Πληροφορίες για Πάτρα

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Εχουμε κανενα-καμια απο Πατρα??:roll:
Παω Πατρα την αλλη εβδομαδα και δεν ξερω τιποτα...
Ξενοδοχειο?Και Ριο να ειναι δεν με νοιαζει,καπου να εχει παρκινγκ.
Φαγητο?
Ποτό?
Τιποτα ιδαιτερο?
 

Venia

Member
Μηνύματα
242
Likes
57
Επόμενο Ταξίδι
?????
Ταξίδι-Όνειρο
Βόρειος Πόλος
Καλημέρα από Πάτρα!!
Ξενοδοχεία έχουμε αρκετά. Αρχικά, θα αποκλείσω κάποια λόγω έλλειψης πάρκινγκ και θα σου προτείνω τα εξής:
1) Στο κέντρο της πόλης τα καλύτερα είναι το Πριμαρόλια(κεντρικότατο-κάπου 90 ευρώ το δίκλινο,με δωρεάν πάρκινγκ), το Maison Grecque (επίσης κεντρικότατο - κάπου 80 ευρώ αλλά το πάρκινγκ στοιχίζει 5 ευρώ/ημέρα) και το Airotel Patras Smart Hotel (στην εκκλησία του πολιούχου μας Αγ. Ανδρέα, 5' από το κέντρο με αυτοκίνητο.Δωρεάν πάρκινγκ, καθαρό,καινούριο-χτίστηκε πριν κάπου 2-3 χρόνια)
2) Αν θέλεις να μείνεις κάπου εκτός κέντρου, πολύ ωραία είναι τα: Καλλιρόη (Ρίο, κάπου 70 το δίκλινο) , Castello (Ρίο, κάπου 60 ευρώ) και Airotel Achaia Beach (στον Καστελλόκαμπο, ελάχιστα πιο κοντά απ'ό,τι το Ρίο).

Κοίτα τα και στο Booking να δεις αν σου αρέσουν.
 

Venia

Member
Μηνύματα
242
Likes
57
Επόμενο Ταξίδι
?????
Ταξίδι-Όνειρο
Βόρειος Πόλος
Όσον αφορά τώρα τη διασκέδαση, οι επιλογές είναι πολλές.. Για καφέ/ ποτό μπορείς να πας στη οδό Παντανάσσης ή στη Ρήγα Φερραιου (πεζοδρομήθηκαν πριν 2-3 μήνες κι ήδη έχουν ξεφυτρώσει μικρές όμορφες καφετέριες), στη Ραδινού(κι αυτή πεζόδρομος- 1 στενό δρομάκι δηλαδή με λίγες αλλά συμπαθητικές καφετέριες). Άλλος ένας πεζόδρομος (και το κεντρικότερο σημείο της Πάτρας) είναι η Αγίου Νικολάου κι είναι γεμάτος καταστήματα και καφετέριες.

Εγώ συχνάζω στα Ψηλαλώνια - περιοχή με ωραία πλατεία και 6-7 όμορφες καφετέριες από τις οποίες ξεχωρίζω το Orient Express για τη διακόσμησή του σε στυλ τραίνο αλλά και τα νόστιμά του φαγητά (μάλιστα εκεί έχουν καθήσει και πάρα πολλοί διάσημοι - έλληνες και ξένοι π.χ ο Sting). Επίσης,στην ίδια περιοχή μου αρέσει το Mona Lisa για την παρείστικη ατμόσφαιρα και το σουφλέ σοκολάτας του κ το Παναχαικόν το οποίο συγκεντρώνει μεν κόσμο άνω των 50 κυρίως αλλά έχει καταπληκτικές ποικιλίες.

Λίγο πιο μακρυά από το κέντρο βρίσκεται το Veso Mare. Αρχικά ήταν εμπορικό κέντρο αλλά έκλεισαν τα 1-2 μαγαζιά που είχε και πλέον στεγάζει τα Ster cinemas και 4-5 συμπαθητικές καφετέριες.Ο χώρος είναι ωραίος και έχει πάντα πολύ κόσμο ενώ βολεύουν τα 2 υπόγεια πάρκινγκ του.

Πολλές κι ωραίες καφετέριες θα βρεις και στο Ρίο, κατά μήκος της παραλιακής οδού. Εδώ δε μιλάμε για μικρούλες καφετέριες όπως αυτές του κέντρου αλλά για μεγάλες που το καλοκαίρι γίνονται και κλαμπ.

Αποκλειστικά για ποτό, εκτός από τα παραπάνω, θα σου πρότεινα το Disco Room (κλαμπ/ντίσκο στο κέντρο με ελληνικά και ξένα ακούσματα δεκαετίας του '80) και το Mood's (μικρό μαγαζάκι με λάτιν μουσική όπου οι περισσότεροι πάνε για να χορέψουν κ μάλιστα ξέρουν και να χορεύουν πολύ καλά). Από εκεί και πέρα, υπάρχουν τα κλασσικά.. Μπουζούκια (Αστέρια) και κλαμπ (δυστυχώς,τα κλαμπ δεν τα κατέχω αφού τα έχω αποποιηθεί εδώ και κάτι χρόνια!).

Όσον αφορά το φαγητό, σου συστήνω να κάνεις μία βόλτα από τον πεζόδρομο της Τριών Ναυάρχων και να καθήσεις στον Μύθο, στον Ζύθο (πολύ όμορφα εστιατόρια με καλό φαγητό) ή στο Porto Rico ( πιτσαρία η οποία δε λέει τίποτα από διακόσμηση αλλά φτιάχνει την καλύτερη πίτσα της Πάτρας κι έχει και λογικότατες τιμές. Ακόμα, το Σινιάλο συγκεντρώνει κυρίως φοιτητόκοσμο και συνήθως θέλεις μεγάλη τύχη για να βρεις τραπέζι λόγω της ωραίας ατμόσφαιρας, του νόστιμου φαγητού και των καλών τιμών. Καλό είναι και το Ούζου Μέλαθρον, στα Ψηλαλώνια, με πολίτικη κουζίνα.

Επίσης, 5-6 χιλιόμετρα από την Πάτρα (με κατεύθυνση προς Πύργο) βρίσκεις την περιοχή Βραχνέιικα με πολλά παραλιακά εστιατόρια με πρώτο και καλύτερο, την Πυξίδα. Όλοι αυτό προτιμάμε γιατί έχει φοβερή διακόσμηση, νόστιμα φαγητά και μεγάλες μερίδες. Υπάρχουν κι άλλα όμως εκεί επίσης καλά (ανάμεσά τους και 1 ιταλικό).

Στην άλλη μεριά της Πάτρας, δηλαδή στο Ρίο, υπάρχουν πάλι κάποια ωραία μαγαζάκια, ανάμεσα τους οι 4 Εποχές (με ωραία ψητά της ώρας) , το Σταυροδρόμι (με σπιτικό φαγητό- το έχει φίλος του θείου μου) και αρκετά άλλα καλά μαγαζιά (κι εκεί υπάρχει 1 ιταλικό).

Λίγο μετά το Ρίο βρίσκεται ο Ψαθόπυργος, 1 πολύ γραφικό ψαροχώρι που θυμίζει νησί. Το καλοκαίρι σφύζει από κόσμο αλλά δυστυχώς τώρα το Χειμώνα μένουν ανοιχτές μόνο 2-3 ταβέρνες από τις οποίες ξεχωρίζει το Αγκίστρι με φρέσκο ψάρι και πολύ καλή διακόσμηση (τραπέζια, τοίχοι,κανάτες- ζωγραφισμένα στο χέρι) και το Ονειροδρόμιο, πιο απλό στη διακόσμηση αλλά επίσης με φρέσκο ψάρι,αλλά και κάποια ωραία ψητα.Αν πας στον Ψαθόπυργο, θα ήταν προτιμότερο να πας Παρασκευή/Σάββατο βράδυ ή Κυριακή μεσημέρι για να βρεις και λίγο κόσμο επειδή τις καθημερινές είναι σχεδόν ερημιά.Ιδίως αν πας Κυριακή, θα ευχαριστηθείς ρομαντζάδα γιατί είναι πραγματικά όμορφο μέρος.

Αν ενδιαφέρεσαι για μεζεδοπωλείο, θα βρεις κάποια στην Τριών Ναυάρχων, ενώ πολύ καλό είναι και 1 μικρό μαγαζάκι στο πάνω μέρος της Αγ.Νικολάου. Λέγεται Απέριττο κι έχει πεντανόστιμα πιάτα,καλή μουσική και χαμηλότατες τιμές (3-4 ευρώ το πιάτο του μεζέ με μεγάλη ποσότητα μέσα) και καλά μουσική - κάποιες φορές έχει και ζωντανή.) Τέλος, ωραίο είναι και το Μαρκάτο Χάρτης Πάτρας - Εστιατόριο Μαρκάτο Οίνου Μέλαθρον

Από εκεί και πέρα υπάρχουν μπυραρίες (οι καλύτερες είναι το Beer Society και αυτή που βρίσκεται στα Ψηλαλώνια- δε θυμάμαι όνομα γιατί είναι καινούρια), κινέζικα, κρεπερί (Μangiare στα Ψηλαλώνια, η καλύτερη κρέπα της Πάτρας).

Για παγωτολιγούρα, υπάρχει ο Μαθιός (στα Βραχνέιικα αλλά και στο κέντρο της Πάτρας, στην Πλατεία Όλγας). Είναι το αντίστοιχο της Παγωτομάνιας στου Ψυρρή, αν είσαι από Αθήνα.

Αυτά από εμένα. Δε ξέρω αν σε βοήθησα ή αν σε μπέρδεψα χειρότερα.. Δε ξέρω πόσες μέρες θα μείνεις κι αν θέλεις να δεις και κάποια αξιοθέατα ή να κάνεις κάποια μικρή εκδρομή. Για ό,τι άλλο θέλεις, εδώ είμαι!
 

manelaki

Member
Μηνύματα
1.282
Likes
392
Για παγωτολιγούρα, υπάρχει ο Μαθιός (στα Βραχνέιικα αλλά και στο κέντρο της Πάτρας, στην Πλατεία Όλγας). Είναι το αντίστοιχο της Παγωτομάνιας στου Ψυρρή, αν είσαι από Αθήνα.
Αχ ναι! Φαε ενα παγωτακι και για'μας που μας εχει λειψει ο Μαθιος!!!
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Να σαι καλα βρε Βενια ...τι μου ξαναθυμησες τωρα!!!!!Ποσα οικεια ονοματα.
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.484
Likes
7.962
Venia, έφτιαξες κάτι αντίστοιχο με το Αθηνόραμα... το Πατρόραμα ας πούμε! Να 'σαι καλά! :)
 

rebellos

Member
Μηνύματα
163
Likes
17
Επόμενο Ταξίδι
ΒΙΕΝΝΗ
Venia τα είπες όλα! Ψηλα αλώνια συχνάζεις κι εσύ; BB king λέγεται η μπυραρία στα ψηλά αλώνια... Το μόνο που ξέχασες από τον οδηγό σου είναι το beer bar q στην ακτή Δήμαιων! Είναι στην παραλιακή που πας προς πύργο, δίπλα στο πρακτικέρ για τον φίλο/η μας, πριν φτάσεις στο νέο λιμάνι. Επίσης έχει πολλές καφετέριες στην παραλιακή στο παλιό λιμάνι, και μάλιστα μια καινούρια, λέγεται deck, αρκετά πρωτότυπη!

Sent from my ST18i using Tapatalk
 

Venia

Member
Μηνύματα
242
Likes
57
Επόμενο Ταξίδι
?????
Ταξίδι-Όνειρο
Βόρειος Πόλος
Και το Divani στα Βραχναιϊκα είναι ωραίο, ειδικά καλοκαίρι!

Αγαπημένο στέκι το Divani!!! Άκουσα ότι άνοιξε και χειμερινό στο κέντρο, στην Τριών Ναυάρχων αλλά δεν πήγα ακόμα! Τώρα που μου το θύμισες...Κι έψαχνα πού θα πάω αύριο :D
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.209
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom