Παραλιες Πιεριας ή Καβαλας?

jose

Member
Μηνύματα
701
Likes
210
Ταξίδι-Όνειρο
Tokio
παιδιά μένω θεσσαλονίκη, και ψάχνω εναλλακτικούς προορισμούς από την χαλκιδική,

έμαθα για τους αμμόλοφους (την παραλια) αξίζει να ξεκινήσω από θεσσαλονικη? πόση ώρα θα κάνω και θα βρω κίνηση στο πήγαινε και στο γυρνα?

απότι ειδα σε κάποιες φωτογραφίες στο google earth έχει πολύ καλή θάλασσα.
βεβαια υπάρχει και η περιοχή τις Πιερίας κατερίνη και τριγύρω αλλα δε μου κάνει το κλικ

περιμένω γνώμες
thanks
 

stellaer

Member
Μηνύματα
46
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Λονδινο
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Ζηλανδια
αμμολοφους (καβαλα) ειναι πολυ καλα, πολυ ωραια παραλια και τελεια θαλασσα.
ο δρομος ειναι καινουριος και αρκετα μεγαλος αλλα δεν ξερω αν καποια τμηματα του ειναι υπο κατασκευη. αν ισχυει κατι τετοιο, τοτε καποια σχετικη κινηση θα υπαρχει, ιδιαιτερα στην επιστροφη ιδιαιτερα κυριακη.
κατα τα αλλα ειναι πολυ πιο καλυτερη επιλογη απο οτι οι παραλιες πιεριας, κατα την αποψη μου.
 

jose

Member
Μηνύματα
701
Likes
210
Ταξίδι-Όνειρο
Tokio
ναι και εγώ πιστεύω ότι οι παραλιες τις πιερίας δεν λένε και πολύ, τo θέμα μου είναι να μην συναντάω κίνηση στην επιστροφή από τους αμμόλοφους...

αν γνωρίζει κάποιος ας μας πει
 

vasogk

Member
Μηνύματα
10
Likes
0
καλημέρα σας οπως εχω πει ειμαι απο χαλκιδική και γνωρίζω πολύ καλα την κίνηση ΄που συναντα κανεις στην επιστρωφη της κυριακής.... σπουδαζα όμως στην καβάλα και σίγουρα δεν έχει καμια σχεση η κινηση που θα βρείς στην επιστροφη απο καβάλα για θεσσαλονίκη απο την μέρα που εχει γίνει η εγνατία και δεν πας πλέον απο Ρεντίνα δεν υπαρχει προβλήμα κίνησης. το μόνο σημείο που μπορεί να υπάρχει ενα μικρό πρόβλημα είναι στο φανάρι της τουζλας αλλα και εκει δεν είναι κατι συμαντικο.
θα μπορούσες όμως να πάς για μπάνιο και στο σταυρό που εχει μια πολύ καλη παραλία καθώς και μετά την Ολυμπιάδα η 3ή παραλία ¨βουρβουρού την λένε οι κάτοικοι εκει και ειναι πολύ τελεια απλα δεν είναι οργανομένη με μπιτσ μπαρ κτλ
 

tinkerbell

Member
Μηνύματα
19
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη (ελπίζω...)
Ταξίδι-Όνειρο
Οτιδήποτε παραμυθένιο
Αν κάνεις τον κόπο να φτάσεις ως την Καβάλα, θα σου συνιστούσα να αποφύγεις την πολυκοσμία των Αμμολόφων με την εκκωφαντική μουσική, και να πας στην καταπληκτική παραλία του Βρασίδα. Είναι σχετικά κοντά στους Αμμόλοφους, σε προειδοποιώ ότι δεν έχει καλό δρόμο όταν όμως φτάσεις θα ανταμειφθείς.
 

Blondeamon

Member
Μηνύματα
285
Likes
142
Εγώ έχω πάει σε όλες όσες αναφέρθηκαν και θα σου πρότεινα να προτιμήσεις αμμόλοφους εάν σου αρέσει η πολυκοσμία και τα γεμάτα beach bar(πολύ καλή οργάνωση έχουν εκεί , εγώ εκάνα καμπινγκ εκεί για 1 χρόνο πιο παλιά και δεν υπήρχε τίποτα,τώρα είναι λαοθάλασσα) αλλιώς κατερίνη ή ακόμη καλύτερα τις παραλίες μπροστά απο Λιτόχωρο που πάς μόνο Εθνική και πάς καρφί.(Πιερίας)

Για βαβούρα Καβάλα για πιο ύσηχα και κοντά απο Σαλονίκη Πιερία.
 
Μηνύματα
51
Likes
45
ναι και εγώ πιστεύω ότι οι παραλιες τις πιερίας δεν λένε και πολύ, τo θέμα μου είναι να μην συναντάω κίνηση στην επιστροφή από τους αμμόλοφους...
Από Πιερία στους Νέους Πόρους έχει πολύ καλή παραλία, μία απέραντη αμμουδιά.
 

skiouros82

Member
Μηνύματα
727
Likes
53
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
οι ακτες της πιεριας δεν μου αρεσουν καθολου.εμενα με βολευουν περισσοτερο οι αμμολοφοι.αξιζει να πατε εστω κ για μια φορα,κ αν δεν σας αρεσει, ε,δεν εγινε κ τιποτα..αλλωστε ο δρομος ειναι καρφι.εγω σταθερα κ αυτο το καλοκαιρι θα την βγαλω στον σταυρο στο μπιτς μπαρ vice,νομιζω οτι εκεινο το κομματι εχει ανεκτη θαλασσα κ υπαρχει μια αλφα οργανωση.τωρα αν θες μπορεις να συνεχισεις για ολυμπιαδα στην "πρωτη αμμουδια" αλλα περυσι οσες φορες πηγα γινοταν χαμος απο τους campers.υπαρχει κ η εναλλακτικη των νεων ροδων ,υπαρχει ενα κολπακι εξαιρετικο με ενα beach bar αρκετα καλο ,καπως πιο υσηχα.καλα μπανια να εχουμε παιδια!:surf1:
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.195
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
συμφωνώ με Αλέξανδρο ότι απο Πιερία είναι καλύτερη η παραλία των Ν.Πόρων,βέβαια αν συγκρίνεις με Καβάλα αμμόλοφους κλπ είναι πιο .....κάτω,αλλά για κάποιον που θέλει να αποφύγει κίνηση και ζαλούρα είναι σωστή κίνηση...
εγω δηλώνω πάντως λάτρης της Χαλκιδικής και φροντίζω να μετακινούμαι όχι σε ώρες αιχμής....

για παραλία Κατερίνης δεν το συζητάω,πριν 4 χρόνια (δεν ξέρω αν κάτι έχει αλλάξει προς το καλύτερο)που τόλμησα κι εγω να πάω για εναλλακτική λύση κοντα κλπ,μπήκα σενα ....βούρκο βρε παιδιά και η πλάκα είναι ότι είχε κόσμο και αναρωτιομουν τι στο καλό μόνο εγω βλέπω ότι είναι βούρκος,δεν έβλεπες τίποτε,και ρώτησα μια κυρία αν τελος πάντων υπάρχει και καλύτερη παραλία κλπ οπότε πήγα παρα πέρα τις πήρα σβάρνα που λένε και κατέληξα ότι μόνο στους Ν.Πόρους είναι κάπως καλά.
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
κι εγω απο πιερια εχω ευχαριστηθει μονο νεους πορους.. προ αμνημονευτων χρονων βεβαια... χαχα! δεν ξερω πως ειναι τωρα!

οι αμμολοφοι μου αρεσουν παρα πολυ... εχει διαφορα beach bars να διαλεξεις.. μπορεις να παρεις το φρεντακι σου στην παραλια και να χαλαρωσεις στην ξαπλωστρα σου.. (και οχι σε τιμες αθηνας φυσικα... πληρωνεις απλα τον καφε σου!) ...μη χαλιομαστε παντα με τα οργανωμενα! εμενα μ' αρεσει πολυ και η θαλασσα (μεσα σχηματιζει κατι σαν αμμολοφους και εισαι αλλου ψηλα αλλου χαμηλα.. χεχε.. λιγη προσοχη)... ειναι πολυ διαυγη και καθαρα τα νερα σε σχεση με αλλα σημεια εκει κοντα... :)

εγω θα σου ελεγα να πας... ο δρομος ειναι καλος... για να μην το κανεις κι αυτο μια φορα??? αξιζει και με το παραπανω... και μπορεις να το συνδυασεις και με καβαλα (θα σου πει ο λευτερης πολλα χιχι!) η κατι κοντινο (ασχετο αλλα εμενα μου αρεσει πολυ και η ηρακλειτσα.. οχι για μπανιο βεβαια) για φαγητο κλπ... πιστευω θα ειναι μια ωραια αποδραση...
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.370
Likes
6.858
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Καλό ειναι να αναφέρουμε πως πάει κανείς οδικώς στους Αμμόλοφους, ιδίως τώρα που εχει δοθεί ολη η Εγνατία οδός στην κυκλοφορία!

Τον δρόμο που ξέρω εγώ ειναι μετά την γέφυρα του Στρυμώνα,προερχόμενοι απο Θεσσαλονίκη βγαίνουμε απο την Εγνατία οδό στην έξοδο που έχει για παραλία Οφρυνίου και (χωριό) Κάρυανη.
Στην συνέχεια κινούμαστε στον δρόμο για Καβάλα, πρώην εθνική οδό. Μετά απο καμιά 20αριά περίπου χιλιόμετρα, στην 1η διασταύρωση για Νέα Περαμο, στρίβουμε δεξιά για Νέα Πέραμαο. Μετά απο καμιά 800αριά μέτρα στρίβουμε δεξιά για Αμμόλοφους ενώ αριστερά ο δρόμος οδηγεί προς Νέα Πέραμο.

Αυτή τη διαδρομή ηξερα πριν δοθεί το νέο κομμάτι της Εγνατίας οδού στην κυκλοφορία.

Αν κάποιος γνωρίζει καλύτερη η γρηγωροτερη διαδρομή, ας την αναφέρει!:cool:
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
ναι, η εγνατια ολοκληρη παραδοθηκε φετος.. κι εγω δεν εχω παει η αληθεια από πέρυσι το καλοκαίρι.. και μαλιστα εμαθα οτι δεν εχουν συνδεσει όλες τις εξόδους... εχει εξοδο σιγουρα στην τουζλα (οφρυνιο) και απο εκει μπορει καποιος να συνεχισει και να κανει τη διαδρομη που ανεφερες...

αλλα υποψιαζομαι οτι σιγουρα εχει παρακατω και εξοδο για νεα περαμο... οποτε το λογικο ειναι ο πιο γρηγορος τροπος για να παει καποιος αμμόλοφους να είναι από εκεί...

αν έχει πάει κάποιος πρόσφατα μάς επιβεβαιώνει :)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.326
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom