Ιράν Περσία - και με γκρουπ και μόνοι

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
΄Ισως να φταίει ο παρεξηγημένος φόβος μας, ίσως οι κακές πληροφορίες, το θέμα είναι πως οι περισσότεροι προτιμάμε να επισκεπτόμαστε την Περσία με οργανωμένες εκδρομές.
Παρ΄ όλα αυτά εάν κάποιος επιθυμεί, μπορεί να δει και να κάνει κάποια πράγματα, πέρα από τα τυπικά του πρακτορείου. Πράγματα ενδιαφέροντα και μοναδικά, που θα τον κάνουν να νοιώσει την πραγματική Περσία.
Δεν πρέπει να υπάρχει κανένας φόβος, γιατί η χώρα αυτή είναι απολύτως ασφαλής.

Ας ξεκινήσουμε από το νότο

Σιράζ
http://www.shirazcity.org/English/En%20Shiraz/En%20sightseeing.htm(για γενική εικόνα των σημείων ενδιαφέροντος του Σιράζ)
Τα πρακτορεία συνήθως μας πηγαίνουν στον τάφο/τύμβο του Σααντί, Πέρση ποιητή του 13ου αιώνα και τον τάφο του Xαφέζ, λυρικού ποιητή. Προσθέτουν ακόμα και μια ολιγόωρη επίσκεψη του παζαριού Vakil.

Οι δύο αυτοί τάφοι, βρίσκονται ο ένας κοντά στον άλλο και αρκετά μακριά από το κέντρο της πόλης.
Είναι όμορφα απλά κτίσματα, που περιβάλονται από γλυκούς κήπους.
Εφ΄όσον κάποιος δεν θέλει να επισκεφθεί τους τύμβους, που σε γενικές γραμμές δεν λένε και πολλά πράγματα, μπορεί να προτιμήσει το Naranijestan-e Ghavam, το οποίο είναι μέρος του συμπλέγματος Ghyavam. ΄Ηταν η κατοικία του κυβερνήτη της αυλής των Fars,(*) κατά τη διάρκεια της περιόδου των Qajar και το εσωτερικό του είναι περίσσειας ομορφιάς, όπως άλλωστε και οι κήποι του.
Το σύμπλεγμα αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της Περσικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και υπάγεται στην έδρα Τεχνών και Αρχιτεκτονικής τους Πανεπιστημίου του Σιράζ.

Εάν ο ξεναγός σας δεν μπορεί να αλλάξει την ξενάγηση στους τάφους, με το Ghavam, συνεννοηθείτε με τον ντόπιο ξεναγό ή και με το ξενοδοχείο σας. Μπορείτε να πάρτε ένα ταξί, το οποίο θα σας περιμένει να τελειώσετε την περιήγηση του συμπλέγματος Ghavam και μετά να σας πάει στο παζάρι.
Η Σιράζ έχει αρκετά παζάρια.
Το πρακτορείο θα σας πάει στο μεγαλύτερο, το Vakil και που είναι και το πιο περιεκτικό σε είδη.
Στην νότια άκρη του παζαριού αυτού βρίσκεται η Sara'a-ye Moshir ή Golshan, ένα οκταγωνικό παμπάλαιο κτίριο, με αίθριο και μια λιμνούλα στη μέση. Ολόγυρα πολύ όμορφα μαγαζάκια με παλαιά αντικείμενα. Εκεί βρήκα τις πέτρες για τα κομπολόγια που έψαχνα.
Εάν θέλετε συγκεντρωμένα χειροποίητα και έργα ιρανικής τέχνης που είναι πολύ ιδιαίτερη τεχνοτροπία, θα πάτε στο Bazaar-e Moushir, κι αυτό στο τέλος του Vakil.
Η είσοδος για την αγορά του Vakil είναι δίπλα ακριβώς από το ομόνυμο χαμάμ, επάνω στην πλατεία.
Μερικά πρακτορεία περιλαμβάνουν στο πρόγραμμά τους και την Yazd, κέντρο του Ζωροαστρισμού. Εάν όμως το δικό σας πρακτορείο σταματά μόνο στο Σιράζ, ζητείστε από τον ξεναγό σας να σας πάει να δείτε, έτσι για την ιστορία, το μνημείο του Ζωροαστρισμού, που βρίσκεται σε μια συνοικία της πόλης, όχι μακριά από το κέντρο.
Δεν θυμάμαι το όνομά του, ούτε μπορώ να το βρώ, γιατί οι αναφορές στον ζωροαστρισμό, στο διαδίκτυο, δεν είναι και οι πιο προσφιλείς για την χώρα αυτή.

Περσέπολη
Είναι must.
Δαρείος ο Α΄, Ξέρξης, Αρταξέρξης, Δαρείος ο Β΄, όλοι εδώ, ξεπηδούν από τις παιδικές σου γνώσεις και σε προϋπαντίζουν, ενώ εσύ ανεβαίνεις την φημισμένη σκάλα των πρεσβευτών.
Θέλει χαμηλά παπούτσια, χωρίς τακούνια και να μην γλυστράνε, γιατί η όλη περιήγηση γίνεται σε πλακόστρωτα και κρατά πολύ ώρα. Έάν κάνει πολύ ζέστη, μην ντραπείτε οι κυρίες, πάνω από το μαντίλι βάλτε και κανένα καπέλο, γιατί εδώ ο ήλιος δεν αστιεύεται. Πάρτε μαζί σας νερό.
aupload.wikimedia.org_wikipedia_commons_thumb_2_29_Persepolis_686085d0f0e9e4014942108ef934c054.jpg aimages.travelpod.com_users_lufervit_thumbnail.large.iranpak2006.1148226960.photo33_5.jpg


Πασαργάδες
΄Ηταν η πρώτη πρωτεύουσα της περσικής αυτοκρατορίας.
Ελάχιστες αρχαιότητες έχουν διασωθεί.
Εδώ υπάρχει το μαυσωλείο του Κύρου, που υπήρξε και ιδρυτής της πόλης.
Μόνο και μόνο γι΄ αυτό το μνημείο, αξίζει μιαν επίσκεψη.
Είναι στο δρομο σας από Εσφαχάν προς την Περσέπολη και το Σιράζ.
Αντικρίζοντας το μνημείο, είδα τις φωτογραφίες των σχολικών μου βιβλίων να ζωντανεύουν.
Τελικά είναι φοβερό συναίσθημα όταν βλέπεις ότι η ιστορία είναι ορατή πραγματικότητα και όχι μύθος.
aupload.wikimedia.org_wikipedia_commons_thumb_a_a8_Cyrus_tomb.jpg_200px_Cyrus_tomb.jpg


Fars(*)
Η περιοχή Pars, (παραφθαρμένο σε Fars -Farsi λέγεται και η περσική γλώσσα- και Pars, Pers ), στα νότια της χώρας, έδωσε το όνομα Περσία την εποχή των Σασσανιδών, όνομα που διαδόθηκε στον λοιπό κόσμο από τους στρατούς του Μ. Αλεξάνδρου.
Το 1959 ο Σάχης αποφάσισε τη διπλή ονομασία της χώρας, ήτοι Ιράν και Περσία.
Η χρήση του ονόματος Ιράν, είναι ουσιαστικά η επαναφορά της πανάρχαιας ονομασίας Αρυάναμ. Η λέξη "Αρυανάμ" είναι η αρχαία εκδοχή του Ιράν και η αρχαία γενική πληθυντικού που σημαίνει(γη) των Αρίων.
 

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Εσφαχάν

Η πιο όμορφη πόλη της Περσίας.
Η πλατεία Imam Square (Naqsh-E Jahan Square) όπου γύρω της απλώνεται το περίφημο παζάρι του Εσφαχάν, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη του κόσμου, μετά την Τιανμέν του Πεκίνο

Το παζάρι, είναι ΤΟ παζάρι.
Δεν χρειάζονται εδώ συμβουλές
Μπαίνεις και χάνεσαι. Και καλά ψώνια
Σε αυτό το παζάρι θα βρείτε τα κουτάκια από κόκκαλο καμήλας, ζωγραφισμένα με την τεχνοτροπία της μικροζωγραφικής. Πάρα μα πάρα πολύ όμορφα. Ψάξτε τα στο κομμάτι του παζαριού που έχει τις κορνίζες κτλ.
Αγοράστε τα από εδώ, γιατί δύσκολα θα τα βρείτε αλλού και κυρίως στην Τεχεράνη.
Εδώ τα αγόρασα 10 δολλάρια το ένα περίπου πριν 2 χρόνια και τα βρήκα στη Δαμασκό, με τη μισή δουλειά επάνω τους, 70 ευρώ.
Προσοχή. Παίρνει παζάρια, αλλά όχι ασύστολα, όπως π.χ. στην Πόλη.
Παντού θέλουν τα δικά τους νομίσματα.
Έπομένως φροντείστε για αλλαγή συναλλάγματος, πριν έρθετε εδώ.
Αν όμως ξεμείνετε και κάποιος δεχθεί συναλλαγή σε ευρώ, προτιμείστε να έχετε μερικά δολλάρια μαζί σας.
Είναι πιο ευπρόσδεκτα:bleh:

Ορισμένα πρακτορεία δεν πηγαίνουν στο Παλάτι Chehel Sotun
Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να πάτε μόνοι σας. Είναι ένα εκπληκτικό κτίσμα, με ανεπανάλειπτες συλλογές από πανάρχαια κοσμήματα, όπλα και κοράνια, και έναν πολύ όμορφο κήπο
Μπορείτε να πάρετε ταξί και να σας περιμένει

Το Jameh Mosque, το μεγαλύτερο της Περσίας θα είναι σίγουρα στο πρόγραμμά σας

Το τζαμί "The Shaking Towers", είναι σε μια συνοικία του Εσφαχάν και πηγαίνεις εκεί με ταξί. Το τζαμί έχει δύο πύργους. ΄Ενας άντρας ανεβαίνει στον έναν πύργο, τον κουνάει και σε λίγο κουνιέται και ο άλλος. Τίποτε το ιδιαίτερο, αλλά εάν έχετε αρκετό χρόνο, ελάτε. Θα έχετε κάτι να θυμάστε και να γελάτε

Η μεγαλύτερη και καλλίτερη και πιο εντυπωσιακή και πιο ρομαντική πλευρά της πόλης (και πιο ανέξοδη:haha:) είναι οι γέφυρες του ποταμού Zayande Rud.
Μία από τις γέφυρες έχει 33 αψίδες και προσφέρει απίστευτες εικόνες ωραιότητας.
Κάποια άλλη δίπλα έχει οχυρά, μία τρίτη είναι πιο σύγχρονη... και όλες ενώνουν τις δύο μεριές της πόλης με πάρκα, και αρχοντικά ιρανικής τεχνοτροπίας.
Το βράδυ πρέπει απαραίτητα να έρθετε
Ο φωτισμός είναι ονειρικός.
Οι κάτοικοι έρχονται για να περάσουν το βράδυ τους. Οι γυναίκες κατά εκατοντάδες συρρέουν με τα τσαντόρ τους και κάθονται στα πέδιλα της γέφυρας.
Στον επάνω όροφο, ανάμεσα στις αψίδες, οι άντρες μονάχοι τους τραγουδούν.
Το θέαμα είναι εξαίσιο και θα μείνει σίγουρα αξέχαστο.
Πάρτε ταξί και αφήστε το να σας περιμένει.
΄Αλλως απαιτείστε από τον αρχηγό σας να σας φέρει.
Μπορείτε να μείνετε μέχρι πολύ αργά. ΄Ολοι έξω θα είναι και θα τριγυρνούν στις γέφυρες...

Κοντά στην πλατεία Ιμάμ βαθειά στα δρομάκια του παζαριού βρίσκεται το Azadegan Teahouse με παραδοσιακό τσάι, εντυπωσιακό διάκοσμο και χωριστά καθίσματα για τους ανύπαντρους, τις ανύπαντρες και τα παντρεμένα ζευγάρια. Ζητείστε από τον ντόπιο ξεναγό να σας πάει.

Το καλλίτερο ξενοδοχείο της πόλης είναι το Abbasi Hotel, ένα καραβάν σαράι του 17ου αιώνα, με βιτρώ, τοίχους καλυμμένους με ασήμι και καθρέφτες, με έναν κήπο όνειρο, με ποταμάκια, σιέρες, συντριβάνια, νερά, και στο βάθος ένα tea tend ίδιο με 1000+1 νύκτες. Μα πάνω απ΄ όλα, ένα φαγητό, μα τι φαγητό.....
Η διαμονή 142 δολλάρια το δίκλινο, αλλά παίρνει διαφοροποίηση τιμής, ήτοι εκπτώσεις.
Το φαγητό δεν περνά τα 15 ευρώ το άτομο....

Το Εσφαχάν είναι γνωστό και από τη φράση, "το ρόδο του Εσφαχάν"
Η γνώμη δυίσταται. Μπορεί να αναφέρεται και στα ρόδα, τα τριαντάφυλλα που είναι γεμάτοι οι κήποι του και ανθίζουν την άνοιξη. Μπορεί όμως να αναφέρεται και στα ρόδια, που η παραγωγή στην πόλη είναι τεράστια και πωλούνται υπαίθρια παντού.

Δύο μέρες δεν φτάνουν
Στις 3 αρχίζεις να ηρεμείς.
Βάλε 4 να πεις ότι κάτι είδες, ή τέλος πάντων, κάτι ψώνισες....:clap:








aimages.travelpod.com_users_lufervit_thumbnail.large.iranpak20d745180977ba8e5c39411deb7945bb20.jpg aimages.travelpod.com_users_lufervit_thumbnail.large.iranpak2095e699b87f106fa0c3d2f791a047e637.jpg
 

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Τεχεράνη
Η πρωτεύουσα
Τεράστια. 17 εκατομμύρια κάτοικοι, και ίσως 17 εκατομμύρια αυτοκίνητα, που τρέχουν σαν δαιμονισμένα.

Το πρακτορείο σίγουρα θα σας πάει στα υπόγεια της Τράπεζας Mellat που είναι το θησαυροφυλάκειο του Ιρανικού θρόνου. Ο Θρόνος του Παγωνιού, το μεγαλύτερο άκοπο διαμάντι στον κόσμο, το Darya-e-Noor κοινώς, «θάλασσα του φωτός», τα στέμματα, τα κοσμήματα, μια τρέλλα σκέτη.
Προσοχή. Τσάντες και μηχανές αφήνονται στην είσοδο. Επομένως τα χρήματα επάνω σας, εκ των προτέρων.

Επίσης θα έχει μάλλον συμπεριλάβει και το Εθνικό Μουσείο του Ιράν, το αρχαιότερο μουσείο της χώρας, 60 ετών ήδη, που είναι χωρισμένο σε αρχαιολογικό και σε μουσείο Ισλαμικής Περιόδου. Πολύ καλό. Μην το χάσετε.

Είναι αρκετά ενδιαφέρον και το μουσείο του Χαλιού, κυρίως αν ενδιαφέρεται κάποιος να αγοράσει στο μέλλον περσικά χαλιά. Εκεί δείχνουν και τις ποιότητες, οπότε μπαίνει ο αγοραστής στο νόημα της σχέσης ποιότητας/τιμής.
Εάν νομίζετε ότι δεν υπάρχει χρόνος για το μουσείο του χαλιού, αλλά θέλετε να μάθετε τις ποιότητες των χαλιών, μην ανησυχείτε. Σε όποιο μαγαζί και να πάτε στο παζάρι, θα σας κάνουν μάθημα. Αν δείξετε ενδιαφέρον, θα πιείτε τσάι, καφέ, θα φέρουν και τα παιδιά τους να σας γνωρίσουν, θα μάθετε τα πάντα για τα χαλιά και στο τέλος ίσως και να μην αγοράσετε, όμως κανείς δεν θα παραξηγηθεί.

Αν υπάρχει καιρός, καλόν είναι να δείτε κάποια από τα παρακάτω μουσεία, ως δείγμα της ζωής των Παχλεβί και της ιρανικής τέχνης.
Το Golestan Palace, στο κέντρο της πόλης, κοντά στο παζάρι.Το πιο παλιό παλάτι της πόλης που εκτός των άλλων φιλοξενεί τον περίφημο θρόνο του Σάχη που φτιάχτηκε το 1806, με το φημισμένο κίτρινο μάρμαρο της Yazd.
To Neyavaran Palace, με παλάτια του τελευταίου Σάχη, μουσεία, εκθέσεις και κήπους.
Το Sad Abad Palace είναι στην ουσία ένα πάρκο με διάσπαρτα παλάτια και παβιγιόν. Μερικά διατηρούνται ως παλάτια με εξαιρετικό διάκοσμο και άλλα, έχουν μετατραπεί σε μουσεία και πινακοθήκες. Στο μικρό παλάτι του Σάχη, οι κάθετες επιφάνειες (βλέπε τοίχος), είναι γεμάτες ασήμι και καθρέφτες (ίδια τεχνοτροπία με το ξενοδοχείο Αμπασσί στο Εσφαχάν) και οι κουρτίνες είναι ασημένιες κλωστές. Πολύ εντυπωσιακό.
http://www.irantour.org/Iran/Iranmusems.html (η σελίδα για τα μουσεία της Τεχεράνης)
Προσοχή> επειδή οι Ιρανοί ανακαινίζουν τα μουσεία και τα κτίριά τους, ρωτείστε αν στο παλάτι που θα πάτε, είναι ανοικτά τα κτίρια ή τα μουσεία που θέλετε. Στα εκδοτήρια εισητηρίων, με λίγα αγγλικά θα σας ενημερώσουν. Εγώ πήγα 2 φορές στο Γκολεστάν και δεν κατάφερα να μπω στο κεντρικό κτίριο, λόγω ανακατασκευής.

Αφήνω για το τέλος το παζάρι, το μεγαλύτερο του αραβικού κόσμου και έχει έκταση 10 χιλιομέτρων.
Πολλές είσοδοι, που εύκολα μπορεί να χαθείς.
Βάλε ένα σημάδι, ρώτησε ποια είναι η είσοδος που μπήκες, σημείωσέ το κάπου, για να ξέρεις από πού να βγεις πάλι.
Δεν είναι τόσο όμορφο όσο του Εσφαχάν και του Σιράζ και επιπλέον είναι πιο ακριβό.
Από την έκταση χάνεσαι και δεν μπορείς να βρεις τα είδη που θέλεις για να ψωνίσεις.
΄Ολα τα παζάρια έχουν την ίδια λογική. Είναι μεγάλες θεματικές ενότητες η μία δίπλα στην άλλη. Π.χ. Γυναικεία ρούχα, παιδικά, ανδρικά,υφάσματα για ρούχα, για έπιπλα, για κουρτίνες κτλ.
Προσπάθησε να ρωτήσεις σε ποια περιοχή έχουν τα χαλιά, τα ασημικά (τα οποία είναι στην κεντρική είσοδο αρχές αρχές), τα είδη δώρων. ΄Ομως δύσκολα θα βρεις αυτό που θέλεις. Εγώ απελπίστηκα.

Κάθε Παρασκευή γίνεται το Τζαμέ Παζάρ, σε ένα μεγάλο στεγασμένο πολυόροφο πάρκινγκ.
Αν ρωτήσετε πού είναι, όλοι ξέρουν και όλοι ξέρουν πώς να σας πάνε, καθ΄ ότι ίσως και αυτοί εκεί να πηγαίνουν.
΄Εχει τη μορφή του Γιουσουρούμ και φέρνουν εκπληκτικά πράγματα. Αντίκες, έπιπλα, αλλά μπορεί κάποιος να βρει και χρυσοκεντήματα σε μετάξι από το Πακιστάν, το Αζερμπαιτζάν κτλ. Η τιμή με παζάρια, περίπου στα 25 ευρώ. Βρήκα παρόμοια κεντήματα στο Κολωνάκι με 500 και πάνω. Δέχονται μόνο δηνάρια.
(100 δηνάρια= 1 ευρώ)

Ο πιο γνωστός και μεγάλος δρόμος είναι η Βαλλιάζ street, με μαγαζιά, εστιατόρια κτλ.
Παλιά, επί Σάχη, εδώ ήταν το Παρίσι της Περσίας. Τώρα άστα. Αλλά προσπαθούν, κάτι είναι κι αυτό
Ο πιο δημοφιλής δρόμος είναι η Jordan street, κυρίως το βράδυ. ΄Ενας δρόμος διπλής κατεύθυνσης, με μικρό διάζωμα στη μέση. Περνούν με τα αυτοκίνητα οι ενδιαφερόμενοι και ανταλλάσουν στη ζούλα χαρτάκια με τηλέφωνα . Δεν έχει να κάνει τίποτε με πορνεία. Είναι ένας τρόπος γνωριμίας, γιατί πού άλλού να γνωριστούν οι άνθρωποι??????


 

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Γενικές πληφορορίες

Φαγητό>
Μην προτιμάτε τα γεύματα των ξενοδοχείων, με εξαίρεση τα γεύματα του Αμπασσι στο Εσφαχάν
Μπορείτε να ζητήσετε από τον τοπικό πράκτορα, ή από το ξενοδοχείο, να σας κλείσει κάποιο εστιατόριο.
Οι τιμές είναι πολύ χαμηλές, η ποιότητα άριστη και ο διάκοσμος πάρα πολύ όμορφος.
Μπορείτε να τρώτε άφοβα τα πάντα.
Ωμά λαχανικά και φρούτα. Γλυκά και παγωτά, για τα οποία είναι φημισμένη η Περσία
Η σπεσιαλιτέ της χώρας είναι το κεμπάπ και το ρύζι (παρέχω και τη σχετική συνταγή, για όποιον επιθυμεί:haha:)

Μετακινήσεις>
Τα ταξί είναι η λύση σας. Εύκολα τα βρίσκετε και εύκολα συνενοείστε μαζί τους, έστω και με τη γλώσσα του σώματος και των νοημάτων. Εμπιστευτείτε τους, Θα σας περιμένουν. Μην τους πληρώνετε εκ των προτέρων. ΄Αλλωστε αποκλείεται να σας χάσουν. Είστε σαν τη μύγα μες το γάλα:haha:
Το ταξί είναι φθηνό. Αλλά συνεννοηθείτε πρώτα την τιμή. Θα σας γράψει το τελικό ποσό σε ένα χαρτί, το οποίο θα κρατήσετε, για να μην ξαναρχίσετε με νοήματα πάλι τις συνεννοήσεις.

Ενδυμασία>
Οι κύριοι απαγορεύεται να φορούν σορτς
Οι κυρίες επιβάλεται να φορούν μαντήλα. Ότι μαντήλα μεγάλη έχετε. Και σε ότι χρώμα έχετε. Στο νότο, ας είναι λίγο πιο σκούρα. Τα ρούχα πάντα φαρδιά. Προσοχή, όχι στενά, όχι σχιστά, όχι σέξυ...:bleh:
 

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Μπορείτε και μόνοι

Δίδονται ενδεικτικές τιμές

Για τον μήνα Μάϊο οι τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια είναι οι εξής>
Qatar, 585 euro, incl. taxes
Turkish, 685 euro, incl taxes
Emirates, 745 euro, incl. taxes

Φθάνετε στο αεροδρόμιο Ιμάμ Χομεϊνί, που απέχει 60 χιλιόμετρα περίπου από την Τεχεράνη
Επειδή οι αφίξεις είναι όλες τη νύχτα (3-4,30 τα ξημερώματα), καλόν είναι να έχετε κανονίσει την μετακίνησή σας στην πόλη. (Το ξενοδοχείο μπορεί να βοηθήσει)

Ξενοδοχεία>
Τεχεράνη> Azadi 5* κεντρικό, ίσως το καλλίτερο της πόλης> 145 δολλάρια το δίκλινο με πρωινό
Σιράζ> Homa 5* πολύ καλό και κεντρικό > 110 δολλάρια το δίκλινο με πρωινό
Εσφαχάν> Abbasi 5*, ίσως το καλλίτερο της Περσίας > 142 δολλάρια το δίκλινο με πρωινό
Yazd> Safaiyeh 4*, > 105 δολλάρια με πρωινό, το δίκλινο

Μετακινήσεις> να περιμένετε:clap::haha::bleh:
 

dk

Banned
Μηνύματα
1.397
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Στελλα,σε ευχαριστουμε πολυ για ολες αυτες τις χρησιμες πληροφοριες που μοιραζεσαι μαζι μας.:clap:
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Εξαιρετικα χρησιμες και κατατοπιστικες πληροφοριες. Σε ευχαριστουμε παρα πολυ
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Να ΄σαι καλά Στέλλα, ευχαριστούμε:clap:
 

panta45

Member
Μηνύματα
75
Likes
24
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλανδη
Στελλα,που ειχες κρυμμενο αυτόν τον θησαυρο ?
Ψαχνω σαν τρελλος εδώ και εβδομαδες,να μαζεψω πληροφοριες για το προσεχες ταξειδι μου στην Περσια.
Οπως ξερεις είναι πολύ περιορισμενες.
Και ξαφνικα σημερα το πρωι πεφτω πανω στην ιστορια σου!:)
Αποκαλυψη και σαν περιγραφη με χιλιες λεπτομερειες,και σαν πρακτικες συμβουλες!
Πως τα θυμασαι όλα αυτά? Ποτε πηγες στην Περσια?
Με ξαφνιασες πολύ ευχαριστα σημερα το πρωι.Μου εφτιαξες την ημερα!
Πολλα μπραβο σου…..:clap:
 

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Γι΄ αυτό είμαστε εδώ, γι΄ αυτό είναι εδώ η σελίδα, για να βοηθάμε ο ένας τον άλλον:clap:
΄Οτι θέλεις είμαι στη διάθεσή σου.
Πήγα 2 φορές.
2005 και 2006, όμως είμαι σε συνεχή επαφή με την χώρα, οπότε μπορώ να μάθω όποια πληροφορία θέλεις, απολύτως επίκαιρη.:p
Θα πάτε μόνοι σας?
Με γκρουπ?
Πες μου και θα σε βοηθήσω σε ότι θέλεις.
 

panta45

Member
Μηνύματα
75
Likes
24
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλανδη
Ευχαριστω πολύ για την καλη σου διαθεση .
Θα μεινουμε αρχικα 2 ημερες στην Τεχερανη για ένα ιατρικο συνεδριο της γυναικας μου.
Στη συνεχεια με γκρουπ,με περσικο ταξειδιωτικο πρακτορειο,το Pars Tours.
Το βρηκα στο διαδικτυο και η εδρα του είναι στο Σιραζ.
Με γκρουπ λοιπον θα κανουμε το 8 ημερο τουρ,πετωντας στο Σιραζ>Περσεπολη>Ισφαχαν 2 ημερες>
>Abyaneh>Kashan>Tehran.
Οι βιζες είναι ετοιμες και μετραω αντιστροφα……..:lol:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.267
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom