Τσεχική Δημοκρατία Πράγα... δεν τη χορταίνεις!!!!!

Μηνύματα
115
Likes
118
Επόμενο Ταξίδι
πού;;
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γύρος Ιταλίας
Θα σας μιλήσω κι εγώ για την αγαπημένη μου Πράγα! Η ιστορία μου είναι περισσότερο χιουμοριστική και δε θα σταθώ τόσο στο να περιγράψω τα αξιοθέατα μια και το έχουν κάνει όλοι οι συνταξιδιώτες με τόσο όμορφες περιγραφές! Εγώ θα διηγηθώ την περιπετειούλα που είχαμε από τη μία λόγω του άσχημου καιρού και από την άλλη λόγω της μανίας μας να απολαύσουμε κάθε γωνιά της Πράγας 2 και 3 φορές!
Ταξιδέψαμε στην Πράγα τον Απρίλη του 2008. ήταν το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό με το σύντροφό μου και αποφασίσαμε να πάμε με οργανωμένο γκρουπ. ΕΥτυχώς το γκρουπ ήταν 10μελές κι έτσι απολαύσαμε τις ξεναγήσεις και το φαγητό ως το μεσημέρι και μετά ήμασταν ελεύθεροι να εξερευνήσουμε τη μαγική Πράγα...
Φτάνουμε στο αεροδρόμιο 6 παρά το πρωί με CSA...απίστευτο κρύο και η ξεναγός μάς πληροφορεί ότι ο καιρός τις επόμενες μέρες θα είναι παγωμένος και βροχερός! ΕΥτυχώς που η Πράγα ακόμα και "σκοτεινιασμένη" δείχνει παραμυθένια! Αποβίβαση από το πούλμαν στη γέφυρα του Καρόλου με κατεύθυνση την Παλιά Πόλη! Διασχίσαμε τη γέφυρα με απίστευτη βροχή, ήταν άδεια...έρημη...με τα επιβλητικά αγάλματα να στέκουν αγέρωχα γύρω μας. Συνεχίσαμε το περπάτημα στην Παλιά Πόλη και στο Δημαρχείο. Υπέροχα αλλά η βροχή ασταμάτητη! Καταρρακτώδης! Περπατούσαμε και λέγαμε όσο και να βρέχει τίποτα δε μάς σταματά! Μετά το γεύμα πήγαμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και το απόγευμα με το που σταματά η βροχή βγαίνουμε για απογευματινό περίπατο! Η καλύτερη ώρα για την πλατεία του Δημαρχείου λίγο πριν δύσει ο ήλιος! Το τέλειο σκηνικό για φωτογραφίες! Παρακολουθήσαμε την ορχήστρα στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου, μοναδική ατμόσφαιρα και στη συνέχεια δειπνήσαμε στο U Prince, ακριβώς απέναντι από το αστρονομικό ρολόι! Το συνιστούμε ανεπιφύλακτα!
Την επόμενη μέρα είχαμε την περιήγηση στο Κάστρο και ω τι έκπληξη! Είχε λιακάδα! Απολαύσαμε το Κάστρο, τον Άγιο Βίτο και κατηφορίσαμε στη Μάλα Στράνα για φαγητό! Μετά πήραμε το μετρό και κατεβήκαμε 3 στάσεις μακριά από το κέντρο, όπου ήταν ο Πύργος της τηλεόρασης! Έχω μια μανία με τα ψηλά κτίρια από τα οποία βλέπεις πιάτο όλη τη πόλη! Ήπιαμε εκεί τον καφέ μας (τίποτα ιδιαίτερο η καφετέρια του Πύργου) και μετά επιστρέψαμε στην Παλιά Πόλη για να κάνουμε την κρουαζιέρα στο Μολδάβα! Κατά τη γνώμη μας αξίζει πολύ αυτή η κρουαζιέρα!
Η τρίτη μέρα ήταν η τελευταία μας μέρα στην Πράγα ( την τέταρτη μέρα θα πηγαίναμε Κάρλοβυ Βάρυ! όμορφο ήταν αλλά καλύτερα να μην πηγαίναμε γιατί είχε χιονοθύελλα!). Οπότε θέλαμε να τα ξαναδούμε όλα, να την περπατήσουμε ολόκληρη απ΄άκρη σ΄άκρη! Πήραμε ένα ταξί και μάς άφησε ψηλά στο Μοναστήρι Strahov! Πήγαμε ξανά στο κάστρο και εγώ (με τη γνωστή μανία μου με τα ύψη) θέλησα να ανεβούμε στο καμπαναριό του Αγίου Βίτου! Ούτε θυμάμαι πόσα σκαλιά - στενά, στριφογυριστά, σκοτεινά- ήταν! Το μόνο που θυμάμαι είναι να ανεβαίνουμε λαχανιάζοντας, να νιώθουμε να μάς κόβεται η αναπνοή και να ρωτάμε τους χαρωπούς τουρίστες που κατέβαιναν: " έχουμε πολύ ακόμα;;" κι εκείνοι να λένε όχι, κοντεύετε! Κάποια στιγμή ανεβήκαμε! Καθίσαμε να συνέλθουμε σε ένα παγκάκι! Η θέα ήταν πανέμορφη αλλά συνιστώ να ανεβείτε μόνο αν θεωρείτε τους εαυτούς σας σπορτίφ τύπους! Το κατέβασμα πιο εύκολο αλλά με αρκετό μποτιλιάρισμα αφού ανέβαιναν αρκετοί πια! Όταν φτάσαμε κάτω ήμασταν μούσκεμα στον ιδρώτα αλλά ταυτόχρονα νιώθαμε απίστευτη παγωνιά από το κρύο! Εκεί ακριβώς λέμε "πάει, την αρπάξαμε τη πνευμονία!" Κατεβαίνουμε τρέχοντας προς την πόλη και αρπάζουμε το πρώτο ταξί για το ξενοδοχείο! Φτάνουμε εκεί, κάνουμε ένα καυτό μπάνιο και παραγγέλνουμε ζεστό καφέ κάτω από τα σκεπάσματα! Ευτυχώς γλιτώσαμε τα κρυοπαγήματα! Παρόλα αυτά η περιπετειούλα αυτή δε μας πτόησε! Βγήκαμε ξανά από το ξενοδοχείο και περπατήσαμε όλη τη Παλιά Πόλη, διασχίσαμε ξανά τη γέφυρα του Καρόλου, έβρεχε και πάλι καταρρακτωδώς! Δυστυχώς δε περπατήσαμε καθόλου τη γέφυρα χωρίς βροχή! Ανηφορίσαμε ως το κάστρο για να δούμε υπέροχο ηλιοβασίλεμα! Το κάστρο έκλεινε πια , είχε τόση ησυχία που ακούγαμε τα βήματά μας στο πλακόστρωτο! Μόνο εμείς και οι φρουροί που άλλαζαν βάρδιες! Κατηφορίσαμε ξανά στην πόλη και κατάκοποι πια δειπνήσαμε και επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο! Για όσους ξέρουν την Πράγα πιστεύω πως θα καταλάβουν ότι διανύσαμε πραγματικά πολλά χιλιόμετρα εκείνη τη μέρα!
Θυμάμαι πάντα με νοσταλγία την Πράγα και κάποια στιγμή θέλω να την απολαύσω ξανά! Με την ησυχία μου αυτή τη φορά! Και χωρίς βροχή ελπίζω! Να αναφέρω εδώ και το ξενοδοχείο μας Icon Boutique hotel! Πολύ κοντά στο κέντρο με ευγενέστατο προσωπικό, πεντακάθαρο και με εκπληκτικά στρώματα στα κρεβάτια! The ICON Hotel, Prague City, Czech Republic. Rooms from €99.00...

_____________________________________________________________
photo by wikipedia.org
Αυτό το αρχείο εικόνας διανέμεται με τους όρους της άδειας Creative Commons / Αναφορά - Παρόμοια Διανομή 3.0 Unported
 

Attachments

Μηνύματα
2.487
Likes
3.191
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
Σύντομη αλλά ταυτόχρονα πολύ χαριτωμένη η ιστορία σου για την Πράγα,σ ευχαριστούμε και για την πληροφορία για το ξενοδοχείο,στα υπόψιν;)
 

danev

Member
Μηνύματα
518
Likes
251
Επόμενο Ταξίδι
Evia pass!
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΟΡΒΗΓΙΚΑ ΦΙΟΡΔ
Για Πράγα που δεν την χορταίνεις γραφεις σαν τίτλο αλλά δεν μας γράφεις και κάτι παραπάνω :haha:
Σύντομη αλλά καλογραμμένη η ταξιδιωτική εμπειρία που μοιράστηκες μαζί μας.
Σε ευχαριστούμε.
Πάντα τέτοια.
 

vazelos

Member
Μηνύματα
10
Likes
4
Σημαντική σημείωση για όσους ετοιμάζονται μελλοντικάνα ταξιδέψουν: στην Πράγα έχεις πάντοτε ομπρέλα οποιαδήποτε εποχή.
Εγώ πήγα Αύγουστο 2010 και είχε κρύο και βροχή σαν να ήταν χειμώνας στήν
Ελλάδα ,ευτυχώς την επόμενη ημέρα είχε λιακάδα.Παρόλα αυτά όμως και με βροχή έχει την χάρη της αρκεί να μην είναι καταρρακτώδεις.
 

Smaragda53

Member
Μηνύματα
985
Likes
2.068
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Πολυνησία
To ICON Hotel τέλειο, εκεί μείναμε κι εμείς, Σεπτέμβριο όμως με υπέροχες λιακάδες εκτός από την τελευταία μέρα. Θυμάμαι το διαφημιστικό για τα στρώματα Haestens: "Αλλού κοιμάσαι 10 ώρες και κουράζεσαι, σε μας κοιμάσαι 5 ώρες και ξεκουράζεσαι!" Και ήταν όντως έτσι! Τα απολαύσαμε τα στρώματα! Και το υπέροχο πρωινό με τον μπόλικο φρέσκο ανανά κάθε πρωί! Καλά η Πράγα παραμυθένια! Πήγατε Μαύρο Θέατρο? Μουσείο του Κάφκα? Στα "παλαβά" κτίρια? Το Κάρλο Βιβάρι, εμένα μου φάνηκε ωραίο βέβαια, αλλά πνιγηρό. Για φαγητό το βράδυ είχαμε βρει μια μπυραρία δίπλα στην πλατεία της παλιάς πόλης. "Σβέικ" λεγόταν, απλή και φιλόξενη.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.114
Μηνύματα
880.721
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom