Γαλλία Γερμανία ΠροΧριστουγεννιάτικη Εκδρομή στο Παραμύθι!!!

kitten1

Member
Μηνύματα
62
Likes
119
Επόμενο Ταξίδι
Μόλις γύρισα!
Ταξίδι-Όνειρο
Cuba!

Το δύσκολο καλοκαίρι του 2011 έφτανε στο τέλος του... Εγώ δεν έκανα τις αναμενόμενες διακοπές στα ελληνικά νησιά όπως συνήθιζα, ο καλός μου ίδρωνε κάθε βράδυ στο ξενοδοχείο που δουλεύει και με τα λεφτάκια που συγκεντρώσαμε αρχίσαμε να σχεδιάζουμε μια βδομαδούλα στην Ευρώπη... Το πότε ήταν σαφές: μέσα Νοέμβρη μετά το κλείσιμο του ξενοδοχείου όπου δουλεύει ο καλός μου. Το πού δεν ήταν και τόσο σίγουρο... Πέσαν όλοι οι προορισμοί του κόσμου στο τραπέζι:
- Ταϋλάνδη.. μακριά
- Σκωτία... πολλές αλλαγές πτήσεων και κρύο
- Βουδαπέστη... μικρή για 1 εβδομάδα...
- Ισπανία... χειμωνιάτικα;
Με λίγα λόγια θέλαμε ένα χειμερινό προορισμό με λίγη ταλαιπωρία στη μετάβαση όμως (2 πτήσεις το πολύ!!!), όχι πάρα πολύ ακριβό, με όχι- πολικές θερμοκρασίες και επίσης να μην περιλαμβάνει: Λονδίνο, Βιέννη, Πράγα, Παρίσι, Ρώμη (γιατί κάποιος από τους δυο μας είχε πάει).
Πάντα έπαιζε το Κολμάρ στο μυαλό μας, μετά από κάτι φωτος που χα δει σε ένα από τα κλασικά μαιλ που στέλνουν με φωτος στο μαιλ μου. Κολμάρ στην Αλσατία.. Μια πόλη παραμυθένια. Ωραία βρήκαμε προορισμό!!! Για να δούμε αεροπορικά.... Το τι αναζήτηση έγινε στα αεροπορικά ψαχτήρια, δεν λέγεται! Το Στρασβούργο κοντά αλλά ασύμφορο!! Είναι τέλη Αυγούστου και τα εισιτήρια είναι απλησίαστα! Ταυτόχρονα προσπαθούμε να φτιάξουμε τον ταξιδιωτικό μας χάρτη.. Google Maps, Travelstories (πολύ χρήσιμη η ιστορία μιας συμφορουμίτισσας), οδηγοί,σάιτς αεροπορικών, όλα τα μέσα επιστρατεύτηκαν για να καταλήξουμε σε ένα πολύ αισιόδοξο σενάριο: Φρανκφούρτη- Χαϊδελβέργη- Κολμάρ- Δρόμος του Κρασιού- Φράιμπουργκ- Τρίμπεργκ- Μέλανας Δρυμός- Μπάντεν-Μπαντεν- Στουτγκάρδη.
Τα εισιτήρια βρέθηκαν σε πολύ καλή τιμή (με την αγαπημένη Αιγαίου), κολλήσαμε και 2 Σ/Κ και μια αργία (μεγάλη η χάρη του, ο Πολιούχος Αγ. Μηνάς Παρασκευή έπεσε), και είχαμε 8 βράδια στην διάθεση μας για να εξερευνήσουμε ότι επιθυμούσαμε εκεί στα πέριξ...
Είναι ακόμα αρχές Σεπτέμβρη.. και ο ενθουσιασμός ανεβαίνει!
 

Attachments

Last edited by a moderator:

kitten1

Member
Μηνύματα
62
Likes
119
Επόμενο Ταξίδι
Μόλις γύρισα!
Ταξίδι-Όνειρο
Cuba!
Οι μήνες προχωρούν..

Οι μήνες προχωρούν και εμένα με ταλαιπωρεί ένα πρόβλημα υγείας που μου στερεί τη χρήση του πολυαγαπημένου μου λαπτοπ. Έτσι όμως χάνω την μισή χαρά του ταξιδιού... Δεν θα χαζολογάω με τις ώρες για ξενοδοχεία, εστιατόρια, μουσεία... Δεν πειράζει, κάνουμε κάποιες επιλογές σε ξενοδοχεία, μιλάμε ατελείωτες ώρες με τον καλό μου για να καταλήξουμε σε ξενοδοχεία και να περικόψουμε μετά πόνου καρδίας προορισμούς, γιατί αλλιώς έπρεπε να τρέχουμε σαν τον Βέγγο. Αφήνουμε και την αρχική ιδέα να νοικιάσουμε αμάξι στην Φρανκφούρτη και να το επιστρέψουμε στην Στουτγκάρδη. Σιγά σιγά μας δελεάζουν οι συγκοινωνίες τους και κρατάμε το αμάξι μόνο για το δρόμο του Κρασιού...
Οι μέρες πλησιάζουν... Έχω πολύ δουλειά στο γραφείο, και ταυτόχρονα παρακολουθώ τον καιρό στη Χαϊδελβέργη ,αγοράζω και οδηγό από τη Lonely Planet μόνο για την Αλσατία και τη Λωραίνη (3.5 euros, είναι κεφάλαιο από τον Οδηγό για Γαλλία, αλλά είναι ό.τι μου χρειάζεται, γιατί μπορώ να τον φορτώσω και στο smartphone μου), κάνω λίστα με αυτά που θα κρατάω. Οι βαλίτσες ετοιμάζονται, οι σημειώσεις μαζεύονται και ... Παρασκευή 11/11/2011 (τυχαίο;; ) είμαστε στο Ελ. Βενιζέλος για την πτήση μας προς Φρανκφούρτη!!!
 

Attachments

  • 513,7 KB Προβολές: 75

kitten1

Member
Μηνύματα
62
Likes
119
Επόμενο Ταξίδι
Μόλις γύρισα!
Ταξίδι-Όνειρο
Cuba!
ΗΜΕΡΑ 1: Χαϊδελβέργη

Νωρίς νωρίς φτάσαμε στην Φρανκφούρτη: ήταν πρωινή η πτήση, κερδίσαμε και μία ώρα από την αλλαγή χρόνου, ωραιότατα. Το αεροδρόμιο ήταν αχανές και εμείς ψάχναμε το terminal έξω από το οποίο ήταν σταθμευμένο το λεωφορείο που θα πέρναμε για Χαϊδελβέργη. Με το λεωφορείο αυτό, αποφεύγαμε τα τρένα και τις μετεπιβιβάσεις και φτάναμε και πολύ κοντά στο ξενοδοχείο μας στη Χαϊδελβέργη. Όταν με το καλό ξεκινήσαμε, ευχαριστηθήκαμε έναν autobahn με 2-3 λωρίδες κυκλοφορίας, χωρίς ίχνος σκουπιδιού στις άκρες, με έργα κατά διαστήματα πάντα με την απαραίτητη σήμανση.
 

AlaniaraPsixi

Member
Μηνύματα
16
Likes
1
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Ανυπομονώ να διαβάσω τις εντυπώσεις σου από Μέλανα Δρυμό και Μπάντεν Μπάντεν !!! Εγώ εκεί ένιωθα πως απο στιγμή σε στιγμή θα πεταχτούν ή τα στρουμφάκια ή οι 7νάνοι !!!!Πραγματικά παραμυθένιο μέρος !! Είχε και χιόνια ...τί μου θύμησες!!...
Για τον τελικόι προορισμό σου,Κολμάρ, όμως δεν έχω ξαναακούσει, βασικά δεν το ξέρω κάν !!
Καλή συνεχεια στην αφήγησή σου
 

Eftichia

Member
Μηνύματα
858
Likes
1.285
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
καραιβικη
αγαπημένα μέρη........ μου ξυπνούν γλυκές αναμνήσεις!!!!!

για συνέχισε.......
 

Giristroula

Member
Μηνύματα
723
Likes
348
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Βάλε κι άλλες φωτογραφίες να νιώσουμε οτι έρχονται Χριστούγεννα!
 

kitten1

Member
Μηνύματα
62
Likes
119
Επόμενο Ταξίδι
Μόλις γύρισα!
Ταξίδι-Όνειρο
Cuba!
ΗΜΕΡΑ 1: Χαϊδελβέργη

Alaniarapsixi δυστυχώς έγιναν περικοπές στο ταξίδι, λόγω περιορισμένου χρόνου κι ετσι μείναμε περισσότερο στη Γαλλία.

Η διαδρομή ήταν ευχάριστη και σύντομη και αρκετά νωρίς μπήκαμε με το λεωφορειάκι στη Χαϊδελβέργη, όπου το λεωφορειάκι μας άφησε σε κεντρικό σημείο. Κοιτάζοντας γύρω σαν χαζοί τουρίστες το κινητό gps-boyfriend εντόπισε το ξενοδοχείο μας σε έναν ήσυχο μονόδρομο. Ημέρα Παρασκευή θυμίζω, μεσημέρι, και η πόλη μοιάζει άδεια! Τόσο ήρεμη και άδεια που νομίζαμε πως κάτι χάσαμε και οι κάτοικοι είχαν εγκαταλείψει την πόλη τους!!!
Ταχτοποιηθήκαμε στο συμπαθέστατο ξενοδοχείο και βγήκαμε για την πρώτη μας βόλτα. Σύντομα διαπιστώσαμε πως η Χαϊδελβέργη είναι η χαρά του ποδηλάτη γιατί είναι ίσια σε πολύ μεγάλη έκταση, έχει φοβερούς (πλατείς, με σήμανση κλπ) ποδηλατόδρομους , θέσεις για στάθμευση, θέσεις όπου απαγορεύεται η στάθμευση και πάρα μα πάρα πολλοί χρησιμοποιούν το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης!!!!

afarm7.staticflickr.com_6232_6396738237_7218c38561_m.jpg


Δυστυχώς η σχέση μου με το ποδήλατο είναι ανύπαρκτη (ντρέπομαι που το λέω),οπότε έμεινα απλώς θεατής. Καθώς κατευθυνόμασταν προς την παλιά πόλη (AltStadt) στα δεξιά μας ξεπρόβαλε ένα υπέροχος λόφος με φθινοπωρινά χρώματα!!. Στην κεντρική πλατεία μας περίμενε μια διαδήλωση κάποιων ακτιβιστών για πυρηνικά. Πολιτισμένη διαδήλωση όμως, χωρίς παρακώλυση συγκοινωνιών και με ισχυρή αστυνομική παρουσία. Χωρίς επεισόδια. Ακολούθησε μια στάση για bretzel και επισκέψεις σε συμπαθητικά μαγαζάκια κατά μήκος της HauptStrasse , του κεντρικού τους πεζόδρομου, ενός από τους πιο μακρείς στην Ευρώπη!!

afarm8.staticflickr.com_7149_6396748301_7614aa5923_m.jpg

Η αρχιτεκτονική είναι υπέροχη και στο λόφο δεσπόζει το παλιό κάστρο της πόλης. Μέσα στα στενά ανακαλύπτουμε όμορφες γειτονίτσες, ενώ οι βιτρίνες των καταστημάτων είναι πανέμορφες και δελεαστικές.

afarm7.staticflickr.com_6048_6396745557_da5fc41ab4_m.jpg


afarm8.staticflickr.com_7157_6396747279_5478e12bc9_m.jpg


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ο Ναός του Αγ. Πνεύματος στο κέντρο της Χαϊδελβέργης, ο οποίος ξεχωρίζει για τα μοντέρνα του βιτρώ!!!
Η πρώτη μέρα πέρασε λοιπόν με μικρή περιήγηση στο κέντρο της πόλης, μια παραποτάμια βόλτα (πολύ σύντομη λόγω κρύου) και μια επίσκεψη σε κεντρικό εστιατόριο όπου τιμήσαμε τις ζεστές σουπίτσες, τα λουκάνικα και τις μπυρίτσες!!! Μετά την επιστροφή, απολαύσαμε το wifi του ξενοδοχείου και τον Τομ Κρουζ μεταγλωττισμένο στο ΚΟΚΤΕΗΛ!!!!
 
Last edited by a moderator:

Giristroula

Member
Μηνύματα
723
Likes
348
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Αυτή η φωτογραφία με τα φθινοπωρινά χρώματα μ' έχει μαγέψει!
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Tα μερη που πηγατε ειναι εκπληκτικα και σιγουρα τα εχω στο προγραμμα για ενα road trip ανοιξη ή καλοκαιρι.
Συνεχισε την ομορφη αφηγηση και βαλε πολλες πολλες φωτο please .
Τα μερη ειναι περιπτωση :μια εικονα ,χιλιες λεξεις!
 

kitten1

Member
Μηνύματα
62
Likes
119
Επόμενο Ταξίδι
Μόλις γύρισα!
Ταξίδι-Όνειρο
Cuba!
ΗΜΕΡΑ 2: ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ (Επίσκεψη στο Κάστρο της πόλης και στην Οδό των Φιλοσόφων)

Η δεύτερη μέρα μας σε γερμανικό έδαφος ξεκινάει με ένα πλούσιο πρωινό στον μπουφέ του Ξενοδοχείου /Bed & Breakfast όπου διαμέναμε. Η αίθουσα ήταν πολύ ζεστή, είχε και δεύτερη αίθουσα με τζάκι, καθώς και αίθριο σκεπασμένο για τους πιο τολμηρούς. Περιλάμβανε όλα τα κλασικά και επιπλέον μαρμελάδα και μέλι σε βάζο και πολύ καλό γαλλικό καφέ (μια ολόκληρη καφετιέρα ανά τραπέζι!!!). Η συνέχεια επί του... τελεφερίκ!!! Φτάνοντας στην είσοδο του τελεφερίκ, διαπιστώσαμε ότι εκεί υπάρχει και ελληνική ταβέρνα! Ανεβήκαμε με το τελεφερίκ στο επίπεδο του Κάστρου και ξεκινήσαμε την περιήγησή μας. Αυτό που σε καταπλήσσει ανεβαίνοντας, είναι η μαγευτική θέα όλης της πόλης, με φόντο το ποτάμι Νεκαρ (Neckar) και ένα λόφο με υπέροχα φθινοπωρινά χρώματα.
afarm8.staticflickr.com_7153_6396740475_6b4c32482d_m.jpg
Το κάστρο είναι όμορφο, λίγο περιορισμένο σε έκταση, ενώ βασική ατραξιόν του είναι τα γιγάντια κρασοβάρελα που κατασκεύαζαν οι κατά καιρούς μονάρχες του (ήταν σύμβολο παραγωγικότητας και κύρους!) τα οποία εκτίθενται δίπλα στο -ζεστό και δελεαστικό χάρη είναι η αλήθεια- κυλικείο του κάστρου. Με τη βοήθεια ενός συμπαθέστατου και καλά καταρτισμένου αγγλόφωνου ξεναγού - ο οποίος εξέφρασε την συμπάθεια του προς τα προβλήματα της Ελλάδας- είδαμε το εσωτερικό του κάστρου, ενώ διαπιστώσαμε και θαυμασμό προς την κλασική αρχαία Ελλάδα και Ρώμη. Το καλύτερο φυσικά ήταν για το τέλος, όταν περπατήσαμε σε κομμάτι των κήπων του κάστρου, ένα υπέροχο πάρκο με φθινοπωρινά χρώματα.

afarm8.staticflickr.com_7152_6396741569_8b8a64f82f_m.jpg



afarm7.staticflickr.com_6036_6396744281_1f5964f096_m.jpg



afarm7.staticflickr.com_6107_6396741029_6133f9b94d_m.jpg


Η ευχάριστη βόλτα συνεχίζεται κατεβαίνοντας ένα απότομο πλακόστρωτο μονοπάτι που γλιστράει, ενώ παρακολουθούμε κόσμο να ανεβαίνει χαλαρά ή αγκομαχώντας την ανηφόρα (χιχι, εμείς ευχαριστηθήκαμε και το ανέβασμα και το κατέβασμα!) Φτάνουμε στην παλιά πόλη και κατευθυνόμαστε προς την Παλιά Γέφυρα (Alt Brucke) , την οποία και διασχίζουμε με σκοπό να βρεθούμε στην οδό των φιλοσόφων, ένα δρόμο όπου γνωστοί ντόπιοι ποιητές συνήθιζαν να κάνουν τον περίπατό τους. Ανεβαίνουμε μια ανηφόρα με μεγάλη κλίση και μερικά σκαλοπάτια (ουφ!!εδώ δεν φτάνει το τελεφερίκ;;;!!!) και σιγά σιγά φτάνουμε στο ίδιο επίπεδο με το κάστρο. Η πόλη, ο ποταμός, το δασάκι συνθέτουν μια πανοραμική φωτο .

afarm8.staticflickr.com_7170_6396743643_3b362b859a_m.jpg

Αριστερά και δεξιά μικρές ιδιοκτησίες (περβόλια (?) καλλιεργημένα και στον δρόμο ποδηλάτες, περιπατητές, ιδιοκτήτες σκυλων και κόσμος που κάνει τζόκιγκ μέσα στην φύση, δυο μόλις λεπτά από την πόλη. Προχωράμε στην Οδό των Φιλοσόφων και σιγα- σιγα συναντάμε μια ελίτ περιοχή με ακριβά σπίτια. Πριν φτάσουμε στην αρχή της Οδού (την ξεκινήσαμε από την ανάποδη- εξ ου και ο ανήφορος), συναντάμε μερικά ακόμα κτίρια του Πανεπιστημίου (η Χαϊδελβέργη είναι γεμάτη κτίρια του Πανεπιστημίου). Μετά από τον εποικοδομητικό μας περίπατο στη φύση, επιστροφή στην πόλη και στα γνώριμα πια όμορφα δρομάκια της Χαϊδελβέργης.

afarm7.staticflickr.com_6236_6396746771_40397231be_m.jpg


afarm8.staticflickr.com_7145_6396742539_07413dca55_m.jpg


Η ημέρα μας κλείνει με ένα γευστικότατο δείπνο σε ένα υπέροχο εστιατόριο, όπου μοιραστήκαμε το τραπέζι μας με άλλες παρεούλες, πράγμα που δεν μας χάλασε καθόλου. Η περιήγησή μας στην Χαϊδελβέργη έφτασε δυστυχώς στο τέλος της. Την τρίτη ημέρα αμέσως μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το γραφικό Κολμάρ, αλλάζοντας τέσσερα (4!!!!) τρένα!!!
 

Giristroula

Member
Μηνύματα
723
Likes
348
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Σ'ευχαριστώ που με ταξίδεψες στα τόσο όμορφα φθινοπωρινά τοπία!Η Χαϊδελβέργη είναι κούκλα!
 

Eftichia

Member
Μηνύματα
858
Likes
1.285
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
καραιβικη
πραγματικά τα φθινοπωρινά τοπία είναι υπέροχα!!!

το καλοκαίρι ήμουν και εγώ στη Χαιδελβέργη και στ'αλήθεια τα τοπία είναι πανέμορφα.... τελικά όλες τις εποχές του χρόνου.

να συμπληρώσω μία ακόμα πληροφορία σχετικά με το τελεφερίκ, μετά τη στάση του κάστρου ,το τελεφερικ σκαρφαλώνει στον ψηλό λόφο Konigstuhl(θέση του βασιλιά) με ένα όμορφο ιστορικό ξύλινο βαγόνι.(υπάρχει και ένα μικρό μουσείο).
απο εκεί η θέα στην κοιλάδα του Ρήνου και στην παλιά πόλη είναι θεαματική.Στις καλές μέρες η θέα εκτείνεται μέχρι το Pfaelzerwald(palatine forest) που είναι 40-50 χλμ μακριά.
Ακόμη , στο Konigstuhl υπάρχουν όμορφα μονοπάτια για πεζοπορία αλλά και ένα πολύ ωραίο πάρκο ψυχαγωγίας για παιδιά προσχολικής κυρίως ηλικίας ,το Marchen Paradies(fairyland park) ,με πολλά παιχνίδια , δραστηριότητες και αναπαραστάσεις γνωστών παραμυθιών.Τα παιδιά μου διασκέδασαν πολύ (και ας είναι και μεγαλύτερης ηλικίας).

Ακόμη ,στη Χαιδελβέργη υπάρχει ένας εξαιρετικός και απολαυστικός ζωολογικός κήπος.
Επίσης μία βόλτα στον Νέκαρ με το ποταμόπλοιο Solar (το καλοκαίρι),που λειτουργεί μόνο με ηλιακή ενέργεια είναι απολαυστική κι ας είναι αρκετά τουριστική.

Περιμένω την υπέροχη Αλσατία;).......
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.170
Μηνύματα
882.792
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom