Ποδαρατο στη Μαυρη Σπηλια Ευρυτανιας

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου

Τελικα μετα απο πολλα κατορθωσα να παω στην ευλογημενη γη της Ευρυτανιας ..πολυ ομορφος νομος .
Τοσα ελατα ..πω πω ..κοντραρει στα ισα τα ορεινα του νομου Τρικαλων.
Κοντα στη Μονη Προυσου υπαρχει το φαραγγι της Μαυρης Σπηλιας .Εκει κρυβονταν οι χωρικοι κατα την περιοδο της Τουρκοκρατιας και της Γερμανικης κατοχης.
Αμεσως μετα το πολυ ωραιο χωριο του Προυσου επιλεγετε το δρομο που παει στα χωρια Καστανια ,Τορνος και οχι αυτον προς το Αγρινιο.Λιγα μετρα μετα τη διασταυρωση θα δειτε μια σιδερενια γεφυρα .Εκει υπαρχουν πινακιδες που δειχνουν τις πεζοπορικες διαδρομες .
Υπαρχει αυτη της Μαυρης Σπηλιας ..σχετικα ευκολη διαδρομη και αμεσως μετα συνεχιζει η via ferrata ..o σιδερενιος δρομος .Ειναι μια δυσκολη διαδρομη μεσα στο φαραγγι ..διαρκειας 4 ωρων ..οπου φανταζομαι το ονομα προκυπτει απο τα σιδερενια πατηματα που υπαρχουν πανω στα βραχια προς διευκολυνση των πεζοπορων.
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Το μονοπατι προς τη Μαυρη Σπηλια ειναι πολυ βατο..πολυ ευκολοτερο δηλ απο αυτο για να πας στο Πολυλιμνιο Μεσσηνιας.Η διαδρομη ειναι εξαιρετικη ..περνας μεσα απο τα ελατα ..ειδικα αυτη την εποχη το πρασινο των κωνοφορων εναλασσοταν με το χρυσοκοκκινο χρωμα των φυλλοβολων.
Το ποταμι κυλαει αφριζοντας και δημιουργει μικρα καταρραχτακια.
Καποιες εικονες απο τη διαδρομη.

P1010117.JPG


P1010123.JPG


P1010125.JPG


P1010127.JPG
 
Last edited by a moderator:

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Φτασαμε στη Μαυρη Σπηλια ..η εισοδος ειναι χτισμενη .Η ολη διαδρομη ειναι γυρω στο μισαωρο ,αντε 45 λεπτα αν χαζευεις.Το καλοκαιρι θα φερω και το μαγιο μου ... ή μαλλον το καλοκαιρι θα εξορμησω στο Πανταβρεχει και στο Μικρο Πανταβρεχει.
 

Attachments

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Εντωμεταξυ εχω ξαναπαει στο Καρπενησι αλλες 2 φορες Χριστουγεννα.Αυτο που ειδα σε αυτο το απλο ΠΣΚ του Νοεμβριου, δεν το πιστευα στα ματια μου.
Παρασκευη και Σαββατο βραδυ δεν κυκλοφορουσε ψυχη στο δρομο..πολυ λιγες επιλογες σε μαγαζια,πολλα ειχαν κλεισει και λιγος κοσμος βρισκοταν μεσα σε αυτα που υπηρχαν.
Καμια σχεση με X-mas δηλαδη.
Επισης στις ταβερνες δεν ειχαν ολα τα εδεσματα του καταλογου.
Εμενα παντως Το Πεταλο στο χωριο Γαυρος δε μου αρεσε παιδια .
Στο Μεγαλο Χωριο υπηρχαν περισσοτερα καφε παρα εστιατορια .Εκει σε ενα απο αυτα στο Ρακομελο ,εφαγα το ωραιοτερο γλυκο με oreo cookies και παγωτο ...απαπα τι κολαση ηταν αυτη!!!!
Α....το δρομο προς τα Αγραφα τον εχουν στρωσει το μισο ...που αυτη η ταλαιπωρια που ειχαμε φαει εμεις πριν απο 7-8 χρονια.
Μια αλλη υπεροχη διαδρομη που εχω να προτεινω ειναι η εξης :απο Μεγαλο Χωριο παιρνεις το δρομο προς Καρπενησι αλλα στριβεις δεξια προς τα χωρια Κλαυσι ,Μουζιλο,Ανιαδα ..με τελικη καταληξη τα χωρια Κρικελλο και Δομνιστα.Τι ωραια διαδρομη μεσα στα ελατα !!!!Απο Κρικελλο ξαναγυρνας Καρπενησι απο τον κλασσικο δρομο.Μετα τη Δομνιστα ειχε πολυ ψωμι ακομα προς τα χωρια Καστανουλα και Ροσκα (οπου και το Πανταβρεχει εκει κοντα),αλλα δεν προλαβαμε...
Επιφυλασσομαι.....
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου

Attachments


Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.218
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom