Περπατώντας στα στενά της Ιστορίας... (Μυκήνες/Ναύπλιο/Επίδαυρος)

Georgia86

Member
Μηνύματα
172
Likes
1.233
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία

Όταν ξεκινήσαμε να κάνουμε σχέδια για μια ολιγοήμερη απόδραση εκτός Αθηνών αλλά εντός Ελλάδος είχαμε στο νου μας κάποιο από τα πολλά Κυκλαδίτικα νησιά μας και όχι το Ναύπλιο που τελικά επιλέξαμε. Ο λόγος που τελικά αποφασίσαμε να επισκεφτούμε την πρωτεύουσα της Αργολίδας ήταν καθαρά οικονομικός διότι τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ήταν ακριβούτσικα. Ήταν ένας προορισμός που υπήρχε έτσι και αλλιώς στα σχέδια μας oπότε τα νησάκια θα έπρεπε να περιμένουν.

Από το Ναύπλιο το οποίο το έχω επισκεφτεί δυο φορές στην αρχή της εφηβείας μου δεν είχα καμία ανάμνηση πέραν του φρουρίου, το γνωστό και ως Παλαμήδι. Ούτε ο φίλος μου που και αυτός είχε επισκεφτεί το Ναύπλιο στο παρελθόν δεν θυμόταν πολλά απο την πόλη, οπότε νιώσαμε πως αυτή την φορά θα δημιουργούσαμε ολοκαίνουργιες αναμνήσεις.

Ο Στάθης ( ο φίλος μου) που αρέσκεται στην οργάνωση των ταξιδιών μας έκλεισε από νωρίς το δωμάτιο μας σε μια πανσιόν που στις φωτογραφίες φαινόταν πολύ γουστόζικο και βρισκόταν στην παλιά πόλη. Δυστυχώς ανακαλύψαμε πως οι τιμές είναι λίγο τσιμπημένες σε σχέση με αυτά που έχουμε δώσει σε προηγούμενα ταξίδια. Για δυο βράδια η τιμή ήταν στα 90 ευρώ, χωρίς πρωινό.

Κοιτάζοντας την γύρω περιοχή στο χάρτη και ψάχνοντας να βρούμε τι έχει να μας προσφέρει καταλήξαμε πως η εκδρομή μας θα περιλάμβανε εκτός από τις βόλτες μέσα στην παλιά πόλη του Ναυπλίου ,επισκέψεις στην αρχαία πόλη των Μυκηνών και στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

Επιλέξαμε να φύγουμε μεσοβδόμαδα λόγο επαγγελματικών υποχρεώσεων. Ήμασταν άτυχοι και πέσαμε επάνω στις μέρες του μεγάλου καύσωνα ο οποίος μας ακολούθησε μέχρι τον προορισμό μας αν και η διαδρομή μέχρι τις Μυκήνες ήταν καλή διότι τέτοια μέρα η κίνηση ήταν μηδαμινή. Σε λιγότερο από δυο ώρες φτάσαμε έξω από τον αρχαιολογικό χώρο. Το εισιτήριο κοστίζει 12 ευρώ και περιλαμβάνει την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο του αλλά και την είσοδο στον θολωτό τάφο του Αγαμέμνονα ή αλλιώς «Τον θησαυρό του Ατρέα» που βρίσκεται πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο.

Ο ήλιος έκαιγε και η ζέστη ήταν αποπνικτική κάνοντας την ανάβαση μας προς την πανέμορφη και γνωστή σε όλο τον κόσμο πύλη με τα λιοντάρια πολύ δύσκολη. Η θέα όμως της πύλης μας αντάμειψε· τα δυο ανάγλυφα ζώα πάνω από την θολωτή είσοδο ήταν εξαίσια. Νομίζω πως κάτι τέτοια μνημεία αποπνέουν μεγάλη δύναμη και σε βάζουν στην θέση σου θυμίζοντας σου πως αυτά που μένουν πίσω είναι τα έργα των ανθρώπων και όχι εμείς οι ίδιοι!



Προετοιμαστήκαμε για την ανάβαση προς την ακρόπολη και τα αρχαία ερείπια αλλά πριν φτάσουμε εκεί και περάσουμε κάτω από την πύλη αποφασίσαμε να κάνουμε μια παράκαμψη και να επισκεφτούμε τους δυο θολωτούς τάφους που βρίσκονται κάτω από την ακρόπολη και μας τράβηξαν το βλέμμα. Σύμφωνα με τις επιγραφές οι τάφοι άνηκαν στην Κλυταιμνήστρα και στον Αίγισθο· επισκεφτήκαμε και τους δυο. Υπήρχαν και άλλοι τάφοι εκεί κοντά που είδαμε στα πεταχτά και άλλους που δεν επισκεφτήκαμε καθόλου. Η ατμόσφαιρα μέσα στους τάφους ήταν δροσερή. Ήταν κάτι που δεν είχα ξαναδεί, οι χώροι μέσα στους τάφους ήταν μεγάλοι έμοιαζαν στο μέγεθος με ένα μικρό σπίτι -αν και ήταν κυκλικοί.





Ξεκινήσαμε την ανάβαση προς το ανάκτορο των Μυκηνών ήδη σκασμένοι από την ζέστη. Όπως το φαντάστηκα η θέα από τόσο ψηλά ήταν εξαιρετική. Από τόσο μακριά τα βουνά έμοιαζαν να έχουν διαφορετικές μπλε αποχρώσεις· σε έκαναν να νομίζεις πως ενώνονται με τον ουρανό. Το βρήκα πολύ όμορφο· τόσο που είχα απομείνει να χαζεύω την θέα αγνοώντας τα απομεινάρια ενός μεγάλου πολιτισμού που βρίσκονταν ακριβώς από πίσω μου. Αυτό είναι το ανάκτορο· απομεινάρια. Αν περιμένεις ότι θα δεις υψηλά χτίσματα θα απογοητευτείς, με εξαίρεση κάποιο ταφικό τμήμα ή μια αποθήκη που έχει κρατήσει το σχήμα του σχεδόν ολόκληρο, το ανάκτορο είναι απλά τειχίσματα. Έχει όμως μια ομορφιά που δυσκολεύομαι να εξηγήσω γιατί μου γεννάει σκέψεις που δεν μπορώ εύκολα να περιγράψω. Σε κάνει να σκέφτεσαι τους ανθρώπους που έζησαν εδώ χιλιάδες χρόνια πριν.







Υστέρα από αρκετή ώρα περιήγησης στα αρχαία αποφασίσαμε να κατέβουμε σίγα-σιγά προς το μουσείο και έπειτα να πάμε να δούμε και τον «Θησαυρό του Ατρέα». Το μουσείο είναι μικρό, τοποθετημένο στους πρόποδες του λόφου των Μυκηνών και φιλοξενεί τα ευρήματα που ανακαλύφθηκαν στις γύρω περιοχές. Στην είσοδο βρήκαμε και ένα συμπαθητικό αδέσποτο σκυλάκι που κάθισε χωρίς παράπονο να το χαϊδέψω.

Φύγαμε γεμάτοι εντυπωσιακές εικόνες τόσο στην κάμερα όσο και το μυαλό μας και οδηγήσαμε την μικρή απόσταση μέχρι τον θολωτό τάφο του Αγαμέμνονα ή «Θησαυρό του Ατρέα». Αυτός ο τάφος ήταν ακόμα μεγαλύτερος, πολύ πιο σκοτεινός και είχε μια πολύ άσχημη μυρωδιά. Δεν μπορώ να την περιγράψω αλλά την βρήκα πολύ ενοχλητική και δεν ήθελα να κάτσω μέσα για πολύ ώρα. Βγήκαμε από το σκοτάδι στο εκτυφλωτικό φως και αμέσως ο ήλιος μας έπνιξε με την ζέστη του. Είχε έρθει η ώρα να μεταβούμε στην παλιά πόλη του Ναυπλίου.





Σε είκοσι λεπτά με μισή ωρίτσα είχαμε φτάσει στο προορισμό μας και ψάχναμε με το gps να βρούμε τρόπο να ανεβούμε στην πανσiόν, μιας και τα στενάκια δεν έμοιαζαν car friendly. Παρκάραμε στο δημοτικό παρκινγκ που βρισκόταν ακριβώς δίπλα από το κατάλυμα μας.

Το πρώτο πράγμα που πρόσεξα να κυριαρχεί στην περιοχή ήταν τα σκαλοπάτια και για να φτάσουμε το δωμάτιο μας έπρεπε να σκαρφαλώσουμε πολλά από δαύτα. Η κυρία Ελένη που μας εξυπηρέτησε και που είχε δώσει το όνομα της στην πανσιον ήταν γλυκύτατη και μας πήγε στο δωμάτιο μας με χαρά και πρόθυμη να απαντήσει σε κάθε ερώτηση μας.

Το δωμάτιο ήταν πανέμορφο με ψηλό τριγωνικό ταβάνι με ξύλινες δοκούς. Οι τοίχοι ήταν βαμμένοι με ένα συμπαθητικό ροζ και στους τοίχους είχαν κρεμάσει μερικούς ωραίους πίνακες. Το δωμάτιο ,μας είχαν ενημερώσει, δεν θα είχε θέα αλλά βγαίνοντας στο μικρό ξύλινο μπαλκόνι ανακάλυψα πως μπορούσα να δω ένα μικρό κομμάτι θάλασσας· χάρηκα πάρα πολύ. Τελικά και πρωινό μας πρόσφεραν, μερικές φρυγανιές με βούτυρο και μέλι, ότι πρέπει! Αφήσαμε τα πράγματα μας και ξεκινήσαμε για την παραλία.

Η Κ. Ελένη μας εξήγησε πως να πάμε στην παραλία αλλά αυτό που βρήκαμε δεν ήταν μια αμμουδιά αλλά μια προβλήτα από όπου μερικοί νεαροί βουτούσαν στο νερό. Δεν μας εντυπωσίασε καθόλου, δεν θέλαμε να κάνουμε μπάνιο εκεί αλλά δεν ξέραμε που αλλού να πάμε και αν θα χρειαστεί να πάρουμε το αμάξι. Λίγο πιο πέρα όμως βρισκόταν ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που μας επέδειξαν προς τα που να πάμε.

Πήραμε το μονοπάτι που υπήρχε στην βάση του λόφου – κάτω από το Παλαμήδι – και περπατήσαμε για δεκαπέντε με είκοσι λεπτά μέχρι να φτάσουμε στην παραλία Αρβανιτιά. Η διαδρομή ήταν πολύ όμορφη. Από την μία μεριά είχες τον γκρεμό και από κάτω την θάλασσα που έσκαγε επάνω στα βράχια και από την άλλη τον λόφο με το Παλαμήδι στην κορυφή του. Η παραλία είναι μικρή σε έκταση και μάλιστα μεγάλο της κομμάτι είναι στρωμένο με τσιμέντο σε επίπεδα όπου υπάρχουν ξαπλώστρες με ομπρέλες. Δεν με ενθουσίασε όσο περίμενα αλλά χαλαρώσαμε ξαπλωμένοι στις ξαπλώστρες και δροσιστήκαμε με μερικές βουτιές. Μετά από την επίσκεψη στις Μυκήνες χρειαζόμασταν την θάλασσα.



Αργά το απόγευμα ξεκινήσαμε για την πρώτη μας βόλτα στην παλιά πόλη. Στο τέλος του Ιουνίου ο τουρισμός ήταν σε καλά επίπεδα και μπορούσαμε να κυκλοφορούμε άνετα. Προχωρούσαμε αργά μέσα στα στενάκια και εντυπωσιαστήκαμε από τις γραφικές πανσιον και την αρχιτεκτονική της πόλης που επί το πλείστον έχει να ευχαριστεί τον Καποδίστρια που θέλησε να την φέρει στις προδιαγραφές των ευρωπαϊκών πόλεων. Περπατήσαμε στην πλατεία Συντάγματος, περάσαμε απέναντι στην προκυμαία και θαυμάσαμε το Μπούρτζι και όταν το στομάχι μας άρχισε να χουρχουρίζει τραβήξαμε προς τις ταβέρνες.



Μετά το φαγητό δεν ένιωθα καλά και δυστυχώς η βόλτα μας στην βραδινή πόλη δεν κράτησε πολύ και αναγκαστικά γυρίσαμε στο δωμάτιο όπου κοιμήθηκα σαν πουλάκι.
 

Georgia86

Member
Μηνύματα
172
Likes
1.233
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Το πρωί ένιωθα καλύτερα και αφού φάγαμε το πρωινό μας ξεκινήσαμε για να πάρουμε την βαρκούλα προς το Μπούρτζι. Πριν όμως φτάσουμε εκεί κάναμε μια μικρή βόλτα στα μαγαζιά. Βρήκαμε μια gelateria όπου ανήκει σε έναν ιταλό κύριο και αποφασίσαμε το απόγευμα να φάμε εκεί χειροποίητο Ιταλικό παγωτό . Υστέρα μπήκαμε σε ένα βιβλιοπωλείο όπου αγόρασα ένα βιβλίο, όπως κάνω σε κάθε μέρος που πηγαίνουμε διακοπές και κατευθυνθήκαμε προς την προβλήτα για να πάρουμε το πλοιαράκι προς το Μπούρτζι. Το αντίτιμο ήταν στα 4 ευρώ και ευτυχώς που το προλάβαμε στο τσακ διότι το επόμενο ήταν σε μια ώρα και ίσως παραπάνω!

Η απόσταση μέχρι το Μπούρτζι ήταν μικρή και φτάσαμε σε μερικά λεπτά. Το κάστρο χτίστηκε το 1473 από του Ενετούς και ανά τους αιώνες έχει χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους. Μάλιστα είχε μετατραπεί και σε ξενοδοχείο την δεκαετία του ’30. Από την στιγμή που πατήσαμε το πόδι μας στον χώρο του κάστρου αντιληφθήκαμε πως γίνονταν έργα και αυτό μας ενόχλησε αρκετά μιας και ένα μεγάλο μέρος του ήταν κλειστό για τους επισκέπτες. Φαίνεται πως όπου πηγαίνουμε γίνονται έργα! Είχαμε είκοσι λεπτά στην διάθεση μας , κάναμε την μικρή μας βόλτα στον χώρο και βγάλαμε και αρκετές φωτογραφίες. Μόλις τελείωσε ο χρόνος μας γυρίσαμε στην βάρκα με επόμενο προορισμό το Παλαμήδι!

DSC01389.JPG


Για να επισκεφτούμε το Ενετικό φρούριο έπρεπε να πάρουμε το αμάξι, δεν υπήρχε περίπτωση να ανεβούμε τα 999 σκαλοπάτια μέχρι την κορυφή, αν και βάλαμε το GPS σαν οδηγό μας πήγε από τον λάθος δρόμο όποτε ζητήσαμε οδηγίες από μια κάτοικο της περιοχής. Είχε αρκετό χώρο για παρκινγκ μπροστά από την είσοδο· πληρώσαμε το αντίτιμο που ήταν στα 12 ευρώ μπήκαμε στο φρούριο.

Το Παλαμήδι χτίστηκε το 1687 και είναι ένας τεράστιος καλοδιατηρημένος χώρος όπου μπορεί ο καθένας να περπατήσει με την ηρεμία του στα δρομάκια θαυμάζοντας την αρχιτεκτονική του φρουρίου. Διάφορες πινακίδες σε ενημερώνουν για το τι βρίσκεται εκεί που κοιτάς και φυσικά στο Παλαμήδι βρίσκεται και η φυλακή του Κολοκοτρώνη, όπου χρειάζεται μια κάποια ευλυγισία για να καταφέρεις να μπεις μέσα. Όσοι πάσχετε από ρευματικά δεν θα το πρότεινα, φοβερή υγρασία!

Η ζέστη ήταν αρκετά ενοχλητική αλλά και επικίνδυνη και ενώ θέλαμε να γυρίσουμε κάθε πιθαμή του χώρου, νιώθαμε την κόπωση να μας καταβάλει και εγώ που αντιμετωπίζω ένα μικρό πρόβλημα με το άσθμα ένιωσα φοβερή αδυναμία. Είδαμε αρκετά από το φρούριο και φύγαμε με πολύ καλές εντυπώσεις. Η θέα είναι εκπληκτική, βλέπεις όλο το Ναύπλιο στο πιάτο που λένε και ατενίζεις την θάλασσα όσο θες!

DSC01413.JPG


DSC01398.JPG


Μετά την επίσκεψη μας το Παλαμήδι θέλαμε οπωσδήποτε μια βουτιά στα παγωμένα νερά για αυτό κατευθύναμε προς την παραλία Καραθώνα. Η παραλία αυτή μου άρεσε πιο πολύ από την προηγούμενη. Ήταν μεγαλύτερη και πιο ήσυχη. Πήραμε δυο χυμούς και αφεθήκαμε στην γλυκιά αύρα της θάλασσας.

DSC01421.JPG


Για φαγητό γυρίσαμε στο Ναύπλιο και καθίσαμε σε μια ψαροταβέρνα απέναντι από την προκυμαία. Φάγαμε του σκασμού και πήραμε μαζί μας τα περισσευούμενα για το βράδυ. Τα γατάκια της παλιάς πόλης μυρίστηκαν τον μεζέ και μέχρι να φτάσουμε στην πανσιόν μας ακολουθούσαν γύρω στα δεκαπέντε μικρά τριχωτά πλασματάκια. Αποφασίσαμε να κάτσουμε λίγο στο δωμάτιο για να ξεκουραστούμε και να δροσιστούμε μιας και το air-condition δεν σταματούσε να δουλεύει και όταν πέσει ο ήλιος λίγο να βγούμε για βόλτα στα σοκάκια.

Ξεκινήσαμε με μια επίσκεψη στην πρώτη βουλή των Ελλήνων η οποία στεγάστηκε από το 1825 μέχρι το 1826 στο τζαμί το οποίο είχε μετατραπεί για αυτό τον σκοπό από τον αρχιτέκτονα Βαλλιάνο. Τώρα λειτουργεί σαν συνεδριακός χώρος και το ονομάζουν Βουλευτικό. Εμείς το είδαμε απέξω, αν και κοιτάζοντας μέσα από τα τζάμια είδαμε όλο τον εσωτερικό χώρο.

DSC01428.JPG


DSC01430.JPG


Μετά προχωρήσαμε μέχρι την πλατεία Συντάγματος όπου μπορείς να δεις τα εξής: το Αρχαιολογικό Μουσείο, το σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και το ανάκτορο Ιωάννη Καποδίστρια. Είναι μια ωραία πλατεία, προσεγμένη και αρχοντική. Ύστερα περπατήσαμε μέχρι το μαγαζί με το Ιταλικό παγωτό για να γλυκαθούμε καθώς περπατούμε στα στενά της πόλης. Κάποια στιγμή ακούσαμε μια οδηγό να μιλάει για την τοποθεσία όπου δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας , θέλαμε να το δούμε για αυτό και την πήραμε από πίσω μέχρι να φτάσουμε.

DSC01431.JPG
DSC01432.JPG


Όταν φτάσαμε ανακαλύψαμε πως στον τοίχο υπάρχει το σημάδι από την σφαίρα και μια σύντομη περιγραφή για το τι συνέβη εκείνη την μέρα. Φύγαμε μέσα από τα στενάκια για να δούμε την πύλη της Ξηράς.

Η πύλη της Ξηράς όσο και αν σας φαίνεται περίεργο κάποτε ήταν η μοναδική είσοδο της πόλης και μπροστά από την πύλη υπήρχε ένας υδάτινος δίαυλος όπου προσάραζαν καραβάκια. Χτίστηκε το 1687 και δυστυχώς δεν υπήρχε πλέον το 1897. Μπροστά στην πύλη αυτή παράδωσαν τα κλειδιά της πόλης στον νεαρό βασιλιά Όθωνα το 1833. Η αναστηλωμένη πλέον πύλη είναι πολύ όμορφη και το βράδυ ακόμα πιο εντυπωσιακή. Τα σοκάκια εκεί γύρω είναι πολύ γραφικά και τα περπατήσαμε πολύ ώρα μέχρι να αποφασίσουμε να γυρίσουμε στο δωμάτιο.

DSC01433.JPG


Όταν φτάσαμε στον δρόμο της πανσιόν προσέξαμε πως διπλά από το πάρκινγκ είχε μια είσοδο που οδηγούσε μέσα στο βράχο και αποφασίσαμε να δούμε που θα μας βγάλει. Τελικά ο διάδρομος οδηγούσε σε ασανσέρ που σε έβγαζαν στην κορυφή του βράχου που υπήρχε ένα ξενοδοχείο στην Ακροναυπλία. Ήταν μαγευτική η θέα!

Κατεβήκαμε και πήγαμε προς την πανσιόν· ήμασταν κουρασμένοι και μας περίμενε ένα δροσερό κρεβάτι!
 

Georgia86

Member
Μηνύματα
172
Likes
1.233
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Την Τρίτη και τελευταία μέρα του ταξιδιού μας φύγαμε νωρίς από το Ναύπλιο – αφού πληρώσαμε την ιδιοκτήτρια και κάναμε μια τελευταία βόλτα στην πόλη – για να επισκεφτούμε την αρχαία πόλη της Επιδαύρου. Αυτή θα ήταν η πρώτη φόρα που θα επισκεπτόμασταν τον αρχαιολογικό χώρο και ήμασταν πολύ χαρούμενοι.

Το Αρχαίο Θέατρο Ασκληπιείου Επιδαύρου χτίστηκε το 340 π.Χ με 330 π.Χ και το χρησιμοποιούσαν για τους δραματικούς και όχι μόνο αγώνες με σκοπό την λατρεία του Ασκληπιού. Αλλά στον αρχαιολογικό χώρο που είναι πολύ μεγάλος δεν υπάρχει μόνο το θέατρο αλλά και πολλά άλλα μνημεία που μπορεί να δει κάποιος πληρώνοντας 12 ευρώ στην είσοδο. Έκανε αφάνταστη ζέστη και το μόνο που σκεφτόμασταν ήταν πως θα καταφέρναμε να περπατήσουμε με άνεση στον αρχαιολογικό χώρο. Είχε αρκετούς τουρίστες, περισσότερους από τις Μυκήνες, και όλοι δυσανασχετούσαν με την θερμοκρασία.

Ανηφορίσαμε μέχρι το θέατρο και αμέσως νιώσαμε το δέος που προκαλούν τέτοια μνημεία. Κυρίως σκεφτόμουν όλους τους ανθρώπους που έχουν παίξει τους ρόλους των αγαπημένων μου τραγικών έργων! Είναι εκπληκτικό πως το θέατρο λειτουργεί για τον ίδιο σκοπό χιλιάδες χρόνια τώρα. Εισερχόμενοι στο θέατρο είδαμε αρκετούς ανθρώπους που προσπαθούσαν να τεστάρουν την ακουστική του , ήταν αστείο να τους βλέπεις να ρίχνουν κέρματα και να φωνάζουν στους φίλους τους που είχαν ανέβει ψηλά στις κερκίδες. Άρχισα και εγώ να τρέχω τα σκαλάκια αλλά γρήγορα αντιλήφθηκα πως το αρχαίο θέατρο είναι πιο μεγάλο από ότι φαίνεται και γρήγορα λαχάνιασα, το καλό ήταν ότι είχα φτάσει σχεδόν στο ψηλότερο μέρος και σύντομα με ακολούθησε και ο Στάθης.

Βρήκα την θέα του θεάτρου από ψηλά απλά υπέροχη. Μεγαλειώδη! Βγάλαμε πολλές φωτογραφίες και όταν κατεβήκαμε ήρθαμε αντιμέτωποι με μια Ρωσίδα τουρίστρια η οποία τραγουδούσε τραγούδια της χώρας της με πολύ κέφι! Και εκτός από αυτό το ευχάριστο διάλλειμα λίγο πιο πέρα ένας ξεναγός ή Καθηγητής έδινε διάλεξη για τον χώρο σε μια ομάδα ανθρώπων και επωφελήθηκα από την ευκαιρία να μάθω ένα δυο πραγματάκια. Προχωρήσαμε προς το μουσείο και στην διαδρομή βρήκαμε μια βρύση και ρίξαμε λίγο νεράκι στο πρόσωπο μας για να δροσιστούμε.

Το μουσείο είναι πολύ μικρό και δεν έχει πολλά να δεις, αλλά αυτά που βρίσκονται μέσα είναι πολύ όμορφα και με μεγάλη αξία. Ιδρύθηκε το 1905-1909 από τον ανασκαφέα της περιοχής Κ. Καββαδία για να στεγαστούν τα ευρήματα του. Μετά την επίσκεψη στο μουσείο κατευθυνθήκαμε προς τα υπόλοιπα αξιοθέατα. Είδαμε το στάδιο που χτίστηκε τον 4 αι. π.Χ , το Ρωμαϊκό ωδείο, το ναό της Αρτέμιδος και αρκετά άλλα. Προχωρήσαμε στον περιβάλλοντα χώρο και βγάλαμε βίντεο και φωτογραφίες. Ο ήλιος έκαιγε ακόμα πιο δυνατά από πριν και η σκιά από τις ελιές ήταν θεόσταλτη.

DSC01441.JPG
DSC01445.JPG
DSC01452.JPG
DSC01453.JPG
DSC01454.JPG


Για μπάνιο θα πηγαίναμε στο Τολό που ήταν κοντά μας. Ήταν μια αρκετά μεγάλη αμμουδιά με πολύ κόσμο και δροσερή θάλασσα. Καθίσαμε αρκετή ώρα, δροσιστήκαμε και μετά κατευθυνθήκαμε προς κάποια ταβέρνα για φαί. Εντέλει καταλήξαμε στα σουβλάκια και αφού σκάσαμε για τα καλά πήραμε τον δρόμο της επιστροφής ξεκούραστοι και γεμάτοι όμορφες εικόνες.

DSC01456.JPG
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.091
Likes
23.855
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Σας ποστάρω και το βιντεάκι που φτιάξαμε για το Ναύπλιο και σύντομα θα σας ανεβάσω και το βιντεάκι με τις Μυκήνες/Επίδαυρος.

Πολύ ωραία ιστορία, καταπληκτικό το βίντεο.
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.538
Likes
8.501
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Εξαιρετική ιδέα για εκδρομή. Την επόμενη φορά που θα βρεθώ στην Αθήνα, θα την τιμήσω!
 

Georgia86

Member
Μηνύματα
172
Likes
1.233
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Εξαιρετική ιδέα για εκδρομή. Την επόμενη φορά που θα βρεθώ στην Αθήνα, θα την τιμήσω!
Όντως ήταν πολύ ωραία εκδρομή! Ελπίζω σύντονα να μπορέσεις να την πραγματοποιήσεις, είμαι σίγουρη οτι θα περάσεις τέλεια. :D
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.328
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Α ρε πατρίδα, καιρό έχω να πάω. Ευτυχώς μου θύμισες αρκετά με την ιστορία σου!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.168
Μηνύματα
882.757
Μέλη
38.881
Νεότερο μέλος
Pavlosvalia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom