Πολωνία Πολωνία πρόγραμμα

paefstra

Member
Συγγραφέας
Το ερώτημα που έχω είναι το απλό είναι τόσο όμορφο το γκτανσκ ώστε να κανονίσω να πάω , γιατί ποιος ξέρει αν ξαναβρεθω στην περιοχή η μπορώ άνετα να το παρακάμψω. Συγγνώμη για την αργοπορία μου στις απαντήσεις σας
Ναι ειναι η πιο ομορφη πολη της χωρας.

psilos3

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
τότε θα έχω 3 γεμάτες μέρες για Κρακοβια με μεγάλη μέρα που θεωρώ ότι είναι υπεραρκετές!!
Ας υπολογίσεις στο χρόνο αυτό (κι όποιος άλλος ενδιαφέρεται) τα δύο πολύ βασικά αξιοθέατα της Κρακοβίας που δε γίνεται να χαθούν και χρειάζονται χρόνο. Χονδρικά μαζί με τις μετακινήσεις ένα οκτάωρο συν στο Άοσβιτς κι άλλο ένα πεντάωρο στα αλατορυχεία.

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Ας υπολογίσεις στο χρόνο αυτό (κι όποιος άλλος ενδιαφέρεται) τα δύο πολύ βασικά αξιοθέατα της Κρακοβίας που δε γίνεται να χαθούν και χρειάζονται χρόνο. Χονδρικά μαζί με τις μετακινήσεις ένα οκτάωρο συν στο Άοσβιτς κι άλλο ένα πεντάωρο στα αλατορυχεία.
Ναι τα υπολόγισα και έκανα ήδη κράτηση για το Auschwitz που θα αφιερώσω ένα οκτάωρο μαζί με τις μετακινήσεις.
Θεωρείς ότι 3,5 ολοκληρες μέρες δεν φτάνουν για την Κρακοβία μαζί Auschwitz και το αλατορυχείο;
Στο αλατορυχείο δεν είναι συγκεκριμένος ο χρόνος παραμονής ή μπορώ να καθήσω όσο θέλω για να βγάλω φωτογραφίες;

psilos3

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Θεωρείς ότι 3,5 ολοκληρες μέρες δεν φτάνουν για την Κρακοβία μαζί Auschwitz και το αλατορυχείο;
Μια χαρά φτάνουν, ειδικά καλοκαίρι που νυχτώνει 9:30.
Όμως από τις «ωφέλιμες» αφαιρούνται οι προαναφερθείσες των εκδρομών.
Στο αλατορυχείο δεν είναι συγκεκριμένος ο χρόνος παραμονής ή μπορώ να καθήσω όσο θέλω για να βγάλω φωτογραφίες;
Είναι συγκεκριμένος ο χρόνος παραμονής καθώς μπαίνεις σε μικρή ομάδα με οδηγό, δε μπορείς να κινηθείς αυτόνομα. Όμως θεωρώ ότι είναι υπέρ-αρκετός.

νικοςπ

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΠΟΛΩΝΙΑ
Αν και δεν έχω πάει ακόμη στην Πολωνία, αλλά θα είμαι εκεί σε 1 μήνα, θεωρώ ότι το Γκτανσκ πρέπει να μείνει εκτός από αυτό το ταξίδι γιατί είναι πολύ μακριά από τη Βαρσοβία.
Στη θέση σου θα έβαζα 3 διανυκτερεύσεις στη Βαρσοβία, 1 στο Βρότσλαβ και 3 στην Κρακοβία. Με τις μετακινήσεις με τα τρένα θα χάσεις 1 σχεδόν μέρα.
Πρώτον ευχαριστώ για την γνώμη σου , αλλά νομίζω δεν κατάλαβες πως το σκέφτομαι . Βρότσλαβ μπορώ να το συνδυάσω μελλοντικά με άλλο ταξίδι με Πράγα , το γκτανσκ δεν βλέπω πως μπορεί να συνδυαστεί και αφού όλοι λένε ότι είναι πάρα πολύ ωραία πολη σκέφτομαι να πάω κόβοντας από τις άλλες δύο πόλεις και φυσικά αεροπλάνο από γκτανσκ Κρακοβία γιατί δεν νομίζω να ξαναπάω στην περιοχή

αντον

Member
Το ερώτημα που έχω είναι το απλό είναι τόσο όμορφο το γκτανσκ ώστε να κανονίσω να πάω , γιατί ποιος ξέρει αν ξαναβρεθω στην περιοχή η μπορώ άνετα να το παρακάμψω. Συγγνώμη για την αργοπορία μου στις απαντήσεις σας
Χθες γύρισα από ταξίδι 8 ημερών στην Πολωνία όπου έμεινα 3 ημέρες Κρακοβία ,3 Γκντασκ και 2 Βαρσοβία.
Με ενθουσίασε το Ζακοπανε ,ημερήσια εκδρομή 2 ωρών με Flix bus από Κρακοβία ,για την οποία περίμενα κάτι περισσότερο και το καλύτερο μέρος της, για μένα ,είναι το παραποτάμιο μέτωπο του Βιστούλα κοντά στο κάστρο,αλλά και τα ατελείωτα πάρκα της .
Με τρένο σε 5 1/2 ώρες πήγα Γκντασκ που ήταν η ευχάριστη έκπληξη του ταξιδιού,απίστευτη σαν σκηνικό από ταινία όλη η πόλη ,νομίζω η πιο ωραία της Πολωνίας την οποία προτείνω μαζί με το Σόποτ.
Βαρσοβία ωραία πόλη ,καθαρή,με πράσινο,καλή συγκοινωνία δύο μέρες υπεραρκετές.
Γενικό συμπέρασμα ότι η Πολωνία είναι η πιο καθαρή χώρα που έχω επισκεφτεί

anlazar

Member
Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Περού,Γαλλική Πολυνησία
Ενα πλήρες 24ωρο στο Γκντασκ αρκεί;
Προχτές γύρισα από εκεί ! Θεωρητικά ναι....αλλά είναι τόσο όμορφη πόλη (μα τόσο όμορφη) που είναι πολύ κρίμα να μην σπαταλήσεις λίγο παραπάνω χρόνο! Κυριολεκτικά τη θεωρώ πια από τις ομορφότερες της Ευρώπης ! Ιδιαίτερα αν σε ενδιαφέρει να δεις και κάποια αξιοθέατα π.χ. μουσείο 2ου παγκοσμίου πολέμου, παλαιό δημαρχείο, ναυτικό μοουσείο κτλ. θα χρειαστείς λίγο παραπάνω χρόνο. Εκτός αυτού υπάρχουν και όμορφες εκδρομές στα περίχωρα όπως στο Sopot, το θέρετρο της Βαλτικής με τη μεγαλύτερη ξύλινη αποβάθρα της Ευρώπης.

αντον

Member
Προχτές γύρισα από εκεί ! Θεωρητικά ναι....αλλά είναι τόσο όμορφη πόλη (μα τόσο όμορφη) που είναι πολύ κρίμα να μην σπαταλήσεις λίγο παραπάνω χρόνο! Κυριολεκτικά τη θεωρώ πια από τις ομορφότερες της Ευρώπης ! Ιδιαίτερα αν σε ενδιαφέρει να δεις και κάποια αξιοθέατα π.χ. μουσείο 2ου παγκοσμίου πολέμου, παλαιό δημαρχείο, ναυτικό μοουσείο κτλ. θα χρειαστείς λίγο παραπάνω χρόνο. Εκτός αυτού υπάρχουν και όμορφες εκδρομές στα περίχωρα όπως στο Sopot, το θέρετρο της Βαλτικής με τη μεγαλύτερη ξύλινη αποβάθρα της Ευρώπης.
Σε ένα 24ωρο παίρνεις μια μικρή γεύση της αλλά είναι τόσο λίγο για αυτή τη πανέμορφη πόλη ,πραγματικά από τις ωραιότερες της Ευρωπης

vangelis69

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή - Παταγονία
Σε ένα 24ωρο παίρνεις μια μικρή γεύση της αλλά είναι τόσο λίγο για αυτή τη πανέμορφη πόλη ,πραγματικά από τις ωραιότερες της Ευρωπης
Το Gdansk αξίζει ένα τριήμερο!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.223
Μέλη
40.252
Νεότερο μέλος
βασια2121

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα