Ιταλία Πληροφορίες για ταξίδι στην Φλωρεντία

paefstra

Member
Τοσκανη δεν εχω παει ακομα αν κ η αισθηση μου λεει οτι θα την καψεις αν πας αυτη την εποχη. Απο αποψη καιρου, μετακινησεων, χρωματων και γενικα απ το γεγονος οτι δεν θα μπορεις να αραξεις εξω να απολαυσεις φυση. Θα περιοριζα το ταξιδι μου σε αστικα κεντρα γενικοτερα.
Καθε ταξιδι χειμωνα με πιθανη βροχη, κρυο, ισοθερμικα κλπ ειναι καψιμο ακομη και στα αστικα κεντρα κατ' εμε αφου δεν μπορεις να αραξεις εξω να χαζευεις περαντζαδα, αλλα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα. Εγω που πηγα Τοσκανη καλοκαιρι μου αρεσαν οι πολεις ενω η φυση δεν μου φανηκε κατι αξιομνημονευτο.

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού, Ν. Αφρική
Καθε ταξιδι χειμωνα με πιθανη βροχη, κρυο, ισοθερμικα κλπ ειναι καψιμο ακομη και στα αστικα κεντρα κατ' εμε αφου δεν μπορεις να αραξεις εξω να χαζευεις περαντζαδα, αλλα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα. Εγω που πηγα Τοσκανη καλοκαιρι μου αρεσαν οι πολεις ενω η φυση δεν μου φανηκε κατι αξιομνημονευτο.
Συμφωνω αλλα οταν δεν υπαρχει η δυνατοτητα να διαλεξεις εποχη, τουλαχιστον η πολη εχει περισσοτερες επιλογες για να περασεις μια βροχερη μερα ή εναν χιονιά (μουσεια, εμπορικα, θεαματα κτλ). Οταν εισαι στην εξοχη, δεν εχεις επιλογες.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Καθε ταξιδι χειμωνα με πιθανη βροχη, κρυο, ...δεν μπορεις να αραξεις εξω να χαζευεις περαντζαδα,
καλα Τοσκανη και βροχη γεναρη δεν ειναι "πιθανη"...απλα σιγουρη. και χθες εβρεχε ενω ο νοτος βραζει απο ζεστη.
μπορεις βεβαια παντα να χορευεις singing in the rain...
PSX_20230103_001602.jpg

taxidiara

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΓΥΡΟΣ Η.Π.Α.
Για όποιον ενδιαφέρεται για Φλωρεντία, από 1η Μαρτίου και για όλη τη high season δηλ. έως τέλη Οκτώβρη, η Πινακοθήκη Uffizi αυξάνει τη τιμή του εισιτηρίου, λόγω ενεργειακής κρίσης (αρχίσαμε...)! Από 20€ σε 25€.. Ενώ για τη low season (Νοέμβρη-Φλεβάρη) έχει 12€... Δε ξέρω αν ήταν πάντα έτσι τη low season η τιμή.. α κ μπαίνει κ καπέλο 4 ευρώ αν κλείσεις online...δηλ 29 ευρώ κ 16 αντίστοιχα. Αλλά ρισκάρεις να πας "χύμα";

Πινακοθήκη Ουφίτσι: Αύξηση στην τιμή εισιτηρίου έφεραν οι λογαριασμοί ρεύματος και θέρμανσης

Official tickets fares of the Uffizi Galleries | Uffizi Galleries

Σε λίγο να δείτε που θα καταργήσουν και τη δωρεάν είσοδο στα μουσεία τη πρώτη Κυριακή κάθε μήνα που ισχύει τώρα στην Ιταλία... Ήδη μέσα στο παραπάνω άρθρο ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού "εκφράζει την αντίθεσή του" :rolleyes:

Last edited:

Pel

Member
Ονειρεμένο Ταξίδι
Και πού δεν θέλω;
Μπολόνια έχω πάει για διάφορους λόγους, 4 φορές. Συνολικά το καλύτερο φαγητό που έχω φάει στην Ιταλία, time after time. Ε, ένα βράδυ θα μείνουμε.
Μήπως θυμάσαι πού έφαγες καλά;

paefstra

Member
Για όποιον ενδιαφέρεται για Φλωρεντία, από 1η Μαρτίου και για όλη τη high season δηλ. έως τέλη Οκτώβρη, η Πινακοθήκη Uffizi αυξάνει τη τιμή του εισιτηρίου, λόγω ενεργειακής κρίσης (αρχίσαμε...)! Από 20€ σε 25€.. Ενώ για τη low season (Νοέμβρη-Φλεβάρη) έχει 12€... Δε ξέρω αν ήταν πάντα έτσι τη low season η τιμή.. α κ μπαίνει κ καπέλο 4 ευρώ αν κλείσεις online...δηλ 29 ευρώ κ 16 αντίστοιχα.
Ειχαμε κλεισει τηλεφωνικα γιατι ειχε περισσοτερα slots και περνουσε δια ζωσης το pass των εκπαδευτικων για εκπτωση.
Αλλα και παλι τα 25-29 ειναι παρα πολλα.

el_vl

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΑΥΣΤΡΙΑ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΠΕΚΙΝΟ & ΤΟΚΙΟ
Μήπως θυμάσαι πού έφαγες καλά;
Τα δυο που μου εχουν μεινει κ ειχαμε φαει τελεια ηταν το Osteria dell'Orsa (να περιμενεις ουρες απ'εξω) κ το Osteria del Sole !! κ μια επισκεψη στο Le Stanze για ποτο επιβαλετε, μπαρ μεσα σε ενα πρωην παρεκκλησι του 16ου αιωνα !

soudianos

Member
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βερακρούζ
Καλημέρα
HER-BLQ 14,50 ευρώ την πρωταπριλιά!!! Πρώτη μας Κυριακή του Απρίλη στα χωρίς εισιτήριο αξιοθέατα της Φλωρεντίας...? Ξενοδοχεία λίγα και ακριβά. 'Εκλεισα 5 βράδια στο Πράτο είκοσι λεπτά με το τρένο. Νεότερα στην επιστροφή.

chris7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ντορτμουντ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς
Καλημέρα
HER-BLQ 14,50 ευρώ την πρωταπριλιά!!! Πρώτη μας Κυριακή του Απρίλη στα χωρίς εισιτήριο αξιοθέατα της Φλωρεντίας...? Ξενοδοχεία λίγα και ακριβά. 'Εκλεισα 5 βράδια στο Πράτο είκοσι λεπτά με το τρένο. Νεότερα στην επιστροφή.
Καλά να περάσετε.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
32.907
Μέλη
37.891
Νεότερο μέλος
ntou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα