Αίγυπτος Πληροφορίες - Ερωτήσεις για Αίγυπτο

GTS

Member
Μέγας Συγγραφέας
uber, revolut και μη μπλέξεις με δολλάρια, βγάλε με τη revolut χρήματα αν δε βρεις ανταλλακτήριο, χωρίς καμία προμήθεια. Βράδυ οπωσδήποτε στο παλιό Κάιρο, γίνεται τρελός χαβαλές. Μουσείο θα πρότεινα πρωί, όχι μαζί με πυραμίδες δηλ. γιατί το μεσημέρι γίνεται της κακομοίρας (Φεβρουάριο που πήγαμε εμείς).

jimp

Member
Αφηγητής
Εγώ πάντως είχα κάνει και εδώ στην Αθήνα κάποια χρήματα δικά τους, σε γνωστά ανταλλακτηρια πέριξ της Ομόνοιας αλλά και στο λιμάνι του Πειραιά.

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Εγώ πάντως είχα κάνει και εδώ στην Αθήνα κάποια χρήματα δικά τους, σε γνωστά ανταλλακτηρια πέριξ της Ομόνοιας αλλά και στο λιμάνι του Πειραιά.
Δε βρίσκω το λόγο, στο αεροδρομιο η ισοτιμία ειναι εξαιρετικη.

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
uber, revolut και μη μπλέξεις με δολλάρια, βγάλε με τη revolut χρήματα αν δε βρεις ανταλλακτήριο, χωρίς καμία προμήθεια. Βράδυ οπωσδήποτε στο παλιό Κάιρο, γίνεται τρελός χαβαλές. Μουσείο θα πρότεινα πρωί, όχι μαζί με πυραμίδες δηλ. γιατί το μεσημέρι γίνεται της κακομοίρας (Φεβρουάριο που πήγαμε εμείς).
Εγώ ξαναπήγα μουσείο μεσημέρι πριν 3 εβδομαδες και ηταν ήσυχα κι όμορφα.

evaT

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Κάθε φορά, το επόμενο
Ομοίως! Αλλά δεν ξέρω αν έχουν πτώση του τουρισμού λόγω του πολέμου.

exploring

Member
Τα δολάρια χρειάζονται για αγορές και φιλοδωρήματα διότι όπως είπα, η ισοτιμία για τους Αιγύπτιους είναι ένα δολάριο ίσον με ένα ευρώ. Εμάς μας εξυπηρέτησαν πολύ, ειδικά τα μονοδόλαρα.
1 δολάριο 52 λίρες ένα εύρω 61 λίρες.
Η αγορά τους έγινε σε ιδιωτικά ανταλλακτήρια στο κέντρο γιατί στο Ελ. Βενιζέλος η ισοτιμία είναι χειρότερη.

Πάμε λίγο στα κόστη της εκδρομής.
Αεροπορικά περίπου 120 εύρω το άτομο με επιστροφή χρησιμοποιώντας κουπόνια της εθνικής για κάθε πτήση. Το κανονικό κόστος εισιτηρίου ήταν 160 αγορασμένο πολλούς μήνες πριν.
7 ήμερη εκδρομή που περιελάμβανε διαμονή κρουαζιέρα τα περισσότερα γεύματα εσωτερικές πτήσεις μετακινήσεις, στα 480 εύρω και είναι η παρακάτω.
Luxury Egypt Tours: Cairo & 5-Star Nile Cruise
Αγοράστηκε από εδώ.
Cairo and Nile Cruise Tours - GEM and Return Flight Included by Nourbelle Tours with 83 Tour Reviews (Code: CANNLCRZ)
Τώρα πλέον η ίδια εκδρομή κοστολογείτε στα 1017 εύρω.
Βίζα 30 δολάρια.
Τα εισιτήρια για είσοδο σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους του προγράμματος κοστίσαν 75 περίπου ευρώ και αγοράστηκαν από εμάς. Να τονίσω ότι δέχονται μόνο κάρτα σαν μέθοδο πληρωμής στους αρχαιολογικούς χώρους. Το πρακτορείο ήθελε 165 εύρω το άτομο επιπλέον. Αρνηθήκαμε ευγενικά.

Τα έξτρα.
Επίσκεψη στο Νουβικο χωριό 10 δολάρια, Abu Simbel 50 δολάρια, μπαλόνι 50 δολάρια,
Δεν πήραμε τις εκδρομές του προγράμματος, ήταν πολύ πιο ακριβές, ψάξαμε επιτόπου.
Φιλοδωρήματα περίπου 70 δολάρια όλες τις μέρες όπου εμείς κρίναμε.
Αγορές δεν κάναμε καθόλου διότι για μένα ήταν η τέταρτη φορά στη χώρα.
Φαγητό έξω δυο φορές κόστισε περίπου 30 δολάρια το άτομο.
Τελικό κόστος χοντρικά 850 εύρω.

Last edited:

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Ομοίως! Αλλά δεν ξέρω αν έχουν πτώση του τουρισμού λόγω του πολέμου.
Τσου, ίσα βάρκα ίσα νερά είναι απ ό,τι λενε στο υπουργειο τουρισμου , έχουν χάσει κάποιους αλλά έχουν τραβήξει και κόσμο από γειτονικές χώρες, μάλλον θετικό θα ειναιντο ισοζύγιο.

Ξαναλεω και πριν τον πόλεμο που πήγαμε μεσημέρι ήταν μια χαρά.

GTS

Member
Μέγας Συγγραφέας
Είδες μια φωτό από μέλος, πρόσφατη από μουσείο; Στα 10μ από τη μάσκα, με πανζουρλισμό από κόσμο και σηκωμένα κινητά. Μακριά...

Dara

Member
Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς αν χρειάζεται Βιζα κανονικά για να βγώ για μερικές μονο ώρες απο το αεροδρόμιο καθως εχω 10 ωρες layover. Καπου διαβαζα οτι για τοσο συντομη εξοδο δε χρειαζεται βιζα αλλα δε μπορω να το επιβεβαιωσω.
Επίσηςθα ήθελα να ρωτήσω πόση ωρα πιστευετε οτι χρειάζεται απο την ώρα της προσγείωσης κ μεχρι να περασω ολους τους ελεγχους για βιζα κτλ, σε περιπτωση που πρεπει να βγαλω (δεν εχω βαλιτσα να περιμενω)

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Είδες μια φωτό από μέλος, πρόσφατη από μουσείο; Στα 10μ από τη μάσκα, με πανζουρλισμό από κόσμο και σηκωμένα κινητά. Μακριά...
Την πιστεύω, αλλα δυο φορές που πήγα ηταν χαλαρά, να μην το πω;

georgi d

Member
Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς αν χρειάζεται Βιζα κανονικά για να βγώ για μερικές μονο ώρες απο το αεροδρόμιο καθως εχω 10 ωρες layover. Καπου διαβαζα οτι για τοσο συντομη εξοδο δε χρειαζεται βιζα αλλα δε μπορω να το επιβεβαιωσω.

EGYPTAIR – The Official Website / Book Your Next Flight Online And Fly EGYPTAIR εάν πετάτε με την egypt air αυτή την δίνουν δωρεάν.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.330
Μέλη
40.305
Νεότερο μέλος
ksanthopoulouanna

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom