Αίγυπτος Πληροφορίες - Ερωτήσεις για Αίγυπτο

taniakar

Member
Επόμενο Ταξίδι
Vienna, Bratislava!
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
@vasiliss ευχαριστω πολυ για το feedback. Οπως μου τα λες ειναι οργανωμενο το πραγμα οποτε δεν εχω να φοβαμαι κατι. Ουτως η αλλως για τιμες Ελλαδας €12 απο αεροδρομιο ειναι πολυ φτηνα.
Με uber η αντίστοιχη εφαρμογή θα πληρώσεις 4 ευρώ το πολύ να ξερεις.

taver

Member
Travelstories Legend
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Φτανω στο Καιρο τον Ιουλιο 2:50 το βραδυ. Backpack θα εχω μαζι μου, οποτε βαλιτσα δεν εχω να περιμενω, και οσο χρονο θα φαω θα ειναι για τη βιζα. Καμια ωρα μαξιμουμ κραταει αυτο ή δυσκολο να προβλεφθει καθως εξαρταται απο τον κοσμο; Το ποσταρισμα μου γινεται βασικα για την μεταφορα μου απο το αεροδρομιο στο Καιρο οπου σκεφτομαι να κλεισω απο τωρα ταξι στο booking €12,8 γιατι δεν ξερω αν με το uber, βραδιατικα, κουρασμενος και νυσταγμενος θα βγαλω γρηγορα ακρη. Ναι θα βρω φτηνοτερα με το uber αλλα τετοια ωρα τετοια λογια. Εχετε καμια αλλη ιδεα;
Ιούλιο στο Κάιρο; Θα λιώσετε, και υπόψη πρέπει να είστε σεμνά ντυμένοι (και ιδίως οι κυρίες).

Μια ώρα max το χειμώνα. Αν δεν έχει καταργηθεί η visa μέχρι τότε (το έχουν αποφασίσει αλλά χωρίς χρονοδιάγραμμα) βγάλτε e-visa για να γλυτώσετε χρόνο από τις ουρές. Στην άφιξη θα σας την πέσουν δεκάδες ταρίφες, αεροδρομιακοί που προμοτάρουν τους ταρίφες, κλπ. Θα σας λένε ότι το meet & greet είναι αλλού, ότι το Uber είναι παράνομο, ότι αυτοί θα σας πάνε στο κέντρο με ΜΟΝΟ €50 και άλλα τέτοια. Τους αγνοείτε πανηγυρικά όλους - ΟΥΤΕ καν ευγενική απάντηση, απλά μούγκα. Βγαίνετε έξω και κατεβαίνετε τις σκάλες για να πάτε στο parking, κι εκεί βρίσκετε το σημείο που σας λέει η εφαρμογή να πάτε (θέση ΧΧΧ στο parking).
Το Uber θα σας κοστίσει κάτω από €10 . Το Pickup από το booking λίγο παραπάνω - αλλά ο οδηγός σας θα περιμένει φιλοδώρημα. Είναι όμως λιγότερο στρές, αν θεωρείτε ότι αξίζει, τα δίνετε. Uber πάντως βρίσκετε εύκολα τέτοια ώρα (έχω βρει πολλές φορές).
Εννοείτε ότι για Uber χρειάζεστε και σύνδεση δεδομένων - roaming ξεχάστε το με τα περισσότερα προγράμματα κινητής, WiFi του αεροδρομίου έχουν φροντίσει οι ταρίφες να μη λειτουργεί, και φυσικό SIM δεν ξέρω αν θα βρείτε μαγαζιά που να πουλάνε στο αεροδρόμιο τέτοια ώρα, οπότε μόνη λύση μια eSIM.

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Φτανω στο Καιρο τον Ιουλιο 2:50 το βραδυ. Backpack θα εχω μαζι μου, οποτε βαλιτσα δεν εχω να περιμενω, και οσο χρονο θα φαω θα ειναι για τη βιζα. Καμια ωρα μαξιμουμ κραταει αυτο ή δυσκολο να προβλεφθει καθως εξαρταται απο τον κοσμο; Το ποσταρισμα μου γινεται βασικα για την μεταφορα μου απο το αεροδρομιο στο Καιρο οπου σκεφτομαι να κλεισω απο τωρα ταξι στο booking €12,8 γιατι δεν ξερω αν με το uber, βραδιατικα, κουρασμενος και νυσταγμενος θα βγαλω γρηγορα ακρη. Ναι θα βρω φτηνοτερα με το uber αλλα τετοια ωρα τετοια λογια. Εχετε καμια αλλη ιδεα;
Σε μια ώρα θα πρεπει να εχεις καθαρίσει αλλα μπορείς να κλείσεις και καταλυμα που περιλαμβάνει τη μεταφορα

Ppetran

Member
Γυρίσαμε μετά από μία βδομάδα στο Cairo και όλα πήγαν μία χαρά.

- Δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος λόγω των γεγονότων στο Ιράν/Ισραήλ
- Είχαμε κλείσει ελληνόφωνο ξεναγό που τον βρήκα μόνος μου απο Ελλάδα με πολύ δυσκολία (πρώτον γιατί είναι λίγοι και δευτερον οι περισσότεροι είναι κλεισμένοι πολύ καιρό πριν)
- Μία εβδομάδα στο Κάιρο is a lot και θέλει καλό προγραμματισμό. Εμείς καναμε τις μέρες ως εξής: Γκίζα Πυραμίδες/Μουσείο, Αλεξάνδρεια, Κοπτικό/Ισλαμικό/Βραδινή βόλτα με φελούκα, Εκδρομή Σακάρα, Εκδρομή Αλ Φαγιούμ, και στο τελος μας εμεινε μια ελευθερη μέρα (χωρίς ξεναγό) που πήγαμε μόνοι μας στο μουσείο με τις μουμιες (national museum) και βόλτα το απογευμα / βραδυ στο Mamsha Ahl Misr (είναι μία προβλήτα πάνω στο Νείλο με περπατημα σε μαγαζια / εστιατόρια και είναι με πληρωμή γιαυτό και είναι σουπερ καλοδιατηρημένο)

Επειδή είμαστε και με δύο παιδιά έχω να πω το εξής:
- το Κάιρο χωρίς ξεναγό και μετακινήσεις με αυτόν βγαίνει δύσκολα. Όχι ακατόρθωτα αλλα σίγουρα πιο κουραστικά γιατί έχει πολύ πρήξιμο και δεν μπορεις να κάνει βήμα χωρίς να σε πρήξουν για τα μαγαζιά / για ταξί κτπ
- μην πάρετε ταξί για κανένα λόγο μόνο uber. Όσες φορές πήραμε ήταν μια χαρά
- μόλις φτάνεις στο αεροδρόμιο είναι η πρώτη επαφή μαζί τους που στην πέφτουν όλοι για ταξί και ενώ λες ότι δεν θες εκει σε ακολουθούν. Σου λενε επίσης ότι τα uber εχουν απαγορευτεί, για να πάρεις το ταξί τους.. ότι να ναι.. Όταν πήγα να ρωτήσω στο γκισέ της τουριστικής αστυνομίας απο που μπορώ να πάρω uber δυο μου είπαν να ρωτησω αυτούς ότι θέλω να ρωτήσω αλλά εγώ ανένδοτος, ρωτησα τον αστυνομικό μου είπε ότι πρεπει να κατέβουμε κάτω στο εξωτερικό πάρκινγκ και μολις πηγαμε εκει όντως ήταν πολλοί που περίμεναν για uber. Μην μασάτε απλά και έχετε ανοιχτά τα μάτια σας
- θα σοκαριστείτε με το πως οδηγούν αλλά συνηθίζεται μετά από 1-2 μέρες.

όποιος θέλει στοιχεία του ξεναγού (Mohamed) μου στέλνει να του στείλω pm. Είναι πιστοποιημένος και φοβερός τύπος. Είμασταν πολύ τυχεροι που κατάφερα και βρήκα το τηλ του και τον έκλεισα απευθείας απο νωρίς σε ημερομηνίες που δεν είχε κλείσει ακόμα
Αν είναι εύκολο να μου στείλεις με ΠΜ τα στοιχεία από τον ξεναγό. Ευχαριστώ.

βγάλτε evisa και κλείστε transfer από booking, αλλιώς μπορείτε να προκρατήσετε και uber, αλλά θα πρέπει να θυμηθείτε να κάνετε λίγα μετρητά στο αεροδρόμιο (4-5€ κάνει μέχρι πλατεία ταχρίρ). Προσωπικά είχα κλείσει το τράνσφερ 9€, ο οδηγός πολύ ευγενικός μας περίμενε στην έξοδο και με 1€ τιπ είπε 1000 ευχαριστώ.

traveler30

Member
Αφηγητής
να κάνετε λίγα μετρητά στο αεροδρόμιο
παρεμπιπτόντως στις αφίξεις έχει αρκετά ATM μπορείς να τραβήξεις μετρητά αιγυπτιακές λίρες με πολύ λίγη προμήθεια με revolut κάρτα. εγώ καθε φορά που χρειαζόμουν τραβούσα μέχρι 4000 λίρες κάθε φορά που είναι περίπου 64 ευρώ αλλά μπορείς να κάνεις πολλαπλές συναλλαγές.

Ppetran

Member
παρεμπιπτόντως στις αφίξεις έχει αρκετά ATM μπορείς να τραβήξεις μετρητά αιγυπτιακές λίρες με πολύ λίγη προμήθεια με revolut κάρτα. εγώ καθε φορά που χρειαζόμουν τραβούσα μέχρι 4000 λίρες κάθε φορά που είναι περίπου 64 ευρώ αλλά μπορείς να κάνεις πολλαπλές συναλλαγές.
Για ανάληψη από ΑΤΜ με Revo ήθελε φυσική κάρτα; Μέχρι τι ποσό μπορούσες και έκανες ανάληψη; Επίσης ανταλλακτήριο με χαμηλή προμήθεια (εκτός αεροδρόμιου) που υπάρχει (ας προτείνει κάποιος που το χρησιμοποίησε).

exploring

Member
Για ανάληψη από ΑΤΜ με Revo ήθελε φυσική κάρτα;
Ναι.
Δεν πρόσεξα σημάδι για ανέπαφη ανάληψη. Μάλλον δεν υπήρχε.

Μέχρι τι ποσό μπορούσες και έκανες ανάληψη;
Μέγιστο ποσό ανάληψης είναι 4000 λίρες, 62 εύρω περίπου την φορά σε οποιαδήποτε τράπεζα σε οποιοδήποτε ΑΤΜ.

Επίσης ανταλλακτήριο με χαμηλή προμήθεια (εκτός αεροδρόμιου) που υπάρχει (ας προτείνει κάποιος που το χρησιμοποίησε).
Δεν χρησιμοποιήσαμε ανταλλακτήριο, μόνο ΑΤΜ της ΝΒΕ (εθνική τράπεζα της Αιγύπτου) χωρίς προμήθεια στον χώρο του ξενοδοχείου μας με φυσική κάρτα revolut, και πληρωμές με κάρτα η δολάρια.

Θα κάνετε συνάλλαγμα σε δολάρια οπωσδήποτε, στην Ελλάδα, οπού βρείτε πιο φτηνά, όχι στο αεροδρόμιο. Θα προσέξετε ότι όλα τα χαρτονομίσματα είναι κολλαριστά χωρίς κανένα σημάδι η μικρόσκισίματα η υπερβολικά τσαλακωμένα. Διαφορετικά μην τα πάρετε. Οι Αιγύπτιοι τα θέλουν άψογα.
Κάντε αρκετά μονοδόλαρα για τιπς και γενικά περισσότερα χαρτονομίσματα μικρής άξιας.
Δέχονται και εύρω άλλα το έχουν ισότιμο με το δολάριο, δεν συμφέρει.
Πληρώστε μόνο με δολάρια, αιγυπτιακές λίρες η κάρτα.

evaT

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Κάθε φορά, το επόμενο
Ναι.
Δεν πρόσεξα σημάδι για ανέπαφη ανάληψη. Μάλλον δεν υπήρχε.

Μέγιστο ποσό ανάληψης είναι 4000 λίρες, 62 εύρω περίπου την φορά σε οποιαδήποτε τράπεζα σε οποιοδήποτε ΑΤΜ.

Δεν χρησιμοποιήσαμε ανταλλακτήριο, μόνο ΑΤΜ της ΝΒΕ (εθνική τράπεζα της Αιγύπτου) χωρίς προμήθεια στον χώρο του ξενοδοχείου μας με φυσική κάρτα revolut, και πληρωμές με κάρτα η δολάρια.

Θα κάνετε συνάλλαγμα σε δολάρια οπωσδήποτε, στην Ελλάδα, οπού βρείτε πιο φτηνά, όχι στο αεροδρόμιο. Θα προσέξετε ότι όλα τα χαρτονομίσματα είναι κολλαριστά χωρίς κανένα σημάδι η μικρόσκισίματα η υπερβολικά τσαλακωμένα. Διαφορετικά μην τα πάρετε. Οι Αιγύπτιοι τα θέλουν άψογα.
Κάντε αρκετά μονοδόλαρα για τιπς και γενικά περισσότερα χαρτονομίσματα μικρής άξιας.
Δέχονται και εύρω άλλα το έχουν ισότιμο με το δολάριο, δεν συμφέρει.
Πληρώστε μόνο με δολάρια, αιγυπτιακές λίρες η κάρτα.
Εγώ πάντως μια χαρά τους πλήρωσα σε ευρώ στην κανονική ισοτιμία. Ευρώ και αιγυπτιακές λίρες. Δολάρια δεν κάναμε. Τα υπόλοιπα με τη ρέβολουτ, την έπαιρναν στα περισσότερα σημεία άλλωστε,

AlexFocus

Member
Ευχαριστω παρα πολυ παιδες για τις ινφο. Μονος θα κατεβω και οι πληροφοριες σας ηταν πολυ χρησιμες. Μαλλον με uber θα παω Καιρο αφου ειναι τοσο απλο, κατεβαινοντας τις σκαλες και πηγαινοντας στο παρκινγκ. Για δεδομενα θα χρησιμοποιησω τη ΒΝΕSIM (5GB - €6, 10GB - €8,5 και τα δυο χωρις ημερομηνια ληξης γιατι σιγουρα θα ξαναπαω Αιγυπτο). Σημειωνω και για τα μονοδολλαρα γιατι απο οτι καταλαβαινω εκει κατω πεφτει πολυ .... καλως ηρθε το δολλαριο, τα ναυτακια τα ζουμπουρλουδικα:haha: Για τη visa θα δω μηπως και την κανω ηλεκτρονικα αλλα δε με τρελαινει να τη βγαλω και εκει.

exploring

Member
Για τη visa θα δω μηπως και την κανω ηλεκτρονικα αλλα δε με τρελαινει να τη βγαλω και εκει.
Η βίζα κοστίζει πλέον 30 δολάρια η ευρώ και η όλη διαδικασία για τη συγκεκριμένη ώρα που θα φτάσετε διαρκεί το πολυ 20 λεπτά. Αγορά βίζας, έλεγχος, παραλαβή αποσκευών, έξοδος. Αν είστε gold με την Aegean έχει ξεχωριστό έλεγχο αλλά μόνο δυο γκισέ. Εναλλακτικά πάτε στα αμέτρητα γκισέ που έχουν για όλους. Βγαίνετε έξω παραλαμβάνετε αποσκευές περνάτε τον δρόμο, (στα αριστερά έχει σκάλες για το πάρκινγκ) και έγινε.
Συνδέστε το Uber με τη Revolut.
Βάλτε παραπάνω γίγα αν μπορείτε ειδικά αν είστε όλη τη μέρα στους δρόμους. Εμάς 10 γίγα για 8 μέρες μας ήρθαν τσίμα τσίμα χωρίς μεγάλη χρήση.
Το αυτοκόλλητο της βίζα και οι σφραγίδες καταστρέφουν μια ολόκληρη σελίδα στο διαβατήριο.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.330
Μέλη
40.305
Νεότερο μέλος
ksanthopoulouanna

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom