Πασχα στην Ισπανια

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Μεγαλη Πεμπτη σημερα και επισημη αργια στο Μπιλμπαο,για την ακριβεια αργια εχουμε σημερα,αυριο και τη δευτερα. Στην Ισπανια οι αργιες δεν ειναι σε ολες τις περιοχες τις ιδιες μερες και δε μιλαω για τοπικες αλλα για παραδειγμα Δευτερα του Πασχα στο Μπιλμπαο και στη Καταλουνια ειναι αργια,ενω στη Μαδριτη ειναι εργασιμη.
Η σημερινη μερα καλοκαιρινη,η θερμοκρασια εφτασε τους 25 βαθμους και αυτο ειναι καλοκαιρι για μας,οταν οι 32 βαθμοι θεωρουνται καυσωνας! λογω της υγρασιας. Ετσι λοιπον πηραμε τη φωτογραφικη μηχανη αγκαλια και βουρ για το παλιο λιμανι. Πολυς κοσμος παντου. Καπου εδω να πω οτι το πασχα για τους βασκους σημαινει απλα διακοπες και ξεκουραση και καμια σχεση με οικογενειακη και θρησκευτικη γιορτη. Αλλα και εδω μπορει καποιος να δει τα περιφημα pasos de la procesion τη Μ.Παρασκευη στο κεντρο του Μπιλμπαο,στη Gran Via. Βεβαια 20χλμ απο εδω που μενω στη Balmaseda γινεται ολη η αναπαρασταση του Θειου Δραματος. Ειναι αρκετα γνωστο στην εδω περιοχη,εχω ακουσει οτι απο το καλοκαιρι γινεται η επιλογη του νεαρου που θα υποδυθει το Χριστο,ηλικιας 33,για να αφησει τα μαλλια μακρυα,ακομα και τα καλοραμμενα κουστουμια εχουν ζητηθει απο σειρες της τηλεορασης. Το πασχα φευγω οποτε μεχρι τωρα δε μου δοθηκε η ευκαιρια να το παρακολουθησω.
Η Ισπανια κρατα τα σκηπτρα του πιο κατανυκτικου Πασχα της Ευρωπης. Αλλα οπως εχω ξαναπει η βορεια και η νοτια ισπανια ειναι δυο εντελως διαφορετικα μερη. Η αυστηροτητα και η σιωπη των εορτασμων των καστιλιανικων πολεων αντιστεκονται με την αφθονια του φωτος και το χρωμα των εορτασμών στην ανδαλουσια. Η Θαμορα - Zamora,βρισκεται στη Καστιλη και Λεον,ειναι μια μικρη πολη που αυτες τις μερες,τη μεγαλη εβδομαδα βιωνει μια κατανυκτικη ατμοσφαιρα και ισως εκει καποιος που ψαχνει να δει το καθολικο πασχα σε ολο του μεγαλειο θα το δει και θα το ζησει. Μετα απο ολα αυτα αναρωτιεμαι γιατι φευγω και παω βορεια;;
Καλο Πασχα σε ολους!
 

Attachments

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Καλο Πασχα να εχεις εκει που θα πας. Ευχαριστουμε για τις πληροφοριες.
 

mariath

Member
Μηνύματα
2.219
Likes
5.731
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Καλό Πάσχα getxo. Έχω ακούσει πολλά για το Πάσχα στη Σεβίλλη και θα 'θελα κάποια φορά να το ζήσω από κοντά. Τώρα μαθαίνω και για τις γιορτές στο Μπιλμπάο και στην Καστίλη. Πού θα πρωτοπάμε πια;:lol:
 

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ταξίδι-Όνειρο
far away
καλο Πασχα να εχεις και ευχαριστουμε για τις εικονες που μας μετεφερες...
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
καλό πάσχα getxo!

να περάσεις όμορφα και στο ταξιδάκι σου! :)
 

Vito

Member
Μηνύματα
746
Likes
1.019
Βρισκόμουν πασχα στην ισπανία πριν 2 χρόνια και συγκεκριμένα στο Valladolid (τις πρωτες μέρες της μεγάλης βδομάδας). Οι πιο γνωστές εκδηλώσεις paseos de la procesion στην Ισπανία γίνονται στη Σεβιλή, Zamora, valladolid..η ατμοσφαιρα είναι καταπληκτική, αλλά αυτό που με γοήτευσε πραγματικά ήταν τις υπολοιπες μέρες της μεγαλής εβδομάδας όπου πήγα για κάμπινκ στην οροσειρά siera de gredos (εκεί οπού ενώνεται η Castilla y Leon με την Castilla-la mancha και την Extremadura) . Εκεί επισκέφτηκα μικρά γραφικά πανέμορφα χωριά πάνω στα βουνα όπου όλος κοσμός γιόρταζε στα στενάκια του χωριού χωρις να γίνεται το αδιαχώρητο όπως στο valladolid. Τελικα πιστεύω ότι όπως το ελληνικό πάσχα θέλει το χωριό του, ετσι και το καθολικο πάσχα στην ισπανία θέλει την αντιστοιχη τοποθεσία για να ευχαριστηθείς!
 

Vito

Member
Μηνύματα
746
Likes
1.019
Αααα... μόλις θυμήθηκα ότι και πέρυσι έκανα καθολικό πάσχα, στη βαρκελώνη αυτή τη φορά..Φαινεται ότι με στιγμάτισε το πρώτο πάσχα που έκανα στην ισπανία...:rolleyes:
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.488
Likes
7.977
Ευχαριστούμε getxo!!! Μιας και μας προσφέρεις συνεχή ενημέρωση για τα μέρη σου, σου αξίζει ένα "Thanks"!!!:)
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...

Vito

Member
Μηνύματα
746
Likes
1.019
εμ, έτσι επιγραμματικά την περνάς τη βαρκελώνη?!? πες κι άλλα... :p
Ποτέ δεν θα μπορούσα να περάσω έτσι επιγραμματικά την βαρκελώνη (απο τις αγαπημενες μου πολεις εξάλλου!), απλώς είχε τόσο πολύ κόσμο στους δρόμους και δεν μπορούσες να διακρίνεις τίποτα..ή...και να έβλεπες ήταν τόσο στριμωγμένα.. Ελειπε αυτή η αυθεντικότητα που είδα στα χωριά.
Βέβαια, για να είμαι και 100% ειλικρινής, ο σκοπός του ταξιδιού αυτού δεν ήταν το καθολικό πάσχα στην ισπανια αλλά η μεγάλη γιορτή Las Fallas στη Βαλένθια τα οποία συνέπεσαν χρονικά (Las fallas είναι ΄παραδοσιακό ''θρησκευτικό'' καρναβάλι) και το reunion με του φίλους μου απο το erasmus όπου ήμουν ένα χρονο πριν. Οπως καταλαβαίνεις, μετά την ξέφρενη, ''γεμάτη με πάρτυ'' διαμονή μου στη Βαλένθια, δεν μπορούσα και πολύ να ακολουθήσω την κατανυκτική ατμόσφαιρα του πάσχα.:roll:
Πάντως, στο συνιστώ αν ποτέ πας ισπανια την περιοδο που είναι το καθολικο πάσχα, να προτιμήσεις τις περιοχές με την λιγότερη τουριστική κίνηση και εαν δεν υπάρχουν τοσες εκδηλώσεις όπως στις μεγάλες πόλεις,δεν πειράζει...τι καλύτερο από το να καταλήξεις σε μία bodega τρώγοντας ταπας και πίνοτας orujo μαζί με τους ντόπιους...
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Σε 1μερα φευγω για Ισπανια...:clap:
Βεβαια,τελειωνει το καθολικο Πασχα,την εποχη που θα παω,οποτε δεν θα σας μεταφερω το κλιμα των ημερων...:roll:
Παντως με το που γυρισω θα εχετε λεπτομερη αναφορα!!:cool:
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.366
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom