Αίγυπτος Πληροφορίες - Ερωτήσεις για Αίγυπτο

Hayate

Member
Επόμενο Ταξίδι
Oπου δεν κανονιζουμε..
Ταξίδι-Όνειρο
Hokkaido χειμωνα
Καϊρο αρχες Μαϊου ειναι καλη ιδεα ή θα γυρισουμε ψητοι? :haha:
Παλεύεται...θα έλεγα είναι στο άτομο..Δεν είναι σαν το καλοκαίρι προφανώς που περπατάς κάνα μισάωρο και μαζεύεσαι..Βράδυ ψιλοτελεια...

Πιθανότατα να ειμαι μετά τις 5-6 Μαϊου πλάκα πλάκα στο Κάιρο.Στην αρχή πιστεύω θα είναι κομπλέ.Προς αρχές Ιουνίου που θα φεύγω πιο ζορικα..

Sassenach77

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Εγώ αν ήμουν στη θέση του Κάρτερ θα είχα κατουρηθεί απο τη χαρά μου!... Έχω διαβάσει οτι για να μπορέσουν να βγάλουν τη μούμια απο την τελική σαρκοφάγο αναγκάστηκαν να την διαλύσουν... Προχειροδουλιά; Αναγκαστικά; Δεν ξέρω.
20251126_093206.jpg

Σήμερα κάποιος μπορεί να δει τη μούμια του στο τάφο του. Για μένα είναι το σημαντικότερο έκθεμα του τάφου, ο οποίος ωχριεί μπροστά στους άλλους βασιλικούς τάφους!
20251126_093420.jpg

Στο GEM εκτίθενται οι μούμιες των άλλων Φαραώ ή θα μείνω με την όρεξη; Δεν έχω διαβάσει απο κανέναν κάτι σχετικό.

Dr Snoopy

Member
Αφηγητής
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Ζηλανδία
Στο GEM εκτίθενται οι μούμιες των άλλων Φαραώ ή θα μείνω με την όρεξη; Δεν έχω διαβάσει απο κανέναν κάτι σχετικό.
[/QUOTE]
Οχι δεν εκτίθενται,οι μούμιες των άλλων Φαραώ είναι στο NMEC,18 βασιλιάδες και 4 βασίλισσες

Sassenach77

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
[/QUOTE]
Οχι δεν εκτίθενται,οι μούμιες των άλλων Φαραώ είναι στο NMEC,18 βασιλιάδες και 4 βασίλισσες
[/QUOTE]
Το παλιό μουσείο είναι αυτό; Πήγες;

Υ.Γ. Το τάφο της Νεφερτάρι τον είδες μήπως;;;

Last edited:

Dr Snoopy

Member
Αφηγητής
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Ζηλανδία
[/QUOTE]
Το παλιό μουσείο είναι αυτό; Πήγες;

Υ.Γ. Το τάφο της Νεφερτάρι τον είδες μήπως;;;
[/QUOTE]
Δεν εχω τελειώσει ακόμα με το Κάιρο,αύριο Dendera και μετα θα δω αν το προλάβω.Στον τάφο τζίφος,κλειστός και τα κλειδιά παρμένα. Λέω,ας δοκιμάσω τον τάφο του Amenhotep που άνοιξε πρόσφατα μετα απο 20ετη συντήρηση.Σοκ και δέος,μια εβδομάδα πιο μπροστά αίτηση να τον ανοίξουν και εισιτήριο 900 ευρώ 😱

Sassenach77

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Λέω,ας δοκιμάσω τον τάφο του Amenhotep που άνοιξε πρόσφατα μετα απο 20ετη συντήρηση.Σοκ και δέος,μια εβδομάδα πιο μπροστά αίτηση να τον ανοίξουν και εισιτήριο 900 ευρώ 😱
o_Oo_Oo_O όταν πέσουν οι τιμές θα ξανα πάω... :lol:

Dr Snoopy

Member
Αφηγητής
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Ζηλανδία
Πήγα σήμερα στο NMEC. Εκεί εκτίθενται στο χαμηλότερο επίπεδο του μουσείου οι 22 μούμιες που μεταφέρθηκαν με επιβλητική πομπή απο το παλιό μουσείο το 2021. Φωτογραφιες απαγορευονται,σε καθε μούμια ειχε και φυλακα.Εισιτήριο 550 Αιγυπτιακές λίρες με κάρτα

20260303_180631.jpg

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Καϊρο αρχες Μαϊου ειναι καλη ιδεα ή θα γυρισουμε ψητοι? :haha:
Εάν θα πάτε μόνο Κάιρο είναι μια χαρά ο Μάιος γιατί από ότι κατάλαβα έχει θερμοκρασίες περίπου Αθήνας.
Εγώ πήγα μέσα Ιουνίου πριν χρόνια και η θερμοκρασία αν και έφτασε έως και 35 βαθμούς δεν την ένιωθα τη ζέστη έντονα.
Αν κρίνω από τις φωτογραφίες και τα ρούχα που φορούσα η ζέστη ήταν πολύ υποφερτή.

georgeant

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip B. Αμερική
Καλημέρα σας,

έχουμε κλείσει εδώ και μήνες ταξίδι στην Αίγυπτο (Ασουάν, Λούξορ, κρουαζιέρα Νείλος, Κάιρο) για 11-19 Μαρτίου.
Αναρωτιόμαστε αν είναι καλή στιγμή για να πραγματοποιηθεί το ταξίδι δεδομένων των πολιτικών εξελίξεων και του πολέμου στη Μ. Ανατολή. Αν και η Αίγυπτος δεν εμπλέκεται στον πόλεμο, ούτε οι αεροπορικές που έχουμε κλείσει έχουν ακυρώσει κάποιο δρομολόγιο από/προς Ελλάδα (Aegean, και εσωτερικές πτήσεις με Air Cairo), μια ανησυχία την έχουμε - ιδιαίτερα μετά τις τελεταίες εξελίξεις σε Λίβανο και Κύπρο.

Θα ήθελα να ρωτήσω αρχικά κόσμο που είναι ήδη εκεί πώς είναι η κατάσταση στα τουριστικά μέρη (αν γίνονται ακυρώσεις ή αν υπάρχει γενικότερη ανησυχία), και δεύτερον, αν πιστεύετε πώς θα ήταν σοφότερο να ακυρωθεί το ταξίδι έτσι κι αλλιώς ή απλώς να περιμένουμε μέχρι τελευταία στιγμή, παρακολουθώντας την κατάσταση.

evaT

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Κάθε φορά, το επόμενο
έχουμε κλείσει εδώ και μήνες ταξίδι στην Αίγυπτο (Ασουάν, Λούξορ, κρουαζιέρα Νείλος, Κάιρο) για 11-19 Μαρτίου.
Και μεις ξεκινάμε στις 19. Δεν ακυρώνουμε τίποτα. Η Αίγυπτος είναι ουδέτερη χώρα, περισσότερο κινδυνεύουμε στην Ευρώπη. 'Οσο παρακολουθώ τα πάντα λειτουργούν κανονικά εκεί, τώρα αν υπάρχουν ακυρώσεις δεν μας το λένε.
Αντιλαμβάνομαι ότι είναι προσωπική απόφαση του καθενός να κρατήσει ή όχι το ταξίδι του, άλλος δε θέλει να πάει ούτε Ευρώπη από φόβο για τυχόν τρομοκρατικό χτύπημα, εγώ αν δεν ακυρώσει η αεροπορική, ή δεν γίνει κάτι άλλο δραματικό (φτου φτου), θα πάω σύμφωνα με το πρόγραμμα.

traveler30

Member
Αφηγητής
εμεις αρχες Απριλη για μία εβδομάδα .. δεν εχω ακυρωσει κατι ακομα .. και εγω το ιδιο αναρωτιεμαι

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.033
Μέλη
40.062
Νεότερο μέλος
TheSilentTraveler

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom