Τσεχική Δημοκρατία Πράγα και πάλι Πράγα!

elpihonmar

Member
Μηνύματα
117
Likes
17
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη
Ταξίδι-Όνειρο
Άνδεις
Από πού να πρωτοξεκινήσω ...........Καταρχήν χίλια ευχαριστώ στις πολύτιμες συμβουλές των GTS k Traveller, ακολουθήσαμε σχεδόν όλα

όσα προτείνατε και πραγματικά μαγευτήκαμε.
Η αλήθεια είναι ότι εγώ προσωπικά δεν έχω ταξιδέψει στο εξωτερικό εκτός από την Αγγλία, όπου και οι εντύπωσεις μου δεν ήταν κ οι καλύτερες λόγω καιρού.Ο σύντροφός μου όμως έχει γυρίσει όλη την Ευρώπη και πραγματικά ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ με την Πράγα.Κοιτούσαμε σαν χαζοί, είναι παραμυθένιο μέρος, ασύληπτης ομορφιάς.
Πήγαμε που λέτε 12-19/6 και παίρνουμε και εμείς σαν καλά παιδιά δελτίο καιρού , για να μην την πατήσουμε σαν κώτσοι.Το ιντερνετ έδειχνε βρόχα, βρόχα, βροχα και μάλιστα site της Πράγας, ό.τι πιο έγκυρο φανταστήκαμε αφού εκεί γνωρίζουν καλύτερα.Μαζί ,λοιπόν, με τα χειμωνιάτικα (8-18) βαθμούς έδειναν, πήραμε και τις ομπρέλες μας, και σαν κύριοι ξεκινήσαμε από Θεσσαλονίκη με skyeurope (να σημειώσω υπερπαραγωγή η πτήση, στην ώρα της , και οι αεροσυνοδοί ευγενέστατες και μοντέλα, όζι σαν τις δικές μας της ολ που μου βάζουν κάτι μπαμπάτσικες , δεν επιτρέπονται αυτά).Και φτάνουμε που λέτε Πράγα, μας περίμεναν από το διαμέρισμα που είχαμε κλέισει, για να πάμε εκεί (χωρίς χρεωση παρακαλώ), α να μην ξεχάσω να αναφέρω ότι βρήκαμε ωραιότατο διαμέρισμα στο κέντρο της πολης, πιο κέντρο δε γίνεται, όχι στην παλιά, αλλά κοντά στο μουσείο μόνο με 55 ευρώ τη μέρα.
Έτσι κάνουν και οι δικοί μας , που όχι με 55 ευρώ δε βρίσκεις αλλά θες 155.Σημειώστε΄δε ότι το ψηγείο του διαμερίσματος ήταν γεμάτο με κρασιά, μπύρες , κόκα-κόλες και νερά (πάλι δωρεάν).Καφέ, ζάχαρη, microwave,σίδερο, κεράκια για ρομαντζάδες, σαλονάκι γλυκούτσικο.....
Στο θέμα μας , που λέτε όχι μόνο δεν έβρεχε αλλά είχε και έναν ήλιο τέλειο, κρυουλάκι ήπιο γύρω στους 14 βαθμούς....τέλεια.
Τώρα τί να πρωτοπώ....για το olympia?????Na σε καλά GTS.....τί μερίδες ήταν αυτές ρε παιδιά?για μπασκετμπολίστες ρώσους δίμετρους στα κρύα.Το σνίτσελ απλά τέλειο.....κρατσ κρουτσ τί πανάρισμα ήταν αυτό, με κόρν φλέικς κυρίες και κύριοι.
Και πάπια δοκιμάσαμε...κυρία ε?Μου φερνει που λέτε η τσέχα την πάπια σε΄ένα πήλινο, και τί να δω?Ολόκληρη πάπια... μα ναι , λες και θα έτρωγε φαμίλια και όχι ένα άτομο.Η pilsner κυρία, ωραία και η staropramen λιγάκι πιο ελαφριά, μας βάρεσε στην κεφάλα η budweisser .....τραγουδούσαμε μετά από μισή ώρα.
όσο για τα κιόσκια τα κόκκινα με τα διάφορα λουκάνικα στο δρόμο....απλά τέλεια.
Η αλήθεια είναι ότι ήμουν διστακτική στην αρχή αλλά μετά του δωσα και κατάλαβε.Το μόνο μείον είναι οι κυρίες εκεί στα κιόσκια, ανέκφραστες , απότομες για χαστούκια με λίγα λόγια, σε αντίθεση με τους άνδρες που είναι ευγενέστατοι κ χαμογελαστοί.
Περπατούσαμε κατα μέσο όρο 6-8 ώρες την ημέρα, πραγματικά δεν καταλαβαίναμε πώς περνούσε η ώρα....μα με τέτοια ομορφιά δεξιά και αριστερά θα σκεφτείς την ώρα?Αθλητικό παπούτσι, μπουφανάκι και περπάτημα.
Τη δεύτερη ημέρα στην βόλτα μας στη mala strana βρήκαμε ένα καταπλητικό ξενοδοχείο δίπλα στην αμερικανική πρεσβεία (Αλχημιστής) το όνομά του με ένα τέλειο μέρος για καφέ σαν ανάκτορο...και φυσικά το τιμήσαμε.Σας πληροφορώ 2 καφέδες και 1 τυραμισού (το πιο τέλειο πουέχω δοκιμάσει) 180-200 κορώνες , ούτε 8 ευρώ δηλαδή....και σε τί περιβάλλον, ντρεπόσουν να πας μέσα.Πρέπει οπωσδήποτε να πάτε!http://www.alchymisthotel.com/index....n=cafe_barocco
επίσης τέλειος φούρνος με καταπληκτικά σάντουιτς και γλυκίσματα και παμφτηνα λέγεται paneria και βρίσκεται στην οδό 28ης κάτι, που είναι κάθετη της Vaclavske.Κάτι γλυκάκια άγλυκα και τέλεια!!!!
Η βόλτα στο Vyserhad απλά μαγική.
Το σίγουρο είναι ότι θα ξαναπάω , λέω να τολμήσω χειμώνα, αν και δεν αντέχω πολύ το κρύο.
Και πάνω από όλα πήγαμε μόνοι μας και ξοδέψαμε τα μισά χρήματα.Όλα μαζί με αεροπορικά, διαμονή, φαγητό, καφέδες, κοντσέρτα κα.....max 1200 ευρώ για 7 ημέρες.Στην Ψωροκώσταινα πόσα θέλουμε?​

Πράγα και πάλι Πράγα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!​
 

Attachments

  • 50,3 KB Προβολές: 409
Last edited by a moderator:

McElk

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
1.587
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Τέλεια η διήγηση και μου μετέφερες τον ενθουσιασμό σου !! Σαν να βρισκόμουν εκεί !! Γράψε όμως και καμμιά λεπτομέρεια για το που μείνατε και πως κλείσατε το διαμέρισμα γιατί το σκέφτομαι για Σεπτέμβριο.
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.044
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Εpihonmar,
Συμφωνώ μαζί σου η Πράγα είναι μια από τις ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης. Η γοητεία της είναι μοναδική. Νομίζω ότι αξίζει να την επισκεφθείς Χριστούγεννα, είναι πάρα πολύ όμορφα στολισμένη, αν και είναι βέβαιον ότι θα έχει πάρα πολύ κρύο. Το 2003 που ήμουν είχε -16 C. Έχω γράψει σχετικά στο Ταξιδιωτικές Ιστορίες σε Εξέλιξη. Έχω πάει ήδη δύο φορές και θέλω να ξαναπάω!!!
 

elpihonmar

Member
Μηνύματα
117
Likes
17
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη
Ταξίδι-Όνειρο
Άνδεις
Λοιπόν, ΜcElk, σου δίνω το λινκ,που είναι το διαμέρισμα στο οποίο μείναμε εμείς.Από εκεί, και πέρα υπάρχουν πολλά διαμερίσματα στη σελίδα και σε ό,τι τιμή θες.Κάναμε μέσω email την κράτηση, και όταν φτάσαμε στην Πράγα και πηγαμε στο διαμέρισμα, πληρώσαμε όλο το ποσό σε ευρώ. Κάποια διαμερίσματα, δεν μπορούσες να τα πληρώσεις μέσω πιστωτικής, κάποια ναι.Τον υπεύθυνο, με τον οποίο κλείσαμε το διαμέρισμα, τον γνωρίσαμε, έιναι εξαιρετικό παλικάρι, πρόθυμος και έξω καρδιά.Έτσι απλά. και ωραία!

http://www.e-apartment-prague.com/apartments/apartment-prague-central-/description-en-u10.htm
 

Lthanos

Member
Μηνύματα
1.387
Likes
283
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ταξίδι-Όνειρο
2 μήνες στην Κίνα
Άλλη μία όμορφη ιστορία για την Πράγα. Μεταφέρθηκε στο "Ταξιδιωτικές Ιστορίες/Ευρώπη".
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.966
Likes
9.367
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Σουπερ ενθουσιωδης η περιγραφη! Το εζησες για τα καλα! Αν ποτε ξεκινησω με την Ευρωπη , θα ειναι απο Πραγα με τοσα που εχω διαβασει!:lol:
 

androu

Member
Μηνύματα
7
Likes
0
Γειά σας, Καλώς σας βρήκα.
Επειδή θα πάω Πράγα τις προσεχείς μέρες θα ήθελα να μάθω που επιτρέπεται και που όχι η φωτογράφιση .. Αν συνάντησε κάποιος κάπου που του απαγορεύτηκε να βγάλει φωτογραφίες.
Ευχαριστώ
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Καλώς ήρθες. Θες να φωτογραφήσεις κάτι συγκεκριμένο και έχεις τέτοια ανησυχία;;;
 

androu

Member
Μηνύματα
7
Likes
0
οχι, παω 5ημερο Πράγα και απλώς αναρωτιέμαι στα μέρη που θα μας πάνε μουσεία κτλπ αν επιτρέπεται..
 

elpihonmar

Member
Μηνύματα
117
Likes
17
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη
Ταξίδι-Όνειρο
Άνδεις
Αndrou , από ό.τι θυμάμαι απαγορευόταν αυστηρά οι φωτογραφίες στην καθολική εκκλησία στη γέφυρα του Καρόλου, δε θυμάμαι το όνομά της.Τόλμησε ένας "μάγκας" Ιταλός να ανοίξει την κάμερα, και τον βγάλαν με τις κλωτσιές έξω. Όπου απαγορεύεται το βλέπεις από 10 μέτρα μακριά μην ανησυχείς.
 

androu

Member
Μηνύματα
7
Likes
0
Ωραία και αμα την έχω μαζί μου και δεν την ανοίξω πάλι θα τις φάω???

Στη γέφυρα του Καρόλου απαγορεύεται ? οχι ε?
 

androu

Member
Μηνύματα
7
Likes
0
Κάτι άλλο συνάλλαγμα απο το πρακτορείο μας είπαν να μην κάνουμε και να πληρώνουμε με ευρώ σωστό/λάθος?? και αν ναι που να κάνω την αλλαγή. Τα ρέστα που μου δίνουν σε κορώνες πώς θα τα κάνω χωρίς απόδειξη αλλαγή εδώ μετά?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.186
Μηνύματα
883.273
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom