Γενικά Που να πάω στην Ευρώπη;

Μηνύματα
37
Likes
5
Καλησπέρα παιδιά.Είμαι νέο μέλος και χαίρομαι που μπήκα στη παρέα σας.Θα ήθελα τη γνώμη σας σε κάτι.Είμαι φοιτήτρια 23 χρονών και θα ήθελα με το φίλο μου να κανονίσουμε μία εξόρμηση στην όμορφη Ευρώπη μες τον Ιανουάριο.Θα ήθελα λοιπόν να επισκεφτώ μία χώρα για 3 το πολύ 4 διανυκτερεύσεις η οποία να είναι όσο το δυνατόν πιο οικονομική και μικρή ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να προλάβουμε να δούμε κάποια αξιοθέατα μιας και οι μέρες είναι σχετικά λίγες.Ο μόνος προορισμός που έχω πάει είναι η Βουδαπέστη (εξαιρετική) οπότε οποιαδήποτε γνώμη είναι δεκτή.Κάνοντας μία έρευνα στα αεροπορικά είδα πως τα πιο φτηνά είναι Βρυξέλλες,Ζυρίχη,Λονδίνο,Μιλάνο και Κωσταντινούπολη.Ξεκινάνε από 60 ευρώ και φτάνουν τα 120.Στόχος μου είναι και η ζωή καθώς και τα ξενοδοχεία να είναι οικονομικά.
 

chillysauce

Member
Μηνύματα
106
Likes
56
Επόμενο Ταξίδι
Ομάν, ωχ αμάν!
Ταξίδι-Όνειρο
Αφγανιστάν,Ειρηνικός
στην Κων/πολη οι τιμές είναι πιο χαμηλές από Ελλάδα, εκτός από τους φουλ τουριστικούς δρόμους φάση Ταξίμ που και εκεί μην φανταστείς, παίζει! όλες οι άλλες επιλογές σου όχι απλά δεν είναι φθηνότερες αλλά πολύ ακριβότερες(ιδίως Λονδίνο/Ζυρίχη). Τώρα βέβαια δεν ξέρω και ποιες είναι οι απαιτήσεις σας.. 4-5 μέρες για την Πόλη είναι σχετικά εντάξει από άποψη τουρισμού, αν θες να την δεις βαθύτερα να θυμάσαι το ρητό που έχουν οι ντόπιοι εδώ :''always new in Istanbul!''

Είναι ανεξάντλητη(19 εκατομμύρια κάτοικοι σε μια πόλη, φαντάσου γειτονιές και γειτονιές!), πολύ ζωντανή και έχει από όλα : Πατάς ασιατικό έδαφος, κάνετε κρουαζιέρα στον Βόσπορο, λίγο αίσθηση μέσης Ανατολής με το που αντικρίσεις το συνονθύλευμα φυλών που έχουν συγκεντρωθεί εκεί, μοντερνισμούς και παράδοση, ιστορία!, φαγητό μούρλια..και πολλά άλλα!
 
Μηνύματα
37
Likes
5
Α ευχαριστω!!!
Δηλαδη με 200 ευρω το ατομο περνας 3-4 μερες;και αν ναι άνετα ή περιορισμενα;

Θα μπορούσατε να μου δώσετε και αλλες πληροφορίες;
 
Last edited by a moderator:

chillysauce

Member
Μηνύματα
106
Likes
56
Επόμενο Ταξίδι
Ομάν, ωχ αμάν!
Ταξίδι-Όνειρο
Αφγανιστάν,Ειρηνικός
κοίτα 4 μερες πάει 50 τη μέρα.. Μετακινήσεις με ΜΜΜ(εδώ λίγο προσοχή), ξενοδοχείο όχι τέρμα κέντρο(πχ μαλελι), φαγητό φαστ φουντ ή ταβερνούλες λαϊκές(ούτε 10 ευρώ την μέρα 2 γεύματα!) όχι κρεπαλιάσματα σε τουριστικά εστιατόρια συν καμιά είσοδο μουσείου βγαίνει, ειδικά για φοιτητο-κατάσταση ναι.

Από κει και πέρα αν θες να βάλεις μια κρουαζιέρα Βόσπορο (20-30 ευρώ),αν πίνετε αρκετά,κάνα χαμάμ πολίτικο, κάνα σουβενίρ ,κράτα κάτι παραπάνω. Για μένα το βασικό σου έξοδο είναι το ξενοδοχείο.Υπάρχουν 'αξιόλογα' με 15-20 ευρώ το άτομο εκτός κέντρου!

ό,τι θες ρώτα με, τα ζω καθημερινά ;)
 
Μηνύματα
37
Likes
5
Τι εννοεις τα ζεις καθε μερα;;;;15-20 ευρω;;ειναι κανονικα ξενοδοχεία ή χοστελ;γτ η αληθεια ειναι πως θα προτειμουσα ξενοδοχείο για την τουαλέτα πιο πολυ.σκοπευω να παρω εναν οδηγό.αλλα επιδη βλεπω πως γνωρίζεις αρκετα θα μπορουσες να με βοηθήσεις ακομα πιο πολυ;τυπου να μου στείλεις καποια σάιτ.ή περισσότερες ακομα
Λεπτομέρειες οπως τι εννοεις προσοχή στα μεσα;

Το 10 ευρω τα 2 γεύματα ακούγεται εξαιρετικό.αλλα θα μου άρεσε να φάω και κατι παραδοσιακό και δεν καταλαβα αν οι ταβέρνες ειναι με τετοια φαγητα.φαστ φουντ θα πέσει σιγουρα.τωρα για τα υπόλοιπα κατι ισως κανουμε αλλα οχι σε υπερβολές.υπαρχει επισης κατι για το οποιο φημίζεται η χώρα και πρεπει να παμε οπωσδηποτε;

Έκτος αν το 15-20 ευρω πηγαινε σε κατι αλλο γιατι μπερδευτικα λιγο
 
Last edited by a moderator:

chillysauce

Member
Μηνύματα
106
Likes
56
Επόμενο Ταξίδι
Ομάν, ωχ αμάν!
Ταξίδι-Όνειρο
Αφγανιστάν,Ειρηνικός
καταρχάς για την διαμονή σου ΄τσέκαρε πχ εδώ :Double/Twin Room with Bathroom: 16€ (http://hostelneverland.com/rooms.htm) Το συγκεκριμένο αν και χοστελ έχει ιδιωτικά δωμάτια(η τιμή που βλέπεις κατα άτομο)και είναι τελείως κέντρο, έχω πάει γιατί έμενε ένας φίλος.Αν δεν κάνω λάθος έχει και πρωινό.. με την ίδια τιμή (30 δηλαδή το δίκλινο) θα βρεις ξενοδοχείο αλλά σε άλλες περιοχές.

Για το φαγητό από που να πρωταρχίσω. Η κουζίνα και τα γλυκά είναι πασίγνωστα, θα φύγεις με υπέρβαρο, και δεν εννοώ στην βαλίτσα ... :p Να δοκιμάσεις τα πάντα αλλά εκτός της Ταξίμ/Ιστικλαλ/εμπορικών κέντρων/Σουλτάναχμετ γιατί πολύ απλά οι τιμές είναι πενταπλάσιες και βάλε από τις κανονικές. Αυτές είναι οι έξτρα τουριστικές περιοχές. Κάτι που θα σου φανεί 'βρώμικο' αλλά συνωστίζονται(μόνο να δεις τον κόσμο να μάχεται για να περάσει την σειρά αξίζει!) είναι το Balik Ekmek που θα το βρείτε στο Eminonu.

Από τα κλασσικά επισκεφτείτε την περιοχή της Αγιάς Σοφιάς/μπλε τζαμί/ Γκραν Μπαζάρ και Αιγυπτιακό Μπαζάρ, λόφος Πιερ Λοτί. Καραβάκι για Βόσπορο(3 ώρες περίπου) που περνάει από υπέροχα σημεία(ντολμά μπαχτσέ κλπ). Άλλο καραβάκι για Πριγκιπόνησσα(1,5 ώρα διαδρομή), πανέμορφα!, και εκεί με ποδήλατο ή άμαξα ανεβείτε στο λόφο. Υπάρχουν πάρα πολλά να προτείνω πέραν αυτών αλλά το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις μια ιδέα από τις ιστορίες που έχουν γραφτεί πρώτα :)

Μετακινήσεις μεγάλο αγκάθι. Την φράση απ'όλα έχει ο μπαξές την ξέρεις?α,να γεια σουυυ... έχουμε και λέμε : Taxi, Metro, Metrobus, Minibus , Dolmus, Otobus, καραβάκια για Χρυσό Κέρας και καραβάκια Βοσπόρου, ιδιωτικά λεωφορεία, hop-on hop-off τουριστικά.. οι περισσότερες γραμμές κλείνουν μετά τα μεσάνυχτα με εξαίρεση το Μetrobus που λειτουργεί 24 ώρες. Τι είν' τούτο?..είναι φαντάσου κάτι σαν μετρό αλλά όχι υπόγειο,έχει δηλαδή δικά του λωρίδα περιφραγμένη και δεν μπλέκει σε κίνηση. Είναι μία γραμμή με άπειρες στάσεις που ξεκινάει απ΄την ασιατική πλευρά(στο γήπεδο της Fenerbahce! )και τελειώνει στην ευρωπαϊκή.

http://istanbultravelbook.com/transportation/Img/Istanbul_Rapid_Transit_Map.png
Η μεγάλη μπεζ καμπύλη είναι το μετρομπούς.
Τα ντολμούς(ομαδικά ταξί με συγκεκριμένη διαδρομή σε οποιοδήποτε σημείο της οποίας μπορείς να ζητήσεις να σε αφήσει) επίσης λειτουργούν όλο το βράδυ. Πληρώνεις στον οδηγό, και όχι σκανάροντας την κάρτα όπως στα υπόλοιπα. Η κάρτα αυτή λέγεται Istanbulkard (4euro) την αγοράζεις μία φορά και την φορτώνεις με μονάδες. Η τιμή κάθε μέσου διαφέρει αλλά είναι αρκετά φθηνά,ιδίως τα λεωφορεία.

Ξέχασα το funikuler(κάτι σαν υπόγειο τελεφερίκ), sea bus, carferries, motorboat,τον περιφεριακό σιδηρόδρομο, το Marmarays κάτω απτό νερό, το ιστορικό παλιό τράμ (πάρτε το μόνο για την εμπειρία!!) και τις γραμμές του καινούργιου τραμ(πχ σουλταναχμέτ)..ο ορισμός του αχταρμά!!

Και τέλος, μπορείς να πάρεις καραβάκια από :eminonu, kabatas, kadikoy, uskudar, karakoy, bakirkoy...http://www.vazyvite.com/photo_div/2011_istanbul/istanbul_ferry_SEHIR_HATLARI_map_carte_plan.jpg

για πριγκιπόνησσα από κάτω δεξιά, yenikapi. Αχνοφαίνεται στο χάρτη.
 
Last edited by a moderator:
Μηνύματα
37
Likes
5
μαλιστα!!!!!τελεια!!!!!!!!!ερωτηση!!επιδη τα δεδομενα καπως εχουν αρχισει και αλλαζουν οσον αφορα τα οικονομικα σε περιπτωση που αναφερω καποιες χωρες θα μπορεσεις να μου πεις απλα αν εχει ακριβη ζωη μετρια ζωη η φτηνη ζωη?
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Για Κων/πολη:

Ιδιαίτερα δημοφιλές στα μέλη του φόρουμ - και όχι μόνο, καθαρό και σε εξαιρετική τοποθεσία είναι το Hotel Residence στην Ιστικλαλ. Με 50 ευρώ το δίκλινο με πρωινό και δωρεάν ακύρωση δύσκολα θα βρεις καλύτερο value for money στην περιοχή.

Για το θέμα του φαγητού, τις τιμές που αναφέρει η Αιμιλία σπάνια τις έχω δει (και εκτός πεπατημένης) αλλά δεν μένω εκεί, η Αιμιλία ως ντόπια κάτι παραπάνω θα ξέρει. Επειδή, ωστόσο, μπορεί να μην έχεις χρόνο να ψάχνεις αυτές τις "τρύπες" (που μπορεί και να μην είναι τρύπες, βέβαια) και ίσως και να μην τις βρεις, υπολόγιζε καλού-κακού γύρω στα άλλα 50 ευρώ τη μέρα - οι δυό σας - για φαγητό και λοιπά έξοδα και μάλλον μια χαρά θα τη βγάλετε (και μπορεί να φέρετε πίσω και υπέρβαρο ... στη βαλίτσα! ;) ).
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.186
Μηνύματα
883.273
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom