Ισπανία Περιδιαβαίνοντας τη Βόρεια Ισπανία

aspa

Member
Μηνύματα
580
Likes
1.562
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γυρος του κοσμου

Βόρεια Ισπανία-Σαντιάγο ντε Κομποστέλλα

Ξεκινήσαμε από τη Βαρκελώνη, με πτήση της aegean το Σάββατο 22/9/2012. Ο καιρός ήταν με το μέρος μας, λιακάδα στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ και είναι πάντα ζωντανή και όμορφη.
Μια ατυχία σημάδεψε την άφιξη μας. Κλέψανε την τσάντα πλάτης της Κατερίνας στο baric gothic, έγινε αστραπιαία χωρίς να το καταλάβουμε, ενώ είμαστε και οι τέσσερις μπροστά. Χρειαστήκαμε λίγο χρόνο να ξεπεράσουμε το σοκ αλλά αποφασίσαμε να μην αφήσουμε το γεγονός να μας χαλάσει την εκδρομή.

Για τη διαμονή μας είχα νοικιάσει ένα διαμέρισμα δύο τετράγωνα από την placa kataluna. Το διαμέρισμα ήταν πεντακάθαρο, στον έκτο όροφο, άρτια εξοπλισμένο, με δύο μπάνια και στην εκπληκτική τιμή 260ε για 2 νύχτες 4 άτομα. Η θέση του εξυπηρετούσε να γυρίζουμε την πόλη με τα πόδια.

Η πρώτη μέρα αναλώθηκε σε κάποια ψώνια για το σπίτι, επίσκεψη στο αστυνομικό τμήμα να δηλώσουμε το συμβάν και φυσικά βόλτα στην el raval και στην ramblas που έσφυζαν από κόσμο.
Οι απαραίτητες μπύρες με τάπας και μια σαγκρία μας έκαναν να ξεχάσουμε την ταλαιπωρία αυτής της μέρας.

Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε αισιόδοξα με πολύ κέφι και διάθεση να δούμε όλα τα αξιοθέατα της πόλης. Βόλτα στην passein de garsia με τα περίφημα κτήρια, το caza batlo, την pedrera και όλα τα διατηρημένα παλιά αρχοντικά. Ήταν Κυριακή πρωί, ο δρόμος ήταν ήσυχος. Πολύ εύκολα βρήκαμε ταξί για το πάρκο Guel . Θεωρώ ότι το ταξί ήταν οικονομικό στην Βαρκελώνη, όχι όμως σε όλες τις πόλεις που πήγαμε, πχ στο Bilbao ήταν ακριβότερο. Το πάρκο γεμάτο τουρίστες, εκπληκτικό, ιδιαίτερο έδινε το στίγμα του καλλιτέχνη. Η πρωινή βόλτα στους κήπους, ανάμεσα στα πανύψηλα δέντρα με τους πλανόδιους μουσικούς να παίζουν μελωδίες σε ξεκούραζε και σε χαλάρωνε.

Στη συνέχεια πάλι με ταξί πήγαμε στην placa de espanea. H μεγαλύτερη πλατεία της πόλης, με πολλά μουσεία, κυβερνητικά κτήρια, το πάρκο Miro, τα συντριβάνια που χορεύουν κάθε βράδυ και κυλιόμενες σκάλες για να ανέβεις το λόφο και να δεις όλα αυτά. Περπατώντας στο λόφο με το τεράστιο πάρκο επισκεφθήκαμε το μουσείο του Miro, ένα καταπληκτικό αθλητικό κέντρο για να καταλήξουμε στο τελεφερίκ που σε πάει στο κάστρο που δεσπόζει στο λόφο του mosuigue. To τελεφερίκ που κοστίζει 10ε, σε ανεβάζει στη κορυφή του λόφου όπου είναι το κάστρο. Από ψηλά βλέπεις όλη τη πόλη, τη θάλασσα και το λιμάνι.

Η ημέρα αυτή 23/9 ήταν γιορτή για τη πόλη. Ο κόσμος έκανε πικ-νικ σε όλο το λόφο. Υπήρχε ένα κλίμα γιορτινό, ευχάριστο, με τραγούδια, ατραξιόν ,χορούς. Μέσα στο κάστρο είχε στηθεί μια εξέδρα όπου συγκροτήματα έπαιζαν τραγούδια, ταχυδακτυλουργοί έκαναν τα κόλπα τους, χορευτές χόρευαν. Πολύς κόσμος διασκέδαζε καθισμένος στις κουβέρτες, πάνω στο χώμα τρώγοντας ότι είχαν φέρει από το σπίτι τους και πίνοντας μπύρα. Οι εκδηλώσεις για την γιορτή ήταν πολλές. Σε όλη τη πόλη ήταν στημένες εξέδρες όπου συγκροτήματα έπαιζαν.
Η Festes de la Mercè είναι το πανηγύρι προς τιμήν της πολιούχου της πόλης.
Το φεστιβάλ La Merce, πραγματοποιείται προς τιμήν της πολιούχου la Mercè (η Παναγία του Ελέους) στις 24 Σεπτεμβρίου κάθε έτους. Είναι το κύριο φεστιβάλ της Βαρκελώνης. Είναι το μεγαλύτερο και πιο πολύχρωμο φεστιβάλ στο ημερολόγιο των φεστιβάλ της πόλης και η απόλυτη κορύφωση του χρονοδιαγράμματος εκδήλωσεων της Βαρκελώνης.
Πυροτεχνήματα (Correfoc) στο Feste de la Mercè στη Βαρκελώνη
Τα πυροτεχνήματα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο Feste de la Mercè.
Οι κύριες εκδηλώσεις του φεστιβάλ πραγματοποιούνται στις 24 Σεπτεμβρίου. Αλλά όλη τη διάρκεια της εβδομάδας πριν και μετά της La Mercè υπάρχουν πολλά γεγονότα στη Βαρκελώνη.
Αρκετά συχνά, υπάρχουν έως και 500 γεγονότα που λαμβάνουν χώρα σε όλη τη πόλη.

Αλλά υπάρχουν μερικές κορυφαίες εκδηλώσεις για τις οποίες η Festes η Λα Mercè είναι γνωστή:
Castellers - οι πύργοι του ανθρώπου
Οι ανθρώπινοι πύργοι των castellers, όπως τα ονομάζουν οι κατασκευαστές τους, επιδιώκεται να είναι όσο το δυνατόν υψηλότεροι.Είναι σαν γίγαντες σε παρέλαση. Γιγάντιες βασίλισσες και βασιλιάδες, ευγενείς και άγιοι παρελαύνουν στους δρόμους της Βαρκελώνης. Ο χορός με τους γίγαντες στους δρόμους κάνει πορεία γύρω στους δρόμους και συνοδεύεται από φλογέρες και τύμπανα Οι παραστάσεις δίνονται στο Plaça de Sant Jaume στη γοτθική συνοικία, το οποίο είναι γεμάτο με χιλιάδες ανθρώπους.
Correfoc - η πομπή πυρκαγιά της αναπνοής του δράκου
Η πομπή πραγματοποιείται συνήθως στη Via Laietana (Μετρό: L4, Jaume I) κατά το σούρουπο (περίπου στις 20.30 για τους ενήλικες). Η πυρκαγιά της αναπνοής του δράκου, συνοδεύεται από επικίνδυνους διαβόλους και άλλα τέρατα που παρελαύνουν στους δρόμους και τρομάξουν τους ανθρώπους με πολλά πυροτεχνήματα και κροτίδες. Υπάρχει μια πιο ακίνδυνη παρέλαση για τα παιδιά Carrefoc που λαμβάνει χώρα πριν από την πραγματική Carrefoc (18.30 ).
Στο Carrefoc για τους ενήλικες, οι σπινθήρες από κάποια πυροτεχνήματα στροβιλίζονται απευθείας στους επισκέπτες.

Ο θρύλος λέει ότι τη νύχτα της 24ης Σεπτεμβρίου 1218, η Παναγία του Ελέους εμφανίστηκε στο βασιλιά James I της Αραγονίας, του Αγίου Πέτρου και του Αγίου Nolasco Raymond της Penyafort ταυτόχρονα. Για να το απελευθερώσει τους χριστιανούς μοναχούς οι οποίοι κρατήθηκαν σε αιχμαλωσία από τους Σαρακηνούς, και τους Μαυριτανούς. Ήταν η εποχή των θρησκευτικών πολέμων. Αιώνες αργότερα, το 1687, η Παναγία του Ελέους θωράκισε την Βαρκελώνη από την πανούκλα των ακρίδων και απελευθέρωσε την πόλη από λοιμό. Το δημοτικό συμβούλιο την έκανε πολιούχο της Βαρκελώνης, η οποία όμως δεν αναγνωρίστηκε από τον πάπα. Η απόφαση αυτή επικυρώθηκε δύο αιώνες αργότερα, το 1868. Κατά τη διάρκεια των πολέμων της ισπανικής διαδοχής, η πόλη βρίσκονταν σε απελπιστική κατάσταση το 1714. Στις 11 Σεπτεμβρίου 1714, η Βαρκελώνη είχε καταληφθεί από τις ισπανικές και γαλλικές στρατιές Bourbon. Η εικόνα της πολιούχου τώρα φυλάσσεται στη Βασιλική Mercè στην Plaça de la Mercè (Μετρό: L3, Drassanes).

Η περιγραφή δεν μπορεί να δώσει το κλίμα που επικρατούσε σε όλη τη Βαρκελώνη. Ένας ξέφρενος ενθουσιασμός και γλέντι μέχρι τελικής πτώσης. Οι άνθρωποι ντυμένοι με μαύρες στολές που τελείωναν σε φλόγες τραγουδούσαν και έριχναν πυροτεχνήματα κατά ομάδες, οι οποίες προσπαθούσαν να ανταγωνιστούν η μία την άλλη. Η παρέλαση τελείωνε στο λιμάνι.
Την άλλη μέρα το πρωί ομάδες ανδρών με τοπικές φορεσιές κρατώντας καραμπίνες , έριχναν ομοβροντίες μπροστά στον Καθεδρικό ναό, περνώντας μέσα από τα στενά της παλιάς πόλης.
Όλη την υπόλοιπη μέρα τριγυρνούσαμε στην πόλη ,περιδιαβαίνοντας τα σοκάκια , με απαραίτητη στάση στη placa real την πιο ατμοσφαιρική πλατεία της πόλης. Βόλτα στο λιμάνι και στο εμπορικό κέντρο και επιστροφή στο διαμέρισμα απ όπου θα πάμε στο αεροδρόμιο. Το santiago μας περιμένει.

 
Last edited by a moderator:

aspa

Member
Μηνύματα
580
Likes
1.562
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γυρος του κοσμου
Φωτογραφίες

Διάφορες φωτογραφίες από το θέμα "Περιδιαβαίνοντας τη Βόρεια Ισπανία"

1.7. Παρέλαση με τις φωτιές correfoc
2. castellers
3.4. Βαρκελώνη
5. κάστρο Μονζουίκ
8.9. Εκδηλώσεις με ομοβροντίες από καραμπίνες
10. 11. Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα

Εικόνα0120.jpg


Εικόνα0129.jpg


Εικόνα0127.jpg


IMAG0045.JPG


IMAG0066.JPG


IMAG0115.JPG


IMAG0140.JPG


IMAG0157.JPG


IMAG0167.JPG


IMAG0180.JPG


IMAG0218.JPG


IMAG0031.JPG
 

aspa

Member
Μηνύματα
580
Likes
1.562
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γυρος του κοσμου
Φωτοφραφίες (συνέχεια)

Διάφορες φωτογραφίες από το θέμα "Περιδιαβαίνοντας τη Βόρεια Ισπανία"

1. Bargueiro
2. Viveiro
3. Luarca
4. Potes
5. Picos de europa
6. cudillero

IMAG0085.JPG


IMAG0092.JPG


IMAG0097.JPG


IMAG0182.JPG


IMAG0166.JPG


IMAG0119.JPG
 

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.100
Ασπα καλημέρα.... μιας και τον Ιούλιο θα πάμε προς τα εκεί η ιστορία σου είναι πολύ χρήσιμη για μένα...
Τη διαβάζω και κρατάω σημειώσεις για χωριά μέρη κλπ που δεν πρέπει να χάσω. Ευχαριστώ!
 

aspa

Member
Μηνύματα
580
Likes
1.562
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γυρος του κοσμου
Γεια σου. Ότι θέλεις να με ρωτήσεις στην διάθεσή σου. Είναι ένα πολύ ωραίο ταξίδι.
 

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.100
Λοιπόν αφού έχω και την άδειά σου ας ξεκινήσω με τις πρώτες ερωτήσεις:
Θα είμαστε 10-18/7 Φτάνουμε 7 το πρωί και φεύγουμε αργά το βράδυ άρα ολόκληρες οι μέρες.Και σκέφτομαι
2 νυχτες Μπιλμπάο ή (San Sebastian)
2 νυχτες Picos de Europa (σε ποιο χωριό;)
2 Santiago de Compostela
Τις υπόλοιπες; Λες για κάπου παραθαλάσσια; Για Burgos; Για Lugo-Leon; ή κάτι άλλο;
 

aspa

Member
Μηνύματα
580
Likes
1.562
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γυρος του κοσμου
]

Τις 2 νύχτες Μπιλμπάο οπωσδήποτε, έχει πολλά να δεις, είναι μια πόλη που σε κρατάει, μπορείς να πας μονοήμερη στο Σαν Σεμπαστιάν, εγώ τις 2 μέρες δεν πρόλαβα.
Στα Picos θα μείνεις η στο Cangas de onis που είναι και ο δρόμος να ανέβεις στην κορυφή του βουνού όπου είναι το ιερό της Παναγίας και η λίμνη , η στο Potes το οποίο μου άρεσε πιο πολύ, όπου μπορείς να ανέβεις με το τελεφερίκ στο βουνό.Τα 2 χωριά συνδέονται μεταξύ τους και η απόσταση δεν είναι μεγάλη, εγώ την έκανα νύχτα.
Αξίζει να κάνεις τον παραλιακό δρόμο, να δεις τα χωριουδάκια και αν προλαβαίνεις να μείνεις σε ένα από αυτά. Πηγαίνεις την διαδρομή που ακολουθούν οι περιπατητές, μπαίνεις λίγο στο κλίμα. Εδώ (Burgos; Για Lugo-Leon;) δεν πήγα.
Είναι πολλά να δεις δεν τα προλαβαίνεις όλα.
 

FRIDA08

Member
Μηνύματα
445
Likes
1.298
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ονειρεμένο Ταξίδι
Διάστημα
Aspa σε ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη ιστορία για την λατρεμενη Ισπανία
Μήπως θα μπορούσες να δώσεις ένα λινκ για το σπίτι στη Βαρκελώνη ;
 

aspa

Member
Μηνύματα
580
Likes
1.562
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γυρος του κοσμου
Το όνομα του Hotel:
Chic and Basic Urquinaona Apartments
Ronda Sant Pere 22
08010 Barcelona
34 607 57 57 34
[email protected]

και η σελίδα
asecure.easytobook.com_graphics_new_design_logos_logo_brown.png

η πλατεία Urquinaona είναι κοντά στη Καταλούνα.
 

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.100
Η γραμματοσειρά έχει γίνει για τα μάτια του σουπερμαν εεε;;; :reading:
Προσπαθώ να διαβάσω για ενα χωριό που αναφέρεις αλλά δεν γίνεται... και σε σας έτσι ειναι;
*μπήκα να δω και σε άλλες ιστορίες ηταν εντάξει...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.794
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom