Πορτογαλία Πορτογαλία

Grtraveler

Member
Βρήκαμε οργανωμένη εκδρομή με ταξιδιωτικό γραφείο που κάνει τα κλασσικα δηλ.:
Λισαβόνα, Σίντρα, Κάβο Ντι Ρόκα, Κασκάις, Εστορίλ, Όμπιτος, Ναζαρέ, Πόρτο, Αβέιρο,
Κόστα Νόβα, Φάτιμα.... Διαμονή σε πόρτο και Λισαβόνα στο κέντρο....οπότε θα έχει και ξεναγήσεις μέσα στη πόλη και κατά συνέπεια ποδαρόδρομο και ζέστη.....δεν νομίζω να αξίζει ...

Ppetran

Member
Εχει κάποιος χρησιμοποποιήσει τοπικό ταξιδιωτικό γραφείο απο λισσαβώνα για τις εκδρομές στα πέριξ? Οποιος έχει στοιχεία επικοικωνίας και είναι ευχαριστιμένος ας μου τα στείλει με ΠΜ.

Extra muros

Member
Συγγραφέας
Καλησπέρα σε όλους, θα έχει πολύ ζέστη στη Πορτογαλία τη περίοδο τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου? Πχ Βαρκελώνη που είχα πάει Αύγουστο είχε πάρα πολύ ζέστη και δεν άξιζε
Στη Λισαβόνα θα υποφέρεις, βόρεια σαφώς καλύτερα, αλλά είναι κ θέμα τύχης γ να μην πεσεις στις ζεστές τους περιοδους. Στα παράκτια ειδικά συνήθως είναι πολύ δροσερά, το πρωί είχε 13 κ 14 βαθμούς, μεγιστες τυπου 23-24 τελος Ιουλιου, μιλαω βέβαια γ 2022.

Eva Dreamer

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΠΑΡΙΣΙ
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ
Καλησπέρα σε όλους, θα έχει πολύ ζέστη στη Πορτογαλία τη περίοδο τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου? Πχ Βαρκελώνη που είχα πάει Αύγουστο είχε πάρα πολύ ζέστη και δεν άξιζε
Καλημέρα, πέρυσι ήμουν μέσα Ιούλη Λισαβόνα, Πόρτο και Κασκαις. Σίγουρα θα ζεσταθείς, αλλά λόγω Ατλαντικού φυσάει αρκετό αεράκι, οπότε δεν είναι κάτι μη παλεψιμο..εγώ πολλές φορές την ήθελα τη ζακέτα ειδικά μετά το απόγευμα. Συγκριτικά με Μάλτα που έχω βρεθεί επίσης καλοκαίρι, πολύ καλύτερα στη Πορτογαλία!! Τώρα είναι αναλόγως τις αντοχές, προτεραιότητες κτλ. Εγώ που δεν μπορούσα να πάω άλλη εποχή, δεν είχα και τόσο μεγάλο πρόβλημα που ζεσταινομουν και λίγο..αν μπορείς να πας Μάϊο ή Σεπτέμβρη προφανώς θα είναι καλύτερα.

fani b

Member
Στη Λισαβόνα θα υποφέρεις, βόρεια σαφώς καλύτερα, αλλά είναι κ θέμα τύχης γ να μην πεσεις στις ζεστές τους περιοδους. Στα παράκτια ειδικά συνήθως είναι πολύ δροσερά, το πρωί είχε 13 κ 14 βαθμούς, μεγιστες τυπου 23-24 τελος Ιουλιου, μιλαω βέβαια γ 2022.
σκεφτομαστε κι εμεις να παμε πιο πολυ βορεια λογω ζεστης . Αν επρεπε να μοιρασουμε ενα 7ημερο σε Λισαβωνα Πόρτο Κοιμπρα Αζορες βγαινει ή θα προτεινες να βγαλουμε κατι εκτος ? (μετακινηση με αυτοκινητο)

spyros91

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
Κροατια
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
σκεφτομαστε κι εμεις να παμε πιο πολυ βορεια λογω ζεστης . Αν επρεπε να μοιρασουμε ενα 7ημερο σε Λισαβωνα Πόρτο Κοιμπρα Αζορες βγαινει ή θα προτεινες να βγαλουμε κατι εκτος ? (μετακινηση με αυτοκινητο)
Μια χαρά είναι ο καιρός ,πήγα πέρυσι αρχές Αυγούστου και παλευοταν πανευκολα.. Αζορες ξεχνάτε σε 7ημερο μαζί με Πορτο Λισαβώνα.. και στις δύο περιοχές να μείνετε και τις 7 μέρες είναι ιδανικό. Από Λισαβώνα θα πάτε cascais, Sintra μονοήμερη . Μπορείτε να πάτε και για μπάνιο costa da caparica/ Carcavelos..

STEFOXE1975

Member
Είμαι τώρα Πορτογαλία , η ζέστη από νωρίς νωρίς το μεσημέρι είναι στα φορτε της . Σήμερα στο πόρτο 11:30 βάρεσε 39 ! Βέβαια βραδάκι δροσίζει αισθητά . Οι θερμοκρασίες είναι και λίγο λαχείο από Δευτέρα για παράδειγμα μας δίνει 25-27 βαθμούς .

Τρέλα χθες σε Μπαταλια με 42 βαθμούς στις 13·00 -14:00

Extra muros

Member
Συγγραφέας
Όπως σου είπαν ήδη Αζόρες τις ξεχνάς εκτός κ αν θες να πας μόνο εκεί. Θα έλεγα είτε Λισαβόνα με 2 εκδρομές Σιντρα- Κασκαις ίσως κ Ομπιντους η Εβορα αν θες λίγο πιο μακρινά, είτε Λισαβόνα Πόρτο μόνο όπου όμως θ δεις λιγότερα από ευρύτερη Λισαβόνα κ γ μένα έχει νόημα μόνο αν δεν το βλεπεις να ξαναγυρνάς στη χώρα στα κοντά. Η Κοιμπρα κ η κεντρική Πορτογαλία γενικά αξίζουν δική τους ξεχωριστη εκδρομή γτ έχουν απίθανα μέρη κ είναι κρίμα να την κάψεις με μια μικρή στάση ίσα γ να δεις το πανεπιστήμιο, όπως κάνουν οι άσχετοι ή τα γκρουπ.

fani b

Member
Όπως σου είπαν ήδη Αζόρες τις ξεχνάς εκτός κ αν θες να πας μόνο εκεί. Θα έλεγα είτε Λισαβόνα με 2 εκδρομές Σιντρα- Κασκαις ίσως κ Ομπιντους η Εβορα αν θες λίγο πιο μακρινά, είτε Λισαβόνα Πόρτο μόνο όπου όμως θ δεις λιγότερα από ευρύτερη Λισαβόνα κ γ μένα έχει νόημα μόνο αν δεν το βλεπεις να ξαναγυρνάς στη χώρα στα κοντά. Η Κοιμπρα κ η κεντρική Πορτογαλία γενικά αξίζουν δική τους ξεχωριστη εκδρομή γτ έχουν απίθανα μέρη κ είναι κρίμα να την κάψεις με μια μικρή στάση ίσα γ να δεις το πανεπιστήμιο, όπως κάνουν οι άσχετοι ή τα γκρουπ.

1η ημερα
  • Praça do Comércio
  • Rua Augusta
  • Rua Augusta Arch
  • Rossio
  • Casa do Alentejo
  • Elevador Santa Justa
  • Carmo
  • Chiado
  • Elevador da Bica
  • Time Out Market
  • Bairro Alto
  • Grapes & Bites
2η ημερα
  • Jerónimos
  • Torre Belém
  • Monument Discoveries
  • Pastéis de Belém
  • ΜΑΑΤ
  • LX FACTORY
  • CRISTO REI
3η ημερα

• Pena Palace
  • Quinta da Regaleira
  • Sintra Historic Centre
  • Azenhas do Mar
  • Cabo da Roca
  • Boca do Inferno
  • Cascais
  • Estoril
  • επιστροφή Λισσαβώνα
  • (μου φαινεται κουραστικο)

4η ημερα
  • Óbidos
  • Nazaré
  • Batalha
  • Tomar
  • Coimbra
  • Διανυκτέρευση Coimbra

5η ημερα
  • Biblioteca Joanina δεν βγαζουν φωτο εκει οποτε δεν ειμαι πολυ σιγουρη αν θελω
  • Buçaco
  • Aveiro
  • Costa Nova
  • Πόρτο

6η ημέρα
  • São Bento
  • Livraria Lello
  • Mercado Bolhão
  • Capela das Almas
  • Café Majestic
  • Palácio de Cristal
  • Douro Cruise
  • Sandeman
7η ημερα

• Braga
  • Bom Jesus
  • Guimarães
  • Peso da Régua
  • Pinhão
  • Οινοποιείο ουτε κι εδω δεν ξερω αν εχει σημασια εκτος ισως αν παραλειψω κατι
  • duro valley
  • επιστροφη

εχω φτιαξει αυτο το προγραμμα προχειρα αλλα δεν μου βγαινει σωστα η τελευταια μερα ειναι πολλα και οριακα θα μπορεσουμε να παμε αεροδρομιο .
θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα αν με βοηθουσες να το συμμαζεψω
σκεφτομαι μηπως πρεπει να αφησω το πορτο για αλλο ταξιδι αλλα μεγαλωνω και δεν ξερω αν θα μπορεσω

katkats

Moderator
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Στη Λισσαβώνα το πρόγραμμα δεν εχει Alfama. Επίσης εγώ θα έβγαζα ΜΑΑΤ, LX FACTORY και CRISTO REI.
Η μέρα με τη Sintra υποτίθεται ότι βγαίνει. Το έχω δει και σε άλλα προγράμματα μελών. Εγώ θα το έσπαγα σε δύο μέρες.
Οι μέρες 4η, 5η και 7η είναι πολύ πιεσμένες. Δεν νομίζω να προλάβετε και πολλά από Coimbra. Η κρουαζιέρα είναι στο Πόρτο ή η μεγαλύτερη προς τα μέσα; Αν είναι η πρώτεη δεν χρειάζεται να την κάνετε. Αν είναι η δεύτερη δεν νομίζω ότι προλαβαινετε.Την 7η μέρα διαλέξτε μια πόλη ή μόνο κοιλάδα Duro (υπό συζήτηση αν προλαβαίνετε - δεν το έχω κάνει) και συμπληρωστε με Πόρτο.

panlek30

Member
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ
1η ημερα
  • Praça do Comércio
  • Rua Augusta
  • Rua Augusta Arch
  • Rossio
  • Casa do Alentejo
  • Elevador Santa Justa
  • Carmo
  • Chiado
  • Elevador da Bica
  • Time Out Market
  • Bairro Alto
  • Grapes & Bites
2η ημερα
  • Jerónimos
  • Torre Belém
  • Monument Discoveries
  • Pastéis de Belém
  • ΜΑΑΤ
  • LX FACTORY
  • CRISTO REI
3η ημερα

• Pena Palace
  • Quinta da Regaleira
  • Sintra Historic Centre
  • Azenhas do Mar
  • Cabo da Roca
  • Boca do Inferno
  • Cascais
  • Estoril
  • επιστροφή Λισσαβώνα
  • (μου φαινεται κουραστικο)

4η ημερα
  • Óbidos
  • Nazaré
  • Batalha
  • Tomar
  • Coimbra
  • Διανυκτέρευση Coimbra

5η ημερα
  • Buçaco
  • Aveiro
  • Costa Nova
  • Πόρτο

6η ημέρα
  • São Bento
  • Livraria Lello
  • Mercado Bolhão
  • Capela das Almas
  • Café Majestic
  • Palácio de Cristal
  • Douro Cruise
  • Sandeman
7η ημερα

• Braga
  • Bom Jesus
  • Guimarães
  • Peso da Régua
  • Pinhão
  • duro valley
  • επιστροφη

εχω φτιαξει αυτο το προγραμμα προχειρα αλλα δεν μου βγαινει σωστα η τελευταια μερα ειναι πολλα και οριακα θα μπορεσουμε να παμε αεροδρομιο .
σκεφτομαι μηπως πρεπει να αφησω το πορτο για αλλο ταξιδι αλλα μεγαλωνω και δεν ξερω αν θα μπορεσω
1η οκ
2η μερα βαλε Alfama με κανενα fado το βραδακι (ΜΑΑΤ,LX FACTORY, CRISTO REI αυτά περιττά)
3η Πολύ φορτωμένη. Θα εβγαζα (Azenhas do Mar & Estoril). Χρησιμοποίησε uber γενικά ειναι αρκετά φθηνό. Κάναμε κατι αντίστοιχο και μας βγήκε πολύ ξεκουραστα. Πηραμε απλά τρένο για Sintra και ολα τα αλλα τα κάναμε με uber. Ολες οι διαδρομές βγήκαν κανα 50ρικο (Sintra - Pena, Pena-Roca, Roca-Cascais, Cascais-Lisboa)
4η οκ
5η οκ
6η οκ (Livraria Lello αχρειαστο). To Sandeman ειναι τέλειο αλλα θέλει κράτηση γιατί τα αγγλόφωνα tours εξαντλούνται. Μπορεί να βρεις σε αλλη γλώσσα και επι τόπου αλλα ειναι κρίμα γιατι αξίζουν οι πληροφορίες που θα μαθείς.
7η θα πήγαινα μονο Bom Jesus (αξιζει φουλ) μια μικρή βολτα στην Braga (δεν τρελάθηκα) και πίσω στο φανταστικό Πόρτο. Δεν θα φόρτωνα αλλο την τελευταία μέρα. Επίσης στο Πόρτο να δεις Largo da Pena Ventosa, Miradouro da Vitoria, Bolsa, Igreja de Santa Clara, Se do Porto, Miradouro da Serra do Pilar

υγ. Δεν θα εβγαζα το Πόρτο εξω για κανένα λογο. Θα προτιμούσα να βγάλω οτιδήποτε άλλο.

Last edited:

paefstra

Member
Συγγραφέας
4η ημερα
  • Óbidos
  • Nazaré
  • Batalha
  • Tomar
  • Coimbra
  • Διανυκτέρευση Coimbra

5η ημερα
  • Buçaco
  • Aveiro
  • Costa Nova
  • Πόρτο

6η ημέρα
  • São Bento
  • Livraria Lello
  • Mercado Bolhão
  • Capela das Almas
  • Café Majestic
  • Palácio de Cristal
  • Douro Cruise
  • Sandeman
7η ημερα

• Braga
  • Bom Jesus
  • Guimarães
  • Peso da Régua
  • Pinhão
  • duro valley
  • επιστροφη

Μοιάζει σαν κάποιος να έβαλε τελίτσες σε έναν χάρτη τυχαία.
Ας πούμε την τελευταία μερα έχεις βάλει 2 πόλεις, Braga και Guimaraes, που θέλουν κάποιες ώρες περιήγηση η κάθε μια και κοιλάδα και οινοποιείο και να πατε αεροδρόμιο.
Την 6η μερα δεν έχετε υπολογίσει τις ουρές. Ακόμη και στο Majestic θα βρείτε ουρά. Και στο Sandeman αν πατε στην είσοδο για εισιτήρια μπορει να σας δώσουν μετα μια ώρα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.224
Μέλη
40.252
Νεότερο μέλος
βασια2121

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom