Περού Περού με τρέλα

FRIDA08

Member
Μηνύματα
445
Likes
1.298
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
Καλά μου παιδιά…. Καλησπέρα.

Τα συμπτώματα του στερητικού συνδρόμου ταξιδιού (το γνωστό σε όλους μας ΣΣΤ) άρχισαν να με βρίσκουν και για αυτό άρχισα τον προγραμματισμό για το ταξίδι στο Περού. Από τότε όλα πάνε καλύτερα στη ζωή μου. Και αφού εκτέλεσα το χρέος μου με ιστορία από Βιετνάμ- Καμπότζη, ήρθε η ώρα να ζητήσω την βοήθειά σας γιατί το κεφάλι μου έχει γίνει πελτές από την πολύ πληροφορία.

Παραθέτω πιο κάτω το πρόγραμμα που έφτιαξα με όσα έχω διαβάσει μέχρι τώρα: (το γράφω στα αγγλικά γιατί μου τη σπάει απίστευτα να αλλάζω την γλώσσα στο πληκτρολόγιο για να γράφω τα ονόματα από τις πόλεις, ελπίζω να μην είναι πρόβλημα)





Day 1 arrival Lima - Hostal El Patio... Opens Its Doors

Day 2 Lima - city tour -
Day 3 Lima – early Cruz del Sur Bus to Ica - sand boarding Huacachina
Day 4 Boat trip Ballestas – σκεύτομαι να πάω nazca το βράδυ
Day 5 Nazca & flight Nazca lines - night bus toArequipa
Day 6 Arequipa Hostal La Casa de Melgar

Day 7 Arequipa -
Day 8 tour to Colca Canyon - overnight in colca canyon Colca Bus Tour 2 Days 1 Night From Arequipa to Puno
Day 9Colca Canyon 1:30 tourist bus to Puno

Day 10 - Lake Titicaca - 2 Day Ticonata Island in Lake Titicaca
Day 11 –lake titicaca μεταφορά στο Cusco LLipimpac Guesthouse
Day 12 – cusco LLipimpac Guesthouse
Day 13 -cusco
Day 14 –cusco
Day 15 – secret valley night to aquas calientes Machupicchu & Sacred Valley "COMBO" Tour 2D/1N - SAS Travel Peru - Cusco, Peru

Day 16- matsu pitsu

Day 17-cusco flight to lima and Iquitos Amazon Apart Hotel

Day 18 to day 20- Iquitos jungle Facilities | Muyuna Lodge
Day 21 - fly to lima overnight in lima
Day 22 fly to Greece


Και συνεχίζω με τις ερωτήσεις:
1) Πως σας φένεται το πρόγραμμα;
2) Υπάρχει κάτι πολύ SOS που άφησα απέξω;
3) Με ένα budget 3000 το άτομο όλα μέσα είμαι σε καλό δρόμο;
4) Έχετε να προτείνεται κανένα χοτέλ σε Ica & Nazca;
5) Την μέρα Νο 11 η εκδρομή στη λίμνη Τιτικάκα τελειώνει γύρω στις 16:00 ποιος πιστεύετε είναι ο καλύτερος τρόπος να πάμε στο Cusco; Αν πάρουμε το τουριστικό λεωφορείο που κάνει στάσεις σε διάφορα μέρη θα δούμε κάποια πράγματα αλλά θα χάσουμε και την επόμενη μέρα γιατί ξεκινάει το πρωί και κάνει περίπου 10 ώρες. Το τρένο είναι φωτιά δεν το συζητάμε. Έχετε κάτι να προτείνετε;
6) Τα λινκ που βάζω με γραφεία δεν μου τα πρότεινε κανείς, είναι από έρευνα στο ίντερνετ. Αν έχετε κάτι σίγουρο θα με βοηθούσε πολύ.
7) Ημερομηνία αναχώρησης 11-14 Σεπτέμβρη, από καιρό πως πάμε;

Επίσης να πω ότι έχω διαβάσει τα πάντα στο forum.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε βοήθεια.

Είμαι η Frida08. Είμαι 8 μήνες χωρίς ταξίδι και δεν είμαι καλά. :roll:
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.659
Likes
50.483
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
1. OK! ΘΑ έβγαζα Αμαζόνιο και θα έβαζα βόρειο Περού ή λίγες Άνδεις, που δεν έχεις σχεδόν καθόλου (το Κούσκο είναι μια κατηγορία μόνη του), αλλά σε γενικές γραμμές είναι πολύ καλό για τα γούστα μου
2) Πολύ ΣΟΣ όχι, αν και είναι θέμα προσωπικών προτιμήσεων. Εγώ ας πούμε δε θα έχανα την Καχαμάρκα.
3) Νομίζω πως ναι.
4) Η Ίκα είναι αδιάφορη, στη Νάσκα έχει μερικά αποικιακά, αλλά πολύ όμορφο είναι να μείνεις στην Huacachina (ψάξε και θα δεις)
5) To τουριστικό λεωφορείο κάνει ενδιαφέρουσες στάσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μη κι έχει λίγους επιβάτες.
6) Δεν έχω. Έχεις αρκετές μέρες στη δι'αθεσ'η σου πάντως, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
7) Μια χαρά.
 

FRIDA08

Member
Μηνύματα
445
Likes
1.298
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
Yorgos σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Για το Νο 5 νομίζεις ότι αξίζει να θυσιάσω μία μέρα από Κούσκο για να κάνω τη διαδρομή με το τουριστικό λεωφορείο; Για τη Huacachina πως προτείνεις να το κάνω, να πάω από Lima εκεί, να διανυκτερεύω και να κάνω από εκεί εκδρομή σε ballestas και το άλλο βράδυ νάσκα;
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.659
Likes
50.483
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Φεύγεις από Λίμα χαράματα, πας Μπαγέστας, από εκεί στην Huacachina, όπου περνάς όλη τη μέρα κάνοντας sandboarding και απολαμβάνοντας το τοπίο. Το άλλο πρωί (νωρίς, αλλιώς θα χάσεις ώωωρες) πας στη Νάσκα, κι από κει πίσω για Λίμα ή Αρεκίπα ή όπου θες.
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.506
Likes
7.699
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
.. εγω πηγα το περασμενο Νοεμβρη..λοιπον δεν θα διαθετα μερες στη τιτικακα, προσωπικα με αποθησε παντελως, Αν τελειωνει το ταξιδι σου το απογευμα δεν ειμαι σιγουρη οτι θα εχει bus για cusco. εγω εμεινα στο Puno και εφυγα την επομενη .
Εκανα πτηση Νασκα και εμενα στο Παρακας . Προσοχη καμια φορα οι πτησεις ακυρωνονται και αν θες οπωσδηποτε να πεταξεις πρεπει να εχεις εναλακτικη..(πχ.. να φευγεις την επομενη κατα το μεσημερι και να παρεις τη πρωτη πρωινη πτηση που ειναι στις 6 το πρωι)
Το Cusco απο μονο του θελει 4 μέρες, θα αφιερωνα επισης περισσοτερες μερες στο Ματσου Πιτσου και να φυγεις απο εκει με το τραινο ειναι απιστευτο το σερβις μεχρι επιδειξη μόδας γινεται μεσα,δεν θα πηγαινα Αμαζόνιο..
Τα τουριστικα λεωφορεια προσφερουν ξεναγηση και φαγητό ειτε μεσα στο λεωφορειο η σε εστιατορειο..
Καλο σου ταξιδι!!!!!!
 

FRIDA08

Member
Μηνύματα
445
Likes
1.298
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
Lullu ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Γιατί λέτε ότι δεν θα πηγαίνατε Αμαζόνιο;
Δηλ συστήνεις να κάνω την Τιτικάκα μονοήμερο και την επόμενη να ξεκινήσω πρωί για Κούσκο με λεωφορείο;
Επίσης έκανες την πτήση Nasca lines; και αν ναι πιο ήταν το κόστος; Γιατί στο ίντερνετ βρίσκω πολύ υψηλές τιμές, και ψάχνω για αναχώρηση από νάσκα, από λίμα είναι φαρμακείο.
Την εκδρομή στο MP την έκανες με πρακτορείο ή μόνη. Έχεις να μου συστήσεις κάποιο;

Πολλές απορίες.... Ευχαριστώ.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.659
Likes
50.483
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Γιατί λέτε ότι δεν θα πηγαίνατε Αμαζόνιο;

Φαντάζομαι ότι η ερώτηση απευθύνεται και σε μένα. Η απάντηση είναι επειδή δεν είναι κάτι το διαφορετικό σε σχέση με αυτό που θα δεις οπουδήποτε αλλού σε τροπική ζούγκλα και η χώρα έχει τόσα μοναδικά πράγματα που είναι κρίμα να χαλάσεις χρόνο και χρήμα για να δεις κάτι που το βλέπεις σχεδόν οπουδήποτε στην ήπειρο. Π.χ μπορείς να πας στο φοβερό (από πλευράς ιστορίας) Αγιακούτσο, που είναι αυθεντικότατη ζωή των Άνδεων, στα αρχαία του βορά (π.χ η πόλη από λάσπη του Chan Chan και οι πυραμίδες, με έναν ξεναγό της προκοπής είναι φοβερά μέρη), να δεις κάποιο από τα απίστευτα άγνωστα αρχαία της χώρας όπως το οχυρό του Kuelap, το Chavin με τον απίθανο πολιτισμό του 7, το εκπληκτικό τρεκ για να πας στο Choquequirao (πιο μεγάλο από το Μάτσου Πίτσου σε έκταση και το τρεκ είναι το κάτι άλλο), αν έχεις χρόνο και...πόδια το τρεκ για τη χαμένη Βιλκαμπάμπα είναι ίσως το καλύτερο αρχαιολογικό τρεκ στον κόσμο κι αν έχεις διαβάσει λίγη ιστορία Ίνκας θα πάθεις πλάκα για το τι συμβολίζει.

Ειδικά σε ό,τι αφορά την αρχαιολογία για την προ-Ίνκα εποχή, εν πολλοίς αγνοείται από τους περισσότερους επισκέπτες και είναι από μόνη της λόγος για να πας στο Περού. Δε θα την έχανα για να πάω στον Αμαζόνιο. Βέβαια, εγώ το βλέπω από το πρίσμα κάποιου που έχει πάει πολλές φορές σε ζούγκλες, αν είναι η πρώτη σου φορά, ίσως το αξιολογείς αλλιώς.

Δηλ συστήνεις να κάνω την Τιτικάκα μονοήμερο και την επόμενη να ξεκινήσω πρωί για Κούσκο με λεωφορείο;


Προσωπικά θεωρώ την περιοχή της Τιτικάκα εξαιρετικό μέρος. Διάλεξε με προσοχή σε ποιο από τα νησιά θα πας (δε μιλάω για τα νησιά των Ούρος, αλλά για τα ...κανονικά νησιά), υπάρχουν φοβερά αυθεντικές κοινότητες (φωτογραφίες γιοκ...), ακόμη χωρίς ρεύμα όλο το 24ωρο, το βράδυ τραγουδάνε γύρω από ένα τραπέζι κάτω από τα αστέρια, το βρίσκω μαγεία. Στο δρόμο για την Τιτικάκα περνάς από κάτι χωριά πάμφτωχα αλλά πανέμορφα, δε χάνεις τίποτε να κατέβεις και να ζητήσεις να μείνεις σε κάποιο, είναι πρωτόγονες συνθήκες αλλά καταπληκτικός κόσμος (που συχνά δε μιλάει Ισπανικά πάντως).

Επίσης έκανες την πτήση Nasca lines; και αν ναι πιο ήταν το κόστος; Γιατί στο ίντερνετ βρίσκω πολύ υψηλές τιμές, και ψάχνω για αναχώρηση από νάσκα, από λίμα είναι φαρμακείο.

Καλά, εννοείται ότι δε θα το αγοράσεις από τη Λίμα, αλλά από Νάσκα ή έστω Παράκας ή Ίκα. Γύρω στο κατοστάρικο παίζει (δολάρια πάντα), αλλά πρόσεξε ποια πτήση αγοράζεις, δεν είναι όλες ίδιες σε διάρκεια και σε προορισμό, κάποιες πάνε π.χ και στις άλλες γραμμές.
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.506
Likes
7.699
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
..λοιπον δεν λεω αμαζόνιο γιατι οπως ειπε και Yorgos μπορεις να τον δεις απο πολλα σημεια και ειναι ιδιος,,εγω τον ειδα απο Εκουαδορ.'Δεν μου αρεσε η λιμνη , το θεωρησα πολυ στημενο ολο το σκηνικο ακομη και η διαμονη σε νησι χωρις ρευμα με τους ντοπιους που παραμενουν σε αυτη τη κατασταση για τουριστικους κυρίως λογους...
Πηγα σε αλλους αρχαιολογικους χωρους ουλαιταμπο και Πιζακ ,δεν εχω τα κοτσια για τρεκ πια και ετσι περιοριζομαι στα ευκολα μονοπατια....
Η πτηση για Νασκα ειχε 140 δολ αν θυμαμαι καλα και την ειχα πληρωσει στο πρακτορειο...
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.659
Likes
50.483
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
'Δεν μου αρεσε η λιμνη , το θεωρησα πολυ στημενο ολο το σκηνικο ακομη και η διαμονη σε νησι χωρις ρευμα με τους ντοπιους που παραμενουν σε αυτη τη κατασταση για τουριστικους κυρίως λογους...

Μιλάμε για διαφορετικά πράγματα. H LULLU προφανώςαναφέρεται στα πλεούμενα νησιά Ούρος, που κάθε χρόνο γίνονται και πιο τουριστικά, με οργανωμένα σόου, πωλήσεις σουβενίρ κλπ.

Εγώ μιλάω για τα νησιά της λίμνης Τιτικάκα (με βουνά, αρχαία, ορεσίβιες κοινότητες κλπ), στα οποία οι κοινότητες είναι πολύ παραδοσιακές (π.χ. ξέχνα τις φωτογραφίες), ανάλογα σε ποιο από αυτά θα κινθείς βέβαια. Δεν μιλούν Ούρος, αλλά Αϊμάρα και είναι πάρα πολύ συντηρητικοί.

Σε ό,τι αφορά τους Ούρος, η μόνη περίπτωση να δεις μη τουριστικούς είναι να πάρεις μόνη σου ένα κρις κραφτ και να τους ζητήσεις να σε πάνε στο πιο δυτικό άκρο. Εκεί θα πρέπει να μιλήσεις με τον υπεύθυνο, που μπορεί να σου επιτρέψει -αλλά μπορεί και όχι, ανάλογα τα κέφια- να κάνεις επίσκεψη, κι αν είσαι τυχερή και να διανυκτερεύσεις. Σε γενικές γραμμές δε θέλουν τουρίστες πάντως, αυτοί που θέλουν είναι ένα μικρό τουριστικό τσίρκο, όπως το περιγράφει η LULLU.

Η βάρκα για το δυτικό άκρο είναι ακριβή, είναι φτηνότερο αν κάνεις ένα κομμάτι της απόστασης οδικώς.
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.506
Likes
7.699
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
..ε καλα οσο αφορα τα Ουρος..αναμεσα στις καλυβες ηταν και τα ηλιακα πανελ και τα κρις κραφτ κρυμενα στις καλαμιες.. Yorgo εμεινα ενα βραδυ και 2 μερες αν θυμαμαι καλα στο Αμαντανι και ειχα ακριβως την ιδια αισθηση, σε παραλαμβανουν οι mamas σε πανε στα σπιτια που φυσικα ειναι χωρις φως τρως μαζι τους και το βραδυ σε συνοδευουν στο πολιτιστικο κέντρο του χωριου αφου σε ντυσουν με τις τοπικες ενδυμασιες και απολαμβανεις , αν δεν εισαι ταβλα λογω υψομετρου, μουσικη ντοπιων μουσικών ..και αυτο επαναλαμβανεται συνεχως καθε φορα που ερχεται βαρκα στο νησι.... ( λες να μου εφταιγε το υψομετρο που ολα μου φανηκαν καπως?:()
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.659
Likes
50.483
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ε, το Αμαντανί είναι πολύ πιο προσβάσιμο (αν κι έχω να πάω αρκετά χρόνια και δεν ήταν τόσο χάλι όσο το περιγράφεις, αλλά δε μου φαίνεται καθόλου δύσκολο να το φανταστώ και καλά κάνεις και τα λες), όπως και το Taquile, από την ώρα που πηγαίνουν τα πρακτορεία από το Puno, λογικό είναι να υπάρχει τουριστική βιομηχανία, με όλο το συνεπαγόμενο κιτς. Απ' ό,τι ξέρω, στα τουριστικά "μονοπάτια" περιλαμβάνεται πλέον ακόμη και το Σότο, που κάποτε ήταν όνειρο, αλλά έχει τόοοοσα νησιά η λίμνη δεν είναι υποχρεωτικό να πας σε αυτά τα τρία.

Δεν μιλάω ούτε για...τοπικές ενδυμασίες, ούτε για τοπικούς μουσικούς, ούτε για καμία υποδοχή. Για μικρά νησάκια με σπιτάκια από πλίνθους, όπου το βράδυ το μόνο που ακούς είναι τα τραγούδια-νανουρίσματα για τα (άπειρα) μωρά που έχουν. Το πρωί, πέραν της παρατήρησης των όποιων εργασιών, δεν έχει και πολλά να κάνεις, αλλά αν έχεις λίγο ενδιαφέρον για ιστορία και αρκετά χρήματα για να ξοδέψεις σε μεταφορικά, έχει μπόλικο πράγμα σε πολλά νησιά της λίμνης (κάποια ανήκουν στη Βολιβία, αλλά δεν ασχολείται και κανείς για το αν πέρασες τα σύνορα), από σκουριασμένες φυλακές με σκοτεινη΄ιστορία μέχρι αρχαίους ναούς.

Ειδικά για τα Ούρος, παρά το όλο κιτς, θεωρώ πως είναι ενδιαφέρουσα ιστορία τους και η τεχνική κατασκευής τους, ε τώρα αν δεν μπορεί κανείς να υπομένει καθόλου το τουριστικό κιτς ας μην πάει, αλλά δεν είναι αδιάφορα. Το Τακίλε έχει φοβερή θέα (νομίζεις ότι είσα στη Μεσόγειο), τα αρχαία στο Σολ και Λούνα αξίζουν (πρωί-πρωί αποφεύγεις και τις πρωινές εκδρομές της Κοπακαμπάνα), η Ανάπια είναι πολύ παραδοσιακή (εκεί μείναμε την τελευταία φορά και μας άρεσε πάρα πολύ), το Γιουσπίκε έχει βικούνιας, το Σουάσi έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή διαμονής (είναι ιδιωτικό το νησί), to Τσινκάνα έχει αρχαία κλπ κλπ. Δεν μπορώ να σου υποσχεθώ ότι δε θα δεις ΚΑΝΕΝΑΝ τουρίστα (μερικά έχουν και καταλύματα, μέχρι και τουλάχιστον ένα boutique hotel), αλλά ούτε παραδοσιακές στολές θα σου βάλει κανένας, ούτε ντόπια συγκροτήματα θα έρθουν να παίξουν, ούτε σουβενίρ πουλάνε... όλα αυτά μέχρι πριν 1,5 χρόνο. Από την πλευρά της Βολιβίας έχει επίσης πολύ πράγμα. Ένα νησάκι που θυμάμαι ήταν το Τακίρι, επίσης με αρχαιολογικό ενδιαφέρον, αλλά πήγαμε σε 3-4 και τα βρήκα πολύ αυθεντικά. Γενικώς, έχει επιλογές, αρκεί να έχεις χρόνο. Καλές συμβουλές μπορείς να πάρεις στην αγορά του Πούνο, όπου πολλοί Αϊμάρα πάνε να πουλήσουν τα ψάρια τους και μετά επιστρέφουν στα νησιά τους, συνήθως δεν έχουν πρόβλημα να σε πάρουν μαζί τους (και η ίδια η αγορά έχει ενδιαφέρον).
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.696
Likes
6.674
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Γουστα ειναι αυτά , εγω συμφωνω με το Γιωργο , η Τιτικάκα και τα περιξ μου άρεσαν πολύ ακόμα στα Ουρος που οπως γραφω και στην ιστορία μου ηταν απιστευτα τουριστικά βρηκα τοσο ενδιαφερον το τροπο κατασκευης τους που ξεπερασα το "τουριστικό" της ολης φασης και το απολαυσα .
το Τακίλε μου άρεσε παρα πολυ και δεν το βρηκα καθολου τουριστικο οταν επρεπε να ανεβω 500 σκαλοπατια οχι για φολκλορ λογους , αλλά γιατι δεν υπαρχει κανενα μεσο στο νησι και οι ντοπιοι τα ανεβοκατεβαιναν φορτωμενοι με τις προμηθειες προς το ζειν.Αντιθετα και εκει και στο Αμαντανι που εμεινα ενα βραδυ ειδα πολλη φτωχεια και στερηση σε πραγματα βασικα που δεν συναδουν με τουριστικα αλλοτριωμενα μερη !!
Αισθανομουν σαν το χωριο μου δεκαετια του 60 , οχι ηλεκτρικο , οχι αυτοκινητα και φαγητο μετρημενο με οτι παραγει η γη ..
οι ανθρωποι ευγενικοι και περηφανοι και οταν αρνηθηκα να αγορασω σουβενιρ (γιατι δεν ηθελα βαρος στις αποσκευες μου ) η συμπεριφορά τους δεν άλλαξε καθολου οπως συμβαινει σε άλλα καθαρά τουριστικα μερη που σε κοιτανε στη τσεπη.
τα χρηματα δε απο τις διανυκτερευεσεις που ειναι ελαχιστα (ασχετα τι καρπωνεται ο πρακτορας που σου πουλαει το τουρ )πάνε στη κοινοτητα για δημοσια εργα και οχι στη τσεπη των ιδιοκτητων ασε που σε κάθε σπιτι γινονται 2 διανυκτερευσεις το μηνα δηλ. λεφτα γιοκ στη τσεπη τους .
και παρα αυτα ηταν ευγενεστατοι , οταν δε στο "by night" αρνηθηκαμε να βαλουμε τοπικες φορεσιες γιατι το βρηκαμε πολυ κιτς και τουριστικο οπως λεει και η lullu , ειδαμε την σπιτονοικυρα μας (διακριτικά)προβληματισμενη και όταν την πιεσα να μου πει, πολυ μουδιασμενα μου εξηγησε οτι επιμενει σε αυτο ο προεδρος του χωριου , και ηταν τόσο αναστατωμενη η φουκαριαρα με τις 3 μουλαρωμενες Ελληνιδες που αποφασισαμε να ριξουμε μια τοπικη καπα πανω απο τα ρουχα μας για να μας δει ...ο προεδρος !!! Ασε που αποδειχθηκε σοφό γιατι με το ψοφοκρυο που εκανε στο "καφενειο" του χωριου οι κάπες ηταν οτι επρεπε .....
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.786
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom