Σλοβενία Πληροφορίες για Λιουμπλιάνα

Viajero93

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική, Κούβα
Καλησπέρα. Έχω κλείσει για μέσα Νοέμβρη ένα τετραήμερο (Παρασκευή–Δευτέρα) με αεροπορικά για Λιουμπλιάνα και κοιτάω ήδη να κλείσω σιγά σιγά διαμονή για καλύτερες τιμές. Σκέφτομαι να μη μείνω όλες τις μέρες εκεί, αλλά να συνδυάσω και κάτι ακόμα.
Οι επιλογές που έχω στο μυαλό μου είναι:

1. 2 πρώτα βράδια Τεργέστη και το τελευταίο Λιουμπλιάνα.
2. Το πρώτο βράδυ σε άλλη πόλη, π.χ. Μάριμπορ ή Πιράν.
3. Το πρώτο βράδυ στη λίμνη Μπλεντ.
4. 1 ή 2 βράδια στη λίμνη Bohinj, που μου φαίνεται εξίσου – αν όχι περισσότερο – εντυπωσιακή από τη Μπλεντ.

Αρχικά έκλινα προς Τεργέστη, αλλά τώρα σκέφτομαι μήπως είναι καλύτερη ευκαιρία να δω και λίγη φύση. Μπορώ βέβαια απλά να μείνω και τα 3 βράδια στη Λιουμπλιάνα και να παίξω με ημερήσιες, που είναι και η πιο βολική επιλογή και έτσι θα μπορώ να δω και την πόλη πιο άνετα μιας και, όσο μικρή και να είναι, ίσως η μία νύχτα μόνο να είναι πολύ λίγη. Φτάνω Παρασκευή νωρίς το μεσημέρι και επιστρέφω Δευτέρα το απόγευμα, οπότε ο χρόνος είναι αρκετά οκ θεωρώ. Ευχαριστώ!

billstamaniac

Member
Αφηγητής
Εγώ θα έμενα και τις τρεις μέρες Λουμπλιάνα, Παρασκευή και Δευτέρα θα τις αφιέρωμα στην πόλη και ΣΚ μονοήμερες την μια Μπλεντ και την άλλη στα σπήλαια

underwater

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Καλησπέρα. Έχω κλείσει για μέσα Νοέμβρη ένα τετραήμερο (Παρασκευή–Δευτέρα) με αεροπορικά για Λιουμπλιάνα και κοιτάω ήδη να κλείσω σιγά σιγά διαμονή για καλύτερες τιμές. Σκέφτομαι να μη μείνω όλες τις μέρες εκεί, αλλά να συνδυάσω και κάτι ακόμα.
Οι επιλογές που έχω στο μυαλό μου είναι:

1. 2 πρώτα βράδια Τεργέστη και το τελευταίο Λιουμπλιάνα.
2. Το πρώτο βράδυ σε άλλη πόλη, π.χ. Μάριμπορ ή Πιράν.
3. Το πρώτο βράδυ στη λίμνη Μπλεντ.
4. 1 ή 2 βράδια στη λίμνη Bohinj, που μου φαίνεται εξίσου – αν όχι περισσότερο – εντυπωσιακή από τη Μπλεντ.

Αρχικά έκλινα προς Τεργέστη, αλλά τώρα σκέφτομαι μήπως είναι καλύτερη ευκαιρία να δω και λίγη φύση. Μπορώ βέβαια απλά να μείνω και τα 3 βράδια στη Λιουμπλιάνα και να παίξω με ημερήσιες, που είναι και η πιο βολική επιλογή και έτσι θα μπορώ να δω και την πόλη πιο άνετα μιας και, όσο μικρή και να είναι, ίσως η μία νύχτα μόνο να είναι πολύ λίγη. Φτάνω Παρασκευή νωρίς το μεσημέρι και επιστρέφω Δευτέρα το απόγευμα, οπότε ο χρόνος είναι αρκετά οκ θεωρώ. Ευχαριστώ!
Έχεις πολύ δίκιο ότι η Bohinj είναι ίσως πιο εντυπωσιακή από τη Bled. Δεν έχει το φωτογενές νησάκι στη μέση, αλλά είναι πολύ πιο άγριο και παρθένο το τοπίο!
Βέβαια δίπλα είναι και η Bled, εννοείται να μη τη σνομπαρεις. Και οι δύο αυτές λίμνες συνδυάζονται όμορφα και με τον καταρράκτη Savica.

Γενικά κι εγώ 3 βραδιά Λιουμπλιάνα έμεινα και μια χαρά βάση ήταν για εκδρομές σε όλη τη χώρα, καθώς είναι πολύ μικρή και το οδικό δίκτυο εξαιρετικό.

Δεν σου κρύβω όμως ότι θα μου άρεσε να είχα μείνει κι ένα βράδυ στο Piran, μου άρεσε πολύ. Άσε που όσο απομακρύνεται κανείς από Λιουμπλιάνα, Μπλεντ και Postojna, τόσο πιο σπάνιο είναι να ακούσει ελληνικά, κάτι που το θεωρώ πάντα πολύ απελευθερωτικό. Είχα ταξιδέψει με έναν Κύπριο φίλο και στα τρία αυτά μέρη που σου αναφέρω νιώθαμε συνέχεια πως ο, τι λέγαμε το καταλάβαιναν όλοι τριγύρω. Σα να πετάγονταν Έλληνες από παντού (εννοείται δεν κουτσομπολευω κοσμο δεξιά κι αριστερά στα ταξίδια μου μιλώντας ελληνικά, αλλά όσο να 'ναι στο εξωτερικό θες κάπως να "ξεφεύγεις", να νιώθεις άγνωστος μεταξύ αγνώστων κι ότι δεν σε καταλαβαίνει κανείς)!

gkalla

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Σήμερα το πρωί έφυγα από την Λιουμπλιάνα και χαίρομαι πολύ που αφιέρωσα 3 μέρες στην πόλη (με μια εκδρομή μισής μέρας στο Μπλέντ).
Την λάτρεψα και θα επιστρέψω ξανά, σίγουρα για ένα ΣΚ τουλάχιστον.

Viajero93

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική, Κούβα
Ναι, επειδή είναι πρώτη φορά μάλλον θα μείνω όλα τα βράδια στην πόλη να τη δω με άνεση χρόνου και θα βάλω 1 με 2 εκδρομές αναλόγως και τον καιρό μιας και οι αποστάσεις είναι μικρές. Κι αν προκύψει άλλη φορά κάνω φόκους στην ενδοχώρα ή και στα παράλια ενδεχομένως.
Σας ευχαριστώ!

Last edited:

armar

Member
Θα πάω τέλος Αυγούστου ένα διήμερο Ζάγκρεμπ, ένα Λιουμπλιάνα και ένα Τεργέστη. Αξίζει πηγαίνοντας Τεργέστη να κάνω μια στάση Πιραν ή κάπου αλλού; Κάποια πρόταση για φαγητό - καφέ - ποτό;

Σκεφτόμουν να κάνω σε μια μέρα το σπήλαιο Postojna και την λίμνη Bled. Βγαίνει;

Last edited by a moderator:
Σκεφτόμουν να κάνω σε μια μέρα το σπήλαιο Postojna και την λίμνη Bled. Βγαίνει;
Να υποθέσω ότι θα έχεις βάση Λιουμπλιανα; αυτά τα δύο είναι σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση. Αν σκέφτεσαι να το κάνεις με την συγκοινωνία θα έλεγα για κανένα λόγο (δεν είναι καθόλου τυπικά στην ωρα τους τα λεωφορεία). Ούτε και με αυτοκίνητο θα το πρότεινα αλλά θεωρητικά θα ήταν δυνατό να βγει αν ξεκινήσεις πολύ πρωί. Τη Bled θα τη συνδυαζα με Κραν, Radovljica, Σκοφια Λοκα ή με τη λίμνη Bohinj.

armar

Member
Να υποθέσω ότι θα έχεις βάση Λιουμπλιανα; αυτά τα δύο είναι σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση. Αν σκέφτεσαι να το κάνεις με την συγκοινωνία θα έλεγα για κανένα λόγο (δεν είναι καθόλου τυπικά στην ωρα τους τα λεωφορεία). Ούτε και με αυτοκίνητο θα το πρότεινα αλλά θεωρητικά θα ήταν δυνατό να βγει αν ξεκινήσεις πολύ πρωί. Τη Bled θα τη συνδυαζα με Κραν, Radovljica, Σκοφια Λοκα ή με τη λίμνη Bohinj.
Έχω βρει εκδρομή από viator αλλά επειδή είναι λίγο ακριβή έλεγα να το κάνω με συγκοινωνία. Τώρα που μου λες ότι δεν είναι αξιόπιστα τα λεωφορεία θα κλείσω την εκδρομή

Είχα δοκιμάσει και λεωφορεία και εκδρομή μέσω get your guide από την οποία έμεινα πολύ ευχαριστημένη.

armar

Member
Είχα δοκιμάσει και λεωφορεία και εκδρομή μέσω get your guide από την οποία έμεινα πολύ ευχαριστημένη.
Επειδή θα είμαστε μόνο δύο μέρες Λιουμπλιάνα θέλω την πρώτη να δω την πόλη και στην δεύτερη να τα χωρέσω όλα οπότε η λύση είναι η εκδρομή τελικά και ας μου βγει παραπάνω. Το Πιραν θα το δω πηγαίνοντας Τεργέστη θα είμαι εκεί μεσημέρι και μόλις πέσει ο ήλιος θα πάρω πλοίο για Τεργέστη.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.286
Μέλη
40.283
Νεότερο μέλος
zinaki

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom