. Σημειώνεται ότι ο μεγάλος ζωολογικός κήπος της πόλης είναι κλειστός μέχρι το 2012 (όπως πληροφορούν στην ιστοσελίδα τους).
Ακολουθεί απογευματινή επίσκεψη στο Λούβρο (Τετάρτη και Παρασκευή είναι ανοιχτό μέχρι 22:00). Πάλι μετρό (γραμμή 7 από Jussieu) και αποβίβαση στάση Palais Royal Musee du Louvre. Εθισμένος στην αναμονή των 45 λεπτών μπορείς να μελετήσεις το ενημερωτικό φυλλάδιο και να εντοπίσεις τι θα επισκεφθείς. Σε ένα 2ωρο προλαβαίνεις να δεις ανάμεσα σε πολλούς τουρίστες τη Μόνα Λίζα, τη Νίκη της Σαμοθράκης, την Αφροδίτη της Μήλου, αφού υπάρχουν πινακίδες που σε οδηγούν σε αυτά τα εκθέματα. Βέβαια αξίζει και η επίσκεψη στην Ελληνική πλευρά και προετοιμαστείτε να απαντήσετε πειστικά στα παιδιά γιατί αυτά δε βρίσκονται στην Ελλάδα. Πράγματι εντυπωσιακό το θέαμα, απαιτεί περισσότερο χρόνο.
Η μέρα κλείνει με επίσκεψη στην Αψίδα του Θριάμβου (μετρό γραμμή 1 στάση Charles de Gaulle Etoile).Έχει αρχίσει να νυχτώνει και τα φώτα δίνουν πιο επιβλητική εικόνα. Το ψιλόβροχο συμπληρώνει το θέαμα και μάλλον πρέπει να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής στο ξενοδοχείο.
Μετάβαση – Εισιτήρια
Αν το πακέτο σας (μέσω γραφείου) έχει μεταφορά από το ξενοδοχείο κερδίζετε χρόνο και χρήμα. Πληρώνετε μόνο την είσοδο (39 euro οι ενήλικες και 29 euro τα παιδιά) και είστε πιο άνετοι και ξεκούραστοι. Η διαδρομή είναι περίπου 45 λεπτά. Αν το οργανώσετε μόνοι σας, τότε πρέπει να πάτε Μουσείο του Λούβρου (ισχύει μόνο για Ιούλιο – Αύγουστο). Τα λεωφορεία του Πάρκου αναχωρούν από εκεί στις 08:45 και τα εισιτήρια μαζί με τη μεταφορά κοστίζουν 62 euro οι ενήλικες και 47 euro τα παιδιά.
Ενημέρωση
Το πάρκο ανοίγει στις 10:00 και κλείνει στις 20:00. Με την είσοδό σας παίρνετε το ενημερωτικό φυλλάδιο του πάρκου, των ωρών έναρξης των θεαμάτων και ξεκινάτε την περιπέτειά σας. Καλό θα είναι να επιλέξετε παιχνίδι που δεν είναι κοντά στην είσοδο (όλοι τρέχουν στα πρώτα που θα συναντήσουν μπροστά τους). Οι ενημερωτικές πινακίδες είναι στα γαλλικά και όταν μπείτε σε κάποια ουρά και δείτε πινακίδα που να γράφει χρόνο εκεί που περιμένετε, σημαίνει "εκτίμηση" για το χρόνο που απαιτείται για να κάνετε το παιχνίδι. Δεν υπάρχουν διαδικασίες μη αναμονής στις ουρές (αντίστοιχα με τα Fastpass της Diasneyland), οπότε οπλιστείτε με υπομονή από 30 μέχρι 60 λεπτά. Αν δείτε υπερβολική ουρά σε κάποιο παιχνίδι πηγαίνετε σε άλλο με λιγότερη ουρά. Μετά το μεσημέρι και προς το απόγευμα η κατάσταση χειροτερεύει.
Παιχνίδια
Το ενημερωτικό με το σχεδιάγραμμα του πάρκου υπάρχει στο site αλλά είναι σε τέτοια μορφή (jpg) που δύσκολα θα το διαβάσετε. Υπάρχουν 31 "παιχνίδια" που χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, τα 20 οικογενειακά "for the whole family" (κωδ. 1 – 20), τα 5 δύσκολα "thrills" (κωδ. 21 – 25) και τα 6 παιδικά "for children only" (κωδ. 26 – 31). Σε όλα τα παιχνίδια υπάρχει ελάχιστο όριο ύψους παιδιών που κυμαίνεται από 0.90μ για τα παιδικά, ανεβαίνει στο 1 μ. για τα οικογενειακά και φτάνει μέχρι 1,40μ. για τα δύσκολα. Επιπλέον στα οικογενειακά παιχνίδια τα παιδιά που έχουν ύψος μέχρι 1,30 - 1,40μ. (ανάλογα το παιχνίδι) πρέπει οπωσδήποτε να συνοδεύονται από ενήλικες.
Εντυπώσεις
Οικογενειακά: Ικανοποιούν όλα τα γούστα, από χαλαρές περιηγήσεις μέχρι τραινάκια που ανεβάζουν την αδρεναλίνη, βαρκούλες που περιστρέφονται, άλλες που πέφτουν από ψηλά και βρέχεσαι από λίγο μέχρι πολύ.
Δύσκολα: Τα λέει όλα η λέξη. Ο Γκουντουρίξ (κωδ. 22) έχει 7 ανάποδες στροφές, στο Δία (κωδ. 23) βλέπεις τον κόσμο από ψηλά αλλά και το βρακί του Δία, η Γαλέρα (κωδ. 24) γνωστή στο πέρα – δώθε, στα Ιπτάμενα καρεκλάκια (κωδ. 25) απολαμβάνεις στροφές.
Παιδικά: Είναι πράγματι για μικρά παιδιά, ενδιαφέροντα τα συγκρουόμενα αυτοκινητάκια (κωδ. 30) – οδηγούν μόνα τους για 5 λεπτά. Διαλέξτε κάποια που δεν βρίσκετε στην Ελλάδα.
Θεάματα
Ανάμεσα στα παιχνίδια σχεδιάστε να δείτε τα θεάματα. Φροντίστε να είστε εκεί τουλάχιστον 20 λεπτά πριν την έναρξη. Μην χάστε το θέαμα των δελφινιών (κωδ. 33) όχι στην πρώτη παράσταση όπου γίνεται ενημέρωση επί της εκπαίδευσής τους, αλλά ούτε και στην τελευταία διότι υπάρχει κίνδυνος ματαίωσης. Είναι ανοιχτό απαιτούνται γυαλιά – καπέλα – νερά, διαρκεί 20 λεπτά. Μην παραλείψετε το θέαμα με την Ιστορία της Μόνα Λίζα (κωδ. 70) σε στεγασμένο χώρο. Αν και στα γαλλικά αξίζει, βγάζει γέλιο για 30 λεπτά. Για το τρίτο θέαμα (κωδ. 32) υπήρξε ενημέρωση ότι δεν αξίζει.
Απολογισμός
Όπως καταλαβαίνετε από 10:00 μέχρι 18:00, με επιλογή παιχνιδιών και θεαμάτων και χωρίς επαναλήψεις, με γρήγορο φαγητό στο χέρι περιμένοντας στις ουρές των παιχνιδιών (στα θεάματα απαγορεύεται), έγινε δυνατό να επισκεφθούμε 3 από τα 5 δύσκολα, 3 από τα 6 παιδικά και 14 από τα 20 οικογενειακά. Μια ημέρα είναι αρκετή. Πριν ξεκινήσετε θυμηθείτε ότι δεν ενδείκνυται για "πολύ μικρά παιδιά", αλλά μάλλον για πιο "μεγάλα" παιδιά. Και καλή διασκέδαση…
3η μέρα (συνέχεια) Σηκουάνας – Πύργος Άιφελ
Η 3η ημέρα όμως δεν τελειώνει με ένα πάρκο Asterix. Τα παιδιά όπως έχουμε πει αντέχουν και ακολουθεί κρουαζιέρα στη Σηκουάνα (11 euro οι ενήλικες, 5 euro τα παιδιά). Το πλοία ξεκινούν από τον Πύργο του Άιφελ, αναχωρούν κάθε 20 - 30 λεπτά και πλέουν μέχρι την Παναγία των Παρισίων και επιστρέφουν στον Πύργο σε 1 ώρα περίπου. Ενδιαφέρουσα βόλτα στο ποτάμι.
Και λίγο πριν αποχαιρετήσετε το Παρίσι είναι δυνατόν να μην ανεβείτε στον Πύργο; Αργά το βράδυ επιλέξτε τα σκαλιά διότι έχουν μικρότερη ουρά αναμονής (περίπου 30 λεπτά αντί 60 λεπτά) και φτηνότερο εισιτήριο (4,5 euro αντί 13,1 euro) από τους ανελκυστήρες. Βέβαια απαιτούνται πόδια για τον 1ο όροφο (57 μέτρα, 11 επίπεδα) και περισσότερες δυνάμεις για τον 2ο όροφο (115 μέτρα). Και αν κουραστήκατε ανεβαίνοντας μπορείτε να κατεβείτε με τους ανελκυστήρες. Θυμηθείτε για όσους δεν θέλουν σκαλιά, ότι ο τελευταίος ανελκυστήρας αναχωρεί προς την κορυφή (3ος όροφος – 276 μέτρα) στις 23:00, ενώ στα σκαλιά μπορείτε να ξεκινήσετε την ανάβαση μέχρι τις 00:00. Ο Πύργος κλείνει 00:45 και αν το αποφασίσετε, πηγαίνετε κατά τις 23:00, επιλέξτε σκαλιά, χωρίς ουρά για εισιτήρια, ανεβείτε 1ο όροφο και έχετε μια πανοραμική νυχτερινή θέα του Παρισιού.
Και αρχίζει η χαρά των παιδιών. Αποχωρείτε από ξενοδοχείο του Παρισιού κατά τις 08:00 και οδεύετε προς Disneyland (περίπου 1 ώρα). Στο ξενοδοχείο κάνετε pro-check-in διότι πριν τις 15:00 δεν δίνουν δωμάτια. Προσέξτε να σας δώσουν τα εισιτήρια για το Πάρκο. Παραδώστε αποσκευές και θα τους ξαναδείτε το βράδυ. Λεωφορείο κάθε 12 λεπτά και μετάβαση στο Πάρκο. Κίνηση προς Disneyland Park. Με την είσοδο σας πάρτε ενημερωτικά φυλλάδια (αν και μπορείτε να τα έχετε τυπώσει μέσω επίσημου site του Πάρκου) και ξεκινάμε…
Ενημέρωση
Στο πάρκο υπάρχουν 5 φανταστικές χώρες (lands). Τα παιχνίδια διακρίνονται στα οικογενειακά, στους μεγάλους θρύλους και στα παιδικά. Σε ελάχιστα υπάρχουν περιορισμοί ύψους που σχετίζονται αυστηρά με θέματα ασφάλειας. Σε κάθε Land υπάρχουν από όλες τις κατηγορίες. Το φυλλάδιο του πάρκου σας προτείνει παιχνίδια με την ένδειξη "μην το χάσετε".
FASTPASS
Σημαντικότερο από όλα είναι να γίνει κατανοητή η χρήση του FASTPASS. Υπάρχουν παιχνίδια που μπορείτε να τα απολαύετε χωρίς ιδιαίτερες ουρές (και αυτό σχετικό είναι). Το FASTPASS είναι ένα εισιτήριο για το παιχνίδι στο οποίο μπαίνετε από διαφορετική είσοδο σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα 30 λεπτών.
Για παράδειγμα, αν είναι 12:40 και είστε σε ένα παιχνίδι που προσφέρει FASTPASS για 15:30 έως 16:00 και αποφασίστε να το εκδώσετε, τότε να ξέρετε ότι μπορείτε να εκδώσετε επόμενο FASTPASS για όποιο παιχνίδι θέλετε (ακόμα και για το ίδιο) μετά από 2 ώρες (άσχετα με ποια ώρα θα κάνετε το παιχνίδι για το οποίο βγάλετε το FASTPASS). Αυτό φαίνεται πάνω στο FASTPASS με την ένδειξη "Your next FASTPASS will be available after 14:40".

Έτσι στις 14:47 πάτε στο επόμενο παιχνίδι και εκδίδετε για 15:55 μέχρι 16:25. Τώρα το επόμενο FASTPASS θα είναι διαθέσιμο μετά τις 15:55 δηλ. την ώρα εισόδου σας στο παιχνίδι και όχι μετά από 2 ώρες όπως το προηγούμενο.

Ίσως να μπερδευτήκατε λίγο, αλλά να ξέρετε ότι παιχνίδια που έχουν "κίνηση" και προτείνουν "μακρινά χρονικά" FASTPASS (μετά από 2 ώρες από την ώρα έκδοσης) σας δεσμεύουν για 2 ώρες την έκδοση FASTPASS. Αντίθετα σε παιχνίδια με λίγη κίνηση (μάλλον πιο δύσκολα) εκδίδετε "κοντινά χρονικά" FASTPASS και μπορείτε έτσι να εκμεταλλευτείτε τη δυνατότητα αυτή όσο το δυνατόν περισσότερες φορές.
Που υπάρχουν FASTPASS; Στη Fantasyland ο Peter Pan, στη Discovery Land το Star Tours, το Space Mountain: Mission 2 και ο Buzz Light Year , στην Adventure Land ο Indiana Jones και στη Frontier Land το Big Thunder Mountain. Άρα σε 6 παιχνίδια συνολικά στο πάρκο της Disneyland, μήπως είναι πολύ φασαρία για το τίποτα; Μάλλον αξίζει η περιπέτεια σε αυτά … αλλά ας τα πάρουμε ένα – ένα…
Peter Pan’s Flight (κωδ. 27) Ανοίγει 08:00, μεγάλες ουρές μέχρι και 60 λεπτά, "μακρινά" FASTPASS.
Star Tours (κωδ. 42) Ανοίγει 08:00, κανονικές ουρές μέχρι και 30 λεπτά, "κοντινά" FASTPASS, ενεργοποιούνται μετά τις 12:00.
Space Mountain: Mission 2 (κωδ. 46) Ανοίγει 08:00, μικρές ουρές μέχρι και 20 λεπτά, πολύ "κοντινά" FASTPASS, ενεργοποιούνται μετά τις 10:00, ανοιχτό μέχρι 23:00.
Buzz Light Year (κωδ. 37) Ανοίγει 08:00, μεγάλες ουρές μέχρι και 60 λεπτά, "μακρινά" FASTPASS, ενεργοποιούνται μετά τις 10:00, ανοιχτό μέχρι 23:00.
Indiana Jones (κωδ. 20) Ανοίγει 10:00, μικρές ουρές μέχρι και 30 λεπτά, "κοντινά" FASTPASS.
Big Thunder Mountain (κωδ. 12) Ανοίγει 10:00, πολύ μεγάλες ουρές μέχρι και 70 λεπτά, πολύ "μακρινά" FASTPASS.
Περιήγηση
Με την είσοδό σας εισέρχεστε στη Main Street USA, όπου δεν υπάρχουν παιχνίδια. Αυτοκίνητα για φωτογραφίες (κωδ. 4), για βόλτες (κωδ. 3) και στάση του τρένου που κάνει το γύρο του πάρκου (κωδ. 2)
Συνεχίστε στη Fantasy Land. Βγάλτε το πρώτο FASTPASS για Peter Pan (κωδ. 27), πάτε Χιονάτη & επτά Νάνοι (κωδ. 24) αλλά και Πινόκιο (κωδ. 25). Στο κέντρο της χώρας υπάρχει Dumbo το ελεφαντάκι (κωδ. 30), Carrousel (κωδ. 26) και τα Tea Cups (κωδ. 32) με αρκετές ουρές. Μπερδευτείτε στο λαβύρινθο της Αλίκης (κωδ. 31), μπείτε σε χαλαρό τρενάκι (κωδ. 33), σε ήρεμες βαρκούλες (κωδ. 34) και μην ξεχάσετε να περιηγηθείτε πολλά μέρη του κόσμου (και Ελλάδα παρακαλώ) στο it's a small world (κωδ. 35). Φεύγοντας από τη Fantasy Land κάντε μια βόλτα στο κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης (κωδ. 23).
Περάστε απέναντι στη Adventure Land. Εκδόστε FASTPASS για Indiana Jones (κωδ. 20). Μετά πάτε για Πειρατές της Καραϊβικής (κωδ. 22) με αρκετή αναμονή (αλλά αξίζει) και χαλαρώνετε με εξερευνήσεις στην Παραλία των Πειρατών (κωδ. 18), στο Νησί της Περιπέτειας (κωδ. 21) και στον Αλαντίν (κωδ. 19).
Συνεχίζετε με Frontier Land. Ξεκινάτε με FASTPASS στο Big Thunder Mountain (κωδ. 12). Δεν ξεχνάτε τον Πύργο των Φαντασμάτων (κωδ. 9), κάντε βόλτα με το πλοίο εποχής (κωδ. 10) και όσοι θέλουν χαλαρώνουν πλήρως στο χωριό της Ποκαχόντα (κωδ. 13). Κάποια εποχιακά παιχνίδια ίσως είναι κλειστά.
Και αφήνετε τελευταία τη Discovery Land. Πρώτο FASTPASS στον Buzz Light Year (κωδ. 37). Αν έχετε διάθεση αναμονής άνω των 60 λεπτών για να οδηγήσετε αγωνιστικά αυτοκίνητα του 1950, εσείς και τα παιδιά σας, τότε σταθείτε στην Autopia (κωδ. 47). Και όσοι επιθυμούν ταξίδι στα άστρα με εξομοιωτή, τρέχουν για FASTAPASS στο Star Tours (κωδ. 42). Οι πιο τολμηροί της παρέας, ας δοκιμάσουν Space Mountain: Mission 2 (κωδ. 46), μη χαλάσετε FASTPASS, αφού οι ουρές είναι μικρές.
Θεάματα – Παρελάσεις
Και κάπου ανάμεσα στα παιχνίδια πρέπει να βρείτε χρόνο για φωτογραφίες με τους ήρωες του Disney. Στο extra φυλλάδιο που ανανεώνεται κάθε εβδομάδα ψάξτε ποιες ώρες σας περιμένουν και σε ποια σημεία του πάρκου, μπείτε στις γνωστές ουρές, ετοιμάστε φωτογραφικές μηχανές, κάμερες και το βιβλίο των αυτογράφων και δείτε τους από κοντά. Φυσικά δεν εννοείτε να χάσετε τα show με τους ήρωες στην Central Plaza (επαναλαμβάνονται 4 φορές την ημέρα), την παρέλαση της Πριγκίπισσας Tiana (προσοχή μονό μια φορά την ημέρα) και οπωσδήποτε πάρτε θέση για τη νυχτερινή παρέλαση (22:25) και το φαντασμαγορικό κλείσιμο με τα πυροτεχνήματα (μετά τις 23:00).
Εντυπώσεις
Καταπληκτικό πάρκο για κάθε γούστο. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Προσπαθήστε να τα επισκεφθείτε όλα από μια φορά…σε μια μέρα προλαβαίνετε. Έτσι θα αποφασίσετε τι θέλετε να επαναλάβετε την επόμενη ημέρα και σε ποιες ουρές έχετε διάθεση να περιμένετε…
Η μέρα ξεκινά τις 2 επιπλέον πρωινές ώρες μαγείας (!!!) (08:00-10:00) που παρέχεται σε όσους μένουν σε ξενοδοχεία εντός του Πάρκου. Αυτό είναι εφικτό σε ορισμένα θεάματα. Γι' αυτό σε όσα παιχνίδια σας άρεσαν την προηγούμενη ημέρα, ρωτήστε τι ώρα ξεκινάνε το πρωί. Το πρωινό μας προσφέρθηκε σε εστιατόριο του Πάρκου -όχι πριν τις 08:15- οπότε ακόμα και να είστε ακριβώς στην ώρα σας, σίγουρα θα χάσετε την 1η ώρα. Βέβαια μπορείτε να ξεκινήσετε νηστικοί!!!
Με τη διαδικασία αυτή, σας προτρέπουν να τρέξτε στα πρωινά παιχνίδια του Disney Land Park και να κάνετε όσα μπορείτε μέχρι τις 11:00 που αρχίζει να γεμίζει το συγκεκριμένο πάρκο. Οπότε το αφήνεις για να "πεταχτείς" μέχρι τα Walt Disney's Studios.
Ενημέρωση
Δείχνετε το ίδιο εισιτήριο και μπαίνετε στα Walt Disney's Studios που ανοίγουν στις 10:00 και κλείνουν στις 19:00. Εδώ η έκταση είναι πολύ μικρότερη, τα παιχνίδια λιγότερα, αλλά τα θεάματα περισσότερα… άλλη φιλοσοφία. Θεματικές χώρες τέσσερις, FASTPASS ισχύουν με την ίδια λογική, ουρές μεγάλες στα παιχνίδια και λίγο πιο extreme games.
Παιχνίδια
Crush's Coaster (κωδ. 5), με αναμονή 60 -70 λεπτών, χωρίς FASTPASS.
Flying Carpets (κωδ. 6) με αναμονή 40 – 60 λεπτών, με "κοντινά" FASTPASS.
Rock 'n' Rolls Coaster (κωδ. 9, με αναμονή 20 – 30 λεπτών, με FASTPASS.
The Twilight Zone Tower of Terror (κωδ. 13), με αναμονή 60 λεπτών και άνω και με "μακρινά" FASTPASS.
Θεάματα
Προσπαθήστε να συνδυάσετε τα 5 θεάματα χρονικά, πράγμα όχι και τόσο εύκολο.
Το Play House Disney Live on Stage (κωδ. 8) με τους χαρακτήρες του Disney ζωντανά (περίπου 30 λεπτά) σε διάφορες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, κ.α.) πιθανόν να μην αρέσει ιδιαίτερα τα παιδιά διότι δεν θα καταλαβαίνουν, αλλά μόνο θα βλέπουν τις φιγούρες ζωντανά.
Το Stitch Live (κωδ. 11) διαδραστικό παιχνίδι (περίπου 15 λεπτά) σε γαλλικά και αγγλικά.
Το Cine Magique (κωδ. 2) απευθύνεται για 30 λεπτά σε "μεγάλα παιδιά" και τα ταξιδεύει σε παλιές και νεότερες ταινίες του κινηματογράφου.
Το Armageddon (κωδ. 7) θα ενθουσιάσει με τα εφέ του μικρούς και μεγάλους.
Το Animagique (κωδ. 3) (περίπου 20 λεπτά) με ζωντανές φιγούρες του Disney.
Και το super θέαμα που κόβει ανάσες Moteurs Action (κωδ. 10) (μόνο 3 φορές την ημέρα). Για 45 λεπτά θα μείνετε καθηλωμένοι στις θέσεις σας.
Κλείστε το συγκεκριμένο πάρκο με τη μοναδική παρέλαση (το απόγευμα 17:15) με τους ήρωες του Disney.
Εντυπώσεις
Φανταστικό πάρκο. Βλέπεις άλλα πράγματα, τα show κυριαρχούν. Σε λιγότερο από μια μέρα τα επισκέπτεσαι όλα από μια φορά. Αν έχετε λίγο χρόνο στη διάθεσή σας, προτιμήστε το Disney Land Park.
5η ημέρα (συνέχεια)– Disneyland Park
Η μέρα συνεχίζεται με επιστροφή στο μεγάλο Πάρκο. Εκεί πλέον αφού έχετε επισκεφθεί σχεδόν όλα τα παιχνίδια, επιλέγετε αυτά που σας άρεσαν πιο πολύ. Φυσικά ισχύουν ουρές, βέβαια μικρότερες, FASTPASS δεν υπάρχουν , διότι η λειτουργία τους κλείνει αργά το απόγευμα (περίπου 19:00).
Φαγητό στη Disneyland
Υπάρχουν 20 εστιατόρια στο Πάρκο για όλες τις ορέξεις, αλλά και 14 "καντίνες" (food stands) για γρήγορες επιλογές. Τα εστιατόρια αναφέρονται στο ενημερωτικό φυλλάδιο με πληροφορίες για το είδος της κουζίνας που προσφέρουν. Αποφύγετε τις ώρες αιχμής (14:00 – 15:00 και 19:30 – 21:00) και επιλέξτε (αν ικανοποιεί την όρεξη σας) κάποιο από τις περιφερειακές Land (έχουν λιγότερο κόσμο). Οι τιμές είναι παντού ίδιες, οι γεύσεις ίδιες, όλα τυποποιημένα. Μην περιμένετε υψηλή ποιότητα.
Και μετά το φαγητό, ενώ υπήρχε διάθεση για συνέχεια, μια βροχή που δυνάμωνε σιγά – σιγά, χάλασε τα σχέδια. Εμφανίζονται αδιάβροχα, ομπρέλες, ο κόσμος δεν πτοείται ιδιαίτερα αλλά συνωστίζεται σε κλειστούς χώρους (εστιατόρια, καταστήματα). Φυσικά οι απίθανοι τουρίστες παίρνουν θέση με τα αδιάβροχα τους για τη βραδινή παρέλαση και τα πυροτεχνήματα. Συμπέρασμα: μην αφήνετε πράγματα για την επόμενη μέρα (ή το τελευταίο βράδυ), διότι ίσως λογαριάζατε χωρίς τον ξενοδόχο (στην περίπτωσή μας ο καιρός).
Η τελευταία μέρα είναι πλέον με χαλαρούς ρυθμούς. Με κατάλληλο προγραμματισμό είστε εντός πάρκου αρκετά νωρίς (ξέρετε πλέον τα κόλπα) και μπορείτε να βγάλετε φωτογραφίες σε μια ήρεμη πόλη. Αφού τα παιδιά κάνουν και μερικά παιχνίδια που τους αρέσουν και αρχίζει να καταφθάνει ο κόσμος, τότε μεταφέρετε τα ενδιαφέροντά σας στα καταστήματα.
Ψώνια στη Disneyland
Και αφού χορτάσετε από περιπέτεια, αισθανθείτε ως μέλος της σύγχρονης καταναλωτικής κοινωνίας. Αρκετά καταστήματα που δεν αναφέρονται στα ενημερωτικά φυλλάδια σας προσφέρουν οτιδήποτε θέλετε να αγοράσετε, πάντα στο πνεύμα της Disney. Τα ίδια προϊόντα προσφέρονται σε ίδιες τιμές, οπότε ψάξτε για το είδος που επιθυμείτε.
Επίλογος
Ο δρόμος της αναχώρησης αφήνει περίεργα συναισθήματα. Τα παιδιά ζουν ακόμα το παραμύθι τους, που ζωντάνεψε σε ένα μαγικό κόσμο και δεν ξέρουν τι νοιώθουν. Οι γονείς που έγιναν για λίγες μέρες παιδιά, διακρίνουν μια μικρή λάμψη στα μάτια των μικρών ή μεγαλύτερων μπόμπιρων, μάλλον είναι ευτυχισμένοι που κατάφεραν να δώσουν πνοή στο όνειρο και φυσικά "αρχίζουν να σχεδιάζουν το επόμενο ταξίδι τους".
 

Attachments

vpg

Member
Μηνύματα
91
Likes
50
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Road trip στην Αμερική
Σχεδιάζαμε κι εμείς να κάνουμε το ίδιο ταξίδι με τη διαφορά ότι θα πηγαίναμε μόνοι μας, αλλά δυστυχώς αναβλήθηκε.:roll:
Ελπίζω το επόμενο καλοκαίρι να τα καταφέρουμε. Όπως και να 'χει, οι πληροφορίες που μας δίνεις είναι πολύ χρήσιμες. Σ' ευχαριστούμε πολύ!
Σε ποιά ξενοδοχεία μείνατε; Εντυπώσεις;
 

imalan01

Member
Μηνύματα
31
Likes
35
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΛΓΙΟ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΝΔΙΑ
Η συνέχεια είναι έτοιμη αλλά υπάρχει κάποιο τεχνικό κώλυμα που ελπίζω να διορθωθεί σύντομα για να αναρτηθούν επόμενα κεφάλαια.
 

imalan01

Member
Μηνύματα
31
Likes
35
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΛΓΙΟ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΝΔΙΑ
Για τα ξενοδοχεία αλλά και γενικότερα για γραφείο - πακέτα θα μπορέσω να αναφέρω όταν μου διευκρινίσουν οι διαχειριστές του site αν μπορώ να το κάνω ... διαφορετικά θα ενημερώσω με άλλο τρόπο
 

imalan01

Member
Μηνύματα
31
Likes
35
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΛΓΙΟ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΝΔΙΑ
Σχεδιάζαμε κι εμείς να κάνουμε το ίδιο ταξίδι με τη διαφορά ότι θα πηγαίναμε μόνοι μας, αλλά δυστυχώς αναβλήθηκε.:roll:
Ελπίζω το επόμενο καλοκαίρι να τα καταφέρουμε. Όπως και να 'χει, οι πληροφορίες που μας δίνεις είναι πολύ χρήσιμες. Σ' ευχαριστούμε πολύ!
Σε ποιά ξενοδοχεία μείνατε; Εντυπώσεις;
Οι πληροφορίες που αναφέρω στην ιστορία μου αφορούν ταξίδι με παιδιά αλλά βέβαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην περίπτωση "μόνοι μας". Κρατήστε τα μικρά μυστικά "tips" ώστε να αποφύγετε τις ουρές και τις αναμονές, που πιθανόν άλλη χρονική στιγμή (που δεν έχουν διακοπές τα σχολεία) να είναι μικρότερες.
Για τα ξενοδοχεία (είδα ότι άλλοι "συνταξιδιώτες" τα αναφέρουν) στο Παρίσι μείναμε στο NOVOTEL TOUR EIFFEL 4* και στη Disneyland στο SEQUOIA LODGE 3.
Για το NOVOTEL δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα για θέματα καθαριότητας, ησυχίας, εξυπηρέτησης. Με θέα στο Σηκουάνα, απόσταση 10 λεπτά από τον RER (προαστιακό) και μετρό και 15 λεπτά από τον Πύργο του Άιφελ. Μόνο όσοι έχετε 4μελείς οικογένειες με παιδιά μεγάλα (ανω των 12 ετών που πληρώνουν ως ενήλικες) μελετήστε μήπως είναι προτιμότερα 2 δίκλινα δωμάτια από ένα οικογενειακό (family). Ο καναπές ίσως να είναι μικρός για μεγάλα παιδιά!!! Βέβαια το βράδυ πέφτουν για ύπνο και δεν κουνιούνται από τη θέση τους μέχρι το πρωί, αλλά καλό είναι να το σκεφτείτε σε συνδυασμό πάντα με την οικονομική διαφορά.
Για τη Disneyland νομίζω είναι προτιμότερο ξενοδοχείο εντός του Πάρκου (7 είναι τα διαθέσιμα). Πιστεύω ότι το SEQUOIA LODGE 3 ανήκει στη μέση κατηγορία (ο οδηγός το δίνει με 3 κλειδιά Disney), παρέχει τα βασικά, είναι καθαρό, έχει πολύ άνετο family δωμάτιο, με 2 μεγάλα διπλά κρεβάτια. Δεν έχει χρηματοκιβώτιο στο δωμάτιο, ούτε ψυγείο (αλλά παγάκια από μηχανή στο διάδρομο). Κλιματισμός μια χαρά. Έτσι κι αλλιώς το ένα βράδυ επιστρέψαμε λίγο πριν τις 00:00 και το επόμενο στις 23:30, οπότε για θέα και επιπλέον ανέσεις δεν έχω άποψη. Πλεονέκτημα, ότι αφού είναι εντός πάρκου παρέχει τις 2 επιπλέον ώρες μαγείας (!!!) σε ορισμένα θεάματα της Disneyland, αν και είναι σχετικό πως θα μπορέσεις να το εκμεταλλευτείς αυτό. Διότι το ένα πρωινό μας προσφέρθηκε σε εστιατόριο του Πάρκου -όχι πριν τις 08:15- οπότε ακόμα και να είσαι ακριβώς στην ώρα σου μέχρι να φας, έχεις χάσει την 1η ώρα (το πάρκο ανοίγει επίσημα στις 10:00). Φυσικά υπάρχει και η λύση να μείνεις νηστικός και να πας να παίξεις ή να πας για πρωινό μετά τις 10:00 αφού έχεις διευκρινίσει μέχρι τι ώρα προσφέρεται. Το 2ο πρωινό προσφέρθηκε στο ξενοδοχείο - όχι πριν τις 07:45- οπότε με λίγο καλό συντονισμό, καταφέρνεις να είσαι εντός πάρκου περίπου 08:45. Σε κάθε περίπτωση μπορείς να εκμεταλλευτείς αυτό το χρόνο και να κάνεις παιχνίδια χωρίς ουρές και να απολαύσεις τη Disneyland χωρίς κόσμο!!! Από όλα τα ξενοδοχεία χρησιμοποιείς λεωφορεία για μετακινήσεις, συχνότητα ανά 12 λεπτά, από 06:30 το πρωι μέχρι 01:00 τη νύχτα. Και μην ξεχνάτε ότι τα δωμάτια παραδίδονται μετά τις 15:00!!!
 

imalan01

Member
Μηνύματα
31
Likes
35
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΛΓΙΟ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΝΔΙΑ
1η μέρα στο Παρίσι
Άφιξη Τρίτη πρωί στις 09:30 (χωρίς καθυστέρηση) ξενάγηση πόλεως, επίσκεψη Maine-Montparnasse Tower, το Παρίσι από ψηλά (56ος όροφος - 210 μέτρα) χωρίς ουρές και καθυστερήσεις, με εισιτήριο (11? ενήλικες, 4,5? παιδιά 7-15 ετών). Καλή λύση για όσους δεν θέλουν Eiffel Tower. Ξενοδοχείο μετά τις 15:00 και έξοδος στην πόλη. Αρχική επίσκεψη στο metro (λίγο πρόβλημα η συνεννόηση στα αγγλικά, δουλεύει και η νοηματική) και με Γραμμή 10 (στάση – La Sorbonne) φτάνεις Cathédrale Notre-Dame (Παναγία Παρισίων). Με ελεύθερη είσοδο, εντυπωσιακές εικόνες και το μάτι αρχίζει να εθίζεται στον κόσμο, τους τουρίστες και τις ουρές. Ακολουθεί βόλτα στην ελληνική συνοικία (ένας δρόμος πίσω από την Quai Saint Michel), εστιατόρια με ελληνικά ονόματα, ελληνικά μενού και greekgyros. Ενδιαφέρον για όσους δεν θέλουν να ξεχάσουν τις ελληνικές συνήθειες. Ακολουθεί βόλτα στο πλάι του Σηκουάνα με φόντο το Λούβρο και επιστροφή για ξεκούραση.
2η μέρα στο Παρίσι
Εκκίνηση σχετικά αργοπορημένα 10:00 για Βερσαλλίες με RER Γραμμή 3 (Προαστιακό στάση Vesailles Rive Gauche). Ψιλή βροχούλα – φθινοπωρινός καιρός. Ουρά 45 λεπτών για πληρωμή εισιτηρίου (15? ενήλικες, ελεύθερα τα παιδιά) και είσοδο στο παλάτι, περίπου 1 ώρα η διαδρομή εντός, μικρή βόλτα στους απέραντους κήπους. Εντυπώσεις: αφού φτάνεις εκεί μπαίνεις στη διαδικασία να επισκεφθείς το εσωτερικό του παλατιού, μάλλον όχι κάτι εντυπωσιακό, στους κήπους (που είναι ελεύθερη η είσοδος) βγάζεις ωραίες φωτογραφίες. Μέχρι 11:00 -12:00 έρχονται τα γκρουπ, ενώ μετά η κατάσταση είναι πιο ήρεμη. Μεσημέρι ίσως είναι καλή ώρα, χωρίς αναμονές, ενώ στην περιήγηση στο παλάτι δεν "τρέχεις" και δεν "πέφτεις" πάνω στους χιλιάδες τουρίστες.
Με RER επιστροφή, αλλαγή στο σταθμό Javel, επιβίβαση στο μετρό (Μ10 σταθμός Javel Andre Citroen) και αποβίβαση στο σταθμό Jussieu. Με λίγο περπάτημα είσαι στο Ζωολογικό κήπο Menagerie du Jardin des Plantes (εισιτήριο 8? ενήλικες, 6? τα παιδιά). Δεν έχει πάρα πολλά ζώα, σε ένα 2ωρο τα βλέπεις όλα και μέχρι τις 18:00 που κλείνει αποτελεί μια καλή διέξοδο στο κέντρο του Παρισιού για μικρούς και μεγάλους. Σημειώνεται ότι ο μεγάλος ζωολογικός κήπος της πόλης είναι κλειστός μέχρι το 2012 (όπως πληροφορούν στην ιστοσελίδα τους).
Ακολουθεί απογευματινή επίσκεψη στο Λούβρο (Τετάρτη και Παρασκευή είναι ανοιχτό μέχρι 22:00). Πάλι μετρό (γραμμή 7 από Jussieu) και αποβίβαση στάση Palais Royal Musee du Louvre. Εθισμένος στην αναμονή των 45 λεπτών μπορείς να μελετήσεις το ενημερωτικό φυλλάδιο και να εντοπίσεις τι θα επισκεφθείς. Σε ένα 2ωρο προλαβαίνεις να δεις ανάμεσα σε πολλούς τουρίστες τη Μόνα Λίζα, τη Νίκη της Σαμοθράκης, την Αφροδίτη της Μήλου, αφού υπάρχουν πινακίδες που σε οδηγούν σε αυτά τα εκθέματα. Βέβαια αξίζει και η επίσκεψη στην Ελληνική πλευρά και προετοιμαστείτε να απαντήσετε πειστικά στα παιδιά γιατί αυτά δε βρίσκονται στην Ελλάδα. Πράγματι εντυπωσιακό το θέαμα, απαιτεί περισσότερο χρόνο.
Η μέρα κλείνει με επίσκεψη στην Αψίδα του Θριάμβου (μετρό γραμμή 1 στάση Charles de Gaulle Etoile).Έχει αρχίσει να νυχτώνει και τα φώτα δίνουν πιο επιβλητική εικόνα. Το ψιλόβροχο συμπληρώνει το θέαμα και μάλλον πρέπει να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής στο ξενοδοχείο.
Η αφήγηση συνεχίζεται...:paris05:
 

vpg

Member
Μηνύματα
91
Likes
50
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Road trip στην Αμερική
Έχουμε κι εμείς ένα παιδί 10 ετών κι όταν έγραψα ''μόνοι μας'' εννοούσα ότι προγραμματίζαμε να ταξιδέψουμε χωρίς ταξιδιωτικό γραφείο,ανεξάρτητα. Συγνώμη αν σε μπέρδεψα...
Σκοπεύουμε -του χρόνου τώρα πια, να μείνουμε 3-4 μέρες Στο Παρίσι και 2-3 μέρες στη Ντίσνευλαντ. Γι' αυτό οι πληροφορίες που μας δίνεις μ' ενδιαφέρουν ιδιαίτερα. Μάλιστα ένα απο τα ξενοδοχεία που κοιτάζαμε για το Παρίσι ήταν το NOVOTEL TOUR EIFFEL 4* . Αυτό που με προβλημάτιζε όμως, ήταν η απόστασή του από το μετρό.
 

imalan01

Member
Μηνύματα
31
Likes
35
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΛΓΙΟ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΝΔΙΑ
Έχουμε κι εμείς ένα παιδί 10 ετών κι όταν έγραψα ''μόνοι μας'' εννοούσα ότι προγραμματίζαμε να ταξιδέψουμε χωρίς ταξιδιωτικό γραφείο,ανεξάρτητα. Συγνώμη αν σε μπέρδεψα...
Σκοπεύουμε -του χρόνου τώρα πια, να μείνουμε 3-4 μέρες Στο Παρίσι και 2-3 μέρες στη Ντίσνευλαντ. Γι' αυτό οι πληροφορίες που μας δίνεις μ' ενδιαφέρουν ιδιαίτερα. Μάλιστα ένα απο τα ξενοδοχεία που κοιτάζαμε για το Παρίσι ήταν το NOVOTEL TOUR EIFFEL 4* . Αυτό που με προβλημάτιζε όμως, ήταν η απόστασή του από το μετρό.
Δεν ξέρω τις αντοχές του 10χρονου και αν είναι αγόρι ή κορίτσι. Πάντως αν κρίνω από τα δικά μου αγόρια (13 και 8 ετών) και το ότι ήταν το πρώτο τους ταξίδι στο εξωτερικό, δεν νομίζω ότι ένα 10λεπτο χαλαρό περπάτημα είναι πρόβλημα. Τώρα στο ερώτημα γραφείο ή μόνοι, όπως θα δείτε όταν ολοκληρώσω την αφήγηση μου, ουσιαστικά ήμασταν μόνοι μας. Αλλά πάντα είχαμε το τηλέφωνο της αρχηγού, που την είδαμε μόνο την 1η μέρα και την 4η που πήγαμε στη Disneyland, αλλά μας έδωσε πολύτιμη τηλεφωνική βοήθεια (για το πάρκο του Asterix). Φυσικά η επιλογή "μόνοι σας" θέλει περισσότερη οργάνωση και προετοιμασία που μεταφράζεται παράλληλα και σε εξοικονόμηση χρημάτων. Εσείς θα αποφασίσετε...
 

Soctama

Member
Μηνύματα
142
Likes
51
Ονειρεμένο Ταξίδι
Τζαμάικα
Πολύ οργάνωση βλέπω έχει πέσει...χεχεχε..Πρέπει να περάσατε τέλεια και τα παιδιά να το καταευχαριστήθηκαν...!!! Τέλεια μπράβο σας..!
 

imalan01

Member
Μηνύματα
31
Likes
35
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΛΓΙΟ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΝΔΙΑ
Πολύ οργάνωση βλέπω έχει πέσει...χεχεχε..Πρέπει να περάσατε τέλεια και τα παιδιά να το καταευχαριστήθηκαν...!!! Τέλεια μπράβο σας..!
Δεν μπορώ να πω ότι "πεθάναμε" στην οργάνωση... τα βλέπεις τώρα μάλλον περισσότερο οργανωμένα ως ιστορία. Ο σκοπός ήταν να περάσουν καλά τα παιδιά... βέβαια συμμετείχαν και αυτά στην οργάνωση - σχεδιασμό - ανάκτηση πληροφοριών από το Διαδίκτυο... το πρόγραμμα "χτίστηκε" στα μέτρα τους ... όμως βοήθησε ο καιρός ... το γραφείο ... οι συνθήκες ... αλλά και όλη η οικογένεια που κατά μέσο όρο "έπιασε" 14 - 15 ώρες ημερησίως περπάτημα, μουσεία, πάρκα ... τα παιδιά εδώ και μια εβδομάδα που έχουμε επιστρέψει δεν έχουν πραγματικά διάθεση να βγούν από το σπίτι!!! Και οι γονείς μετά το Παρίσι επιθυμούν διακοπές για να ξεκουραστούν!!! Όταν υπάρχει καλή διάθεση όλα έρχονται ...
"και αρχίστε να σχεδιάζετε το επόμενο ταξίδι σας!!!"
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.205
imalan ευχαριστούμε για τις πληροφορίες.
θυμάσαι μήπως τι μέρα πήγες στο ανάκτορο των Βερσαλιών;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.801
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom