Αίγυπτος Πληροφορίες - Ερωτήσεις για Αίγυπτο

AlexFocus

Member
Ως δρομεας νομιζω οτι θα ειναι μια πολυ ωραια εμπειρια διπλα στις Πυραμιδες να τρεχεις. Παρολα αυτα καπου ειχα διαβασει οτι ειμαι μια διαδρομη αυστηρα σχεδιασμενη στο χωρο των Πυραμιδων με αποτελεσμα καπου να μπλεκονται οι διαδρομες και οι δρομεις που προπορευονται και ειναι πιο γρηγοροι με αυτους που ακολουθουν. Εν παση περιπτωσει πιστευω οτι ο @orestcrete που εχει συμμετασχει θα σε κατατοπισει καλυτερα. Παντως το εχω και στο προγραμμα να συμμετασχω καποια στιγμη. Εχουμε και νημα ειδικο για εμας τους δρομεις.

georgi d

Member
Εγώ γνώρισα έναν πολωνο που ήταν από τους καλύτερους που έχουν. Είχε έρθει στο Ισραήλ να τρέξει σε κάποιο μαραθώνιο που γινόταν στο Ειλατ. Το θέμα είναι ότι ο άνθρωπος στη Ιερουσαλήμ δεν είχε την θελήσει. και τις δυνάμεις να δει καλά την πόλη γιατί είχε κουραστεί πάρα πολύ. Δεν νομίζω να συνδυάζονται μαζί τουρισμός και μαραθώνιο(μπορεί να κάνω λάθος). Εκτός εάν πάμε κάπου για πάρα πολλές ημέρες.

orestcrete

Member
Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Συνδιαστικά θα έλεγα, αν πήγε κάποιος, αν τα βίωσε κλπ...
Εγώ γνώρισα έναν πολωνο που ήταν από τους καλύτερους που έχουν. Είχε έρθει στο Ισραήλ να τρέξει σε κάποιο μαραθώνιο που γινόταν στο Ειλατ. Το θέμα είναι ότι ο άνθρωπος στη Ιερουσαλήμ δεν είχε την θελήσει. και τις δυνάμεις να δει καλά την πόλη γιατί είχε κουραστεί πάρα πολύ. Δεν νομίζω να συνδυάζονται μαζί τουρισμός και μαραθώνιο(μπορεί να κάνω λάθος). Εκτός εάν πάμε κάπου για πάρα πολλές ημέρες.
Θενκ γιου @AlexFocus.

Ναι ήμουν εκεί το περασμένο Δεκέμβριο, η διαδρομή απίθανη, πολύ ωραία εμπειρία. Είχε 5αρι, 10αρι και ημιμαραθώνιο. Εγώ έτρεξα το 10αρι, γενικά έχει ανηφόρα/κατηφόρα η διαδρομή, ο ημιμαραθώνιος νομίζω είχε κάπου στα 200-250μ υψομετρική, το 10αρι κάπου στα 100μ.

Ο καιρός πολύ ήπιος γιαυτό το κάνουν και Δεκέμβριο, 10-15 βαθμούς το πρωί και εικοσαρίζει μέσα στη μέρα. Τον αγώνα το κάνουν Σαββάτο, οπότε πήγαμε εκεί με την βραδινή πτήσης της Πέμπτης, Παρασκευή όλη μέρα βόλτα εκεί γύρω (μουσείο και βόλτα με γουρούνες στο ηλιοβασίλεμα) και χρειάστηκε να πάμε και σε ένα mall που είναι κανα 40λεπτο απόσταση να πάρουμε τα badges. Επειδή νυχτώνει νωρίς, επιλέξαμε να είμαστε όλη μέρα βόλτα και μόλις βράδιασε πήγαμε για τα badges για να μη χάσουμε τη μέρα και πέσαμε μετά νωρίς για ύπνο.

Επειδή φτάσαμε Πέμπτη μετά τα μεσάνυχτα, επιλέξαμε 3 διανυκτερεύσεις στη Γκίζα γιατί και ο αγώνας το Σάββατο είναι αρκετά πρωί οπότε σώνει πολύ από το πηγαινελα. Κατα τ'αλλα εννοείται ότι η Γκίζα δεν αξίζει καθόλου να είσαι εκεί 3 διανυκτερεύσεις, αλλά ας όψεται ο αγώνας. Ήταν όμως και αυτό part of the experience.

Κυριακή πρωί κάναμε check out και είχαμε κλείσει 2 φουλ μέρες ξενάγηση στο Κάιρο που νομίζω ότι ήταν αρκετά κατατοπιστική η βόλτα, με 1 μέρα διανυκτέρευση στο κέντρο του Καϊρου και Δευτέρα βράδυ επιστροφή Αθήνα.

Οπότε με 4 φουλ μέρες συνδυάσαμε Γκίζα, αγώνα και Κάιρο όπου δεν νιώσαμε καθόλου βιασύνη και η ξεναγός μας βοήθησε πολύ σε αυτό. Στην ερώτηση άμα συνδυάζετε ο αγώνας, εάν εξαιρέσεις ένα μικρό πιάσιμο που ένιωθα τη Κυριακή, δε με περιόρισε σε κάτι άλλο. Το ότι είναι ο αγώνας Σάββατο βοηθάει να φτάσεις Πέμπτη βράδυ, να κάνεις τον αγώνα Σάββατο και να έχεις μετά τις επόμενες μέρες ελεύθερες.

Edit: Εδώ και το σχετικό νήμα για να πάρεις ιδέες και για άλλους αγώνες. Travelstories runners club

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.224
Μέλη
40.252
Νεότερο μέλος
βασια2121

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα