Προβλημα με booking

poised

Member
Μέγας Συγγραφέας
Θα πρότεινα να μιλήσεις με τη τράπεζά σου για αμφισβήτηση συναλλαγής το συντομότερο δυνατόν @AERAS

ΥΓ. Και κουράγιο...

Extra muros

Member
Συγγραφέας
φίλοι μου, που κάνουμε καταγγελία για την booking? σε πληρωμένη κράτηση δεν μου δίνουν τα χρήματα πίσω...το ξενοδοχείο έχει κατεδαφιστεί και έκλεισα άλλο ξενοδοχείο από εκεί για τις ίδιες ημέρες.
Πήρες την εξυπηρέτηση; Έχουν ελληνικά καθημερινές ως τις 9 και αγγλικά (Ινδίας) όλο το 24ωρο. Στην αρχή πιθανόν να προσπαθήσουν να κάνουν μουσμουλιές, αλλά να επιμείνεις κι αν χρειαστεί να ζητήσεις παρέμβαση προϊστάμενου. Μου έχουν βγάλει κι εμένα το λάδι κατά καιρούς, αλλά τελικά βγήκε κάποια άκρη.

Επίσης, με κάθε σεβασμό φυσικά, οι τελευταίες κριτικές του ξενοδοχείου από πότε ήταν; Δεν είχαν στείλει κανένα μήνυμα πριν την κράτηση, έστω και αυτοματοποιημένα;

AERAS

Member
Αφηγητής
Η κράτηση για 2 βραδιές είχε γίνει Αύγουστο 2025 και η πληρωμή στην booking αρχές του 2026 για διαμονή Απρίλιο 2026. Πήγα στο κατάλυμα το οποίο είναι κατεδαφισμένο, επικοινώνησα με την booking και το κατάλυμα εκείνη την στιγμή μέσω της πλατφόμρας μυνημάτων της booking και δεν απάντησε κανείς. Κατέληξα να κλείσω άλλο ξενοδοχείο πάλι μέσω της booking. (3 πλάσια τιμή) . Το επόμενο πρωί (και ενώ δεν έχει λήξει το checkout) αυτοματοποιημένο email της booking μου ζητάει στοιχεία της κράτησης για να δουν το θέμα μου και τους απαντάω άμεσα με email.
Συνεχίζω τις διακοπές μου και όταν γυρνάω Ελλάδα βρίσκω επιτέλους ένα τηλ...το έχουν πραγματικά κρυμμένο... Ένας υπάλληλος μου λέει θα στείλουν ερώτημα στο ξενοδοχείο και αν δεν απαντήσει εντός 6 ημερών θα αποζημιωθω, ζήτησε επιπρόσθετα και απόδειξη πληρωμής από το ξενοδοχείο που είχα με εξυπηρέτησε. Ζήτησα να πάρω και την διαφορά της τιμής του δεύτερου από του πρώτου ξενοδοχείου.
Προσπαθώντας να τους στείλω την απόδειξη πληρωμής από το δεύτερο ξενοδοχείο επικοινώνησα μαζί τους και μου είπαν πολύ καλά σας τα είπε ο προηγούμενος συνάδλεφος..περιμένουμε την απάντηση του ξενοδοχείου..επιπρόσθετα στείλτε μας και το email που είχατε στείλει εντός του checkout για να μην θεωρούμε ότι μας ενημερώνεται κατόπιν εορτής..
Τελικά μου απαντάνε γραπτώς ότι το ξενοδοχείο δεν απάντησε και επειδή δεν τους ενημέρωσα εγκαίρως δεν μπορούν να κάνουν κάτι.
Καλώ ξανά και μου λένε ότι αφού δεν ενημερώσατε εγκαίρως δεν μπορούμε να αποζημιώσουμε...όταν τους επισημαίνω πως έχω στείλει μυνήματα στην πλατφόρμα και σας έχω ήδη στείλει το αποδεικτικό email ..άρα σας έχω ενημερώσει εγκαίρως...απαντούν ότι έχουν ώς κανόνα να μην αποζημειώνουν αν δεν απαντήσει το ξενοδοχείο..
Επιπρόσθετα το ξενοδοχείο από Φεβρουάριο 2026 έχει σχόλιο στο booking από Γάλλο με φωτογραφίες ότι πήγε και είναι κλείστο για κατασκευές..όταν πήγα εγώ είχε γκεμιστεί και ήταν στα θεμέλια για ουρανοξύστη...
Όλοι οι υπάλληλοι είναι ευγενικοί είναι και δεν φταίνει αυτοί..περιμένω λίγη ώρα ακόμη επειδή μια κοπελιά είπε θα το κοιτάξει και θα με καλέσει...και μετά πάω για καταγγελια....συνήγορο του καταναλωτή..που αλλού μπορώ να καταγείλω? Πραγματικά πλέον δεν με νοιάζει το ποσό...αλλά το γαμώτο........

Extra muros

Member
Συγγραφέας
Η κράτηση για 2 βραδιές είχε γίνει Αύγουστο 2025 και η πληρωμή στην booking αρχές του 2026 για διαμονή Απρίλιο 2026. Πήγα στο κατάλυμα το οποίο είναι κατεδαφισμένο, επικοινώνησα με την booking και το κατάλυμα εκείνη την στιγμή μέσω της πλατφόμρας μυνημάτων της booking και δεν απάντησε κανείς. Κατέληξα να κλείσω άλλο ξενοδοχείο πάλι μέσω της booking. (3 πλάσια τιμή) . Το επόμενο πρωί (και ενώ δεν έχει λήξει το checkout) αυτοματοποιημένο email της booking μου ζητάει στοιχεία της κράτησης για να δουν το θέμα μου και τους απαντάω άμεσα με email.
Συνεχίζω τις διακοπές μου και όταν γυρνάω Ελλάδα βρίσκω επιτέλους ένα τηλ...το έχουν πραγματικά κρυμμένο... Ένας υπάλληλος μου λέει θα στείλουν ερώτημα στο ξενοδοχείο και αν δεν απαντήσει εντός 6 ημερών θα αποζημιωθω, ζήτησε επιπρόσθετα και απόδειξη πληρωμής από το ξενοδοχείο που είχα με εξυπηρέτησε. Ζήτησα να πάρω και την διαφορά της τιμής του δεύτερου από του πρώτου ξενοδοχείου.
Προσπαθώντας να τους στείλω την απόδειξη πληρωμής από το δεύτερο ξενοδοχείο επικοινώνησα μαζί τους και μου είπαν πολύ καλά σας τα είπε ο προηγούμενος συνάδλεφος..περιμένουμε την απάντηση του ξενοδοχείου..επιπρόσθετα στείλτε μας και το email που είχατε στείλει εντός του checkout για να μην θεωρούμε ότι μας ενημερώνεται κατόπιν εορτής..
Τελικά μου απαντάνε γραπτώς ότι το ξενοδοχείο δεν απάντησε και επειδή δεν τους ενημέρωσα εγκαίρως δεν μπορούν να κάνουν κάτι.
Καλώ ξανά και μου λένε ότι αφού δεν ενημερώσατε εγκαίρως δεν μπορούμε να αποζημιώσουμε...όταν τους επισημαίνω πως έχω στείλει μυνήματα στην πλατφόρμα και σας έχω ήδη στείλει το αποδεικτικό email ..άρα σας έχω ενημερώσει εγκαίρως...απαντούν ότι έχουν ώς κανόνα να μην αποζημειώνουν αν δεν απαντήσει το ξενοδοχείο..
Επιπρόσθετα το ξενοδοχείο από Φεβρουάριο 2026 έχει σχόλιο στο booking από Γάλλο με φωτογραφίες ότι πήγε και είναι κλείστο για κατασκευές..όταν πήγα εγώ είχε γκεμιστεί και ήταν στα θεμέλια για ουρανοξύστη...
Όλοι οι υπάλληλοι είναι ευγενικοί είναι και δεν φταίνει αυτοί..περιμένω λίγη ώρα ακόμη επειδή μια κοπελιά είπε θα το κοιτάξει και θα με καλέσει...και μετά πάω για καταγγελια....συνήγορο του καταναλωτή..που αλλού μπορώ να καταγείλω? Πραγματικά πλέον δεν με νοιάζει το ποσό...αλλά το γαμώτο........
Πώς να απαντήσει το ανύπαρκτο ξενοδοχείο; Ξαναπάρε και ζήτα προϊστάμενο, δε σε συνδέουν απευθείας αλλά παίρνουν αυτοί και είτε περιμένεις, που δεν το συνιστώ, είτε σε παίρνουν αυτοί ξανά μέσα σε 1-2 ώρες. Οι υπάλληλοι λένε το μακρύ τους και το κοντό τους γιατί η εκπαίδευσή τους είναι γενική κι όχι εστιασμένη σε κάθε πιθανό σενάριο, οι δε δικαιοδοσίες τους αρκετά περιορισμένες. Επίσης παίζουν καθυστερήσεις για να βαρεθείς και να τους παρατήσεις, αλλά αν τους ενοχλείς συστηματικά είναι αυξημένες οι πιθανότητες να βαρεθούν να τους δίνεις αρνητικά survey και να σε ικανοποιήσουν έστω μερικώς.

connosp

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
Παντού!!!!
Πώς να απαντήσει το ανύπαρκτο ξενοδοχείο; Ξαναπάρε και ζήτα προϊστάμενο, δε σε συνδέουν απευθείας αλλά παίρνουν αυτοί και είτε περιμένεις, που δεν το συνιστώ, είτε σε παίρνουν αυτοί ξανά μέσα σε 1-2 ώρες. Οι υπάλληλοι λένε το μακρύ τους και το κοντό τους γιατί η εκπαίδευσή τους είναι γενική κι όχι εστιασμένη σε κάθε πιθανό σενάριο, οι δε δικαιοδοσίες τους αρκετά περιορισμένες. Επίσης παίζουν καθυστερήσεις για να βαρεθείς και να τους παρατήσεις, αλλά αν τους ενοχλείς συστηματικά είναι αυξημένες οι πιθανότητες να βαρεθούν να τους δίνεις αρνητικά survey και να σε ικανοποιήσουν έστω μερικώς.
Συμφωνώ και σε δική μου περίπτωση(χακάρισμα) συνεχή τηλέφωνα τελικά σε 3 μήνες με έβαλαν τα 680Ε αλλά δεν τους άφησα σε "χλωρό" κλαδί.

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
DCOrlandoN.OrleansNashvil
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Aν κατάλαβα καλά δεν έχεις πάρει πισω ούτε τα χρήματα της πρώτης κράτησης? Αν είναι έτσι τότε κάνεις άμεσα αμφισβήτηση συναλλαγής στην τράπεζά σου. Για τα υπόλοιπα σου παραθέτω αυτό
How to Complain to Booking.com: Step-by-Step Guide
Είναι στα Αγγλικά αλλά με google translate ελπίζω να σου δώσει ένα χέρι βοήθειας

Last edited:

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
DCOrlandoN.OrleansNashvil
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
@AERAS υπάρχει και αυτό. Μήπως να κάνεις μια κρούση?
Ευρωπαϊκά Κέντρα Καταναλωτών
Το Κέντρο ΕΚΚ θα σας εξηγήσει ποια είναι τα δικαιώματά σας ως καταναλωτή, θα σας βοηθήσει να επιλύσετε μια διαφορά με πωλητή που εδρεύει σε άλλη χώρα της ΕΕ (ή στην Ισλανδία ή τη Νορβηγία) ή θα σας ενημερώσει με ποιον μπορείτε να επικοινωνήσετε εάν το κέντρο δεν είναι σε θέση να σας βοηθήσει. Το Κέντρο αποτελεί μέρος του δικτύου ΕΚΚ, το οποίο είναι ένα δίκτυο ανεξάρτητων γραφείων που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σημεία επαφής:
Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτών παρέχει εξειδικευμένες νομικές συμβουλές σχετικά με τα δικαιώματα των Ευρωπαίων καταναλωτών και βοηθά τους καταναλωτές να επιλύουν διαφορές με πωλητές που εδρεύουν σε άλλη χώρα της ΕΕ, τη Νορβηγία ή την Ισλανδία. Αυτές οι υπηρεσίες είναι δωρεάν.
Όνομα
Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
[email protected]📋
Τηλέφωνο
+302106460862📋
Ιστοσελίδα
ECCG

AERAS

Member
Αφηγητής
Σε συνεχεία των παραπάνω....τελικά μου κατέβαλαν τα χρήματα και για το ξενοδοχείο που δεν μας εξυπηρέτησε αλλά και την διαφορά κόστους με το νέο ξενοδοχείο που τελικά κλείσαμε. Μέχρι όμως να φτάσουμε στην επιστροφή των χρημάτων μεσολάβησαν 20-25 τηλεφωνικές κλήσεις με την booking. Ζητούσαν συνεχώς διαφορετικά πράγματα και έβρισκαν προφάσεις για να καθηστερούμε. Επέμεναν ότι αν δεν απαντήσει το ξενοδοχείο δεν μπορούν να μου επιστρέψουν χρήματα γιατί δεν πιστοποιείται η μη παροχή υπηρεσιών προς εμένα. Αφού βαρέθηκα να ακούω παράλογα πράγματα και εξαντλήθηκε η υπομονή μου, άρχισα να είμαι πολύ πιο απότομος, επιτακτικός και απειλιτικός, (πάντα με σεβασμό και ευγένεια γιατί δεν φταίνε και οι υπάλληλοι). Είχα κρατήσει τα email για κάθε κλήση που έστειλαν για αξιολόγηση και βαθμολόγησα μαζικά αρνητικά όλες τις κλήσεις , με μια πλήρη αναφορά της υπόθεσης, για ελληνόφωνους και για αγγλόφωνους υπαλλήλους. Δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο ή έπαιξε έστω και μικρό ρόλο αλλά το θέμα προχώρησε για επιστροφή χρημάτων μετά τις αρνητικές αξιολογήσεις και αφού ξεστόμισα απειλές για καταγγελίες.
Η επιστροφή της κράτησης του κατεδαφισμένου ξενοδοχείου θεωρούσα ότι ήταν αυτονόητη αλλά ταλαιπωρήθηκα, αντίθετα δεν πίστευα ότι θα μου έδιναν τα χρήματα της διαφοράς αλλά συνέβει !!!!!

makisg

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
Μυτιλήνη, Λέσβος.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Μπράβο σου που τα κατάφερες.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη