Αίγυπτος Πληροφορίες - Ερωτήσεις για Αίγυπτο

georgi d

Member
Επίσηςθα ήθελα να ρωτήσω πόση ωρα πιστευετε οτι χρειάζεται απο την ώρα της προσγείωσης κ μεχρι να περασω ολους τους ελεγχους για βιζα κτλ, σε περιπτωση που πρεπει να βγαλω (δεν εχω βαλιτσα να περιμενω)
Υπάρχει και αυτό.

Η Αίγυπτος κάνει τις μεταφορές πιο συναρπαστικές.

Το Κάιρο λανσάρει δωρεάν περιηγήσεις μετ' αποστάσεως για τους επιβάτες της EgyptAir. Εάν πετάτε μέσω Καΐρου μεταξύ προορισμών μεγάλων αποστάσεων και έχετε ενδιάμεση στάση έως και 96 ώρες, μπορείτε να απολαύσετε ένα δωρεάν ταξίδι στις Πυραμίδες της Γκίζας.

Το πρόγραμμα ισχύει από την 1η Μαρτίου 2026. Το πακέτο περιλαμβάνει μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο, έναν αδειούχο ξεναγό και βοήθεια. Όλα είναι επίσημα, διαθέσιμα μέσω του γραφείου Καρνάκ στην περιοχή τρανζιτ του αεροδρομίου.

Ουσιαστικά, η Αίγυπτος μετατρέπει μια απλή μεταφορά σε ένα μίνι ταξίδι.

Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο για επιβάτες σε διαδρομές μεταξύ Τορόντο, Νέας Υόρκης, Ουάσινγκτον, Νιούαρκ, Τζακάρτα, Βομβάη, Σαγκάη, Γκουανγκζού, Χανγκζού, Τόκιο, Πεκίνο, Ντάκα και Δελχί.

Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς την ανάπτυξη του τουρισμού μετ' αποστάσεως και την ενίσχυση του ρόλου του Καΐρου ως περιφερειακού κόμβου αεροπορίας.

Karnak::Contact us αυτό πρέπει να είναι το σαιτ τους. Εάν κάτι χρειαστείτε ρωτήστε τους.

Last edited:

ARGYRO S.

Member
Καλησπέρα σας,
Έχουμε εισιτήρια για 6:ολόκληρες μέρες για Κάιρο με πρωινή πτήση από Αθήνα κι επιστροφή μετά τα μεσάνυχτα όποτε μιλάμε για 6 ολόκληρες μέρες.Μιλαμε για τον Ιούλιο αρχές..Είμαστε 4μελη οικογένεια με παιδιά σε εφηβική ηλικία.
Σίγουρα θέλουμε να δούμε το Κάιρο και μετά πώς να χωρίσουμε την διαμονή;Βρήκα ξενοδοχείο στο Zamalek .Για όσους έχουν πάει να μείνουμε όλες τις μέρες Κάιρο;
Να μείνουμε Κάιρο και Αλεξάνδρεια για να μην πάμε μονοήμερη κι είναι κουραστικό ή να κάνουμε 3 νύχτες Κάιρο και 2 κάπου παραθαλασσια;
Περιμένω τις προτάσεις σας!

evaT

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Κάθε φορά, το επόμενο
Καλησπέρα σας,
Έχουμε εισιτήρια για 6:ολόκληρες μέρες για Κάιρο με πρωινή πτήση από Αθήνα κι επιστροφή μετά τα μεσάνυχτα όποτε μιλάμε για 6 ολόκληρες μέρες.Μιλαμε για τον Ιούλιο αρχές..Είμαστε 4μελη οικογένεια με παιδιά σε εφηβική ηλικία.
Σίγουρα θέλουμε να δούμε το Κάιρο και μετά πώς να χωρίσουμε την διαμονή;Βρήκα ξενοδοχείο στο Zamalek .Για όσους έχουν πάει να μείνουμε όλες τις μέρες Κάιρο;
Να μείνουμε Κάιρο και Αλεξάνδρεια για να μην πάμε μονοήμερη κι είναι κουραστικό ή να κάνουμε 3 νύχτες Κάιρο και 2 κάπου παραθαλασσια;
Περιμένω τις προτάσεις σας!
6 μέρες Κάιρο, σαν πολλές. Μήπως να πάτε Όαση Σίβα με διανυκτέρευση; Εμείς δεν πήγαμε εκεί γιατί κάναμε το Λούξορ, αλλά αν επιστρέψω θα πάω και σ αυτά.

ARGYRO S.

Member
6 μέρες Κάιρο, σαν πολλές. Μήπως να πάτε Όαση Σίβα με διανυκτέρευση; Εμείς δεν πήγαμε εκεί γιατί κάναμε το Λούξορ, αλλά αν επιστρέψω θα πάω και σ αυτά.
Ευχαριστώ για την απαντησημμμΑ ωραία μπορεί στην αρχή είπα να κάναμε διανυκτέρευση Αλεξάνδρεια

exploring

Member
Ευχαριστώ για την απαντησημμμΑ ωραία μπορεί στην αρχή είπα να κάναμε διανυκτέρευση Αλεξάνδρεια
Δες λίγο αυτή την εναλλακτική στα 510 εύρω πλέον ανά άτομο, για 6 μέρες. Αξίζει και με το παραπάνω.
Cairo and Nile Cruise Tours - GEM and Return Flight Included by Nourbelle Tours with 92 Tour Reviews (Code: CANNLCRZ)

Pierre_1976

Member
Επόμενο Ταξίδι
Barcelona
Ταξίδι-Όνειρο
Σεληνη
Παιδιά έχουμε βγάλει αεροπορικά εισιτήρια 5ημερου για Αίγυπτο σε πολύ οικονομικές τιμές 7 μελης παρέα και θέλουμε να κλείσουμε διαμονή στην Γκίζα με βόλτες στα πέριξ αυτής οδικώς.
Η βάση για διανυκτέρευση είναι η Γκίζα για κάποιο γεγονός εκεί.
Μας προτείνετε κάποιο κατάλυμα αξιοπιστίας ή κάποιο πλάνο σαν οδηγό να κάνουμε τις τρεις από τις πέντε μέρες κάτι εκεί κοντά με ΙΧ οδηγό ή βανακι;
Μας συμβουλεύει όσοι πήγατε να ναυλωσουμε κάποιον tour guide η κάτι τέτοιο ή να προτιμήσουμε μόνοι να κινηθούμε αυτόνομα και ανεξάρτητα;
Δεδομένου ότι ακούω το κόστος της συνοδείας είναι λιγότερο από 10€ στο κεφάλι για κάθε μέρα.... θεωρείται ότι αξίζει μόνοι να κινηθούμε ή να αφήσουμε το όλο πλάνο, κρουαζιέρα στο Νείλο, Μουσείο Gem, Πυραμίδες, Αλεξάνδρεια, και Κάιρο στα χέρια κάποιου local guide, που όμως θα θέλει σκόπιμα και να μας προτείνει ξενοδοχείο στην τιμή που θέλει ο ίδιος;

Τι λέτε Αίγυπτο και συγκεκριμένα Giza η 7 Μελής ομάδα μόνοι μας ή με τοπικό σύνδεσμο οδηγό;

jimp

Member
Αφηγητής
Παιδιά έχουμε βγάλει αεροπορικά εισιτήρια 5ημερου για Αίγυπτο σε πολύ οικονομικές τιμές 7 μελης παρέα και θέλουμε να κλείσουμε διαμονή στην Γκίζα με βόλτες στα πέριξ αυτής οδικώς.
Η βάση για διανυκτέρευση είναι η Γκίζα για κάποιο γεγονός εκεί.
Μας προτείνετε κάποιο κατάλυμα αξιοπιστίας ή κάποιο πλάνο σαν οδηγό να κάνουμε τις τρεις από τις πέντε μέρες κάτι εκεί κοντά με ΙΧ οδηγό ή βανακι;
Μας συμβουλεύει όσοι πήγατε να ναυλωσουμε κάποιον tour guide η κάτι τέτοιο ή να προτιμήσουμε μόνοι να κινηθούμε αυτόνομα και ανεξάρτητα;
Δεδομένου ότι ακούω το κόστος της συνοδείας είναι λιγότερο από 10€ στο κεφάλι για κάθε μέρα.... θεωρείται ότι αξίζει μόνοι να κινηθούμε ή να αφήσουμε το όλο πλάνο, κρουαζιέρα στο Νείλο, Μουσείο Gem, Πυραμίδες, Αλεξάνδρεια, και Κάιρο στα χέρια κάποιου local guide, που όμως θα θέλει σκόπιμα και να μας προτείνει ξενοδοχείο στην τιμή που θέλει ο ίδιος;

Τι λέτε Αίγυπτο και συγκεκριμένα Giza η 7 Μελής ομάδα μόνοι μας ή με τοπικό σύνδεσμο οδηγό;

Εγώ έμεινα στο spire west hotel, καθαρό, άνετα δωμάτια και εξαιρετική θέα από την ταράτσα που παίρνεις το πρωινό και έχει και εστιατόριο με ωραίο φαγητό.

Για ξεναγό κάποιες μέρες είχαμε την Ro, με αυτοκίνητο και ξεχωριστό οδηγό, καλά αγγλικά, γλυκιά κοπέλα, πήγαμε σε saqqara, Μέμφιδα κτλ.

Attachments

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Εγώ έμεινα στο spire west hotel, καθαρό, άνετα δωμάτια και εξαιρετική θέα από την ταράτσα που παίρνεις το πρωινό και έχει και εστιατόριο με ωραίο φαγητό.

Για ξεναγό κάποιες μέρες είχαμε την Ro
Κι εγω σε αυτο έμεινα κι ηταν αψογο και value for money.

Ξεναγο δεν μπορω να προτείνω τη δική μας, ηταν άθλια.

orestcrete

Member
Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Κι εγώ μπορώ να προτείνω τη Nada, εξαιρετικές γνώσεις της Αιγπυτιακής ιστορίας, άψογα Αγγλικά και πολύ ευγενική. Εάν είναι μπορώ να σου στείλω τα στοιχεία επικοινωνίας σε dm.

Pierre_1976

Member
Επόμενο Ταξίδι
Barcelona
Ταξίδι-Όνειρο
Σεληνη
Κι εγώ μπορώ να προτείνω τη Nada, εξαιρετικές γνώσεις της Αιγπυτιακής ιστορίας, άψογα Αγγλικά και πολύ ευγενική. Εάν είναι μπορώ να σου στείλω τα στοιχεία επικοινωνίας σε dm.
Έχω κλείσει διαμονή και αεροπορικά θα ήθελα κάποιον οδηγό και οργανωτή για μονοήμερες εκδρομές σε Νείλο, Μουσείο Gem, Αλεξάνδρεια και πυραμίδες. Επίσης θα μας κανονίσει μεταφορά από και προς ξενοδοχείο από αεροδρόμιο Καιρου σας παρακαλώ στείλτε μου ότι οδηγό αξιοπιστίας εχετε και να μη μας γδάρει ειμαστε 7 φίλοι σε μύνημα ευχαριστώ πολύ όλους!!!!

Dr Snoopy

Member
Αφηγητής
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Ζηλανδία
B7R Trips-Εξαιρετικό γραφείο
Επικοινωνείς και μιλάς με τον Ezz,του ζητάς οτι θέλεις και τα κανονίζει άψογα και με χαμηλό κόστος.Θα ζητήσεις για ξεναγο την Sally,γλυκύτατη και με κατανοητά Αγγλικά. Εμεινα παρα πολυ ευχαριστημένος μαζί τους,το ίδιο εχει γράψει και η @evaT στην ιστορία της που πήγε 1 μήνα μετα από μένα.Αν θέλεις σου στέλνω και τα τηλέφωνα για άμεση επικοινωνία με WhatsApp

evaT

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Κάθε φορά, το επόμενο
Έχω κλείσει διαμονή και αεροπορικά θα ήθελα κάποιον οδηγό και οργανωτή για μονοήμερες εκδρομές σε Νείλο, Μουσείο Gem, Αλεξάνδρεια και πυραμίδες. Επίσης θα μας κανονίσει μεταφορά από και προς ξενοδοχείο από αεροδρόμιο Καιρου σας παρακαλώ στείλτε μου ότι οδηγό αξιοπιστίας εχετε και να μη μας γδάρει ειμαστε 7 φίλοι σε μύνημα ευχαριστώ πολύ όλους!!!!
Αυτό που σας είπε ο @drsnoopy. 7 ατομα κ μεις και περάσαμε υπέροχα σε σούπερ τιμες! Για τη Sally προσυπογράφω Επίσης να πείτε το όνομα μου στον Ezz απο την Εύα από Ελλάδα, θα σας κάνει και έξτρα έκπτωση.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.171
Μέλη
40.165
Νεότερο μέλος
calpomenfia1978

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom