Γαλλία Πληροφορίες για Νορμανδία

pinelopi

Member
Μηνύματα
265
Likes
43
Επόμενο Ταξίδι
Βρεττάνη , Λίγηρας
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παντού..αρκεί να φεύγω
Τελικά ο κύβος ερρίφθη. Πάσχα θα μείνουμε Ελλάδα , κάνοντας ένα τουρ στη Θράκη (ίσως να πάμε και στην αδριανούπολή στην τουρκία), οπότε το επόμενο ταξίδι στο εξωτερικό βγήκε για 19 - 24 ιουνίου για Νορμανδία( Πάλι δεν θα προσθέσω λίγο πορτοκαλλί στο χάρτη μου :(). Πετάμε για παρίσι , παρασκευή 14/6 το απογευματάκι. Φθάνουμε γύρω στις 6.30 . Αυτοκίνητο νοικιασμένο μας περιμένει στο αεροδρόμιο και φεύγουμε προς βορρά. Γυρίζουμε τετάρτη 24/6 το βραδάκι πάλι από παρίσι. Δεν έχω αρχίσει ακόμη να ψάχνω διαδρομές και να σχεδιάζω ...Περιμένω πρώτα να ακούσω τις προτάσεις σας....
 

mary_a

Member
Μηνύματα
1.180
Likes
110
Ονειρεμένο Ταξίδι
Route 66
Λοιπόν Πηνελόπη! ο προορισμός σου μου αρέσει, πήγα πριν δύο χρόνια Νορμανδία.. ελπίζω να σου φανώ χρήσιμη..
Έχω τις σημειώσεις μου στο σπίτι, οπότε θα σου γράψω λεπτομέρεις το βραδάκι.
εχω να σου κάνω κάποιες ερωτήσεις:
θα πας 19-24 Ιούνιου ή 14-24?? μάλλον μία από τις δύο ημερομηνίες τις έγραψες λάθος..(μάλλον όμως πηγαίνεις 19 που πέφτει όντως Παρασκευή..)
θέλεις να μείνεις σε ένα σημείο και να το έχεις ως βάση για μετακινήσεις?
ή θα κάτσεις λίγο στο ένα μέρος και λίγο σε κάποιο άλλο?
έχω πολύ ωραίο ξενοδοχείο να σου προτείνω
Chevotel - H ρίξε μια ματιά..
είχα βρει τότε ένα σαιτ με φοβερά ξενοδοχεία γενικά, δεν το θυμάμαι τώρα.. θα επανέλθω
 

pinelopi

Member
Μηνύματα
265
Likes
43
Επόμενο Ταξίδι
Βρεττάνη , Λίγηρας
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παντού..αρκεί να φεύγω
Όντως λάθος οι ημερομηνίες...δεν το πρόσεξα...Είναι 19/6 με 24/6. περιμένω και σ΄ευχαριστώ πολύ
 

mary_a

Member
Μηνύματα
1.180
Likes
110
Ονειρεμένο Ταξίδι
Route 66
Λοιπόν Pinelopi.. θα σου πω που κινηθήκαμε εμείς και με ρωτάς μετά ότι θέλεις..
Αποφασίσαμε να μείνουμε κάπου κοντά στο Deauville) για να είμαστε περίπου στη μέση της Νορμανδίας ώστε να διευκολυνθούμε στις μετακινήσεις μας. Το Deauville με το Trouville είναι στη ουσία ενωμένα.. το Deauville είναι πιο κυριλέ όμως.. γενικά μιλώντας και αφού τα έχω δει όλα τα μέρη εκεί από κοντά, νομίζω ότι το καλύτερο μέρος για να μείνει κανείς είναι κάπου κοντά στο Deauville.. Κάποιες από τις πόλεις είναι ωραίες αλλά αν πας στη Νορμανδία καλύτερα να μείνεις στην εξοχή παρά σε πόλη. Το ξενοδοχείο που είχα επιλέξει είναι κάπου 5-10 χλμ από το Deauville, δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά ήταν κοντά.. Ήμασταν πιο κοντά σε ένα άλλο χωριό, το Pont l’ eveque, το οποίο ήταν ένα όμορφο κλασικό Γαλλικό χωριό, αν θέλαμε να φάμε πρωινό, φαρμακείο, να πάρουμε κάτι από super market ή ακόμη και να φάμε βραδινό καμιά φορά, είχε ότι χρειαζόμασταν.
Α…να σου γράψω και για τον καιρό.. είχαμε πάει 12 Ιούνη και έβρεχε σχεδόν κάθε μέρα, από 3 ως 10 ώρες συνεχόμενα! Αλλά πάλι όμορφα ήταν.. αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι νύχτωνε πολύ αργά και λίγο αποσυντονίστηκα. Δεν είχα πάει τόσο βόρεια καλοκαίρι οπότε ήταν κάτι ξένο.
Οι περιοχές που κινηθήκαμε ήταν :
1η μέρα:
Pont l’ eveque, Deauville, Trouville-sur-mer, Honfleur
2η μέρα: Le havre (τίποτα το ιδιαίτερο, μια βιομηχανική πόλη, για να πας περνάς τη pont de normandie, πού είναι πολύ εντυπωσιακή), Etretat(έχει μια τεράστια παραλία με βότσαλα), Fecamp, Rouen, Dieppe
3η μέρα: Dozule, Troarn, Caen (πολύ όμορφη πόλη με κάστρο στη μέση, πλακόστρωτους πεζόδρομους κτλ) Μετά πήγαμε στο Bayeux και Omaha Beach όπου έγινε η απόβαση. Άσχετο αλλά σ’ αυτό το σημείο γράφω στις σημειώσεις μου: επιστρέφοντας το βράδυ φάγαμε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και έφαγα το χειρότερο τυρί της ζωής μου, γενικά τα τυριά τους δεν τα λάτρεψα κιόλας..
4η μέρα: Μια τεράστια βόλτα μέχρι τις παρυφές της Βρεττάνης: Mont st-Michel(το γνωστό νησάκι-κάστρο που από νησάκι γίνεται στεριά λόγω της άμπωτης), Μετά St Malo (η παλιά του πόλη είναι πανέμορφη, αν δεν έριχνε χαλάζι όταν πήγαμε θα ήταν ίσως καλύτερα), Rennes και πάλι το σούρουπο στο Mont St Michel για να το δούμε και νησάκι πια.
5η μέρα:
Ήταν η τελευταία όποτε ήμασταν λίγο πιο χαλαρά. Ξαναπήγαμε μια βόλτα στο Deauville, στο Honfleur και τέλος στο Lisieux συν σε κάτι διάφορα χωριουδάκια που βρήκαμε στο δρόμο
6η μέρα:
Ναι επιτέλους σταμάτησε να βρέχει, βγήκε ο ήλιος, αλλά εμείς φύγαμε.. ακολουθούσε το Παρίσι!
 

SPIRIDU

Member
Μηνύματα
17
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Ποιός ξέρει????
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κραϊβική
PINELOPI όταν πας μην ξεχάσεις να φας φρέσκα μύδια!Εγώ είχα πάρει με σάλτσα ροκφόρ...Είναι η σπεσιαλιτέ τους αφού είναι γεμάτος ο τόπος εκεί!!!Είχα πάει το καλοκαίρι του 2007.
 

pinelopi

Member
Μηνύματα
265
Likes
43
Επόμενο Ταξίδι
Βρεττάνη , Λίγηρας
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παντού..αρκεί να φεύγω
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες . Έχω αρχίσει να κάνω κάποιο πλάνο. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν κατά τη γνώμη σας είναι καλύτερα να μένουμε σε ένα μέρος ( κάπου κεντρικά)και να κάνουμε ημερήσιες εκδρομές στα διάφορα μέρη ή να μετακινούμαστε ; Δηλαδή να αλλάζουμε τόπο για τη διανυκτέρευση; Οι αποστάσεις είναι πολύ μεγάλες;
 

mary_a

Member
Μηνύματα
1.180
Likes
110
Ονειρεμένο Ταξίδι
Route 66
Μόνο για Νορμανδία πιστεύω ότι αρκεί να μείνεις κάπου στο κέντρο της, τώρα αν θες και Βρετάνη, μπορείς να μείνεις λίγες μέρες Νορμανδία και λίγες Βρετάνη (πχ στο St Malo). Εγώ στη θέση σου θα έμενα μόνο Νορμανδία.
Όταν πήγαμε ημερησίως μέχρι το St MALO (που ήταν και η μεγαλύτερη βόλτα μας, γιατί μπαίναμε και σε διάφορες πόλεις-χωριά που συναντούσαμε) κάναμε αρκετά χλμ αλλά δεν ήταν και κάτι τρελά κουραστικό, ήταν ανεκτό! (ήταν 230 χλμ η απόσταση να πας). Τώρα αν θες να πας ας πούμε Nantes είναι αρκετά πιο μακριά.. Για μένα μείνε μόνο Νορμανδία

τι λέει το πλάνο σου ως τώρα?
 

pinelopi

Member
Μηνύματα
265
Likes
43
Επόμενο Ταξίδι
Βρεττάνη , Λίγηρας
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παντού..αρκεί να φεύγω
Κι εγώ νομίζω οτι ειναι καλύτερα να περιοριστούμε μόνο σε μία από τις δύο περιοχές .Ή Νορμανδία ή βρεττάνη . Κια για τις δύο θα έπρεπε να έχουμε περισσότερες ημέρες και προτιμώ να ΄δω καλά μία περιοχή και όχι να είμαι σε ένα διαρκές τρεχαλητό , για να την ευχαριστηθούμε κιόλας την εκδρομή. Μιά πρώτη ιδέα είναι να κάνουμε την πρώτη 1) διανυκτέρευση (παρασκευή 19/6)Ρουέν ή Βερνόν( ένα μικρό χωριό κοντά στη ρουέν) , την επομένη να δούμε ρουέν και να ανέβουμε Le Havre , να περάσουμε τη γέφυρα για Ντωβίλ , Τρουβιλ , Honfleur και να καταλήξουμε Καέν για 2)διανυκτέρευση(Σάββατο 20/6). Την άλλη ημέρα να δούμε την περιοχή του Calvados και η 3) διανυκτέρευση πάλι Καέν(Κυριακή 21/6).Τη Δευτέρα(22/6) ανεβαίνουμε προς Cherbourg , Barfleur και καταλήγουμε για διανυκτέρευση Granville. Την Τρίτη 23/6 από Granville βλέπουμε Mont saint michelle και Saint Malo και κανένα χωριουδάκι στις παρυφές της Βρεττάνης (βλ. Saint Suliac) και πίσω για διανυκτέρευση στην Granville. Την Τετάρτη 24/6 φεύγουμε το απόγευμα οπότε φεύγοντας νωρίς το πρωί στο δρόμο για παρίσι όλο και καποιο ωραίο χωριό θα επισκεφθούμε. Αυτά ως πρώτη ιδέα δικιά μου . Δεν το έχω συζητήσει καθόλου ακόμη με τον άνδρα μου . Εσένα πως σου φαίνεται; Το συν των διαφορετικών διανυκτερέυσεων νομίζω ότι είναι ότι δεν οδηγείς και συνέχεια για πολλά χιλιόμετρα .περιμένω τη γνώμη σου. Πάντως σ΄ευχαριστω πολύ.
 

mary_a

Member
Μηνύματα
1.180
Likes
110
Ονειρεμένο Ταξίδι
Route 66
Καλό μου φαίνεται, απλά εγώ πιο πολύ βαριέμαι να αλλάζω ξενοδοχεία παρά να βρίσκομαι στο αυτοκίνητο, αλλά γούστα είναι αυτά! αν δεν σε ενοχλεί να αλλάζεις ξενοδοχεία είναι μια χαρά. Μόνο θα σου πρότεινα να μείνεις στα χωριά και όχι στις πόλεις (Cean, Rouen), είναι πιο ξεχωριστά.
 

pinelopi

Member
Μηνύματα
265
Likes
43
Επόμενο Ταξίδι
Βρεττάνη , Λίγηρας
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παντού..αρκεί να φεύγω
Εννοείται ότι θα μείνω στα χωριά και στην εξοχή . Απλώς αναφέρω τις μεγάλες πόλεις για να καταλάβεις περίπου την περιοχή. Έχω βρει κάτι καταπληκτικά Chateaux και ένας από τους λόγους που θα ήθελα να μένω σε διαφορετικά μέρη είναι για να μείνω σε όσο το δυνατό περισσότερα από αυτά και όχι μόνο σε ένα. Βέβαια κι εγώ έχω ένα θέμα με την αλλαγή των καταλυμάτων. Ίσως να είναι κουραστικό. Θα το κουβεντιάσουμε βέβαια όλοι μαζί στο σπίτι( θα πάρουμε και την κόρη μας μαζί) και θα δούμε. Να έχω και οριστικές απαντήσεις και τιμές από τα διάφορα καταλύματα και θα το δούμε.Αν θυμηθείς το όνομα του δικού σου ξενοδοχείου , μου το λές..
 

mary_a

Member
Μηνύματα
1.180
Likes
110
Ονειρεμένο Ταξίδι
Route 66
θα μπορούσες να μείνεις σε δύο διαφορετικά ξενοδοχεία.. ένα κάπου στο Deauville κι ένα στο St Malo(στη Granville).. το να πάτε σε παραπάνω από δύο για πέντε μέρες μάλλον θα σας κουράσει
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.578
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom