Τήνος Πληροφορίες για Τήνο

Evi_Stav

Member
Καλησπέρα ,
θελω προταση για μερος,spot στην Τηνο απογευμα εκει ηλιοβασιλεμα,κατα προτιμηση με ωραια θεα .Οχι ταβερνα ,κατα προτιμηση ποτο ή καποιο πιο καλο μαγαζι για φαγητο ή αλλιως εστω καποιο χωριο που προτεινεται εαν οχι απαραιτητα μαγαζι.
Εχω δει τα Υστερνια και την Καρδιανη οπου εχουν ωραια θεα στο ηλιοβασιλεμα .Καρδιανη εχω ξεχωρισει το Sunset οπου μαλλον εχει την καλυτερη θεα του νησιου ,θα εχει πολυ φασαρια ντα πα ντου πα ή ειναι χαλαρή φαση?

Ευχαριστω
Προσωπικά, αγαπώ το Mayou στα Υστέρνια! Είναι ακριβώς αυτό που θέλετε..θα πιείτε το κρασί σας και θα τσιμπήσετε κάτι με υπέροχη θέα! Αν πάτε ηλιοβασίλεμα θα έχει βέβαια πολύ κόσμο αλλά σε όλα τα μαγαζιά με θέα το ίδιο θα έχει...

inspiring

Member
Καλησπέρα ,
θελω προταση για μερος,spot στην Τηνο απογευμα εκει ηλιοβασιλεμα,κατα προτιμηση με ωραια θεα .Οχι ταβερνα ,κατα προτιμηση ποτο ή καποιο πιο καλο μαγαζι για φαγητο ή αλλιως εστω καποιο χωριο που προτεινεται εαν οχι απαραιτητα μαγαζι.
Εχω δει τα Υστερνια και την Καρδιανη οπου εχουν ωραια θεα στο ηλιοβασιλεμα .Καρδιανη εχω ξεχωρισει το Sunset οπου μαλλον εχει την καλυτερη θεα του νησιου ,θα εχει πολυ φασαρια ντα πα ντου πα ή ειναι χαλαρή φαση?

Ευχαριστω
Εχω παει και στα δυο κ ηταν κρατημενα πολυ πριν το ηλιοβασιλεμα.....θελει υπομονη

LunaK

Member
Καλησπέρα σε όλους!Φέτος το πρόγραμμα έχει Τήνο αρχές Αυγούστου.Θα μείνουμε στον όρμο Υστερνιων με θέα θάλασσα!Ζητάω επικαιροποιημενες πληροφορίες για παραλίες (κυρίως ανοργανωτες με καθαρά νερά ) και μέρη για φαγητό και ποτό(όσο λιγότερο τουριστικά και περισσότερο ποιοτικά γίνεται) ακόμα και μαγαζιά με τοπικά προϊόντα για να κεράσω συγγενείς και φίλους!Εννοείται ότι έχω κάνει την έρευνα μου στο φόρουμ αλλά οποιασδήποτε πληροφορία ευπρόσδεκτη!Ευχαριστώ πολύ συμφορουμιτες!

katkats

Moderator
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Επόμενο Ταξίδι
Σκωτία!
Ταξίδι-Όνειρο
Αλασκα
Καλησπέρα ,

Ευχαριστω
υστερνια φαγαμε στο γκρεμνο, καλο φαγητο μεσα στα στενα , για ηλιοβασιλεμα εχει μαγαζακια οπως το αμεντι, το μαγιου , το φου φου αλλα μερικα θελουν κρατηση το αμεντι απο οτι ειδαμε ειχε ελευιερα τραπεζια 11 ιουλιου

nickostraveller

Member
Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Καλησπέρα,
μολις επεστρεψα πριν λιγες ωρες απο το νησι της Τηνου,παρακατω παραθετω και τις δικες μου εντυπωσεις

Πανεμορφα χωρια ,τι να πρωτοσχολιασεις.Δεν νοειται καν ταξιδιωτης που αγαπαει την κυκλαδιτικη αρχιτεκτονικη να μην εχει επισκεφτει την Τηνο.Παρολο οπου το νησι εχει ανεβει πολυ αποτομα ,υπαρχουν ακομα χωρια 100 % αυθεντικα και απομονωμενα,που παρολο που υπαρχει αναπτυξη συνεχιζουν να ζουν στους δικους τους χαλαρους ρυθμους στην μεση του πουθενα.Το ενα ομορφοτερο απο το αλλο και ναι ειναι παρα πολλα .
Προφανως λογω χρονου δεν προλαβα να τα επισκεφτω ολα ,αλλα καταφερα να δω

Πυργος-το μεγαλυτερο χωριο ,σαν παραμυθι το απογευμα η πλατεια στον πλατανο
Υστερνια- απιστευτη θεα ,το μαρμαρο κυριαρχει παντου
Καρδιανη- απο τα πιο ομορφα χωρια, ειναι μικρη μεν αλλα εμενα μου κερδισε την καρδια .
Βωλακας -για τη μοναδικοτητα του τοπιου με τα επιβλητικα βραχια.Βγαζει μια απιστευτη ,ενεργεια και ηρεμια το μερος
Φαλαταδος - ομορφα κυκλαδιτικα σοκακια ,μικρη πλατειουλα αλλα πολυ θα θελα να κατσω να πιω το καφεδακι μου εκει για ωρες
Κροκος -πηγαμε για φαγητο ,σαν οικισμος δεν ειδα πολλα ,αλλα ηταν μεσα στα πλατανια ,σπανιο για κυκλαδες ,δροσια και αισθηση σαν να βρισκομαι σε ενα χωριο της Ηπειρου και οχι σε κυκλαδονησι

Με διαφορα αγαπημενα μου χωρια Καρδιανη και Υστερνια για την θεα.

Παμε στην Χωρα, η πολυκοσμια και η υπερπροβολη του νησιου την εχουν αγγιξει για τα καλα ,στα περισσοτερα σημεια ειναι ολιγον κιτς ,με γυραδικα παντου και τα ολο και καθε χρονο νεα φαστφουνταδικα να κυριαρχουνε για ολους τους ξενυχτηδες,Η νυχτερινη ζωη του νησιου χτυπαει εκει ,κυριως σε διασκεδαση μπουκαλι ,ελληναδικα και κραχτες που προσελκουν ηλικιας 30 και κατω.Παρολα αυτα παρολο που στερειται γραφικοτητας και δεν υπαρχει καμμια συγκριση με τα πανεμορφα χωρια της,θα βρεις και ωραια μπαρακια και ομορφα σοκακια αλλα το ολο τουριστοπανηγυρι και να μην χωρας να περπατησεις στο χαλαει λιγο.Επισης χωρις να θελω να αδικησω κανενα μαγαζι ,δεν νομιζω οτι υπαρχουν ιδιαιτερες καλες επιλογες για φαγητο στην Χωρα.
Και παρολο αυτα και το ποτακι μου στην Χωρα το ηπια και το παγωτακι μου το εφαγα και μια περατζαδα την εκανα ,θελοντας και μη θα βρεθεις εκει ,τα υπολοιπα απογευματα ξεχυθειτε στα χωρια και ξαναγυριστε αν θελετε για ποτο.

Η Παναγια της Τηνου ειναι ομορφη ειτε εισαι της θρησκειας ειτε οχι,πηγαινετε απογευμα κατα τις 7 εχει πιο λιγο κοσμο.
Παραλιες
Αγιος Φωκας-πληθωρα beach bar σε ολο το μηκος της παραλιας.Για πολλους απο τις πιο δημοφιλεις,εγω θα πω μετριοτατη
Αγιος Ρωμανος-η παραλια που μου αρεσε πιο πολυ απο ολες θα πω
Κιονια -Τσαμπια πηγαμε την πρωτη μερα ,οχι κατι ιδιαιτερο αλλα για πρωτο μπανιο κατω απο το ξενοδοχειο μας ηταν μια χαρα.
Αγιος Ιωαννης-Πορτο.Εαν σας αρεσουν τα beach bar με δυνατη μουσικη ,dj και παρτυ σπευσατε.Εαν δεν σας αρεσουν το αντιθετο μακρυα.Μιλαω για το La louza.Παρολο που σαν παραλια δεν ηταν η καλυτερη που πηγα ,μπορω να πω οτι ηταν η παραλια με τα πιο ομορφα και καθαρα νερα που κολυμπησα.
Κολυμπηθρα δεν πηγαμε καθολου.Ενας λογος οτι ειχε απιστευτο αερα και μποφορ και δεν ειχαμε ορεξη να οδηγαμε μεχρι την αλλη ακρη.
Γενικα απο παραλιες ενω εκανα το μπανακι μου,οταν δεν φυσαγε.δεν μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκα πολυ

Φαγητο .
Εδω ειναι το δυνατο σημειο .Στην Τηνο τρως παρα μα παρα πολυ καλα σε ολα τα χωρια απο παραδοσιακες ταβερνες σε χωρια με κεφτεδακια ,πατατες μεχρι γαστροταβερνακια με μοντερνες πινελιες και σεφ με μερακι απο πισω.Δεν εφαγα ουτε μια μερα μετρια.Απο πολυ καλα ως εξαιρετικα.

Μαιστραλι.Φαγαμε την πρωτη μερα διπλα στο ξενοδοχειο μας στα Κιονια.Ταβερνουλα καλο φαγητο ,τεραστιες μεριδες
Veneranda.Απο τα καλυτερα μαγαζια για φαγητο ,μας ειπαν ολοι εξαιρετικα λογια .Στο χωριο Κροκος με τα πλατανια ,παραδοσιακες συνταγες της Τηνου με μοντερνες πινελιες,Μην το χασετε
Ντινος .Η πιο διασημη ταβερνα του νησιου.Ειναι πασιγνωστη για την γαριδομακαροναδα του ,signature πιατο του.Εγω θα πω ναι ειναι καλο μαγαζι, υπεροχη θεα ,εξαιρετικη εξυπηρετηση ,ναι νοστιμη γαριδομακαροναδα γλυψαμε το πιατο ,αλλα πολυ υπερκτιμημενος πολυ διαφημιση και πολυ hype ,για νουμερο 1 δεν ειναι ,απλα ενα πολυ καλο μαγαζι για θαλασσινα.

Φου φου στα Υστερνια.Μεζοδοφαση ,γαστροταβερνακι .Ωραιο φαγητο μοντερνου μεζεδοπωλειου φαση ,σαν και αυτα της Αθηνας στο κεντρο ,ωραια μαγειρεμενο κρεας ,αλλα στα πολυ συν η απιστευτη θεα.Και αυτο μαζι με τον Ντινο θεωρειται απο τα πιο γνωστα.

Οστρια στα Κιονια.Ηταν ακριβως διπλα στο ξενοδοχειο μας ,βλεπαμε κοσμο καθε μερα ,επεμενε σαν τρελος να παμε φιλος που εχει σπιτι στην Τηνο και επιβεβαιωνω εξαιρετικα.Ταβερνα με γκουρμε πινελιες ,δεν ειναι οικονομικο αλλα ειναι προσιτο.Απο τις πολυ καλες επιλογες.Ο σεφ κανει εξαιρετικη δουλεια.

Δοκιμαστε οπωσδηποτε αγκιναρα ακομα και να μην σας αρεσει.Απο αγκιναροπιτα ,μεχρι σαλατες την βαζουν ,μεχρι τουρσι ,μεχρι και σε μακαροναδα παντου μαγειρεμενη εξαιρετικα.

Ολοι στην Τηνο ηταν πολυ πολυ ευγενικοι απο ντοπιους ,μεχρι τα παιδια που δουλευουν σερβιτοροι Τηνιακοι η σεζον παντου εξυπηρετικοι και φιλοξενοι ,ουτε μια φορα αγενεια.

Τα Κιονια ειναι πολυ καλη επιλογη για διαμονη εαν θες να σαι διπλα στην Χωρα ,αλλα χωρις να σαι μεσα στον χαμο.

Αυτα!

Last edited:

Thanos92

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη & Ανδόρα
Πανεμορφα χωρια ,τι να πρωτοσχολιασεις.Δεν νοειται καν ταξιδιωτης που αγαπαει την κυκλαδιτικη αρχιτεκτονικη να μην εχει επισκεφτει την Τηνο.Παρολο οπου το νησι εχει ανεβει πολυ αποτομα ,υπαρχουν ακομα χωρια 100 % αυθεντικα και απομονωμενα,που παρολο που υπαρχει αναπτυξη συνεχιζουν να ζουν στους δικους τους χαλαρους ρυθμους στην μεση του πουθενα.Το ενα ομορφοτερο απο το αλλο και ναι ειναι παρα πολλα .
Προφανως λογω χρονου δεν προλαβα να τα επισκεφτω ολα ,αλλα καταφερα να δω
Τα χωριά μας είναι απλά ονειρικά. Όποιος δεν τα έχει επισκεφθεί, δεν μπορεί να καταλάβει αυτό που λέμε.
Παμε στην Χωρα, η πολυκοσμια και η υπερπροβολη του νησιου την εχουν αγγιξει για τα καλα
Και φαντάσου το νησί φέτος δεν έχει τόσο κόσμο όσο θα θέλαμε.
Η Παναγια της Τηνου ειναι ομορφη ειτε εισαι της θρησκειας ειτε οχι,πηγαινετε απογευμα κατα τις 7 εχει πιο λιγο κοσμο
Η ώρα που λες είναι από τις χειρότερες διότι όλοι ανεβαίνουν για την απογευματινή λειτουργία.

Οι καλύτερες ώρες είναι στις 08:00 το πρωί ή στις 15:00-16:00 το μεσημέρι. Τότε απολαμβάνεις το ναό όπως πρέπει.

Αναφέρω τα παραπάνω διότι έχω μαγαζί κοντά στην εκκλησία με τουριστικά ήδη. Εάν ή @katkats δεν έχει θέμα μπορώ να το αναφέρω.

Θα είναι χαρά μου να σας γνωρίσω από κοντά έστω και στη Τήνο εφόσον δεν έχει τύχει στην Αθήνα.
Ντινος .Η πιο διασημη ταβερνα του νησιου
Ο Ντίνος είναι εστιατόριο. Όχι ταβέρνα.
Δοκιμαστε οπωσδηποτε αγκιναρα ακομα και να μην σας αρεσει.Απο αγκιναροπιτα ,μεχρι σαλατες την βαζουν ,μεχρι τουρσι ,μεχρι και σε μακαροναδα παντου μαγειρεμενη εξαιρετικα.
Προτείνω για δοκιμή το κεικ αγκινάρας με παγωτό στο χωρίο Κώμη στο Kalais.
Ολοι στην Τηνο ηταν πολυ πολυ ευγενικοι απο ντοπιους ,μεχρι τα παιδια που δουλευουν σερβιτοροι Τηνιακοι η σεζον παντου εξυπηρετικοι και φιλοξενοι ,ουτε μια φορα αγενεια
😊

katkats

Moderator
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Αναφέρω τα παραπάνω διότι έχω μαγαζί κοντά στην εκκλησία με τουριστικά ήδη. Εάν ή @katkats δεν έχει θέμα μπορώ να το αναφέρω.
Όχι @Thanos92 δεν επιτρέπεται από τους όρους του φόρουμ.

nickostraveller

Member
Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Τα χωριά μας είναι απλά ονειρικά. Όποιος δεν τα έχει επισκεφθεί, δεν μπορεί να καταλάβει αυτό που λέμε.

Και φαντάσου το νησί φέτος δεν έχει τόσο κόσμο όσο θα θέλαμε.

Η ώρα που λες είναι από τις χειρότερες διότι όλοι ανεβαίνουν για την απογευματινή λειτουργία.

Οι καλύτερες ώρες είναι στις 08:00 το πρωί ή στις 15:00-16:00 το μεσημέρι. Τότε απολαμβάνεις το ναό όπως πρέπει.

Θα είναι χαρά μου να σας γνωρίσω από κοντά έστω και στη Τήνο εφόσον δεν έχει τύχει στην Αθήνα.

Ο Ντίνος είναι εστιατόριο. Όχι ταβέρνα.

Προτείνω για δοκιμή το κεικ αγκινάρας με παγωτό στο χωρίο Κώμη στο Kalais.

😊
Καλησπέρα Θάνο .
Δυστυχώς γυρίσαμε χθες Αθήνα,δεν προλάβαμε να,βρεθουμε
Αλλά σίγουρα θα,ξαναεπιστρεψω συντομα

ΔΑΝΑΡ

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΑΤΣΟΥ ΠΙΤΣΟΥ
@Thanos92
Να ρωτήσω κι εγώ παρακαλώ αν χρεώνονται οι ξαπλώστρες και σε τι τιμές κυμαίνονται οι χρεώσεις;
Θα μείνουμε στον Αη Γιάννη, αλλά (καιρού επιτρέποντος) θα αλλάζουμε παραλίες καθημερινά.

nickostraveller

Member
Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
@Thanos92
Να ρωτήσω κι εγώ παρακαλώ αν χρεώνονται οι ξαπλώστρες και σε τι τιμές κυμαίνονται οι χρεώσεις;
Θα μείνουμε στον Αη Γιάννη, αλλά (καιρού επιτρέποντος) θα αλλάζουμε παραλίες καθημερινά.
Στις περισσότερες οργανωμένες που πήγα εγώ τον Αύγουστο,ήταν στα περισσοτερα στα 20 με 30 ευρώ το σετ έξτρα ότι πάρεις καφέδες κλπ,όπως στον Άγιο Φωκά,Άγιο Ρωμανό. Αυτό βέβαια εξαρτάται και από το beach bar στον Άγιο Φωκά πχ έχει πολλά διαφορετικά κατά μήκος της παραλίας.
Εννοείται ας μας πει και ο Θάνος θα,ξέρει πιο καλά και ίσως τέλη Αυγούστου μσ Σεπτέμβρη να ναι και άλλες τιμες

Thanos92

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη & Ανδόρα
@Thanos92
Καλησπέρα,

Οι τιμές ξεκινούν από από 20€ και φτάνουν ακόμα και τα 50€ σε κάποια Beach Bar.

Καλά να περάσετε και ότι θέλετε ρωτήστε ελεύθερα 😊

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.326
Μέλη
40.301
Νεότερο μέλος
nickost

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα